punishmyheaven Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 oncelikle selamlar.. iki kisilik minik bir aileyiz ve boyle 14-16k civari paramiz var, yakin bir zaman icinde uzak bir mekana tasinacagimiz icin arabaya ihtiyac duyuyoruz. catalca'dan gaziosmanpasa'ya git gel mevzulari olacak.. yol yaklasik gidisi gelisi 120km civari ediyor.. genel olarak burada kullanicam araci. ilgi duydugum model seat ibiza.. diger basliklarda inceledim tavsiyeleri fakat tatmin olmadim.. ikinci ilgilendigim ford fiesta.. getz ve clio'da tavsiyeler arasinda, fakat pek sicak bakmiyorum acikcasi.. ticari olarak yaklasan arkadaslar genelde getz ve clio tavsiye ediyor, fakat alim satim yapmak icin degil, zevkime uygun sekilde beni isime goturup getirecek bir arac bakiyorum.. bu araclari kullanan-kullanmis arkadaslardan da tavsiyeler duymak beni mutlu edecek. bu konuda cok tecrubesizim. ilk arabam olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 fordun dizel motoru gayet basarılıdır fiesta da guzel bi modeldir, sorun yaratmaz, ama kasa degistiricek yakında galiba, onu bekleyebilirseniz şu anki kasayı daha da ucuza alabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Fiesta ile uzun yol yaptım, herşeyini çok sevdim =) Hiçbir sorun çıkarmadı gerek motor gerek elektronik. Oyumu fiesta dan yana kullanmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
punishmyheaven Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 gecenlerde taksici bir abi ile konustum.. fiesta'nin uzun yol performansini degerlendirirken hic iyi seyler soylemedi.. hani butun gun yollarda araba ile icli disli olan bi adamin soylediklerini de gayet ciddiye aldim.. hatta sirf o yuzden fiesta ikici siraya dustu gozumde.. neye dikkat etmeliyim ki.. dod'da 2006 seat ibiza 1.2; 18k yol yapmi$ 15,800'e satisa sunulmus, aradim arka tampon degismis dediler ve bi bakimdan gecmesi lazimmis, masrafi 200-250 ytl arasi olurmu$.. belli ki kaza olmus bu neyi etkiler / etkilemez? 1.2 motor seat ibiza icin ideal mi 1.4 mu dusunsem diye boyle bi ton soru var kafamda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 araba konusunda son ciddi alicagin adamlar taksiciler olsun onlara gore sahinden yada kiytirik hyundaiden iyi araba yoktur butun dunyada taksiciler gider mpv kullanir, bizimkilere kalsa hemen bozulan arabadir onlar veya ayni sekilde doblo connect falan genis taksi uretir ama beyinleri almadigindan bu araclara atmadiklari pislik kalmaz. gec taksicileri, bu ulkede taksici dedigin adam hasbel kadar ehliyet almis en alt sinif adamdir abicim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Fiesta yı uzun süreli kullanmadım.. 1 haftada İstanbul-Bodrum - Kaş- Datça - Bodrum - İstanbul rotasında kullandım. Arabanın limitlerini zorladığıma eminim. Bi kere bile "cık olmaz" demedi araba bana. 1.4Td di araba, 2006 model. Yüksek hızda sınıfındaki diğer arabalar gibi/kadar yolda kendini kaybetmedi. Tabi bi taksici kadar bilgim yok Fiesta hakkında ama söylediğim koşullar altında beni tatmin etti. Alıcağın arabada çizik dışında bi kaza olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Her Ford konusunda söylediğim gibi, Fiesta'lar da bana sorarsan çok kalas arabalar. Hiçbir estetik yok iç mekanı kalitesiz aslında Fiesta Van olarak üretilmişte hadi bide binek için kullanacakları da kaçırmayalım demişler gibi. Gerçekten motoru, yürüyen aksamı falan iyidir buna katılırım ama hiçbir zaman ah bir ford fiestam olsa diyen insan duymadım. Bende bu ara kız arkadaşım için benzer fiyatlara araba bakıyorum. 16.000 YTL bandının altında pek dizel araç bulunmuyor malesef. 16.000 - 17.000 YTL civarına da dizel arabalar bulunmaya başlıyor. Ben 206 HDI, C3 HDI, Corsa CDTI gibi daha şık arabaları tavsiye ederim. 206 ve C3 için kilometresi 100.000'e yaklaşmışsa başını ağrıtabileceğinden ona göre araç beğenmelisin. Corsa'lar biraz daha pahalı gerçi ama bulunursa daha bi tercih edilebilir geliyor bana. Ibiza ufak bi araba değil. Bu yüzden 1.2 motorla çok sıkıntı yaşayabilirsin. Benim kız arkadaşımın 1.2 Corsa'sı var eski model gerçi ama ciddi manada gitmiyor araba. Ibiza için en uygun motor 1.4'ten başlar. Dizelini bulursan düşünebilirsin. Ses yalıtımı dışında VW ile hemen hemen aynı denilebilir. Uzun yolda biraz kafa şişirebilir heralde. Biz Nissan Micra, Toyota Yaris, Corsa gibi arabalar bakıyoruz. Toyota Yaris'leri de herkes çok övüyor onlarda 15.000 civarına bulunabiliyor 2004 sonrası almanı tavsiye ederim. Dizelini bu fiyatlara bulman imkansız tabiki ancak 1.0 Klimalı versiyonları bulunabilir ama çokta kötü değil diyorlar ve gerçekten az yakıyormuş. Düz vitesleri çok çirkin göründüğünden Tiptronik versiyonlarına sıcak bakıyorum ama fiyat yükseliyor haliyle. Honda Jazz'da bakabilirsin ama sanırım altına endeksli olduklarından 18.000 YTL'nin altında bulunmuyor nedense. Bu dediğim de 2002 model :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Bulabilirsen Honda Jazz ya da Fiat Punto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 said: Honda Jazz'da bakabilirsin ama sanırım altına endeksli olduklarından 18.000 YTL'nin altında bulunmuyor nedense. Bu dediğim de 2002 model grinning smiley Benimde dikkatimi çekti neden o kadar pahalı o araçlar! Ben bir numarasını göremedim! Benim tavsiyemde fransızdan uzak durmandır. Aradığın bantta çok araçları var ama bana kulak ver bir model düşüğü olsun, fransız olmasın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 arkadaşımda var honda jazz, çok seviyor =) az yakıyormuş baya ve de içi gerçekten geniş tavan felan da yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Ya bizde araç seçerken test sürüşü falan yaptık ta! Çok bir numarasını görmedim açık söliyim! Belki uzun süreli kullanımda çıkıyordur farkı! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Bende araba almadan önce incelemiştim de düz vitesi oyuncak gibiydi fakat bunun CVT olanları kullanışlı ve az yakıyo galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
punishmyheaven Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 sey var birde eklemeyi unutmusum oeeehhh nasil desem.... boy 192 kilo 100 :) corsa, yaris felan biraz ufak kalir gibi geliyor bana.. tabi hic ic hacmini bilmeden soyluyorum bunlari.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Maşallah! Hocam sana hatchbacklerin hepsi küçük kalır! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 14'e 2004 model 1.4lt dizel xsara bulmuştum ben. C segmenti, corsa, yaris vs'den biraz daha büyük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Şunu diyeyim ki, Fransız almayın, başınız ağrımasın. Daha önce de yazdığım gibi, bir kaç arkadaşım birden 15-20 bin YTL bütçeyle ikinci el arabalar aldılar. 2 tanesi C3 tercih etti, ikisi de durmadan servise götürüp söyleniyorlar. Bir tanesinin aldığı aletin şanzımanı üçtür sorun çıkartıyor, deli ettirir adamı. Baktığın fiyat aralığında en sık ve kolay bulacağın araç Peugeot ve Citroendir. Dört sene 306 kullandım ve arabayı çok sevmeme rağmen burnumdan getirdi. Kardeşim 307 kullanıyor(!) -kaç km yaptığı başka bir konuda yazılı-, o bile garantiden bir sürü parça değiştirtip sıkıntı çekti, hiç memnun değil. "Ciddi kullanıcı olsam satıp başka bir şey aldırırdım" diyor. Honda Jazz'ı ben de anlamıyorum. Şanzıman sorunu çeken arkadaş epey Jazz kovalamıştı ama bir türlü tutturamadı. İkinci eli karaborsada gidiyor aletin ve ciddi pahalı. Sabaha çıkan ilan öğleden sonraya gitmiş oluyor diyordu. Haaa, bir de araba alırken bir önemli nokta daha. Arkadaşım aracı kışın aldı ve hiçbir şey farketmedik. Ancak havaların ısınmasıyla birlikte araçta bir koku başladı. Eski sahibinin köpeği varmış ve anladığım kadarıyla köpek arabayla epey gezmiş, şimdi araba ısındığı an köpek kokuyor ve gerçekten çekilmez bir koku. İyi bir sorup soruşturmayı ihmal etmeyin, uzun yolda falan kullanacaksanız hiç çekilmez. Çıkmıyor da o koku arabadan. Eski iş yerimde bir arkadaşım Seat Ibiza almıştı 1.4, onun da tek şikayeti yol gürültüsüydü. Otobanda makas atan çılgın bir abi arkadaşın önündeki araca çarpıp zincirleme kaza yaptırınca araç pert oldu ama içindeki dört arkadaşım sağ salim çıktı. O kazaya kadar da araçtan çok memnundu, kaza sonrası daha ufak bir şey almadığına da pek sevinmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
global Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 madem iri adamsın, corsa falan olmuyor. 2004 model 1.6 stilo(full) 15 milyara gidiyor. 2 gün önce sattım ordan biliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar