JD Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Bir türlü bu olay nasıl öğrenilir çözemedim internette taradım adamlar klavye üzerinde misal işte do majör gamı için hangi perdelerden yürünceğini gösteriyor bana bu biraz amele işi geldi ya tonlarca gam çeşidi var bunun asıl mantıklı öğrenim yolu nedir benim mesela bildiğim bir majör gam 2 tam 1 yarım 3 tam bir yarım sesten oluşur bunu da klavye üzerinde do yu bulup 2 tam 1 yarım 3 tam bir yarım gittikmi do majör gamını çalmış oluruz bana böylesi bir öğrenim daha mantıklı geliyor haksızmıyım yada asıl öğrenim şekli nasıldır ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 majorun minörün belli bi kalıbı vardır dedigin gibi parmak hareketleri de bellidir ona göre her yerden o pozisyonu kullanarak yapabilirsin her notanınkini ( bass için konustum heralde normal gitar da oyledir :P ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 http://www.all-guitar-chords.com/guitar_scales.php Burda mesela işte dediğim gibi adamlar perdeleri göstermişler bakıyorum milyon tane kombinasyon çıkar ordaki menüden bunu böyle heralde tek tek ezberlemiyodur kimse :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 abi hoca olayına girmeden teknik öğrenmek istiyosan git alıver bir kitap / e-book ben kitaplarla çalışıyorum (biliyorum e-book gibi nimetler varken para döküp kitap almak garip gözüküyor ama çalışamıyorum ben monitore bakarak, kitap dediğin elle tutulur olacak :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 ya kitap almak fln filan hiç sorun değil sadece hani bunun yolu yordamı doğru şekilde öğrenmek istiyorum yoksa o yolladığım linkteki gibi klavyeyi gösterip benim bascağım perdeleri göstercekse hiç göstermesin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Gamları sadece enstürman üzerinde yapmayı düşünme.Yani solfej olarak düşünerek çalışabilirsin biraz.Öncelikle gamların sıralaması vardır.Majör/minör gamlar diyezli ve bemollu olmak üzere 2'ye ayrılır.Bunların dizilimleri vardır.Bemol ve Diyezlerinde sırası vardır,yani bi parçada başa çat diye sadece fa# ve si# koyamazsın. Mesela diyezli majör gamların dizilimi: sol/re/la/mi/si/fa#/do# Her yeni gamda 1 diyez daha alır. Sol majörde sadece fa da arıza vardır tek diyezli yani,fa# oda.Re majörde 2 arıza vardır,la majörde 3 diye gider do# majör'e kadar.Yani bu demek oluyorki,sıralamadaki 5. gam,5 arıza alıyor,3. gam 3 arıza alıyor. Peki bu diyezler nasıl gelir?Dersen eğer onunda dizilimi var. Diyezlerin sıralaması; Fa/do/sol/re/la/mi/si Buna göre 3 diyezli majör gam nedir? dersek eğer hemen sayıyoruz önce majör gam sıralaması. 1-Sol 2-Re 3-La demekki 3 diyezli majör gam la majör,arızaları nedir diye sorarsak hemen diyez sıralamasını sayıyoruz,3 diyezli dendiği için. 1-Fa 2-Do 3-Sol demekki arızalarıda fa# do# sol# miş. Hangi gam hangi arızayı alır,hangi gamda kaç tane arıza vardır sorularını basitce yanıtlamak için,bu dizilimleri ezberlemen lazım.Zaten bisüre sonra otomatiğe bağlıyosun çala çala.Atıyorum fa minör deyince,hangi arızaları aldığını biliyosun. Benim sana tavsiye edebileceğim bi kitap var,hem ucuz,hemde hemen heryerde bulunur diye düşünüyorum. Temel müzik kuralları - İlhan Baran Teori ile ilgili herşeyi bu kitaptan öğrenebilirsin.Aralıklar gamlar vs. Ben yinede istersen sana dizilimleri yazıyım. Diyezli Majör gamların sıralaması: sol / re / la / mi / si / fa / do Bemollü Majör gamların sıralaması: fa / si / mi / la / re / sol / do Diyezli minör gamların sıralaması: mi / si / fa / do / sol / re / la Bemollü minör gamların sıralaması: re / sol / do / fa / si / mi /la Daha bunların ilgili minörü/majörünü bulma mevzusu var,ama onlarında basit teknikleri var.Hepsi o kitapta yazıyo aslında. Neyse ben onuda anlatıyım,ama sen dikkate alma simdilik bunları ezberleyene kadar. Mesela bir majör gam'ın ilgili minörünü bulmak için 3 aşşağı iniyoruz.