Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Webmaster

GenceKsK

Öne çıkan mesajlar

Öyle kapatalım filan diyorsun da, ben sana burada 10 tane proje sayarım şu an kafamdaki, hemde bütün detayları ile. Varsa öyle beleşe proje yapacak benimkilerden de yapsın yani ben yorulmıyım.

Bu devirden sonra öyle projeler kolay kolay tutmaz. Bir siteyi tutturmak istiyorsan adam gibi iş yapacan. Paran olacak parttime veya fulltime çalışanların olacak adam gibi siteni ve içeriklerini yapacan/yaptıracan. Profesyonel iş böyle olur ki Türkiye'de web siteleri alanında artık profesyonelleşiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru demiş.

Ya oturup kendin yapmayı öğreneceksin yada beleşe yaptıracaksın ve kalitesiz iş olacak. Hem kaliteli olsun, hem başkası yapsın hem geliri kırışalım olayı ancak romantiklikle açıklanabilir.

Birde msn insanların özelidir bi proje var msne eklermisin dendiğği anda benim cinlerim tepeme çıkıyor mesela :)
Sosyal ağlarda paylaş

@Vodan

Aynen kardeş. Şimdi beleşe yapılan şey çocukça birşey olur. Ha opensource birsürü script var onlar nasıl oluyor? Onların başlarında bir eleman oluyor genelde kurucu o oluyor, o işleri geliştirdikçe birileri gelip "bu işte gelecek var bende yardım edeyim" diyor. Ama sıfırdan kimse olmayan birşeye bedava bulaşmaz. Bulaşırsa kalitesiz birşey çıkar.

Yine aynen msn konusunda da çok haklısın. "Abi 2 dakka msne ekleyiver bişe dicem" gibi düşünceler çok mantıksız. Mis gibi e-mail sistemi var insanlar iletişim için niye e-mail göndermezler anlamıyorum ben. Birtek sitelere kayıt olmak için kullanılmaz ki email...
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Doğru demiş.

Ya oturup kendin yapmayı öğreneceksin yada beleşe yaptıracaksın ve kalitesiz iş olacak. Hem kaliteli olsun, hem başkası yapsın hem geliri kırışalım olayı ancak romantiklikle açıklanabilir.

Birde msn insanların özelidir bi proje var msne eklermisin dendiğği anda benim cinlerim tepeme çıkıyor mesela :)

Kendin yapmayi ogrenmek en iyisi tabii, projenin iyi olduguna inaniyorsan kendin cikacaksin yola.. Bu is oyle olur..

Open source ile baslayip, hic modifikasyon yapmadan gidip, sonra basarili olan bir ornek gormedim daha hayatimda.. Open source a bazi yerlerde guvenilir commercial projelerde, ama onlarda bile onu modifiye edecek gucun olmasi lazim..

Ayrica vodan senin ikinci dedigin model bir cok start up in uyguladigi bir model, pek romantiklik degil..

Cunku bir projeye kendini verecek insan olmadigi zaman, ne kadar kaliteli bir yazilimci olursa olsun is vasattan oteye gitmiyor. O yuzden google gibi bir cok sirket ilk baslarken calisanlarana pay verir sirketten, onlarda milyon dolar sahibi oldular iste sonradan..

Bu bizimde bir cok projede uyguladigimiz bir model, projenin buyuklugune gore nakit ustune pay veririz (bazen sadece pay, ya da sadece nakit). Biz basarili isek bu yuzden basariliyiz.. Ama arkadas bu modeli uygulamak istiyorsa tabii yazilimci kodunu ortaya koyarken kendisinin fikir disinda neler ortaya koyabilecegini gostermesi lazim.. Fikir o kadar para eden bir sey degil.. Google gibi bi sirket olmasin, ve google in teknolojisi fikriniz olsun, kimse satin almaz.. Fikri uygulayabilmek onemli olan..
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi fikir benden labor senden'in başarılı örnekleri var ama sanmıyorum ki bi forumdan msn'e ekle diye başlamış olsun.

Bizim başarımız derken bikaç seferdir rastlıyorum ama bilmediğimden merak ediyorum buradaki biz hangi şirket oluyor özelden veya buradan öğrenebilir miyim sakıncası yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Doğru demiş.

cinlerin tepene çıkıyo hiç cevap vermeden çek git ...

Kapayın şu başlıgı paticiğin kalitesine uygun olmayan mesajlar var burda ..
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Tabi fikir benden labor senden'in başarılı örnekleri var ama sanmıyorum ki bi forumdan msn'e ekle diye başlamış olsun.

Bizim başarımız derken bikaç seferdir rastlıyorum ama bilmediğimden merak ediyorum buradaki biz hangi şirket oluyor özelden veya buradan öğrenebilir miyim sakıncası yoksa.

abi ayrı bi adres il account açacan onu verecen sadece iş için. ona da ayda yılda bi bakıcan :D
Sosyal ağlarda paylaş

GenceKsK said:

Lol kaliteyi senden mi öğrenecektik? Paticiğin kalitesi diyerek aklınca modlara yağ çekip, kapayın şu başlığı diyerek yağ çektiğin moderatörlere posta koyduğunun farkında mısın sen? Neyse sen büyüde gel en iyisi.

@Mr_Hand, böle takoz tipler için ikinci bi MSN açık tutup ram tüketmeye değmezki buna ne diyeceksin?
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
GenceKsK said:

Lol kaliteyi senden mi öğrenecektik? Paticiğin kalitesi diyerek aklınca modlara yağ çekip, kapayın şu başlığı diyerek yağ çektiğin moderatörlere posta koyduğunun farkında mısın sen? Neyse sen büyüde gel en iyisi.

@Mr_Hand, böle takoz tipler için ikinci bi MSN açık tutup ram tüketmeye değmezki buna ne diyeceksin?

vadon musun kolunmusun nesin bak güzel kardeşim benim kimseye yalakalık yapmaya ihtiyacım yok elime birşey geçmez yalakalık yaparsam sadece ben eskiden beri bu foruma girerim sizin gibi insanlar görmedim . ne bicim konusuosun sen benle bana cevap atma ... sizinlemi ugrascam ben ya .. sen kimsin bana yalakalık yapıcan dion moderatörler bana paramı vercek karnımı mı doyurcak yalakalık yapınca sen ne demek istiosun ... benim elime ne gecicek ? sen bunların cevabını ver bana sonra yorum yap ... Töbe Töbe ...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...