Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saracoğlu Tiyatro Değildir!

benjani

Öne çıkan mesajlar

antu.com said:
Tribünlerimizde garip şeyler oluyor. Sezon daha başlamadan ilk oynadığımız Avrupa Kupası maçında kavga çıktı. İl Güvenlik Kurulu kararıyla bazı taraftarlarımız 6ay ila 1 yıl arası maçlara girmeme cezası aldılar. Ancak burada ilginç bir durum ortaya çıktı. Ceza alan taraftarlarımızdan en azından bir tanesi kavga anında Maraton Tribününde olmadığını kanıtlayabiliyor. Hakan Altunkaynak isimli taraftarımız maçı Migros Tribününde izlediğini görüntülerle kanıtlıyor. Yani İl Güvenlik Kurulu kavga anında olay yerinde olmayan birine ceza veriyor. Bu durumdan iki sonuç çıkarabiliriz:

1- Ceza yanlışlıkla verilmiştir. Bu durumda ceza alan Hakan Altunkaynak`ın cezası kaldırılır. Telafisi kolaydır.

2- Bu cezalar ısmarlamadır. Taraftarlarımıza verilen cezalar kanıtlara dayanmadan bir yerlerden gelen talep üzerine verilmiştir. İşte bu durum vahimdir. Çünkü yapılan adaletsizliğe adaleti sağlamakla yükümlü devlet kuruluşları da katılmış olur ki, bu durum kamu vicdanında onarılması imkansız yaralar açar.

Cezalar ister yanlışlıkla isterse ısmarlama verilmiş olsun her iki durumda da hata vardır ve bu hata acilen düzeltilmelidir. Çünkü bu cezaların kamuoyu gözünde bir inandırıcılığı kalmamıştır. İl Güvenlik Kurulu`nun bu konuyu tekrar gündemine alması delilleri iyice inceleyip kararını yenilemesi gerekmektedir. Çünkü verilen kararın üstünkörü verildiği açıktır.

İl Güvenlik Kurulu`nun garip kararları bununla da sınırlı kalmadı. Lig maçlarında uygulanacak güvenlik kuralları, anlaşılmaz bir şekilde sadece bizim resmi internet sitemizden duyuruldu. İstanbul Valiliği`nin internet sitesinde bile bulamadığımız ancak resmi internet sitemiz aracılığıyla Fenerbahçe Spor Kulübü imzasıyla yayınlanan yazıyla öğrendiğimiz kurallar şöyleydi:

İl Spor Güvenlik Kurulu 12.08.2008 tarihinde toplandı. Toplantıda 2008-2009 sezonuna ilişkin uyulması gereken kurallar açıklanırken, maçlarda olay çıkaran bazı şahıslara verilecek cezalar da karara bağlandı.Güvenlik kurulunun aldığı kararlarda (aşağıda tamamı görülen) dikkat çeken bazı noktalar şöyle;

- 9.maddede; kendi bilet numarası üzerinde yazan yere oturmayanların emniyet güçlerince stadyum dışarısına çıkarılacağına dikkat çekiliyor.

- 16.maddede; aşırı derecede alkollü olan şahısların stadyumlara alınmayacağı hatırlatılıyor.

- 27.maddede; müsabakaları ayakta izleyerek diğer seyircilerin maçı izlemesine engel olan kişilere uyarıda bulunulacağı, uyarıyı dikkate almayan ve özel güvenlik güçlerine karşı koyan kişilere 6 ay spor müsabakalarını seyirden men ve 1500 YTL para cezası verileceğine dikkat çekiliyor. Ayrıca bu kişilerin eğer varsa kombine kartlarının da iptal edileceği belirtiliyor.

Öte yandan İl Spor Güvenlik Kurulunun yaptığı toplantıda 30.07.2008 tarihinde stadyumumuzda oynanan MTK Budapeşte maçında olay çıkaran kişilere de 6 ay ila 1 yıl spor müsabakalarını seyirden men ve 1500 YTL ila 3000 YTL para cezası verildiği de duyuruluyor.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Bu kararlardan en dikkat çekeni 27 maddedeki, müsabakaları ayakta seyretmenin yasaklanmasıydı. Yıllardır Antu.com`dan devamlı uyarılarda bulunduğumuz ve çözüm üretmeye çalıştığımız giderek etkisizleşen tribünlerimiz bu kararla büyük bir büyük darbe daha almıştır. Eğer amaçlanan Saracoğlu`nu bir açıkhava tiyatrosuna çevirmekse, bu bize açıkça söylenmelidir.

