Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Genel olarak CV basligi olsun bu, nasil yazilir sekil semal vs. acisindan. Kendi adima yeni bi CV hazirlamam gerekiyordu ne zamandir, bugun o ise giriyorum. LaTeX'de yazicam ondan formati falan kicimdan uydurucam isi bilen insanlar goruslerini bildirirse koyduktan sonra super olur. Internette hep salak sacma seyler oluyor ondan kendi icimizde bi fikir paylasimi yapariz boylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 babam şerefli bir demirciydi ailemi orklar öldürdü orkları öldürmeye and içtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 ya aslında internette de güzel şeyler çıkabiliyor da googleda aratınca fln olmuyo harbi..abimde baya bi örnek vardı bi ara sorim ona bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Bitirdim, mumkun oldugunca sade yapmaya calistim ama asiri sade mi oldu bilemiyorum. Bir de boldlar cirkin mi duruyor? http://students.sabanciuniv.edu/~cemrekaya/cv.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 sadelik önemli bişi ama benim kafamı karıştırdı birazcık açıkçası okurken . daha vurucu bişiler yapılabilir sanki. her seferinde bi sola bakıp bu neymiş diye bakmaya çalışırken elle satırı takip edecektim neredeyse. font güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Ilk olarak ne icin hazirliyosun? Eger is basvurusu icinse genelde herkes .doc istiyor PDF degil. Bu nedenle word'de yapman daha iyi olurdu. Ama universiteye yollayacaksan pdf daha iyi. Bu arada her ne kadar TR'de CV olarak gecse de, firmalara tek sayfalik bilgi yollanir, Resume denir. Okullara 2 sayfalik yollanir ve buna CV denir. Education, Work Experience, Research and Academic Experience, Co-curricular Experience, Programming and Software Skills Diye basliklarda toplarsan daha mantikli olur. Ayrica is degil de egitimle ilgili bi yere basvuruyosan "Research ... Exp"le "Work Exp"in yerlerini degistir. Bir de cok kisa olmus abisi, hic mi bi sey yapmadin sen? Okulda yaptigin projelerden bahset. Ne biliyim, Paper yazmistin biraz onun arastirmasindan bahset... Sadece baslik koyma yani. Daha publish edilmeden de paper'i koyman pek saglikli degil. En azindan "(in progress)" falan yaz. Biraz daha acman lazim. Ha acayim derken her seyini de anlatma, okuyan adamin kafasinda soru isareti olmasi gerekiyo. Eger senin hakkinda her seyi Resume'den ogrenirse, seni aramasi gerekmez... Ama herhangi bir konu hakkinda kafasinda soru olursa arayip gorusmek isteyecektir ki bu bizim istedigimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 güzel olmuş baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 şöle bi tasarım yapmıştım ben. fikir vermesi açısından yararlı olur belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 riglous said: Ilk olarak ne icin hazirliyosun? Eger is basvurusu icinse genelde herkes .doc istiyor PDF degil. Bu nedenle word'de yapman daha iyi olurdu. Ama universiteye yollayacaksan pdf daha iyi. Bu arada her ne kadar TR'de CV olarak gecse de, firmalara tek sayfalik bilgi yollanir, Resume denir. Okullara 2 sayfalik yollanir ve buna CV denir. Education, Work Experience, Research and Academic Experience, Co-curricular Experience, Programming and Software Skills Diye basliklarda toplarsan daha mantikli olur. Ayrica is degil de egitimle ilgili bi yere basvuruyosan "Research ... Exp"le "Work Exp"in yerlerini degistir. Bir de cok kisa olmus abisi, hic mi bi sey yapmadin sen? Okulda yaptigin projelerden bahset. Ne biliyim, Paper yazmistin biraz onun arastirmasindan bahset... Sadece baslik koyma yani. Daha publish edilmeden de paper'i koyman pek saglikli degil. En azindan "(in progress)" falan yaz. Biraz daha acman lazim. Ha acayim derken her seyini de anlatma, okuyan adamin kafasinda soru isareti olmasi gerekiyo. Eger senin hakkinda her seyi Resume'den ogrenirse, seni aramasi gerekmez... Ama herhangi bir konu hakkinda kafasinda soru olursa arayip gorusmek isteyecektir ki bu bizim istedigimiz.Bi yere yollamayacagim, okula da hic yollamayacagim dusunulurse is hayati icin kullanacagim diyebiliriz. Isten kastettigim sey ArGe oldugu icin, research exp onde olabilir diye dusundum. Okul projesi anlatmak gereksiz birsey bence, kendin soylemissin 1 sayfa diye, su haliyle bir sayfa ben adamlara okul projelerimi niye anlatayim master ogrencisi olmusum? 