Rikkie Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Malum sonuçlar açıklandı, herkes kendi telaşında o yüzden kısaca yazıp fazla vaktinizi almayım :) Farzedin ki bugünkü sonuçlarda yaşadığız şehir dışında başka bir üniversiteyi kazanmışsınız. Tercih yaparken de zaten orayı çok istiyordunuz, ama sınav sonuçları-tercih sonuçları arasındaki 20-30 günlük süreçte şuan yaşadığınız şehirde kalmanızı gerektirecek birtakım kişisel ve ailevi nedenler ortaya çıktı. Böyle bir durumda; - Biliyorum çok tuhaf gelicek ve cevabının olumsuz olduğundan nerdeyse emininm ama sormadan edemedim; kazanmış olduğunuz(yerleştirildiğiniz) 4. tercihinizin yerine puanınızın fazlasıyla yeterli olduğu 5. - 6. tercihinize kayıt yaptırmanız gibi birşeyin mümkünatı var mıdır? - İkincisi de.. bu sene kazandığınız yere kayıt yaptırmayıp seneye tekrar girseniz; bu yıl ösym tarafından bir üniversiteye yerleştirilmiş olduğunuzdan dolayı ortaöğretim başarı puanınız 0.3le çarpırıp puanlarınız mı kırpılır? Yoksa tercih yaptığınız, yerleştirildiğiniz ama sonuçta kayıt yaptırmadığınız için yine normal şekilde 0.8le mi çarpılır? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
ses Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 ilkini değil ama ikincisini biliyorum.Kayıt yaptırmadığın sürece normal çarpanla hesaplanır puanların.Zaten hatırlarsan öss formundada "Bir yüksek öğrenim kurumuna kayıtlıyım/kayıtlı değlim" tarzı bir kutucuk var.
Fili Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 benim bildigim 0.3 ile carpılıyor niye cünkü sen müracaat etmesende sistem seni oraya yerleştiriyor başkasının hakkını yiyorsun direk sen kalkıp oraya kayıt yaptırmasanda genede oraya girecek insanı sokmuyorsun oraya bu sebeple bir daha sene gireceğin zaman 0.3 ile çarpılıyor
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 eğer tercih yaparsan biryeri tutturmuşsan ve gitmemişsen ondan sonraki yıllarda gireceğin sınavda AOBP 0.3 ile çarpılır. edit: 1. soruna da cevap vereyim. öyle birşey yok. sen eğer biryeri kazandıysan artık dönüş yoktur. yatayla falan anca.
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 0.3 le çarpılır yerleşip kayıt yaptırmassan
Rikkie Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Şöyle bir bump yapalım, önceki sorulara vericek cevapları olanlar yine yazarlarsa sevinirim :) Şu ana kadarki gelişmelere göre benim kuzen tobb etuya kayıt yaptırıcak o zaman. Burda okuyan, okulu bilen var mıdır? Bugün kılavuz gelmiş de biraz ağzı açık kaldı çocuğun; zorunlu 2. yabancı dil, zorunlu yaz dönemi, cumartesi günleri ders (oha)... Bunlar hakkında ve tobb hakkında bilgi verebilcek olan arkadaşlar bir-iki post yazıverirse çok mabule geçer :p
Rikkie Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Yok mu burda hiç tobb etuda okuyan 8-)
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 bende 0.3 ile carpiliyor diye biliyorum..
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 bir yeri kazandıysan, ertesi senekinde 0.8 yerine 0.3 oluyor. öyle olmasa ben de girmiştim çünkü bu sene, eminim yani. belki ösym'ye dilekçe atıp bişey yapabilirsin diyeceğim de, 4. 5. lerin kontenjanı dolmazsa belki olur, sıran belli yerleşeceğin yer belli nihayetinde. fede vardı sanırım tobb'da.
Öne çıkan mesajlar