dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 sorun: formülleri böle (x +(4y^(8/(4r^(1/3))+9q)) tarzı yazmak istemiyorum. Bunları bariz kesirli üslü yazabileceğim ve nihayetinde (x +(4y^(8/(4r^(1/3))+9q)) olarak algılayacak bi proğram, addon vs. vs. var mı? VB kullanıyorum, elimde sadece bu var ve şu ana kadar çalıştığı için gidip başka bi şey (c++, c# vs vs) kullanmak istemiyorum.._____________ eski mesaj ise şöyleydi.. Programlamadan anlamam fazla. Bi hesap makinesine program yazabiliyorum ki aslında programlama denmez. Computer algebra system var.. fıstık gibi işte.. ben sadece hangi durumda ne çalışacak onu söylüyorum. hepsi bu.. Gelgelelim şimdi devasa uzunlukta bir iş var elimde. her adımda bi grup salak formülü çözmesi bi matris oluşturması ve matrisin sonucuna bakıp ona göre devam etmesi gerekiyor.. allah aşkın şu formülleri şöyle girmek yerine (örnekleri wiki'den aldım program ve formül benim kullandığım bişi değil) x={-b plusminus sqrt {b^2 - 4 ac}} over {2 a} x={-b +- sqrt {b^2 - 4ac}} over 2a _____________ x={-b +- sqrt{b sup 2 - 4ac}} over 2a _____________ x = frac{-b pm sqrt{b^2 - 4ac}}{2a} _____________ şöyle girebilmemi sağlayacak bir şeyler yok mu.. minimum şöyle bişiler giriyorum ki; bunların her adımı için parantez falan kontrol etmek hele hele tek satırda çalışmak büyük bi gereksizlik başlı başına.. visual basic6 kullanıyorum (en kolayı o sanırım) şu sorun hariç iş görüyor zati..
senko Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 calculustan zerre çakmam ama matlab adlı dilimsi işine yarayabilir. bu tür aşmış çoşmuş şeyler için kullınılıyor genelde.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 yaw zaten başladım bi daha baştan yapmam bunların hepsini. buna çözümünüz var mı?
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 ben sorunu tam anlamadım? latex mi istiyorsun ? yoksa grafiksel olarak mi girmek istiyorsun formuller yerine. ah : baştan okudum , matrislerle çalışacaksan en temizi matlab .
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 sadece grafiksel girmek istiyorum.. tek satırda uğraştırması beni parantezle, garip ^ ler ile
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 word yardımcı programı.. verilen yek satıra çevirip çalışacak hale getiriyor mu?
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 dediğimin benzeri bişşi buldum ama işime yaramıyor http://www.codeproject.com/KB/miscctrl/formulactrl.aspx matlab'da equationları mal gibi uzun uzun ve dev gibi ekranda hiç yer yok gibi tek satırda yaza yaza mı giriyorum yine? yoksa üstteki gibi bir görsel arayüz imkanı var mı?
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 matlabda hiç yok görsellik. tamamen komut ekranı. matlab tavsiyesi komplex matrislerle çalışıyorsan eğer diyeydi.
karhan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Arkadaş yazmış MathType diye.Hesaplama yapsın istemiyosan yanlızca yazmak istiyosan MathType ı kullanabilirsin. Hersey gorsel tıklaman yeterli. İşine yararmı bilmem. Zamanında benim cok işime yaramıştı :D
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 ee... o visual basic'e yazdığım formülleri çeviriyor mu?
karhan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 import yok. tek tek yazman gerekebilir :)
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 yani sorunuma çözüm olmuyor.. bunu word'de falan kullanıyoruz zaten.. bana dev gibi formülü alttaki gibi koda çeviren bişi lazım.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 GEd said: matlabda hiç yok görsellik. tamamen komut ekranı. matlab tavsiyesi komplex matrislerle çalışıyorsan eğer diyeydi. eeheh.. yaw adam rahat girilsin diye bi arayüz tasarlar di mi? hani kod'unu falanını girerim ama alt tarafı kontrol için bin tane formül girmek (hem de yer yok ya, tek satıra girmek) bariz mallık geliyor yaw.. neyse manuel de olsa bitiricem bunu. daha bi gelişmişini yapmam gerekecek, şimdi direk kat sayısına bağlı rijitlik matrislerini ben eriyorum ama galiba -her durum için baştan yazamayacağıma göre- adam gibi bişiler yazmam gerkecek.. bari onları matlab ile hallederim..
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Latex ile mükemmel görünümlü formüller üretilebiliyor. Kullanımı ilk başlarda daha zor (WYSIWYG değil) ama sonuca ulaşmak daha rahat oluyor. Yani yine kod girmen gerekiyor ama daha düzenli girebiliyorsun. Ayrıca latex için WYSIWYG editörler de var. Belki formül girmene yardımcı olan programlar bulabilirsin ararsan. Ben tezimi yazarken texniccenter kullanmıştım. WYSIWYG değil ama formül girmen için bir toolbar sunuyor. Mesela integral girceksin, basıyorsun integral tuşuna, sana bir iki soru sorup sonrasında kodu kendi ekliyor.
Öne çıkan mesajlar