Pýtýk Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 evet arkadaşlar şark soframızın vazgeçilmezi mırra! bunu içebilmek çelik gibi bir irade zinde bir vücut,sağlıklı bir gırtlak ve mide ister! bilen varsa yazsın pls
DiadanLocke Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 mirra nedir ilk defa duyuyorum?
oper Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 doğu bölgelerinde yapılan bi kahve ama neyle nasıl yapılıyor bilmiyorum.
Pýtýk Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 gayet güzel tek seferde içilmesi gereken aksi takdirde adamı oturduğu yerde yamultan doğu yöremize ait kahve
obsesifik Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 önce özel cezveleri var böle büyük bayaa. fincanları da ayrı kulpsuz..yarım kilo kahve koyuyosun suya su miktarını tam bilmiorum malesef..1 saat pişiriosun sonra süzüp diğer cezveye alıosun ona da artı yarım kilo kahve daha koyuyosun onu da 1 saat pişiriyorsun.. sonra tekrar süzüyorsun..servise hazır oluo.. eğer kalabalık değilsen ve içilmediyse dolapta fln saklıosun içmek isteyince gene ısıtıosun
senko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 one la öyle kafein krizine girersin bide niye tek seferde içilmesi gerekio? yani shot mu yapioz kahveyi? 2 dikişte içsem ne olur mesela...?
Pýtýk Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 senko said: one la öyle kafein krizine girersin bide niye tek seferde içilmesi gerekio? yani shot mu yapioz kahveyi? 2 dikişte içsem ne olur mesela...? aynen öle shot yapman gerekiyo tekila gibi amma tekiladan dönüş vardır mırradan yoktur onu diim :D. ya harbi yakıyo direk gırtlaktan yutmak lazım mırrayı yoksa ağız tadının içine eder
aramil Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 urfa balıklıgöl restoranlarından birinde yediğimiz yemekten sonra yanımıza yöresel giysiler içerisinde bir garson gelip, mırrayı masada sadece babama verip, hikayesini anlatmıştı. Şu an hatırlayamadım, sonunda da sağlam bahşiş kapmıştı :D
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 sıraya gelenlere ilk olarak acı kahve ikram edilir. mırra, özel fincanlarla misafirlere sunulur. az miktarda konulur ve iki defa verilir. acı kahvenin yapılması gibi içilmesinin de kendine has kuralları vardır. bu kurallardan birkaçını şöylece sıralayabiliriz: kahveyi içen, kahve fincanını yere koymamalı ve mutlaka dağıtana geri vermelidir. kahveyi içenin, fincanı yere veya masaya koyması, kahveyi verene büyük hakaret sayılır. eskiden bunun cezası, kahveyi dağıtan bekarsa evlendirilmesi ya da fincanını altınla doldurulup ona verilmisi imiş. bu kuralı bilmeyen misafirler, kahve fincanını yere koyarsa, bu kural hatırlanır ve de hoş görülür. acı kahveden sonra çay ikram edilir. gece ilerleyip diğer ikramlar yapıldıktan sonra, sıra gecesinin bittiğini hatırlatmak için son bir acı kahve daha verilir. -- ekşi kopi pest ol rayts stolen
reddiye Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 DiadanLocke said: mirra nedir ilk defa duyuyorum? antep yöresine ait çamur
Pýtýk Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 1. kahve, Çiğ* çekirdek halinde alınıyor ve geniş, uzun saplı tava benzeri kaplarda uygun rengi alınca kadar kavruluyor. 2. kavurma işlemi bitince, ağaçtan yapılma dibeklerde, kahve çekirdekleri dövülmeye başlanıyor.* böylece türk kahvesinden daha iri dövülen çekirdekler hazır hale geliyor. 3. sonra kahve çekirdekleri kaynamış suda uzun süre köpüklenerek ve telvesi ayrılana kadar kaynatılıyor. bu sürenin sonunda kahve telvesinin üzerinde kalın bir sıvı oluşuyor. buna da şerbet adı veriliyor. 4. bu şerbet süzülerek mutbak adı verilen, mırra için özel hazırlanmış güğüm benzeri bir kaba boşaltılıyor ve kaynatma işlemi bu kapta devam ediyor. kaynama boyunca üzerine üzerine 2-3 kilo kahve çekirdeği ve yeteri kadar da su ekleniyor. * bu işlem 5-6 kez tekrarlandıktan sonra uzun süre saklanabilen ve tekrar tekrar kullanılabilen koyu kıvamlı, acımsı bir içecek elde edilmiş oluyor. 5. bu işlemler bitince, mırra soğumaya bırakıyor. 6. soğuyan kahve, imibiklere veya büyük cezvelere alınıyor ve ısıtılıp servis ediliyor. 7. misafirler gelince, kulpsuz bir fincana yarısını geçmeyecek kadar mırra doldurulup ikram ediliyor. fincandaki bitince, fincan asla yere konmuyor ve yeniden dolduruluyor. İkinci ikramdan sonra da aynı fincan silinerek yanda ki misafire sunuluyor. * büyükten küçüğe doğru, sıra ile tüm odadakilere ikişer defa ikram edilerek bu zahmetli ve lezzetli gelenek yaşatılmış oluyor.* tabii mırra içmenin de zorlukları oluyor. mırraya çoğu zaman şeker konmuyor ve mırra yavaş yavaş içiliyor. en önemli gelenek, mırra fincanının yere bırakılmaması. eskiden bu hatayı yapanın yapması gerekenler varmış. bunlar: -fincanı altınla doldurmak -kahveyi servis edenle evlenmek -kahveyi servis edeni evlendirmek -kahveyi servis edenin çeyizini düzmek olabilirmiş. - ALINTININ DİBİNE VURDUM - Baktım istek haliyle kalan tutoşa dönemeyen topağım up lanmış dedim bare boş kalmasın netten bulduğumu copy/paste yapıyım. Pek tuto olmadı ne resim var ne bişi ama idare edin artık (:P)
evilmaddox Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 reddiye said: DiadanLocke said: mirra nedir ilk defa duyuyorum? antep yöresine ait çamur Beğenmemekle b.k atmak farklı şeyler sanırım...
funq Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 ne gerek var ki o kadar yoğunlaşmaya, ağzının tadını baya bozar gerçekten. denemek lazım tabi.
Lyciren Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 mırradan sonra neler yapmalı onlarıda yazın tam tuto olsun o kadar enerji boşa gitmesin dimi xD
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Lyciren said: mırradan sonra neler yapmalı onlarıda yazın tam tuto olsun o kadar enerji boşa gitmesin dimi xD vala mırranın üstüne bide limonlu soda çakarsan mide canavar gibi olur oturur 1.5 çöp şiş daha söylersin. he bide kuzenin yalancısıyım gittiği bazı meyhanelerde özellikle türkü bar gibi şark kültürüne yakın yerlerde saat başı elemanın biri elinde büyükçe bi cezve fincanlarla dolaşır masalara mırra servisi yaparmış artık ayıltmak için nedir bilmiyorum
superwiz Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 mırra içtinmi istanbul ankara arası yaya gidebilirsin,abartmıyorum,istanbul bolu arası non-stop bisikletle gitmiştik arkadaşlarla ha bide abantta 3 kız 1 erkek çadır muhabbeti başka bahara kalsın ama mırra cinselliğe psiko bir katkısı var denendi onaylandı asdasdsad
Luriel Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Tavacı recep ustada var merak eden varsa.
aramil Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 ankaradaki kapandı değil mi? yoksa ben mi yanlış biliyorum?
Öne çıkan mesajlar