2 baba projede calistim onlarin bile hic detayini yazmadim, isteyen gider web sitesinden bakar diye dusundum. Aciklama yaparsam hem uzayacak hem dedigin gibi adamin soracak seyi olmayacak. Paper'i publications'a ceviricem, ilerisi icin yazdigimdan ekledim, farkettiysen ne web sitesi calisiyor ne telefon var zaten :) Publish edilmis olur o zamana yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenqe Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 bişey anlamadım ama saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Eger okul ve ajanslara vermeyeceksen, html bir format kullanabilirsin guzel olur, carpici olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Publication varsa iki sayfa tabidir. Tabi bi publication dan iki sayfa CV cikmaz. Okul projelerinin yazilmasi eger basvurdugun yere uyuyorsa cok iyi olur. Her sirket icin ayri CV hazirladigimi bilirim ben. Degisik ilgi alanlari degisik skiller yazdigim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Iyi de projelerinin neyle alakali oldugunu bilmeden insan niye kassin. Kimse websitesine falan gitmez. Su haliyle sana soru sorma noktasina gelemezsin. Benim demek istedigim, insan baktigi zaman bir seyler anlayacak ama nasil yaptigini bilecek kadar detay icermeyecek... ArGe'ye yollayacagin yerlere 2 sayfa yollaman daha mantikli. Ayrica bu haliyle 1 sayfa degil arkadasim, su haliyle yarim sayfa bile etmiyor. Fontlari buyuk tutup en ince detayina kadar baslik koyarak uzun gostermek yersiz. Telefon numarasini goren insan, onun telefon numarasi oldugunu bilir. Email ve adres de ayni sekilde. Bunlari ayri ayri satirlara yazarak uzatmanin alemi yok. Amacim tartismak degil, fikrimi soyluyorum. 2 senedir cesitli ar-ge calismalarina basvurup cesitli burslar almis birisi olarak soyluyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 bir süredir TR'deki en çok kar eden yabancı şirketlerden birinde insan kaynakları / HR'da çalışıyorum.. tavsiyelerim: CV'nizde resminiz olsun (akademikse resim olmayabilir) template kullanın (bkz. avrupa için-> european CV standarts) hani designer değilseniz veya designla alakalı bir iş yapmıyorsanız; ne kadar güzel olucaksa olsun kendiniz CV tasarlamayın... pdf cv'ler prim yapmaz, sadece HR'dakiler için karın ağrısıdır yaptığınız / katıldığınız olayları detaylı olarak anlatmanıza gerek yok, zaten görüşmeye çağırılırsanız anlatıcaksınız... References: Available upon request. gibi şeyler yazmayın referanslarınızı açıkça belirtin genel olarak budur onun dışında zaten nasıl hazırladığınıza göre görüşmelere çağırılırsınız / çağırılmazsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 kertenkel sağol bilgiler için. europass formatını kullanmak yararımıza olacak yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 evet format / template kullanmak yararınıza olur, inanın kimse ne kadar yaratıcı çocukmuş CV tasarlamış demez... database'e girilecek veriden farklı bir şey değildir çoğu zaman CV, o yüzden bilgilerin alışıldık bir formatta olması her zaman daha iyidir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 CV'lerinizi bu tür database'lere girin: http://www.yenibiris.com http://www.kariyer.net http://www.secretcv.com size elbet birileri iş bulur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 CV'nize yalan / abartı şeyler girmeyin.. hani işe girdiğiniz anda herşey bitmiyor, trial run'ı geçemezseniz CV'nizde vermek istemeyeceğiniz referanslar olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 kertenkel said: evet format / template kullanmak yararınıza olur, inanın kimse ne kadar yaratıcı çocukmuş CV tasarlamış demez... database'e girilecek veriden farklı bir şey değildir çoğu zaman CV, o yüzden bilgilerin alışıldık bir formatta olması her zaman daha iyidir.. maalesef degil, onu belirteyim. bir ise girmek genelde 45-60 dk da biter, daha buyuk sirketlere basvurdugunuzda saatler surer tabii ki, ornegin google 12 ayri test/islemden geciriyormus.. ama standart konusursak 45 dk da isiniz biter 15 dk cv incelenir, 30-45 dk siz.. o yuzden o 45 dk da vereceginizi vermeniz gerekiyor. cv lerin hepsi okunmaz bile nette arastirmalar var inceleyin, hangi bolumler daha cok okunurmus falan diye, o yuzden iyi bir cv hazirlamak, her zaman + etki yapar, herkes standarttir, amac digerlerinin yanindan siyrilmak.. Arti yonlerinizi cikarmak.. CV nin insanlara hangi kapilari kapattigini hangi kapilari actigini onlarca defa gozlerimle gordum. Sadece tasarimsal olarak degil yaptiklarinizin sunus sekli bile onemli cv de.. Ornegin bazi cok kro noktalar var, onlari yazmayin uluslararasi sirketlere basvururken. Nette arastirin bulursunuz bunlari.. Burada cv konusunda uzmanlasmis sirketler var 300-500 dolara cv hazirliyosunuz beraber, adam size sorular soruyo falan ona gore on plana cikaracaginiz seyleri cikariyorlar vb, ve genelde de volfied in dedigi gibi basvurdugunuz sirkete ozel cv ler hazirlayin, onlarin istedigi sekilde ozellikerinizi on plana cikarin.. ha bazi yerler vardir standartlari bellidir o standartta basvuru yaparsiniz, ajanslar okullar gibi, ama direkt basvurularda etkiler yani, ayni seyleri burada 3-4 ay once konustugum IT konusunda uzmanlasmis insan kaynaklari sirketinin muduru soyledi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 IT konusunda hiçbir bilgim yok... IK müdürleri de genelde yaş olarak küçük olur, benim çalıştığım şirkette 8 IK yöneticisi 1 tane yabancı müdür arada sırada da 1 tane de avrupa IK yöneticisi geliyor ve kesinlikle şirketin işe alım politikası dışına çıkılmıyor.. o açıdan ben kendi adıma konuşuyorum sadece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 yuh a.... CV insanın üzerine yakışanı giymesidir denmez de ne denir . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Yok bu dedigim bi sirketin degil, kendi insan kaynaklari sirketi olan bi adam.. IT ciler cv lerini veriyorlar, sirketler buralara basvuruyor, bize su ozelliklerde adam lazim diye, onlar db den bakiyolar, uygunlarini cikariyolar veriyolar. Adam'in maasinin %x (10 du galiba) kadarini aliyolar sirketten adam orada calistigi surece.. Burada tum sistem boyle, netten, gazeteden tabii ki bi dolu is ilani var ama genelde ajanslar isi goturuyor.. sirketler daha nokta atisi eleman bulabiliyorlar bu sayede.. Tabii Dunya'nin bir gercegi var, google'a da girmek isteseniz baska sirketede, cevre en onemlisidir. Ayni sekilde o insan kaynaklari mudurunun ve burada tanistigim 3 Linux profesyonelinin dedigi bisi vardi. Iyi isler ve maaslar cevreden gecer. Turkiye'de de aynisidir. Sizi o sirketin guvendigi biri refere ederse o isi almaniz cok cok kolaylasir. Ajanslar, is ilanlari ile cok iyi isler bulmak soz konusu degildir pek. (Avustralya ve Turkiye icin konusuyorum, Amerika aynisi biliyorum bi article vardi bakarsaniz bulunur netten heralde, cok cok buyuk bi oranda arkadas ve cevre sayesinde iyi isler bulunuyomus Amerika'da) Tabii cevre yapmak icinde derneklere uye olacaksiniz, eski calistiginiz yerdeki insanlar, yeni sirketlerinde size referans olacaktir falan gibi yine zaman isteyen bir surec.. OpenDNS e gecen baktim, mesela iyi bi sys admin bulana 1000 dolar falan para veriyolardi. Siz benim bi arkadasim var derseniz aliyosunuz yani o adam ise girdiginde.. O yuzden referans cevre en iyi isleri acar.. Neyse cok konu disina ciktim,, boyle yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Sen cok Avrupa bazli yazmissin, en basitinden CV'de foto yasak amerika'da edit: okudum mesajlari, bi gozden geciricem bos zamanimda tekrar postlarim buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 cevre %70 mis... http://www.esquiregroup.com/jobs_career_24.cfm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 çevre konusunda çok haklısın. bi arkadaşım akbank BT sine girmişti. daha 3 aylık falan. başka bi arkadaşını işe soktu. torpil olarak değil tabi. cv sini elden vererek, "arkadaşım bu işi yapacağına inanıyorum vs vs" diyerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar