sir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 feto danışmanmış!1!!halkı hep bu danışmanlar galeyana getiriyomuş omg!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 vay be , türkiye din yüzünden iç çatışmaya girmiş haberimiz yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Madımak vardı bi ara, ne oldu, o da mı ergenekon oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Hah örnek istedi verdik ama anlamadı bu adama daha ne anlatacaksın ki.Kör gözüne çomak soksanda adam böyle sağlam yıkamışlar.He dicen takıl sen daha başka bişi denmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 madımak da televizyona diyanetten bi danışmanın çıkmasıyla olmuş, bilmiyodum. belki de diyaneti kapatmak lazım laiklik dışı eylemlerin odağı diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 porsuk said: kusura bakma en başından beri katılmıyorum yazdıklarına din nasıl tehlike olarak algılanabilirki yani şimdi sende batı gibi islam dinini şiddet dini olarakmı görüyorsun yoksa bütün dinlere aynı açıylamı bakıyorsun bi toplumun Allah Allah nidalarıyla inançlarıyla ve inançlarından aldıkları güçleriyle kendini savunması kadar doğal bişey ve mükemmel bi motivasyon yoktur çanakkalede şehit olan fenerli cinbomlu futbolcular ilimciler bilimciler kınalı kuzular hepsi inançları için vatan aşkı için canlarını verdi dramatize etmek istemiyorum fakat çok yanlış düşünüyorsun afrikada dinsiz yaşayan kabilelerin 30% aids hastası yani şimdi din tehlikelimi demek lazımdı eğer din olmasıydı teknoloji hiç olmazdı insan nesli bile tükenirdi aile içi ensest veya diğer sapık ilişkilerle dolu bi dünya olabilirdi neymiş efendim din insanları gaza getirip şiddet doğrurmuş batı çok laik ama inançları var sonuçta neden laiklikle din birbirine karıştırılıyor hala islam ülkesiyiz denildiği zaman laik bi ülke olduğumuzu sanıyordum diyenler var yanlış biliyorsun, yanlış düşünüyorsun, yanlış eğitilmişsin, bakış açın yanlış, yorumların yanlış sadece müslümanlar bu vatan için savaştı, kurtuluş savaşında kanı akanlar hep muhammed'in yolunda gidenlerdi evet haklısın son cümleni okuyunca kapıldığım düşünceleri hiç yazmıyorum bile... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Örnek vermişmiş , gıdıklayın birazda sonra güleriz belki. Verdiğin örnekler iç çatışma filanmı , halkın birbirine girdiği bir durumumu gösteriyor ? Şakamısınız ? Danışman olursa , çatışma olur yani. Niye ? Senelerdir olan , halk içindeki bazı cahillerin yaptıkları yüzünden. Allah Allah nezamandan beri istisnalar veya toplum içindeki suçluların ya da sorunlu insanların yaptıkları toplumu bağlayan kıstas oluyor ? Saçmalamayın lütfen. Şimdi ülkede ırkçılık yapıp adam öldüren veya döven var diye , ülkede ırkçılık yüzünden çatışma var çok tehlikelimi dememiz gerekiyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Horizon said: vay be , türkiye din yüzünden iç çatışmaya girmiş haberimiz yok. iç çatışma için despotizm veya totaliter bir rejimin olması lazım.allah'a şükür yok.ha olayı abartmaksa sizde o var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 sir said: madımak da televizyona diyanetten bi danışmanın çıkmasıyla olmuş, bilmiyodum. belki de diyaneti kapatmak lazım laiklik dışı eylemlerin odağı diye? Bu başarılı yorumundan dolayı +10 sevap kazandın tebrikler. Biz sana bundan mı bahsediyoruz.Ülkede imam fazlası var ve dahası bunların katkısıyla ideolojik imam yetişiyor artık. Açılan kadrolar diğer bütün mesleklerden fazla.şimdi bu artanı ne yapacaklar.