Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek] Mırra


Pýtýk

Öne çıkan mesajlar

önce özel cezveleri var böle büyük bayaa. fincanları da ayrı kulpsuz..yarım kilo kahve koyuyosun suya su miktarını tam bilmiorum malesef..1 saat pişiriosun sonra süzüp diğer cezveye alıosun ona da artı yarım kilo kahve daha koyuyosun onu da 1 saat pişiriyorsun.. sonra tekrar süzüyorsun..servise hazır oluo.. eğer kalabalık değilsen ve içilmediyse dolapta fln saklıosun içmek isteyince gene ısıtıosun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
one la öyle kafein krizine girersin
bide niye tek seferde içilmesi gerekio? yani shot mu yapioz kahveyi? 2 dikişte içsem ne olur mesela...?


aynen öle shot yapman gerekiyo tekila gibi amma tekiladan dönüş vardır mırradan yoktur onu diim :D. ya harbi yakıyo direk gırtlaktan yutmak lazım mırrayı yoksa ağız tadının içine eder
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sıraya gelenlere ilk olarak acı kahve ikram edilir. mırra, özel
fincanlarla misafirlere sunulur. az miktarda konulur ve iki defa
verilir. acı kahvenin yapılması gibi içilmesinin de kendine has kuralları
vardır. bu kurallardan birkaçını şöylece sıralayabiliriz: kahveyi içen,
kahve fincanını yere koymamalı ve mutlaka dağıtana geri vermelidir.
kahveyi içenin, fincanı yere veya masaya koyması, kahveyi verene büyük
hakaret sayılır. eskiden bunun cezası, kahveyi dağıtan bekarsa
evlendirilmesi ya da fincanını altınla doldurulup ona verilmisi imiş. bu kuralı
bilmeyen misafirler, kahve fincanını yere koyarsa, bu kural hatırlanır ve
de hoş görülür.
acı kahveden sonra çay ikram edilir. gece ilerleyip diğer
ikramlar yapıldıktan sonra, sıra gecesinin bittiğini hatırlatmak için son bir
acı kahve daha verilir.
--
ekşi kopi pest
ol rayts stolen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
1. kahve, Çiğ* çekirdek halinde alınıyor ve geniş, uzun saplı tava benzeri kaplarda uygun rengi alınca kadar kavruluyor.

2. kavurma işlemi bitince, ağaçtan yapılma dibeklerde, kahve çekirdekleri dövülmeye başlanıyor.* böylece türk kahvesinden daha iri dövülen çekirdekler hazır hale geliyor.

3. sonra kahve çekirdekleri kaynamış suda uzun süre köpüklenerek ve telvesi ayrılana kadar kaynatılıyor. bu sürenin sonunda kahve telvesinin üzerinde kalın bir sıvı oluşuyor. buna da şerbet adı veriliyor.

4. bu şerbet süzülerek mutbak adı verilen, mırra için özel hazırlanmış güğüm benzeri bir kaba boşaltılıyor ve kaynatma işlemi bu kapta devam ediyor. kaynama boyunca üzerine üzerine 2-3 kilo kahve çekirdeği ve yeteri kadar da su ekleniyor. * bu işlem 5-6 kez tekrarlandıktan sonra uzun süre saklanabilen ve tekrar tekrar kullanılabilen koyu kıvamlı, acımsı bir içecek elde edilmiş oluyor.

5. bu işlemler bitince, mırra soğumaya bırakıyor.

6. soğuyan kahve, imibiklere veya büyük cezvelere alınıyor ve ısıtılıp servis ediliyor.

7. misafirler gelince, kulpsuz bir fincana yarısını geçmeyecek kadar mırra doldurulup ikram ediliyor. fincandaki bitince, fincan asla yere konmuyor ve yeniden dolduruluyor. İkinci ikramdan sonra da aynı fincan silinerek yanda ki misafire sunuluyor. * büyükten küçüğe doğru, sıra ile tüm odadakilere ikişer defa ikram edilerek bu zahmetli ve lezzetli gelenek yaşatılmış oluyor.* tabii mırra içmenin de zorlukları oluyor. mırraya çoğu zaman şeker konmuyor ve mırra yavaş yavaş içiliyor.

en önemli gelenek, mırra fincanının yere bırakılmaması. eskiden bu hatayı yapanın yapması gerekenler varmış.
bunlar:
-fincanı altınla doldurmak
-kahveyi servis edenle evlenmek
-kahveyi servis edeni evlendirmek
-kahveyi servis edenin çeyizini düzmek olabilirmiş.

- ALINTININ DİBİNE VURDUM -

Baktım istek haliyle kalan tutoşa dönemeyen topağım up lanmış dedim bare boş kalmasın netten bulduğumu copy/paste yapıyım.

Pek tuto olmadı ne resim var ne bişi ama idare edin artık (:P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Lyciren said:
mırradan sonra neler yapmalı onlarıda yazın tam tuto olsun o kadar enerji boşa gitmesin dimi xD


vala mırranın üstüne bide limonlu soda çakarsan mide canavar gibi olur oturur 1.5 çöp şiş daha söylersin.

he bide kuzenin yalancısıyım gittiği bazı meyhanelerde özellikle türkü bar gibi şark kültürüne yakın yerlerde saat başı elemanın biri elinde büyükçe bi cezve fincanlarla dolaşır masalara mırra servisi yaparmış artık ayıltmak için nedir bilmiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
mırra içtinmi istanbul ankara arası yaya gidebilirsin,abartmıyorum,istanbul bolu arası non-stop bisikletle gitmiştik arkadaşlarla ha bide abantta 3 kız 1 erkek çadır muhabbeti başka bahara kalsın ama mırra cinselliğe psiko bir katkısı var denendi onaylandı asdasdsad
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...