Herkes tarafından iyice anlaşılmalıdır ki, bizler sinema, tiyatro izleyicisi değiliz, bir futbol takımının taraftarıyız ve bu konumumuzu korumak için sonuna kadar mücadelemizi veririz.

Mabedimizin futbolcularımıza küfür edilen, takımımızın ıslıklandığı ama destekleyici tezahüratın yapılmadığı bir yer haline getirmek isteyenler boşa kürek çekmekte ve kendi kendilerini baltalamaktadırlar. Çünkü futbol sahada 22 kişinin top peşinde koşturduğu ve binlerce insanın da sessizce seyrettiği bir spor değildir. Taraftar ve futbolcular tek bir gövde gibi haraket ederlerse futbol tadından yenmez. Taraftarın duraksadığı anlarda futbolcuların el kol hareketleriyle taraftarı coşturma çabalarının nedenlerini bu kararları alanlar iyice incelemelidir.

Susup oturmamız isteniyorsa niye maç öncesi "Taraftarımızın desteğiyle bu maçı alacağız" demeçleri veriliyor ki? Ya da niye bize "12. adam" gibi samimiyetsiz isimler takılıyor ki? Susup oturarak mı 12. adam olacağız?

İl Güvenlik Kurulu ceza içeren kararların çoğunu neden hep Fenerbahçe taraftarına vermektedir? Bu taraftar sayesinde Fenerbahçemiz lig ve Avrupa kupası maçlarında en az ceza alan kulüpler arasında değil midir? Neden stat yakanlara, sahaya kalas atanlara, stadına bizlere ana avrat küfür içeren pankartlar açanlara uygulanmayan bu cezalar, söz konusu olan Fenerbahçe taraftarı olunca en sert şekilde uygulanmaktadır?

Bize verilen cezaları, sezon içinde diğer takım taraftarlarının çıkardığı olayların sonunda alacakları (ya da almayacakları) cezalarla karşılaştırma fırsatımız elbette ki olacak. İl Güvenlik Kurulu o olaylarda nasıl kararlar verecek hep birlikte göreceğiz... Antu.com olarak bu konuların sürekli takipçisi olacağız.

Ayrıca bizim stadımızda takımımızı nasıl destekleyeceğimize İl Güvenlik Kurulu mu karar verecek? Yönetim Kurulumuz taraftarın desteğini sahadaki futbolculara en etkin şekilde verebilmesi için bir şeyler yapmayı düşünüyor mu?

Yoksa artık taraftarla ilişkilerini İl Güvenlik Kurulu üzerinden mi yürütecekler?

Bunu söyledik çünkü kulübümüzden gelen son iki açıklamadan böyle bir sonuç çıkıyor. Ancak bu kabul edilemez bir durumdur. Herkes tarfından bilinmelidir ki, Fenerbahçe taraftarının tribün konularındaki muhattabı İl Güvenlik Kurulu değil, Fenerbahçe Yönetim Kuruludur.

Gerçekten ilginç kararlar.Futbolu oturarak izleyecek olsam oturur evimde izlerim.Aziz Yıldırım sırf GFB yi engellemek için tribünleri öldürecek bu gidişle.
Sosyal ağlarda paylaş

Liverpool taraftarı Fener taraftarını katlar, hatta Boca hariç her taraftarı katlar. ama adamlar oturarak izliyor. Üstüste çıkıp zıplayıp "hobareardfaskbfgdfaaaaaaaaaaaaarghghgj" diye bağırmadan oturup medeni medeni güzel marşlar söyleyerek de takımına gaz verebilirsin. Türkiye'de takımı CL finalinin ilk yarısını kaybettiğinde 3-0 tezahüreat yapılmaz adamlar Asla Yalnız Yürümeyeceksin söylüyorlar. Ağlarım ben futbolcu olsam orada. Sonra çıkıp efsane oldu işte adamlar. Biz ama ne deriz "oturan taraftar mı olur hebele gübele" anca bu kadar bizim taraftarlığımız..

3-0 geride olsak da takımı yuhalarız öyle birşey söylemeyiz. O kapasitede taraftar yok bu ülkede
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi ben gayet hatirliyorum Lazio Uefa kupasi macinda daha 10. dk da 2 0 yenik duruma dusmustuk 4 gol atmamiz gerekiyodu .. Ondeki gazcilardan biri bagiriyodu "Mac bitti ! Mac bitti .. Ama Susmuyoruz eglenmeye devam " O mac harbi susmadi taraftar ama yani besiktas icin mi susmadik yoksa ulan vermisiz o kadar parayi 10. dk dan sonra mal gibi oturmamak icin mi bilemiyorum tabi :)) Ayni seyi liverpool taraftari icin de dusunurum :)
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

