Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Palit & Güç kaynağı hakkında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi ekran kartımı değiştirmek istiyorum x800gt'yi emekli edip yerine PALIT PX9600GT 512 MB DDR3 PCI Exp. alıcam sanırım, zira 250'nin üstüne çıkmak istemiyorum fiyat olarak.

sorum şu şimdi bende 350 watt sanırım(umarım 300 değildir eve gidince bakıcam) güç kaynağı var. bu kartı takınca birde güç kaynağı almam gerekir mi? ekran kartı kasama sığar mı? yani 2 sene öncesinin standart bir aopen kasası var o zaman 40dolar falandı.

amd 6000(dual core 2.4)
1gb ram
x800gt var şu an PALIT PX9600GT'e çevircem umarım ki.

Palit'in soğutma sistemi falan da iyi diye duydum var mı sorularıma cevabı olan ya da başka önerisi olan birileri...

şimdiden sağolun.
Mesaj tarihi:
Ben bitane palit almıştım.Fan dönme hızı artınca daha fazla ısınıyodu :D %80 den sonra fan duruyodu.Götürdüm aramda bilgisayarmış ithalatçısı 2 hafta bekledim yenisiyle değiştiler.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:
10-20yetale daha yukarıya çıkabiliyoran hd4850 al. rahat rahat otur işte (güç kaynağı pakete dahil değildir)

o pek 10-20 değil 80-100 ytl yukarda yalnız yamuluyorsam düzelt bugün baktığımda öyleydi. yoksa bende bu 48.. serisinin methini duydum baya
Mesaj tarihi:
ya bizim şirketin pclerini kuran eden adamla konuştukta hd4850 al dedi gazladı, bi de kasa alacam direk sanırım normal psu alsam zaten kasa parası verecem düzgün bir şey için. 325 ytl nin altına kapatma derdine girdim şimdi de..
Mesaj tarihi:
bilgisayar işi hep öyle. normalde okulda falan not hedeflersin 90 ise 80alırsın. bilgisayarda fiyat belirlersin 250 olur 350! ehah

cooler master rc 690 (460W'lık güç kaynağı var) 168yetale!!!! o_O! fiyatı aşıyor ama kasa + güç kaynağı kombosu çeker alet
Mesaj tarihi:
o değil testleri inceliyorum 202-250 watt arası çekiyor hd4850 toxicli sistem, test makinası adamlarda benden yüksek intel daha fazla ram falan var. ki ben son dönem oyunlarını değil wow oynıycam çoğunlukla. fable 2 çıkınca onu oynarım total war oynarım falan. şimdi bende 300-350 watt varsa(hatırlayamıyorum eve gidince bakıcam kaçtı 250 ise /harakiri) psu da değiştirmiycem büyük ihtimal, belki 15 gün sonra maaş yatınca yeni kasa çakarım, 80-90 ı geçmeyen.
Mesaj tarihi:
Şimdi sistem 250W çekiyor diye 250W-300W almak yanlış olur. O 250W değeri peak olmayabilir. Ne olur ne olmaz sen ona bir 50W civarı buffer koy. Onun dışında güç kaynaklarının güç üretimi (özellikleri kalitesiz olanlar) her yıl %5 - %10 oranında azalabiliyor.

Hadi güç kaynağın yetti diyelim. Devamlı sınırlara dayanarak çalışan güç kaynağı çok ısınır, çok gürültü yapar ve çok yıpranır. O yüzden ortalama 250-300W çeken bir sistemde bile 400-500W alırsan için rahat olur. Aksi taktirde ilerde kitlenme, resetlenme gibi sorunlar yaşayabilirsin yada en azından gürültüden şikayetçi olursun.
  • Yeni Oluştur...