la_bombonera Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Sporu tamamlayan en büyük unsurlardan biri beslenmedir. Fiziksel görünümüne dikkat eden, fit kalmak isteyen arkadaşlar için böyle bir başlık açtım. Eğer günlük olarak ne yediğimizi yazıp üzerinde yorum yaparsak kendimiz için doğru beslenme tipini daha kolay buluruz diye düşünüyorum. Bu başlık için tek bir isteğim olacak sizden: Lütfen ciddi anlamda fit olmak isteyen (veya hali hazırda fit olan) ve/veya sporu hayatından eksik etmeyen arkadaşlar bu başlığa yazsın. "hiç diyetle uğraşamam zaten öğlen whopper'ı indirdim mideye" "hoca diyetle yaşanır mı bea" şeklinde gereksiz mesajlar yazanın direk ünlemine basacağım, hatta mümkünse bu başlığa ciddi gözle bakan diğer arkadaşlar da bassın. Amaç, birbirimizin beslenme şeklini yorumlamak, doğruyu bulmak ve hedeflerine ulaşanlardan tavsiyeler almak. Anlayışla karşılayacağınızı umar, hepinize şimdiden teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 ilk mesaj da benden olsun. 24 yaşındayım 2002 den beri fitness yapıyorum ama istediğim sonucu henüz elde edemedim. son 2 haftadır sadece haftada 4 gün koşuyorum. (yaklaşık 5-6 km) kendime yeni fitness salonu baktığımdan 2 haftadır fitness yapamadım ama en geç pazartesiye tekrardan başlayacağım antrenmanlara, başladığımda ise düzenim şöyle olacak: pazartesi - çarşamba - cuma fitness, salı - perşembe cardio, pazar off. bugün sabahtan itibaren bunları yedim: 1 adet muz 1 kutu (250 ml) light süt (%0 yağ) 1 adet orta boy cevizli poğaça (evet burada olmadı) öğlen mecburen karavanada ne çıkarsa onu yiyeceğim, akşam da üzerine biraz ızgara tavuk eklenmiş salata yemeyi düşünüyorum. (en geç saat 19:30 da) öğlen - akşam arası ara öğün olarak ne yiyebilirim bilmiyorum bizim oralarda bir adet market var anca eti form falan alabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Yaş : 20 Boy : 1.87 Kilo : 85 Spor : -Her sabah kalktığımda 100 abdominal crunch, 100 seated knee up. -Pazartesi : 6km 9.0 hızda koşu bandı, 20dk bisiklet. -Salı : 2km programlı yuzme. -Çarşamba : 6km 9.0 hızda koşu bandı, 20dk bisiklet. -Perşembe : 2km programlı yuzme. -Cuma : Boş. -C.tesi : 2km programlı yuzme. -Pazar : Boş. Kilom boyuma gore uygun olmasına karşın gobeğimde yağlanma var. Bu yuzden yediklerime biraz dikkat ediyorum. Sabah kahvaltısını zengin yaparım, kesinlikle aksatmam. Sut, peynir, bal, yumurta mutlaka yerim. Ogle yemeğinde artık annem ne yaptıysa az yağlı olmasına dikkat edecek şekilde yerim. Pilav veya makarna mutlaka olur karbonhidrat ihtiyacım için bunlardan bolca yerim. Yemek ardından 1 adet maden suyu. Akşamustu gunluk spor aktivitemi yaparım. Yaklaşık 4 senedir akşam yemeği yemem, yağsız tost, meyva, çorba ile geçiririm. (midem kronik olarak da rahatsız biraz da o yuzden). Bol su tabii ki. Uyuma yemek yeme saatlerimi duzenli tutmaya çalışırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 la_bombonera said: pazartesi - çarşamba - cuma fitness, salı - perşembe cardio, pazar off. bugün sabahtan itibaren bunları yedim: 1 adet muz 1 kutu (250 ml) light süt (%0 yağ) 1 adet orta boy cevizli poğaça (evet burada olmadı) Spor yaparken bunları yersen muhtemelen ölürsün gün içinde vücudunu çok iyi beslemen gerekir. Kahvaltıda bunların yerine yarım yağlı sütle mısır gevregi yemeyi dene başlarda doyurmayacaktır ama zamanla alışacaksın. 3gün fitness 2 gün cardio iyi olur dedigim gibi bu kadar ağır bir antrenman yapıyorsan çok iyi beslenmen gerekir. Quadrophenia O kadar mekik vs. çalıştıgına göre yağın altında sağlam karın adelesi yapmışsındır. Ama ne kadar karın kası yaparsan yap yağların altında kaldıkları için göremezsin. Erkekte karın bölgesindeki yağlar çok zor erir her akşam yemeginde yoğurt yemeni öneririm yoğurt yiyen insanlar yemeyenlere göre cok daha fazla yağ yakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Evet çok zor eriyor maalesef, 1.5 aydır bu çalışmayı yapmama ragmen oyle ahım şahım bi gobek erimesi olmadı. Cardio yu biraz da yuzme için yapıyorum, sigarayı bıraktım 1 sene once ama nefesim hala çok yetersiz, kesiliyorum çok çabuk. Ara ara fitness da yapmıştım, mekik vs rahat yapabiliyorum ama dediğin gibi yağ olunca onunde pek bir anlamı olmuyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 benim sorum beslenmeyle ilgili ama biraz farklı olucak.. Simdi ben amerikan futbolu oynamaktayım..Cumartesi gunleri de yaklasık 4 5 saatlik antremanlar yapmaktayım..Kahvaltı yapamadıgım icin(midem bulanıo kusucak gibi oluyorum antremanda) antreman sorası gidip burger kingde somurmekteyim..Bunun vucuda zararı ne kadardır?? Gercekten iyi protein ve karbonhidrat alabilecegim bi aksam menusu onerebilir misiniz bana?? Ya da bi diger soru bu kadar agır antremandan sora ne agırlıklı beslenmek gerekir?? Yas kilo boy da vereyim 20 150 1,89.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucretia85 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Neredeyse 1 yıldır,haftada 4 gün body yapıyorum artı yanında cardio tabii ki.Daha önce sporla hiç ilgim yoktu.Bu bir yıl içerisinde her türlü forum siteye girip beslenme ve hareketler için sürekli araştırıp okumuşumdur.Kendime göre bir beslenme programı elimden geldiğince uygularım.Ama önce yemediklerimi söyleyeyim.Cola,sigara,abur cubur,fast-food,alkol almam.Önce bunlardan kurtulun veya bir şekilde azaltın bence. Sabah kahvaltısı mutlaka olmalıdır. En az iki yumurta beyazı. Bir bardak light süt. Biraz domates,salatalık,biber,peynir. Okul zamanı yumurta haşlamaya fırsat yok tabii o yüzden nestle tahıllı-süt karşımı,biraz sebze yine ve en son bir adet muz.Zaten hep aynı beslenme insanı usandırır. Öğlenleri makarna zaten çok seviyorum şimdi daha çok seviyorum.Karbonhidrat için çok iyi,pişirmesi pratik.Bazen yağını iyice süzdüğüm ton balığı ile beraber yiyorum. Antrenmandan sonra artık burada o kadar dikkat etmiyorum evde ne yemek varsa.Tavuk,patates,fasulye,bezelye gibi. Akşam yine yemek ama 8 gibi geç vakit yememek lazım.Karbonhidrat tüketimini az yapıyorum burada.1-2 saat sonra bir bardak süt sonra uyku.En az 8 saat. Boy 1.70, kilo 62, yaş 22.İnce kemikli bir yapım var çokta fazla kilo almaya müsait bir yapım yok. @screwy sen kahvaltıyı antrenmandan ne kadar süre önce yapıyorsuun 2 saat önce yapmalısın belki ondandır mide bulantısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Bugünkü beslenme programım: Kahvaltı: 1 dilim beyaz peynir, 2 dilim %100 tavuk salam, 1 domates, 5 küçük zeytin, 2-3 dilim kepek ekmeği Kahvaltı sonrası: 1 avuç siyah üzüm - Antrenman - 1 adet l-carnitine drink (%0 yağ %1 karbonhidrat 500ml. l-carnitine) Antrenman sonrası: 1 muz, 1 uludağ light gazoz Öğle yemeği: Ton balıklı mısırlı salata,(bol limonlu az zeytinyağlı) 1 ice tea light, 2-3 dilim kepek ekmeği şimdilik bu. Akşam da az birşey peynirli makarna, ya da zeytinyağında ızgara kabak + yoğurt yemeyi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 screwy, antrenman sonrası burger king, iyi protein sağlayabilir belki ama, aldığın yağa değmez. az zeytinyağıyla yapılmış 250 gram et yeterli olur antrenman sonrası için. bir de süt iyidir. whey protein olduğundan sütte, direk kaslara gidiyor. bi de 150 kg tamamen kas değildir heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 son yag kas olcumumde 85-90 kilo kas vardı da 7 ay once falan bilmiyorum suan durum ne(evet sisko gobekliyim hani fit falan degilim yani.. @lucretia85 antreman alanına ulasmam min 1,5 saat surdugu icin sureden oldugunu sanmıyorum..En fazla kcuk kasarlı tost falan yiyorum..yemesem de aynı sey muhtemelen ==)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 screwy said: benim sorum beslenmeyle ilgili ama biraz farklı olucak.. Simdi ben amerikan futbolu oynamaktayım..Cumartesi