3-0 geride olsak da takımı yuhalarız öyle birşey söylemeyiz. O kapasitede taraftar yok bu ülkede

http://www.youtube.com/watch?v=DyEt6IY2d-4&feature=related

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/667cc2329548a16caf90a574213f3a2b3b98107418c304822744ce9b87983fb20d99fed48b2f9e9c9136f7790f77a6add4b49b60282a0d8c16374

http://www.youtube.com/watch?v=HLNPPjx-J3I&feature=related
http://www.ktunnel.com/index.php/1000110A/1acbb720e1357237fcd42a1047b58ed4a4c6f2cbfd44629ea88e7c4e15de4708e66b77b21f0023bf16603

bence bir daha düşün...
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Ben 2005'ten bahsediyorum. Ki bizim tüm taraftarlarımızdan iyiler kötü halleriyle de neden hayran olmayalım ki?
ben katılmıyorum. 2005te de liverpoolluların arasındaydım o maçta. çok iyi değillerdi bence tek olay 3-0 yenikken tezahurat yapmaları oldu ki türk taraftarlarının da birsürü maçı var böyle. fenerin antep maçı koyulmuş işte. beşiktaşın zaten 10larca maçı var böyle en basiti youtubedan besiktas lazio uefa macını izleyebilirsiniz. çok özel birşey değil yani

ki bizzat kop forumlarına filan bakın adamlar beşiktaş liverpool maçından sonra hasta olmuşlardı. avrupada gittikleri en iyi deplasman olduğunu söylüyorlar. youtubeda best away game vs diye videoları var liverpool tribününden çekilmiş

yani tamam güzeldir sempatiktir liverpool tribünleri de, türk tribünleri kadar iyi değil bence
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam siz alt alta üst üste zıplayarak anlamsızca bağırın. Mesela "uu lalalallaa fenerbahçe" yada "ellla ella ellaa ellaa ultraslan ultraslan" gibi, adamlar oturarak "You'll never walk alone" dye şarkı söylesinler daha etkili olsun :)

Elit taraftar abi adamlar, ben de elitistim evet istediğinizi söyleyin. Dünyanın en güzel ligi, en güzel stadları ve en kaliteli seyircileri İngiltere'de. Ben taımımın maçını izleyemiyorum burada, İngiltere'de olsa en dandik tribüne de giderim burada ezilirim korkusuyla anca fırsat buldukça numaralıya gidiyorum. Zayıf insanlar da düşünülmeli! :D
Sosyal ağlarda paylaş

ya tutturduğun 2005 finalindeki taraftarı görmemişsin ki daha.

orada çok beğendiğin liverpool taraftarının oturduğunu mu zannediyorsun?

onlar ingilterede yasak olduğu için oturuyor. ama böyle avrupa deplasmanlarında da dayanamayıp kalkıyorlar ayağa

zevki bu çünkü işin. şov bu.

sen konsere gittiğinde oturuyor musun? aynı mantık. ses çıkmasının oturmakla veya ayakta olmasıyla alakası yok. ama atmosfer oluşturmakla alakası var. orada coşkuya kapılan adam ayağa kalkmak ister. maç boyu sadece gol pozisyonlarında heyecanlanan adam da sadece o pozisyonlarda ayağa kalkar. kusura bakmayın bence çok sıkıcı. futbol zaten basket kadar hareketli bir oyun değil üstüne bir de coşmadan izleyeceksem stada niye gideyim?
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü ilk yarısında Milan gibi bir takıma karşı 3-0 gerideyken adamlara maçı aldırtabiliyor. Tüyleri diken diken edebiliyor. Ben bizim taraftar biz yenilirken tezahürat ypaınca yada herhangi başka Türk takımı bunu yapınca hiçbirşey hissetmiyorum. Bi de samimiyet meselesi var. Liverpool tarafatarı o şarkıyı yıllardır inanarak söylüyorlar. BJK taraftarı Lazio maçınca arkasında dursa da takım kötü giderken "Aşkımız renklere sizlere değil" diye bağırıyor, Fener taraftarı kalecisini dövüyor, forvetinin arabasına girişiyor, GS taraftarı maça arkasını dönüyor maçı izlemiyor. Yani.

Neyse ortak bi noktada buluşmamız mümkün değil ki tarz meselesi. Ben FA'in İngiliz futbolunca yaptığı devrimleri inanılmaz buluyorum. Zira birkaç senede dünyanın en kaliteli ligi oluverdi.

Çarşı'nın yarattığı atmosfer süper ama bir grup hapçının coşkuyla verdiği gaz yerine tüm stadın gerçekten inanarak ne olursa olsun onları sevdiklerini haykırması futbolculara çok daha büyük bi özgüven sağlar.

PS: Abi bi Çarşı tribününde yada Kapalı Üst'te maç izleniyor mu? Maçı göremedikten sonra ne anladım ben hoplayıp zıplamaktan. Ölene kadar bağırtıyolar adamı maçı görmeye çalışana izin vermiyolar işte zorla bağıracaksın. Futbol bir şov evet izlemek de lazım arada sırada :D
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi benim bu dediklerinin çoğuna bir itirazım yok :D

tek itirazım şudur. liverpool'a 3-0dan 3-3ü getiren taraftar değil. cl finaline çıkmış bi takımın zaten kalitesi belli. milan da o skorun rehavetiyle haketti bana sorarsan

bunun yanında türk tribünlerinin temiz olduğunu söylemiyorum zaten. kesinlikle şu anki coşkuyu çok seviyorum ama tribünlerden çapulcuların vs temizlenmesi için bu coşkunun feda edilmesine de karşı çıkmam.

benim tek savunduğum türk tribünlerinin takımı desteklemek olsun coşku olsun onlardan aşağı kalır yanları yok
Sosyal ağlarda paylaş

Ya destekliyorlar coşkulular ama takıma ve futbolculara gerçekten sevgi yok. Onlarda zaten 4. ligedki takım bile 20.000 kişi dolduruyor. Bizim taraftarda o sevgi yok. O sevgiyi bilince o şarkıyı söylemeleri ciden tüylerimi diken diken ediyor ya.

Çapulcular temizlensin normal insanlar hoplayıp zıplayıp maç izlesin ben de isterim tabi o zaman. Zaten uzun boyluyum ayağa kalksam arkadaki oturtuyor ben mecburen oturarak izlerim de. Hani tinerciler, beleş biletle stada giren aşırı fanatik taraftarlar falan. Bunlar tatsızlık yaratıyor gereksiz yere.

Temizlensin hoplaya zıplaya izleyelim maçı. Zaten o durumda üst üste hoplanmaz arada bazı hayvanlar var işte temzizlenmesi gereken. Herkes kendine ayrılan yarım metrekarelik bölümde zıplasın okey :D
Sosyal ağlarda paylaş

takımı protesto etmek her taraftarın hakkıdır. yeri geldiginde bunu liverpool taraftarı da yapar, yapmalıdır. ama bu takıma beslenen sevginin olmadıgını gostermez. ayrıca bahsettigin tezahurat zaten cok dogru. hepimiz renklere asıgız, isimler gelip gecicidir.

bjk taraftarının otcu, hapcı olmasından bahsediyosun da ingilizlerin bizimkilerden asagı kalır yanı yok. sabahtan aksama kadar icip olay cıkarmayı gorev edinmisler. adı ustnde zaten butun dunyanın holiganlar diye cagırdıgı adamlar bunlar. ama sen stadda asker gibi dizildiklerini gorunce tribünde adam zannediyosun onları. ingilitere'deki medeniyet, verilen cezalar burda olsa aynı seyleri burda da gorursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır onlar stada alınmıyor Hepsinin resimleri var poliste. Tribünlerde kameraler var. Olay çıkaranlar anında fişleniyor otçular tribüne giremiyor. Bizde yönetimler bilet veriyoır.

Ben takıma değil futbolcuya olan sevgiden bahsediyorum. Sen seni değil takımı seviyorum dersen adam kötüyken daha da kötü olur, ama ne kadar batırırsan batır biz yine sizi seviyoruz dersen kötü oynayan adamların güveni artar ve büyük ihtimalle daha iyi oynamaya başlarlar.

Takımı tabii ki protesto edeceksin ama protesto etmenin daha iyi yönetmleri var ve protesto ederken güvendiğini, sevdiğini de belirtmen lazım. Türkiye'de taraftar protestoları her zaman kaosu arttırmıştır. Hiç takımı düze çıakran taraftar hareketi oldu mu? Tek tük belki :)

Ki ben sırf Beşiktaş'tan Çarşı'dan bahsetmiyorum. UA'da da var GFB'de de var bunlar..
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben carsı'dan bahsediyosun demedim, bizimkiler diyorum zaten farkettiysen. ayrıca stada alınmadıkları icin zaten olayı abartanlar, stadlarda gorduklerin guzel oluyor. o yuzden ordaki medeniyet ve ceza sistemi bizim ulkemizde olsa aynı seyleri burda da yasarız. ama bizim taraftarımızdan once yonetimimiz ve medyamızın adam olması lazım. o da egitimle olacagı icin bosuna beklemeyelim hic.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...