Çeşitli şekillerde sokmaya çalışıyorlar işte. Basına gelir şimdi öbür gün sağlığa gelir.Sağlıktaki dini konulara danışman olarak. Yok ama ben niyet okudum gene .Müneccim gibiyim niyetler gerçeğe dönüştükçe ne yazık ki rep almıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 sir said: madımak da televizyona diyanetten bi danışmanın çıkmasıyla olmuş, bilmiyodum. belki de diyaneti kapatmak lazım laiklik dışı eylemlerin odağı diye? Yok, ordudaki din subayları yapmıştı veya yangına bakıp milleti selamlayan sakallı belediye başkanı, şimdi hatırlayamıyorum. Ha bence artık amacından sapmış bir diyanetin kapatılması uygundur bu saatten sonra. Milleti cemaatlerin, tarikatlerin eline düşürmemek, dinin öz olarak iletmek için kurulan kurum artık resmen cemaat sözcülüğü yapmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Bence ülkede paranoya hastalığı , ve medyumlaşmaya doğru hızlı bir gidiş var. Yanı başınıza , apartmanınıza veya mahallenize bir imam filan taşınırsa aman diyorum kaçın oradan. Kısa süre sonra orda islami uygulamalar başlar , çatışma çıkar arada kaynarsınız. Tüm imamlar da radikal dinci terörist zaten. Aman diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 durup dururken oluyor bu paranoyalaşma di mi insanlar ölesine kafayı sıyırdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Scheriff said: durup dururken oluyor bu paranoyalaşma di mi insanlar ölesine kafayı sıyırdı Tabi canım , baksana hergün birinin sokakta başını örtmediği için dövüldüğünü dayak yediğini göryoruz. Her devlet kurumunda başı açıklar kurumlara alınmıyorlar işten atılıyorlar. Üniversitelere başı açık kızlarımız giremiyor. SInavlara alınmıyorlar. Bir öğretmen okul dışında bile başını açık gezdiği için öğretmenliğinden men ediliyor danıştay kararıyla. Vah diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Horizon said: Yanı başınıza , apartmanınıza veya mahallenize bir imam filan taşınırsa aman diyorum kaçın oradan. Kısa süre sonra orda islami uygulamalar başlar , çatışma çıkar arada kaynarsınız. Yok, o işler için cami imamı taşınmıyor, böyle bildiğin sıradan badem bıyıklı abiler, türbanlı ablalar taşınıyor, abi bütün gün kahvede anlatıyor, abla mahalle kadınlarını eve davet ediyor falan. Abi imamlık yapıyor mu bilmiyorum gerçi, ama karı koca ikisi de o kadar bilgili oluyorlar ki aha diyosun imam hatip mezunu. Ha bi de imam hatip mezunu olan kadınları da imam sayabiliyor muyuz? Hani memlekette hiç imam kadın yok bildiğim kadarıyla da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 dün star haberde içki ruhsatı olmasına ve gece 1'e kadar açık kalma hakkında sahip olmasına rağmen akşam 11'de içki sattığı için çivili sopalarla dövülen bakkal amca da aynı senin gibi düşünüyordur horizon ama münferit olaylar tabi bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Scheriff said: dün star haberde içki ruhsatı olmasına ve gece 1'e kadar açık kalma hakkında sahip olmasına rağmen akşam 11'de içki sattığı için çivili sopalarla dövülen bakkal amca da aynı senin gibi düşünüyordur horizon ama münferit olaylar tabi bunlar Münferit değil sistematik yapılıyor , her şehirde o uygulama var ve biz bilmiyoruz haberimiz yok , kimsede nedense ne görmüş ne duymuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 her bakkalda kamera var ülkenin dört tarafı izleniyor iletişim çok gelişmiş haberimiz olmaması için hiçbir sebep yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 sg-1 said: Din çok tehlikelidir adamım, bunu fırsat buldukça namazını kılan, orucunu tutan, kurbanını kesen, vakti gelince haccına gidecek biri olarak söylüyorum.. sg-1 said: Sadece İslam değil ki mesele. İnsanlara