gunleri de yaklasık 4 5 saatlik antremanlar yapmaktayım..Kahvaltı yapamadıgım icin(midem bulanıo kusucak gibi oluyorum antremanda) antreman sorası gidip burger kingde somurmekteyim..Bunun vucuda zararı ne kadardır?? Gercekten iyi protein ve karbonhidrat alabilecegim bi aksam menusu onerebilir misiniz bana?? Ya da bi diger soru bu kadar agır antremandan sora ne agırlıklı beslenmek gerekir?? Yas kilo boy da vereyim 20 150 1,89.. screwy, bu şekilde devam edersen hızla 200 kiloya doğru gidersin. senin yaptığın bu tip beslenmenin yanlışlıkları: 1- vücudu uzun süre aç bıraktığından, üstüne bir de ağır antrenman yaptığından vücudunu tamamen yağ ve kilo depolamaya mecbur ediyorsun. 2- antrenmandan sonra insan vücudu sağlıklı karbonhidrata ve proteine ihtiyaç duyar. antrenman sonrası alacağın öğünün %60 ı protein %40 ı sağlıklı karbonhidrat olmalıdır. senin burger king de yediğin ise %40 sağlıksız yağ, %30 protein, %30 sağlıksız karbonhidrat. 3- 4-5 saat aralıksız antrenman mı yaptırıyorlar sana? Koçunuzun aklından şüphe ederim... 4- Günde en az 2,5 lt su tüketmen lazım, bu 3 de olabilir ama hepsini tek kalemde değil gün içinde miktar miktar alman lazım, buna dikkat ediyor musun? 5- Kahvaltıyı alışkanlık haline getimen lazım. bir şekilde azar azar kahvaltı yapmaya başlaman lazım, önce corn flakes lerle başlarsın sonra gün geçtikçe peynir, domates, zeytin, salam gibi sağlıklı ve dengeli bir kahvaltı düzenine geçersin. kahvaltıda midenin bulanması tamamen vücudunun buna alışkın olmamasıyla alakalı bir şey. alıştırman lazım bünyeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 ha bir de ek olarak kahvaltı etmezsen, aç karnına antrenman yaparsan, üstüne de burger king e abanırsan metabolizmanın da içine edersin. şanslısın 20 yaşındasın şimdiden bu duruma müdahale et metabolizmanı düzelt yoksa 30 undan sonra iş işten geçmiş olur bir de üstüne bir ton sağlık sorunları (kalp-damar, karaciğer vs.) çıkar allah korusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 bir kaç sorum olcaktı spordan önce yemek yiyeceksek ne kadar önce olmalı? fazla iştah olmuyor genelde çabucak yenecek bişeyler ne olabilir spordan sonra karbonhidrat ağırlıklı beslenmek bir işe yarar mı anca öyle karın doyuyor çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 spordan en az 1 saat önce yemiş olman lazım. ben bazen mecbur kaldığım için yemek yiyip üstüne koşuya çıktığım oluyor ama tamamen mecburiyetten. spor kitaplarında antrenmandan sonra mutlaka karbonhidrat alınması gerektiğini yazar, ancak birinci öncelik her zaman spor sonrası protein. o yüzden antrenman sonrası protein içeriği yüksek yanında biraz da karbonhidrat içeren şeyler, örneğin ton balıklı makarna, tavuklu pilav vs. yemek idealdir. antrenmandan önce çabuk bir şeyler atıştıracaksan muz, bir miktar kuruyemiş ya da müsli olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Benim de beslenmeyle ilgili sorum olacaktı. Kahvaltı: Yarım dilim ekmek, kibrit kutusu peynir, karpuz, zeytin. Öğlen: ne bulursam yiyorum bunda dışarıda olduğum için. Genelde makarna/pilav, ızgara ya da sebze, her zaman yoğurt. Ekmek yok. Porsiyonlar normal Akşam: Genelde gündüz et yemişsem akşam sebze yemeye çalışıyorum. Sebzeyse et. Gece 10 gibi acıkıyorum işte, genelde meyve haftada 1 dondurma belki. Gece 01.30 da uyuyorum, sabah 7 de kalkıyorum. Daha önce de diyetle 10 kilodan fazla vermiş bir insan olarak, şimdi beslenmeme bakıyorum ama öyle aman aman yemiyorum. Fakat karındaki yağ simidi sabit duruyor. 85 +/- 1 olarak seyrediyor kilom. Beslenme olarak çok mu yiyorun, veya yanlış mı besleniyorum yoksa spor la desteklemezsem bu olayı eşeğin kuyruğu gibi pek gelişme göstermiycek miyim ? Şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ballad Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Selam yaklaşık 1 senedir her gece yatmadan düzenli ve nizami şınav mekik çekiyorum sürekli kendimi geliştiriyorum sayı ve tekrar olarak yalnız yeme konusunda çok kötüyüm fazla yiyiorm yaş 20 boy 192 kilo 93 şimdi benim şöle bi diyetim var kendim uyguladığım gayet de başarılı uyguladığım süre boyunca sürekli kilo veriyorum Sabah Çorba veya diyet ekmeğe tost Öğle herhangi bir yemek hamur ve kızartma olmamak şartıyla Akşam(saat 17.00 geçmemek şartıyla) diyet ekmeğe tost veya öğle yemeği tarzında bi menü gün içinde minumu 2 litre su içiyorum ve kola ve herhangi gazlı bi içecek kesinlikle içmiyorum nadiren saat 17.00 den sonra bişi yiyorm oda meyve dışında bişey olmuo şimdi benim sorum şu acaba 17.00 den sonra hiç bişi yemeyerek ne kadar zarar veririm bünyeme min 23.00 e de uyuyotum şimdiden teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 şınav mekiği yatmadan önce değil, sabah kalkınca yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ha, günde 3 öğün değil 5 öğün ye. aralarda atıştır bişeyler ki metabolizma hızın düşmesin. 17.00den sonra yemek yememek iyidir. eğer 23te yatıyorsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ballad Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 sabah çok kasıo abi genelde evden çıkmadan max 15 dk önce uyanıorm. o yüzden akşam yapmam lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucretia85 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Ballad,sabah kahvaltın çok zayıf bence.İyi bir kahvaltı yap gün boyu enerjik tutar seni.Çorba ve diyet ekmek ne kadar enerji verir?Hem protein hem karbonhidrat açısından yağsız şeyler tercih etmelisin. Öğlen yemeğini normal yiyebilirsin bir şeyler o kadar sıkmaya gerek yok ama mideni şişirme,tıka basa yemek yeme. Eğer 17:00 den sonra acıkıyorsan ve bir şeyler yememek için kendini tutuyorsan yanlış yaparsın.Vücudu aç bırakmaman lazım metabolizma önlem olarak yağ depolamaya çalışıyor yoksa.Bir şeyler yiyebilirsin ancak karbonhidrat oranı düşük olsun. @Wispy beslenmen ve uyku düzenin bana pek iyi görünmedi.Geç saatlerde bir şeyler yiyip,geç yatıp ve bana göre erken kalkıyorsun.Artı olarak eğer fit görünmek istiyorsan spor yapmak şart.Koşabilme imkanın varsa koş derim.Spor+beslenme düzeni+sabır ile istediğine ulaşabilirsin. Tabii daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar daha farklı önerileri olabilir benim tecrübelerime,öğrendiklerime göre tavsiyelerim bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 merhaba, 2 senedir fitness yapıyorum aslında önüme şöyle hazır bi besin programı koysalar çok cici olacak ama uğraşamıyorum elimden geldiğince yaptıklarım; antremandan önce muz yemek, antremandan sonra ton balığı. ekmeksiz ve salata ağırlıklı yemek yiyorum, bol bol su içiyorum, hayvan gibi yemiyorum. Bunlara ek olarak öğlen yemeğinde 3 adet yumurta yemeye başladım en son yağsız pişirilmek üzere. hani pek eksiğim yok gibi de bi tek light cola bozuyor sanırım bütün olayı bi de tuz. tuzu azalttım denilebilir. kola çok içmiyorum aslında max 2 öğün( hafta sonları böyle oluyor) min 1 öğün (akşam yemeği) 330 ml o da. öyle işte :P lazım ya program lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 her gün 3 yumurta çok sağlıklı değil ama. ben yiyordum her gün 3 tane. karaciğer gg olunca yasaklandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ballad Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 hiç acıkmıyorum ; ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 spor yaptığım günler yiyorum yumurtayı zaten, zaten kafama takılan şeylerden birisi de o mesela protein tozu içerken de geçerli bu soru hergün mü kullanıyoruz yoksa sadece antrenman olduğu günler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 protein tozundan zarar gelmez. hiç spor yapmayanlar bile kullanabilir. tabi bütçe açısından sadece antrenman olan günler kullanmak daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar