Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika'dan Fender getirmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu başlığı müzik bölümüne açacaktım fakat burası fazla uygunsuz görünmediğinden ve daha fazla tıklanan bir bölüm olduğundan buraya açıyorum

Amerika'da satılan fiyatın yaklaşık iki katı burada Fenderler. Hal böyle olunca burada bir standart alınacak paraya oradan Vintage ya da Deluxe model nasıl getirebilirim diye düşünüyor insan.
Hollywood'da yaşayan bir tanıdığım var. Corona'daki Fender fabrikasına pek uzak değil yani. Bende gitara ilk ben dokunayım gibi bir heyecan heves oluştu böyle. Fabrikadan satın almayı deneyeceğim. Olmadı herhangi bir müzik mağazasından.

Daha önce hiç yurt dışına çıkmadığım için çıkanlara soruyorum. Amerikadan elinde bir gitar ile Türkiye'ye gelen biri ne gibi sorunlarla karşılaşabilir ? Açıp içini bomba, silah, kokain var mı diye bakarlar mı ? Gümrükte vergi isterler mi ?

Benim sormadığım sizin bildiğiniz ekstra şeyler varsa ve bahsederseniz çok sevinirim teşekkür ettim.
Mesaj tarihi:
tek malda gümrükten vergi almıyorlar. nasıl muamele görür bilmiyorum ama dediğini yapan çok onu biliyorum. ama şöyle bi riski var ki göz önünde bulundurman gereken bişey. bu gitarı sonuçta getiren kişi kucağında getirmicek. yolcuların eşyalarının konduğu bölüme konulcak o uçak türkiyeye gelene kadar hava boşluğuydu türbülansı ambülansı hödösüydü bi ton sarsıntıdan geçecek. gitar sağlam gelmezse elinde patlar amerikaya geri götürmediğin sürece
Mesaj tarihi:
gitarı açarlar

gitar için olur mu bilmem ama elektronik alırken gönderen firmaya hediyedir yazın diye not düştüğün zaman (hediye paketi falan destekleyici unsurdur) gümrükten yırtabiliyorsun.

eğer vergi ödeyeceksin denirse fatura ibraz edersin o fiyat üzerinden vergi belirlenir. edemezsen, ordakiler bakar inceler araştırır ve bir fiyat biçerler. onun üzerinden ödersin.
Mesaj tarihi:
arkadasin kendisi getiriyosa gumruk falan yok benim bildigim kadariyla, amerikadan yuklicek ucaga, turkiyede ucaktan inince bavulunu aldigi yerden alip cikip gidicek. amerikada bakicaklar yani gitara ki orda gitarin icini falan acmazlar zaten xrayden geciyor. ucakta kirilma ihtimali de az ama gene de dikkat etmek lazim.
arkadasin ugrasick yani onu tasimakla, guvenlikten gecirmekle vs.
ben olsam getirmezdim kimse icin, ugrasamam o kadar ehehe
  • Yeni Oluştur...