Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Şimdi bi müşteride böle bi durum var, önceden small business server 2003 kurulu şirkette, ama ek olarak yeni bi server verdik, tabi bunda da 2003 server R2 var. Ulen domaine dahil edemiyorum aleti?! Delirecem. Microsoftun tech support forumunda bi yerde yeni server'ın bi şekilde eklenebildiğini, ama domain controller sayısının SBS için normalde 1 olduğunu ve bunun lisansı ihlal edeceğini falan yazmıştı. Aha dedim mıçtık. Sora başka yerlerde daha garip yöntemler falan kullananlar olmuş, sorunsuz çalıştığını iddia ediyolar bi de. Ama sonuç olarak ortada kesin bi cevap yok. Nası ekleyecez bunu şimdi? SBS olduğu için trust da olmuyo, child da olmuyo diyo... Yan bastık :/
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Neyse, anlaşılan cevap verecek birisi yoktu :P Buldum çözümü, gayet de mantıklıymış aslında :D Şaşkın gibi direkt yeni serverdan kurmaya kalkıyoduk, önce SBS server'ını hazırlamak gerekiyo tabii :P Naha microsoft sitesinden bulduum doc dosyası.
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 patiler büyük oynar, small biz le işi olmaz. ondan çıkmadı kimse =)
nocom Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 small konusunda pek bilgim yok. tercih edilen birşey değil. butun serverları tek server altında toplamak mantıklı değil. ama bugun hocama soracaktım bunu. cozumu bulduguna sevındım
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 :) hallettim bugün gidip. iyi oldu iyi. bu arada aslında tek bilgisayar altında toplamadan bi şekilde yapılabiliyo, ama SBS lisansını ihlal etmiş oluyosun öyle. Tam kurcalamadım ama adprep'le forest'ı domaini falan hazırlayarak yapılıyo sanırım.
Öne çıkan mesajlar