amaç olarak dini göstermek, somut birşey içni değil de inanç gibi soyut birşey için savaştırmak, çatıştırmak, bölmek tehlikelidir. "Ben şuna inanıyorum, ama sen başka birşeye inanıyorsun"dan yola çıkıp inanç nedeniyle kavga çıkartmaktan bahsediyorum. Bunun en güzel örneği Haçlı seferleridir misal, o kadar insanı müslümanların üzerine salmak için Papa'nın kullandığı silah buydu mesela. Keza cihat denen olgu da budur. Ama sakın toprak için, özgürlük için savaşan insanların dine sığınmasıyla bu dediğimi karıştırma. peki hacı söyle ozaman ne yapmak lazım nedir önerin yani burada kast ettiğin şey dinin bi kışkırtma aracı olduğumu yoksa yanlışmı anlıyorum e ozaman futbol veya siyasi bölünmelerde bu tarzda bi araç olmazmı gerçekten anlamıyorum bu çelişkiyi haçlı seferleri din adamları tarafından yapıldı diyemi din tehlikeli oluyor veya din adına yapılmış sayılıyor cihat nedir ya savaş değilmidir anlamı ve dünyadaki herkez için geçerli değilmidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Scheriff said: her bakkalda kamera var ülkenin dört tarafı izleniyor iletişim çok gelişmiş haberimiz olmaması için hiçbir sebep yok Tabi canım saldırıya uğrayanında ağzı yok beyni yok hiçbiryere şikayet etmiyecek. Dünyadan izole edilmiş kurbanlar. EUheuhe allahım yarabbim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 saldırıya uğramadan sinmiş olanlar olamaz tabi ülkede herkes delikanlı herkes bir malkoçoğlu bir tarkan ztn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Olasılıkları biraz daha arttırmaya çalış ozaman haklı olursun belki. Varsayımlar , olasılıkların hepsi somut gerçektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 muhakkak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 @porsuk, Bahsettiğim şey dinin bir kışkırtma aracı olduğu değil, öyle kullanılmaya çok müsait olduğu. Yani, bi araba düşün, son model, herşeyiyle on numara, ama bir şoför son durağına gitmek için kullanıyor, tamamen iyi niyetli, ama diğer bir kullananın ehliyeti yok, veya niyeti kötü. Dinin durumu bu. Siyasi bölünmeler de zamanında bu ülkede benzer şeyler yaptırdı, ama o dönem bitti, vatandaş öyle apolitikleşti ki siyasi fikirler değil, ekonomi vs belirliyor siyasi yapılanmayı. Keza bu örneği ben de vermiştim, sen de vermişsin, aynı şey futbolda da geçerli, ama o da bir dönemdi, geldi geçti, zannetmiyorum artık öyle kanlı bıçaklı sopalı futbol çatışmaları olsun. Vatandaş, valilikler ve polis bu konuda epey aydınlandı. Dinin bireysel kalması gereklidir, kontrol edilemeyen kitlesel hareketler, topluluklaşmalar, cemaatleşmeler, tek bir ağızdan yalan-yanlış veya kötü niyetli çıkması muhtemel yorumlar sonunda bu kitleler bombaya dönüşebilir. Ama bizim ülkemizde din hiç yalnız bırakılmadı, hep birileri kurcaladı, oynadı, cemaatleştirdi. Hala da öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 tarihte hiçbi savaş yoktur ki "sadece din" adına, "onlar kafir, biz müslümanız" söylemiyle yapılmış olsun. öyle "görünürler" sadece. geçmişte ticaret yolları mezopotamyadan, anadoludan geçiyodu, bugün de yine mezopotamyada, yani ortadoğuda, enerji kaynakları var ve amaç burada söz sahibi olmak. civar ülkelerde siyasal islamın yükselişi de insanların aniden dinci olmasıyla değil, 80lerde sovyet tehdidine karşı amerikanın yeşil kuşak oluşturmasıyla meydana gelmiştir. biz de muhakkak payımızı aldık bundan. madımak, sünni kesimde yüzyıllardır süregelen bir nefretin ve çekememezliğin aşırı provokasyona uğramış haliydi. maraşta ülkücüler vardı, sivastaysa dinciler, ama refleks aynı refleksti ve mağdurlar da aynıydı: alevi