Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CV

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Programlama dilleri konusunda cok da bir sey degistirmiyo fluent ya da experienced yazman. Zaten yazsan yazsan topu topu 3 4 tane yazarsin, bunlar da fluent olduklarindir. Yok 10 tane yaziyosan, zaten soruyolar ne is diye, o zaman soyluyosun bu dilde bunu bunu yaptim, bu dili surda kullandim diye.

CV'nin ilk amaci adamin ilgisini cekmek
Ikinci amaciysa adamin kafasinda soru uyandirmak ki size geri donme ihtiyaci hissetsin, telefon etsin, arasin, soru sorsun, gorussun.

Bu ikisinin sonucunda da adamin kafasinda yer edersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Şimdi ben bi yere staj başvurusu yapıcam fakat küçük bir sorunum var. Firmanın sitesinde C programlama dilinin bilinmesi tercih nedeni yazıyor fakat ben C ve C+ derslerini seneye alıcam. O hariç bütün koşullar tamam. Sorum ise bunu firmaya atacağım CV mailinde nasıl belirtebilirim? CV ye değilde mail yazısına falan yazsam nasıl olur?

Upladım biraz ama yardım lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazsan da yazmasan da farkedecegini sanmiyorum. Sonucta eleme islemi "ileride gorecekmis" gibi bir secenek icermiyor. Filtreler bunu algilamiyor. Haliyle adam icin senin simdi biliyor olman bir sey ifade eder. Aksi halde zaten dogrudan filtrelenmis olursun. Senin sonraki sene ogrenecegini gormeleri icin, oturup CV'ni incelemeleri gerek. Eh o asamaya gelmissen zaten sonraki sene ogrenip ogrenmeyecegin bir sey ifade etmez, zaten "tercihen" elemesini atlamissin demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne olursa olun CV nde yalan soyleme. Yalan soylemiyorum seneye alicam demek yalandir.

CV senin gecmisindir, gelecegin degil, oyle olsa ben de oturur CV me bundan sonra Dr. Stepanov ile joint kitap yazdi yazarim. STL developer yazarim henuz yapmamis olmama ragmen.

Bilmiyorsan C/C++ gecmis olsun, baska is bul. Hic bir anlami yok, o sirketle olan tum sanslarini yokedersin anlarlarsa yalan soyledigini.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi doktora basvurunda, basvuru formunda zaten senden kac tane referans istiyolarsa belirtirler. Zaten o kadar kisiden referans mektubu yollatmak zorundasin. Bunun baska bir secenegi yok... Cogu okul bunu zaten prosedurun bir parcasi olarak goruyor ve ref. mektubun eksikse (bir ya da birkac mektup) formu isleme koymuyorlar bile.

Dogrudan referans koymayin zaten. O konuda hakli. Her basvurdugunuz yere iletisimde oldugunuz GM'lerin telefonlarini yazarsaniz (ki kisi size ozel numarasini sadece ozel durumlarda verir, bu numaralar ozel durumlar disinda (torpil) asla referans numarasi olarak gosterilmez) 30 yerden GM'e telefon yagarsa adam size ref. olmaktan vazgecer. Ama dogrudan ref. koymayin demek baska bir sey, "Avail. upon req." yazmak baska.

Bakin 2 ihtimal var, ilanda referans istenir; istenmez. Isteniyorsa ref. yazmak zorundasin, o yaziyi yazmak yersiz, cunku belli, request edilmis, adamlar seni degerlendirirken ne kadar ta.akli olduguna bakacaklar. Ikinci ihtimal, istenmiyor; zaten herkesin referansi var, bu nedenle o yaziyi yazmak sacma. Bu CV'nde kisisel bilgiler arasina "Insanim" yazmak gibi bir sey.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...