Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversitede bilgisayar oyunu yapmayı öğrenmek...

calimero

Öne çıkan mesajlar

itu teknokentte calistigim yillarda sobee yazilimi biraz tanima imkani bulmustum, aslinda oyun yazari diye bir sifat yok, oyunu yazan insanlar diger algoritma beceresine sahip yazilimci insanlardan farkli olarak iyi derecede oob kod yazabilen insanlar.ama sunuda farkindayimki bu konu ileride bilgisayar muhendislerinin elektronik muhendislerine, 'ah siz nasil kod yazabilirsiniz' kivamindaki bir ironiye donusecek. bence temel olarak bu tur universiteler reklam amacli olmakla birlikte,kisa surede piyasaya adam yetistirebilir.
aslinda fizik motorunu veya grafik kutuphanesi dizayn edenler ise bu tur yazilimcilardan cok daha farkli kulvarlarda kosan insanlar. bu bolumler ise yarar, ama asil olan Steve Jobs'unda dedigi gibi hayalinin pesinde kos. universite hic sart degil. zira hersey 1 ve 0.
ayrica bahsettiginiz gibi oyun cok yonlu bir olgu, yani bir universitede nasil grafik kabiliyeti olmayan ve o bolume giren bir insana grafik dizayni verebilirsiniz ki, eger vermiyorsanizda zaten standart bilgisayar muhendisinden ne farki kalir.eger bu bolumler secme ogrenci almiyorsa kendi basina oyun dizayn edebilen birini bulmakta zorlanabilirler.

bu arada ekomi universitesinin verildigi link master programiymis, master programi bu konuda gayet faydali olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
oha adamlar hukukta roma hukuku okuyor lan.. nasil gecersiz olsun =) adamlar acip incik cincik kanun ogrenmiyorlar..

ingiliz hukuku okuyorum, türk hukukundada yasalar sürekli değişiyor, yenileri ekleniyor değiştiriliyor

Mirage said:
Sağlam akademik eğitim veren üniversitelerdeki derslere bakarsan, nerdeyse hiçbirinin sadece bir kaç yıl kullanılıp atılacak bilgiler olmadığını görürsün. Aksine temel öğretilir.

Üniversitenin amacı, sana öğrenmeyi öğretmektir; gelecekte karşına çıkacak teknolojiyi en kısa zamanda öğrenebilmek için gereken temeli vermektir.

Çok basite indirgenmiş bir kaç örnek vereyim. Üniversitede yazılım derslerinde C++ yada Java öğrenmezsin. Bunları öğrenmek isteyen ya oturur kendi çalışır yada dil kursuna gider. OOP/Functional/Imperative programlama nedir? Yararı nedir? Neden/nerde kullanır? Bunları öğrenirsin. Bir programlama dili nasıl geliştirilir? Compiler nasıl çalışır? Nasıl yazılır, güvenliği, ispatı nasıl sağlanır? Bunları ve daha nice teorik bilgi öğrenirsin.

Yada mesela donanım derslerinde intel'in quad core işlemcisi nasıl çalışır onu öğrenmezsin (ki zaten bir kaç derste öğrenmene imkan yok). Onun yerine basit bir işlemci nasıl çalışır, von neumann architecture nedir, pipelining nedir, caching, virtual memory nedir gibi temeller öğrenirsin.

Bütün üniversiteler böyle değil tabii. Bahsedilen oyun geliştirme bölümleri hele hiç değil. Kurs gibi bir şey daha çok. Buralarda okumak isteyenlere karşı değilim tabii. Ama bu tür eğitim programları uzun ömürlü değil. Ona vereceğiniz parayı ve vakti (iki üç sene çooook uzun bir süre) kullanarak kendinizi geliştirirseniz de çok iyi işler yapabilirsiniz oyun dünyasında.

heralde bir algı probleminiz var bende farklı birşey demedim, universide verilen bilgileri sürekli geliştirmek universite mezunun görevi aynısını söyledim zaten evirip çevirmek birşeyi değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...