TilkiAndre Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Scpden bi Npc yaptiysam onun spawnini nasıl koyarim? Serverımı Levelli Nasil yaparim Level Scpsi var ama tam olarak ne yapacagimi bilmiyorum. İlk char acildiginda her skillden belli bir oran da skill veriyor sadece sectigi skillin 50 olmasini nasil saglarim_? İstedigim Bir Bolgeyi Nasıl Safe Yaparim Statlarin kolaylik zorluk oranlarini nasil yaparim?
nbl_silencer Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 5 Tane sorunuz var sanırım. tek tek cevap verelim , verelim de unuttum geri dönüp tekrar bakmam gerekiyor. (copy/paste) 1a) Axis'e koyduğunuz yeni NPC script'ini okutabilirsiniz. Script'in içindeki axis ile ilgili ayarları yapmayı unutmayın. 1b) X bir spawn koyup more değerini yeni NPC'nizin idsi yapın. Bunu .xmore c_my_npc şeklinde spawn'ı seçerek yapabilirsiniz. 2) Level sistemi için pek çok algorithma mümkün. Daha önce hiç kullanmadığım için kesin bir cevap veremem ama bir yerde NPC'ler üzerine öldüklerinde XP olarak sayılacak bir item verdiklerini görmüştüm. Bu tarz bir şey kullanmayı düşünebilirsiniz. (ben tavsiye etmiyorum UO da XP yi) 3) Yeni bir karakter açtığınızda gelen diğer skill'ler statlarınızdan kaynaklanır. Show real seçeneği bu ek skill'ler olmadan kaç skill'iniz olduğunu gösterir. Sphere tarafından ne yaparsanız yapın (çok abartmadıkça) her zaman INT bir miktar magery vereceği için diğer tüm skill'leri sıfırlasanız da intdan bir miktar gelicektir. (bu pek çok skill için geçerlidir.) 4) Bu sorunun cevabı başka bir yerde verilmişti. Tekrarlayalım. Safe yapmak istediğiniz yere gidip .where yazın. Çıkan ismi spheremap.scp de aratıp flagleri ile oynayın. Region flagleri aşağıdaki gibidir. 00001 region_antimagic_all All magic banned here. 00002 region_antimagic_recall_in Teleport, recall in, and mark are banned 00004 region_antimagic_recall_out can't recall out of here. 00008 region_antimagic_gate Can't cast gate here 00010 region_antimagic_teleport Can't teleport in this region. 00020 region_antimagic_damage No harmful magic allowed here 00040 region_flag_ship This is a ship region. ship commands 00080 region_flag_nobuilding No building in this area 00100 region_flag_globalname Make sure the name is avail globally. 00200 region_flag_announce Announce to all who enter. 00400 region_flag_insta_logout Instant Log out is allowed here. (hotel) 00800 region_flag_underground dungeon type area. (no weather) 01000 region_flag_nodecay Things on the ground don't decay here. 02000 region_flag_safe This region is safe from all harm. 04000 region_flag_guarded This region is guarded. 08000 region_flag_no_pvp Players cannot directly harm each other here. 5) Sphere'de normal şartlarda statlar skill kullanarak artar. Her skill'in bir stat a ne kadar bonus vereceği spheretables.scp de yazar. Bu oranı arttırırsanız o skill'i kullandığınızda seçtiğiniz stat daha hızlı artar.[signature][hline]Silencer
TilkiAndre Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 cok tessekkur ederim...
Öne çıkan mesajlar