düşmanlığına kurban giden aleviler. bu devlet de bu halk da hiçbir zaman alevileri tanımadı, sürekli olarak asimile etmeye, "diğerleriyle" kaynaştırmaya çalıştı. hala da tanımış değil. din kitleleri yönlendirmek için bir araç olarak kullanılmıştır , fakat aynı zamanda caydırıcı, toplumu kontrol altında tutmaya yarayan bi unsur olarak da kullanılmıştır. bütün dinler yapıları gereği sosyal hayatı düzenlemek isterler, bunun için yasaklar, düzenlemeler getirirler, tıpkı bir devlet ve kanunları gibi. bizim kanunlarımız dine dayalı değil, batıdaki kanunlara göre düzenlenmiştir, hala da öyledir, bundan sonra da öyle olacaktır. biz, yöneticilerimizi dini kriterlere, tanrıdan aldıkları "yetkiye", din ve din hukuku hakkında ne ölçüde bilgi sahibi olduklarına göre de seçmiyoruz, bundan sonra da seçmeyeceğiz. ancak bu saydıklarımız nedir? bu, dinin sosyal hayatı, geniş toplulukları ve hatta ülkeler arası ilişkileri ilgilendiren kısmıdır. bir de işin bireysel kısmı var di mi? ibadetler, dualar var, vesaire.. bakın burada bunca sayfadır tartıştıklarımız diyanetin yalnızca medyada din hakkında yer alan bir takım yalan-yanlış bilgilere karşı gösterdiği hassasiyetten ötürü getirdiği bir öneridir. çok da yerindedir, mantıklıdır. çünkü "kitlesel, topluma yönelik" bir öneri değil, din konusunda yayın yapan kuruluşlara yöneliktir ve bu kuruluşların daha "donanımlı" olmalarını önermektedir. yaani, yukarıda saydığımız acı olayları, alevi düşmanlığını, katliamları, hedef göstermeleri, kamplaşmaları tetikleyecek veya körükleyecek bir öneri değildir. çünkü bir dayatma da değildir, kanun da değildir, ayrımcılık da değildir, yalnızca öneridir ve adresi de açık ve nettir. edit: bir de cemaate gelelim, bu topraklar yüzyıllar boyu çeşitli cemaatlere ayrılmış vaziyette yaşadı. dinin ve mezheplerin olduğu yerde, hatta ideolojinin olduğu yerde cemaatleşme olacaktır. biz ideolojilerimizden, ortak tabularımızdan, ortak kutsallarımızdan kurtulamadıkça, bireyselleşmedikçe bu cemaatleşmiş yapıyı kırmamız mümkün değildir. bugün ulusalcıları da içe kapalı, değişime kapalı diye eleştiriyoruz, solcuları da, chpyi de. bunlar da dini olmayan cemaatleşmeler. ancak sorun cemaatlerin varlığından çıkmıyor, cemaatler arasında iletişim kopukluğundan, bu cemaatlerin ortak bir çıkar için hareket edememesinden çıkıyor. iki cemaat de çıkıp "bakın biz burda yanlış yaptık, gelin bu sorunu böyle halledelim" demiyor. herkes kendi yarattığı dili, kendi öncelikli gördüğü sorunu ele alıyor ve "kamptan" dışarı çıkıp diğerleri napıyor diye merak etmiyor. kürt cemaati için de böyle bu, ermeni cemaati için de, nurcular için de, bilmemneciler için de.. çünkü her cemaate göre "öbür cemaat" muhakkak çok tehlikeli, tasfiye edilmeli, sürülmeli, hiçbir şekilde ülkeyi yönetmemeli. halbuki bu ülke, bütün cemaatlerin yönetiminde söz sahibi olduğu bi ülke olmalıdır, herkes asli unsur sayılmalıdır. tabi bu da önce ekonomik kalkınma, ardından gelen bireyselleşmeyle beraber cemaat yapısının kırılmaya başlaması (veya yumuşaması) ve tam manasıyla bir demokrasinin yerleşmesiyle mümkün olacaktır. bakın yine demokrasiye geldik =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Horizon said: Scheriff said: her bakkalda kamera var ülkenin dört tarafı izleniyor iletişim çok gelişmiş haberimiz olmaması için hiçbir sebep yok Tabi canım saldırıya uğrayanında ağzı yok beyni yok hiçbiryere şikayet etmiyecek. Dünyadan izole edilmiş kurbanlar. EUheuhe allahım yarabbim :) Sen şu dediğine samimi olarak cevap ver inanıyormusun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar