Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

protein ve amino asit hap tavsiye..

rApbOyZ

Öne çıkan mesajlar

30 dolar verdim.

Normalde kilo sınırı 4. 9lbs ye denk geliyor euro da 150 euro sınırı var.

Tekstil ürünleri de çok getirtiyorum oradan biliyorum.

Kampanyalı 5lb %100 whey + 2lb casein whey + 90 kapsül opti-multi vitamin alacağım sanırım kargo dahil 180 liraya geliyor hepsi. Bunda kargo 50 dolar ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:
arkadaslar yurt dısından protein tozu gibi fazla agırlıgı olan seyler ısmarlamak mantıklı degil.

İyide 5 lbs paketler yurtdışında 40 dolar falan. 30 dolar kargo versen 70 dolar, yani 100 lira falan yapıyor. Aynısını Türkiye'den ısmarlasan 140-150 lira falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Cons said:

gainerda sikko kh lar var baya

gerçi olmayan ürünlerde var ama dünya üzerinde 3 tane bulabildim

Haklısın. O yüzden protein tozuna abanıp karb açığını kendi başına kapatman daha iyi oluyor. Pilav, makarna, yulaf vs...

Bence yulaf + süt + whey üçlüsüyle yapılacak öğün herhangi bir weightgainer'ı tokatlayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Laorx said:

ya şimdi whey protein tozuyla bu serious mass'in farkı ne tam olarak? biri weight gainer diğeri protein tozu, gene aynı görevi yapmıyolar mı?

biri dediğin gibi protein, diğerinde karbonhidrat vs de var kalorili baya.
ben kilomu sabit tutmak/vermek istiyorum ama protein tozu kullanırım mesela
Sosyal ağlarda paylaş

Kilo alamayanlara tavsiyem weight gainer shake'leri yerine protein tozu ve fıstık ezmesi kullanmaları. Bir tatlı kaşığı 1 fıstık ezmesi 100 kcal falan. 400-500 ml tam yağlı süt, 1-2 ölçek protein tozu, 4-5 kaşık fıstık ezmesi, 1-2 kaşık bal ile 1000 kcal'ı rahat geçiyorsun. Tadı da harika oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kilo alma konusunda ben de zamanında sıkıntı yaşadım. Ne yersem yiyim hayatım boyunca 88kg'yi geçememiştim.

Vücut geliştirmeye başladım. Günde 6 öğün yedim. (hatta sabah kalktığımda ve idman sonrası shake lerim ile, casein öğünü ile 7-8 öğün yedim) şuanda az miktar yağlı olarak (BF %15 gibi) 110kg'yim.

Kendi tecrübeme göre kritik noktalar;
1- ağırlık çalışmak zorundasınız
2- iyi dinlenin. sağlam uyuyun
3- günde 6-7 öğün yiyin. (2,5 - 3 saatte bir) ama yağı az ve kompleks karb olanları tüketin. (bol bol makarna pilav yulaf) yüksek proteinli beslenin.
4- yatmadan önce casein alın.
5- vücudun en yıkımda olduğu anlarda (uykudan kalkınca ve idman sonrası) çok şekerli birşeyler ile protein alın.

Bunlara dikkat ettiğiniz zaman sürekli büyüyorsunuz. Büyüme ivmesi zamanla değişiyor ama büyümeye devam ediyorsunuz.

Kendinize güvenin, disiplinli olun, bu işi benimseyin. Bu temel şeyleri doğru yapınca tıkır tıkır kilo alıcaksınız.

Weightgainer kullanmaya (bence) pek gerek yok. Gainer içinde genelde dandik karb'lar oluyor. Biz ise bunların yerine makarna, pilav, yulaf koyuyoruz. Onun yerine protein tozu alın. Daha geniş bi kullanım alanı var.

Birde ON Serious Mass in ölçek değerleri saçma. 50gr protein 300gr karb falan var bir ölçekte. Bunun yarısı bile gayet yeterli aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...