Örnek vereyim hemen, Diyelim Sol majör,ilgili minörünü bulmak için 3 aşşağı iniyoruz,sol/fa#/mi = Mi minör.Veya atıyorum Re majör,3 aşşağı iniyoruz re do si = si minör,gibi. Birde notaların şifreleri vardır,bunlarıda yazıyım genelde,bu şifreler kullanılır akorlar için. Do = C Re = D Mi = E Fa = F Sol = G La = A Si = B Örneğin do majör diyelim CM diye gösterilir.M majör ise büyük,minör ise küçük olur. CM yada sadece C = Do majör Cm = Do minör Dm = re minör G = sol majör gibi. Kitabı al eniyisi sen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Ya biraz temelim var hani ama yani ciddi anlamda öğrenmek lazım yazdıklarını anlamaya çalıştım bu bahsettiklerinin gitara aktarılması nasıl olur bilmiyorum ama heralde önerdiğin kitap yardımcı olucaktır (: birde bora uslusoyun Solo gitar için Diziler ve Arpejler ve Solo Gitar Metodu diye 2 kitabı var bu kitaplara bu noktada ihtiyaç duyarmıyım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mod oluşumlarına baktımda birazcık anlayıp anlamadığımı öğrenmek için bi deneme yaptım C locrian elde etmek istedim C majör gamı C D E F G A B C bunun için " 1 b2 b3 4 b5 b6 b7 1" i kullanarak C bD bE F bG bA bB C yi elde ettim doğrumudur bu yani bu ionian locrian fln bu şekildemi kullanılır ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 benim anlattıklarım teori,gitar üzerinde düşünme bunları :) genel anlamda teori yani,bence 2 kitabıda al oku,engüzeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 solo gitar methodu(methodmu metodmu) daha çok parmak egzersizi. öbür kitabı bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 parmak egzersizine ihtiyacım yokta iyi oldu bunu söylediğin ben içinde genede modları gamları gösterio sandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 yok 1-2 temel gam üzerine egzersizler var bi gamla ilgisi o. teknik ağırlıklı o kitap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 benim dediğim kitap daha çok müzik teorisi falan üzerine.bu gamları,ilgili minörlerini,aralıkları falanları filanları herşey açıklıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 temel müzik teorisi diye sarı bi kitap vardı klasik. o da fena diil. gerçi hala oturup öğrenmedim ama biraz inceledim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 ya mydükkanda göremedimde o temel müzik kitabını o yüzden alamadım boranın kitabını sipariş ettim ondan gidiyim . gelcek bahara kadar adam gibi bi solo gitar olmam gerekiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Ne zaman başladın JD ve ders alıyor musun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 ya şimdi 6 senedir gitar çalıyorum normalde hani ıvır zıvır milletin sololarını çalıorm ama sonuçta istediğim kendi sololarımı çalmak Edit: Solo gitarlığa son 1 senedir özendim hani master değilim fade to blacktir sweet child o mine dır fln filan çalabiliyorumda insan kendi solosunu istio =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Oo sen bayadır çalıyorsun :) Ben yeni sayılırım, başlangıçta "hocaya kitaba gerek yok, tablara baka baka çalarız" modunda idim, tabi klavyede bir notaya basacam derken 3-4 notaya basınca o tez çürüdü. başlangıç için gitar teknikleri, basit egzersizler ile ilgili kitaplar aldım :) One, Fade to Black soloları hala kalın gelse de çoğu metallica solosunu yapabiliyorum :] ama hız konusunda yeterli değilim. hızlı çalma teknikleri için kaynak arıyorum. önereceğiniz bir kitap var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 bora uslusoyun sanırım solo gitar metodu kitabı parmak hızlandırma alıştırmalarıyla doluymuş (: bide ben gitar kursunda troy stetinanın - speed mechanics for lead giutar isimli kitabından çalıştırmıştı hoca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 EagleEye said: temel müzik teorisi diye sarı bi kitap vardı klasik. o da fena diil. gerçi hala oturup öğrenmedim ama biraz inceledim :P yok o kitap degil benim dedigim,ama baya yakın yani birbirine.yinede bu çatlak usta ilhan baranın kitabı daha iyi nispeten.konservatuvarda falanda ilk seneye bunla başlanıyo direk hatta :) hatta; http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=PCVKD7ZSOM1MB9TPYECY http://www.muzikkitaplari.com/product_info.php/products_id/527 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 bak bu da sarı. neden sarı oluyo bu temel müzik kitapları :P said: hızlı çalma teknikleri için kaynak arıyorum. önereceğiniz bir kitap var mı ? gitar tekniğini geliştirmek isteyen herkeze petruccinin Rock Discipline isimli eğitim cd sini öneririm. illa kitap olsun diyosan bora ulusoyun bahsi geçen kitabı var bende, o da güzel. içinden cd de çıkıyo egzersizleri dinleyebiliyosun. ama petruccinin video süper yani :) Rock Discipline (torrentte falan vardır muhtemelen) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar