GM-Newbie Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Goc eden kazlari havada suzulurken hic izlediniz mi? "V" seklinde bir formasyonla uctuklarini farketmissinizdir. Bilim adamlari arastirmis, "Bu kazlar neden V seklinde bir grup yaratarak ucarlar" diye... Ve sonucta kazlarin hic de "kaz kafali" olmadiklari ortaya cikmis. Hatta bizlerin ders alacagi noktalar var... Ucan her kus, kanat cirptiginda arkasindaki kus icin onu kaldiran bir hava akimi yaratiyor. V seklindeki formasyonla ucan kaz grubu, birbirlerinin kanat cirpislarindaki hava akimini kullanarak ucus menzillerini yuzde 71 oraninda uzatiyorlar. Yani tek basina gidebilecekleri maksimum yolu grup halinde neredeyse ikiye katliyorlar. Bize cikan ders: Belli bir hedefi olan ve buraya ulasmak icin biraraya gelen insanlar oraya daha kolay ve cabuk erisirler. Cunku birbirlerinin cekimini kullanirlar. * * * Bir kaz, V grubundan ciktigi anda ucmakta gucluk cekiyor cunku kaldiracla hava akiminin disinda kalmis oluyor. Bunun sonucu olarak hemen formasyona geri donuyor ve "V"nin gucunu kullaniyor. Basta giden V lideri yoruldugunda en arkaya geciyor ve hemen arkasindaki lider konumuna geciyor. Bu degisikligi surekli yapiyorlar. Bize cikan ders: Liderligi paylasmak ve zor isi rotasyonlu yapmak ivme kazandiriyor. * * * Gerideki kuslar ondekileri daha hizli gitmek uzere bagirarak uyariyor. Bize cikan ders: Takim ruhu. * * * Formasyondaki bir kus hastalanirsa veya bir avci tarafindan vurulur da ucamayacak hale gelirse... Dusen kusa yardim etmek uzere formasyondan iki kaz ayriliyor ve korumak uzere yanina gidiyor. Tekrar ucabilene kadar -veya olumune kadar- onunla beraber kaliyorlar. Sonra gider bir V formasyonuna katilir kendi gruplarina ulasincaya kadar beraber ucuyorlar. Bize cikan ders: isler zorlastiginda kenetlenmenin faydasi ve sadakat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bravecik Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 yuh yannız bu zamana kadar hiç böle düşünmemişti kimse herhalde[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 kazlara bak sen hele.[signature][hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış Kırıldığı için daha da güçlü - Marit ------------------------- Son= Başlangıçtır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Bilim adamlarının işi mi yokmuş acep[signature][hline]Mumi-Artık U23 te... says: sevgin bana bir tuzakmış be yar, Günden güne yağar yüreğime kar, Bu dünya sensiz gayri bana dar, Anla artık bu 14 şubatta beni sar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Kaz Olasım geldi[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 işte delikanlı kaz budur öleceğini bile bile atılmak sadakatini korumak,heyyt ulen bana bi kanat verin.[signature][hline]İki tarafta saldırıyorsa bu taaruzdur;biri saldırıyor öteki savunuyorsa bu kuşatmadır;ama biri saldırıyor öteki birşey yapamıyorsa,işte o zaman katliam olur A.K.A Xanros Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bravecik Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Delikanlıymış canım kazlar :)[signature][hline]Kurt Cobain' in Ölüm Raporu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 kaz kafalı bir iltifatmış öle demişti eski bi hocam[signature][hline]Adım Boojack, amanın bu adam beni öldürecek. Icq:161010949 Ben Kurallarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norton_Antor Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 bunlar çok iyi senkronize yüzme yapar desenize:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Bunlar çok iyi senkronize yüzme yapar. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 irençsiniz ;)[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... $i=0; while($i<40) { echo "Bi gün Deniz Seki ile tanışacam"; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 aaaahhh tükendim gece geceee[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir. Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... Oriflame temsilcisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 katılıorum:)[signature][hline] YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Birlik dedik, dayanışma dedik ama siz ne anladınız, birlikte yiyelim, sırtımızı bir yerlere dayayalım... Nah gelişiriz gelecek on yıllık kalkınma planı dahilinde...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Hber haber haber: Kazlardan esinlenerek V şeklinde uçmaya çalışan ve daha az benzin yakmayı uman 18 tane tek motorlu uçak birbirilerinin türbilansına yakalanarak yere çakıldı bütün pilotlar geberdi 19. lider pilot şuan canlı hattımızda: "Youv biz dümdüz gidiyoduk sonra bi bak herkez düşiye"[signature][hline]-houston gemi kontolden cikti. ne yapmam gerekiyor simdi. -orda ana panelde kirmizi bir dugme var goruyor musun? -evet goruyorum. -o dugme sana girsin. ahahah Bir topic açılıyor Topic: Wastiee şöle şöle yenilik isteriz! Wastiee: Not enough gas... Harvest more gas... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar