senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 bu günkü framewiev olayı ile iyice delirtti beni netbeans. tmm yeni başlayanlar için güzel bir ide ama her yere kafasına göre exception atması, durup dururken metodları override etmesi, her yere try-catch koyması (gerçi genelde güzel bir özellik bu) hadi bunları geçtim. gui konusunda tamamen kendi kafasına göre takılyıor bu manyak. jframe koy diyorum gidiyor framewiev diye bişi koyuyuor berbat ediyor herşeyi. sonra koyduğu companentleri değiştirtmiyor, zorla değiştirirsen patlatıyor programı, scrollpane'leri ile uğraşmak ayrı bi dert zaten bu gün kaç kere sildim yeiden yükledim projeyi sırf scrollpane yüzünden. efenim nedeni belirsiz şekilde ara sıra swing companenetleri uçuyor gidiyor programdan gözükmüyor illa mesela textbox'un sağını solunu uzatıyorsun öyle geliyor, clean and build yaparken illa sorun çıkartıyor yok şunu silemiom yok bunu buildleyemiom diyor. herşeyi geçtim projenin bir bölümü ile ben uğraşırken başka tarafını arkadaşım yapıyordu. iş bitince ikisini birleştirelim dedik ama nafile tabii sorun çıkartmaz olur mu hiç benim formun tüm görüntüsü uçmuştu, görüntüyü getirdik table uçtu bu sefer, ve daha bir çok sorun oldu deminden beri taskbar'a atarken problem çıkarıyor yine framewiev olduğu için. galiba çok yüklendim netbeans'a ama çok çektirdi bana özellikle son 2haftadır. ben bu seviyedeyken netbeans isteklerimi karşılayamıyor demek çok komik olur tabii ama hakketen uyuşamadım bunla. o yüzden sizden başka bir ide tavsiyesi istiyorum. + larını - lerini kendi deneyimlerinize göre yazarsanız çok iyi olur. nette biraz araştırdım ama net aleminde de bir fanatiklik sezdim. aticiler nvidiacılar gibi netbeansçiler eclipsciler jbuilderciler oluşmuş resmen, o yüzden sağlıklı karara varmak zor. genel söylenen şey netbeans'ın standart olma yolunda hızla ilerlediği, sun da netbeans'a bayağı destek veriyormuş galiba, gittikçe yaygınlaşıyormuş bu meret. peki sizce ne yapmalıyım? netbeans ile ne olursa olsun devam mı edeyim yoksa başka birşey mi önerirsiniz bana? özellikle gui konusunda hakimiyeti biraz olsun kullanıcıya bırakan bişi olursa ii olur. ps: çok uzun yazdım galiba, içimi döktüm resmen...
oper Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 + ve - lerini bilmiyorum. eclipse vardı bende java öğrenmeye çalışırken. ama sonra bıraktım zaten java öğrenmeyi. kısa mi macera oldu yani. tek gecelik :P
Anason Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 çalıştığım yerde bir kısım yazılımcılar Eclipse kullanıyor bir kısımda tercih ettiği text editorunu kullanıyor (text editörü kullananlar genelde amerikalılar). Eclipse'in artıları olarak, entegre cvs, kendi plugin ini yazabilme (ki buna adanmış bir adam var bizde), proje oluşturmada esnek olduğu için rahatlığı, hızı falan filan, yani plugin sayesinde bir şey bozulsa bile 3 dk da yükleyip 10 dakikada plugin yüklesen herşey eski haline geliyor. Aslında sadece C/C++ olanını kullandığımız için belkide çok faydalanamıyoruz özelliklerinden.eksi olarak ise en çok bahsedilen gömülü debugger'ı olmaması ve gdb ile entegrasyonu gibi şeyler. Netbeans'i daha önce çevremde kullanmışlardı gayet memnunlardı ama onlarda C de yazıyorlardı tabi. Ben text editör terih ediyorum kişisel olarak, Vim oda. object orient kod yazıyorsun Eclipse tavsiye ediyorum sonuç olarak.
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Okuduğuma göre nerdeyse tüm sorunların Netbeans'teki GUI builder ile bağlantılı. Başlıkta ve yazdıklarında da Netbeans'e baya saydırmışsın, ama sorunların sadece GUI ile ilgili. Netbeans sadece Swing tasarlayıcısından oluşmuyor, o yüzden Netbeans için fazla genelleme yapmamak lazım. Onun dışında çıkan sorunları aşamama sebebin büyük ihtimalle Swing'e ve Netbeans GUI builder çalışma şekline yeterince hakim olmamandan kaynaklı. Gui konusunda hakimiyeti kullanıcıya bırakan bir WYSIWYG editör aramak yerine tamamen elle kodlamaya başla derim ben. Elle istediğini elde etmeye alışınca Swing bilgin yerli yerine oturmaya başlar. Ondan sonra WYSIWYG editörleri sadece hızlandırma amaçlı kullanırsın istersen. Netbeans GUI builder şu anda Java'da en oturaklı GUI builder. IDE olarak Eclipse üzerine tanımıyorum ama Eclipse içinde GUI builder yok. Sonradan eklenebiliyor ama Netbeans'ten daha iyi değil. Onun dışında muhtemelen JBuilder ile de Netbeans'ten fazlasını alamazsın GUI konusunda. GUI builder'lerden bir müddet uzak durmanı tavsiye ederim. IDE olarak değişiklik olsun diye Eclipse dene, Netbeans ile karşılaştır. Birden fazla kişi ayrı software parçalarında çalışıyorsanız Interface'lere çok önem verin, önceden sıkıca tasarlayın.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 gui'yi elle kodla demişsinde şu an yetiştirmeye uğraştığımız bir proje var. bunun gui'sini elle kodlamaya başlasam aylar sürer heralde :), bide ortaya abidik gubidik bi gui çıkar sanırsam. ama dediğini yapıcam, boş vaktim olduğunda dediğin gibi swingleri elle kodlamaya çalışacam.
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Her seyi Eclipse ile yapmayi ogrenmek bence yararina olur. Cok farkli yerlerde calistim Java ile, Isvec'te user interface programming dersinin projesinde, Amerika'da multi-agent systems projesinde, Turkiye'de natural language processing projesinde. Hepsinin ortak noktasi Java ve Eclipse idi :) Platformu bilmem sayesinde, sonradan gittigim Isvec ve ABD'de hicbir alisma zorlugu cekmeden elime API print outlarini alip ilk gunden basladim yazmaya. Orjinalinde GUI builder olmasa bile, acik bir proje oldugundan bircok eklentisi mevcut, bunlarla bu acigi kapatabilirsin. Eclipse harika bisey.
Öne çıkan mesajlar