Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

arabaya bakmak ...

rainfall

Öne çıkan mesajlar

Abi yağını kontrol edersin suyuna bakarsın! Akun bitmişse yada başları gevşemişse ona mudehale edersin! Hava filtreni temizlersin! Bu dediğim şeyler en basit tabirle arabanın olmazsa olmazları zaten her ne kadar servis aralıkları araca göre belirlenip ayarlansada, herkesin kullanımı, koşulları ve koyuduğu benzin farklı!
Yani arada açıp bakmak gerek! Sadece ışık yakınca deil! :D
Sosyal ağlarda paylaş

CoolRider said:
Abi yağını kontrol edersin suyuna bakarsın! Akun bitmişse yada başları gevşemişse ona mudehale edersin! Hava filtreni temizlersin! Bu dediğim şeyler en basit tabirle arabanın olmazsa olmazları zaten her ne kadar servis aralıkları araca göre belirlenip ayarlansada, herkesin kullanımı, koşulları ve koyuduğu benzin farklı!
Yani arada açıp bakmak gerek! Sadece ışık yakınca deil! :D

Artık gerek yok ki... Yol bilgisayarı denen nane sağolsun, "ukalalık sistemi" ile birlikte geliyor. Benim araba tamamen kaynana mesela. "Silecek suyu az. Doldur!", "Düzenli Servis Zamanı. Servise Götür", "Emniyet Kemeri TAK!" şeklinde uyarılar yapıyor. Üstelik ispiyoncu, diyelim servise götür dedi götürmedin, uyarıyı değiştiriyor "Düzenli Servis Zamanı Geçti-Servise Git!" diyor(muş, ben daha görmedim). Utanmadan "Soğuk Hava-Dikkat!" diye uyarı bile yapıyor hava 2 derecenin altına inince, görmüyorum ben sanki. "Oğlum yavaş" falan da dese tam olacak :D

Kaputu açınca motor kapağıyla karşılaşmaya ben de gıcık oluyorum, artık sadece silecek suyu, aküyü ve yağ çomağını mıncırmak mümkün. Hayvan gibi de toz tutuyor o kapak.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Yeni BMW lerde yağ çubuğu da yok artıkın. Bi arkadaşın yeni M3 ü var, yağ çubuğu yok, yağ eksilince yol bilgisayarı uyarıyormuş ekleme yap diye.

benimkinde de yok. tüm serilerde yeni uretimlerde o sisteme gecti bmw. 10 dk en az çalıştıktan sonra seviyeyi soyluyor. eger yag sevıye altına ınerse bılgısayar otomatik uyarıyor yolda.
Sosyal ağlarda paylaş

O tozdan çok arabanın içine taşıyabileceğin başka maddelerden ve özel parçaların bakımından bahsediyordur. Mesela ahşap kaplama varsa düzenli bakım ve cilalama. Metalik yerlerin temiz ve kuru tutulması korozyona karşı! Deri ve türevlerinin direk güneşe maruz bırakılmaması, yada tuz ve terle temasından sonra kesinlikle silinmesi!
Benim arabada ve motosiklette anlayışım tutku ve eğlence! Bu durumda bütün her birşeyini özenerek ve severek yapıyorum, alırkende mesela hep kalbimi dinlerim mantık yerine, çok başım ağrır sonra orası ayrı!
Kısaca özetlersek arabanızı seviyorsanız içini dışını düzenli kontorl edin ve temizleyin!
Sosyal ağlarda paylaş

Bende luzumsuz bulurdum onca elektronik yardımcıyı uyarı sinyalini falan...

Ama şimdiki arabamda hepsi standart geldi. Far sensörü, yağmur sensörü, park sensörü, otomatik klima falan filan.

Başka arabaya binip kapalı otoparka girince "niye karanlık la bura" falan diyorum, farkları yakmak gibi bi görevim olduğunu hatırlamıyorum bile.

Ya da yolda giderken "amma sıcak oldu beee" diyorum ama elim klima ayarlarına gitmiyor :D

Yağmur yağınca silecek açmak nedir bilmem falan...

iyi değil aslında
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Bende luzumsuz bulurdum onca elektronik yardımcıyı uyarı sinyalini falan...

Ama şimdiki arabamda hepsi standart geldi. Far sensörü, yağmur sensörü, park sensörü, otomatik klima falan filan.

Başka arabaya binip kapalı otoparka girince "niye karanlık la bura" falan diyorum, farkları yakmak gibi bi görevim olduğunu hatırlamıyorum bile.

Ya da yolda giderken "amma sıcak oldu beee" diyorum ama elim klima ayarlarına gitmiyor :D

Yağmur yağınca silecek açmak nedir bilmem falan...

iyi değil aslında

Ehehehe! Aynı sorunu park sensörüyle yaşadım ben geçmişte! Diğer araçtan alışmışım böyle duvara yaklaştım öten bir şey yok, bende pay var diye hala kurtarmaya çalışıyorum, arkadaşım "Napıyorsun lan!" diye bağırmasa vurucaktım aleti duvara :D
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Selam,

O kadar otomatik olması hoş değil otomobilin. Yok far yanmıyor da, yok hopadanak yandım da, yok sen eve gidene kadar önüne ışık tıtayım da, yok poponuz ısındı soğutucam da.... Bu beeee! Benim eşşek harbi eşşek kaldı anlaşılan :P

Saygılar.

Yeni merkep alma vaktin gelmiş Para, benim merkep bile yaşlanmaya başladı...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...