oper Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 şimdi şöyle anlatayım sorunu. öğrenme amaçlı şeyler yapıyorum. resimde görüldüğü gibi orda sağ tıklayıp view in browser deyince sayfa görüntülenemiyor. sağ altta çalışan asp.net ikonuna sağ tıklayıp view in browser deyince sayfa görüntüleniyor. bunun nedeni ne olabilir? 2-3 gündür forumları kurcalıyorum bi türlü bulamadım çözüm. resim bu: edit: şimdi sorunu farkettim ama nasıl çözeceğimi bilmiyorum. view in browser dediğimde asp.net servisi bi porttan açıyor hizmeti(örneğin 1956 portu), ama açılan sayfadaki adresteki port bundan farklı. bunu nasıl eşitleyebiliriz? resim http://img208.imageshack.us/img208/92/visualpe5.jpg
oper Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 hayır. f5 e basınca doğal olarak aynı portu kullanarak açıyor. asp.net servisi çalışınca açtığı port 1111 iken trayıcıda göstermeye çalıştığı adresteki port 1113 oluyor.genelde 3-4 sayı farkı oluyor bu portlar arasında. 1111 ise 1114 falan açmaya kalkıyo traayıcıda. aynı portu almıyor yani. port adresini elle değiştirmem gerekiyo bu sefer de. ama otomatik olması lazım bunun. izlediğim videoda tak diye açılıyor. ss ile gösterim. aşşağıdaki port numarası ile adresteki port numarası farklı görüldüğü gibi. neden farklı? alttaki portla aynı olması için ne yapmam gerek? http://img146.imageshack.us/img146/358/36684074vt9.jpg
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 evde olduğum için deneyemedim ama şöyle bişi demişler http://forums.asp.net/p/1154035/2015675.aspx
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 şok bi uyarı! bu yazının konu ile alakası yoktur! evet.. sadece program yapabilen insanları övmek için yazılmıştır. öle işte abi program ile uğraşan herkeş muhteşemdir. direk öle yani.. haftasonuna kadar bi makale için hesaplamalar yapmam gerekiyor. yapılmış çalışmalar öyle salakça deneysel ki çıkarabilecek net bir sonuç yok(!) OHA bir durumla karşı karşıyayım ki deney yapacak ve formül çıkartacak bi zaman da yok. sabahtan beri kasıyoruz işte sanal olarak denemeler yaapıyoruz. bi formülün sonucunu, çok az farklı bir diğer durum sağlamıyor vs vs.. nihayetinde her durum için hesaplayıp sonuç versin diye bi program yazalım dedim.. demez olaydım be.. sıkıcı, boğucu ve paso okumam gerekiyor (ne yaptığımı bilmediğim için) hep programlama yardımlarını okuyorum hem de efendime söyleyim bu salak makalelerden hangi durumda çalışacaklarını değerlendirmeye çalışıyorum işte o sebepten ötürü diyeceğim o ki. program bilen herkeş muhteşem insanlardır! ıstırap veren bir süreç...
oper Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Aye orda sağ tıkla özelliklere gir ord aweb tabında vs vs demişler. bende web tabı yok. :S
BioHazarD Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 browserdaki adresteki portu sag alttaki ile degistirmeyi dene (icgudusel bir oneri :P)
oper Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 zaten browserdaki portu elle değiştiriyorum şu an. ama bunun otomatik aynı portu alması lazım. firewall yok.
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 project e tıkla. sağ taraftaki solution explorer dan. Properties paneli aç f4 e basıp Use dynamic ports özelliğini false yap. port number yerine de istediğin portu gir.
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 hmzz eset'in (nod32 vs.) ürünlerinde öyle bir problem vardı çünkü.. web access'i kısmakla ilgili bir problem mi neymiş.. visual studio'yu (devenv.exe) engelliyor. bizzat ben yaşamamıştım o yüzden çok hakim değilim konuya. bilgin olsun diye söylüyorum, belki o tarz bir problemdir. destek verir gibi konuşmaktan nefret ediyorum.
oper Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 bastım bişe olmadı :S port muhabbetini gösteren bi secenek yok. böyle bi pencere çıkıyor. http://img242.imageshack.us/img242/9065/22158917dg2.jpg
oper Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 bende de nod32 kurulu. devenv çalışıyor ama task managerdan baktığımda. ?
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 devenv.exe değil ya sorun. o benim aceleyle sallamam =P zira "webdev.webserver.exe" bizim geçici sunucumuz. nod32 kullanıyorsan bir göz at ayarlarına, bir yerden engelliyor olması lazım. edit: şimdi aradım, şöyle bir şey de buldum. http://www.wahooga.com/archive/2008/02/20/visual-studio-development-web-server-automatic-port-numbering-problem.aspx
oper Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 abi Allah sevdiğine kavuştursun. Allah tuttuğunu altın etsin ne diyim çok teşekkürler. edit: aalla alla bende yok o exe yav. active mod kısmına girdim tikeyim dedim ama bulamadım kendisini? edit 3: web developer server demiş te. acaba servislerden biri mi kapalı bende diye baktım. asp.net state service ve .net runtime optimization var çalışmayan. bunlardan biri mi acaba?
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 2 güncellemede neler değiştirdin merak ettim. sanırım bir an sorunu çözdüğünü sandın, heyecanlandın. sonra geçti? =) valla başka bilgim yok opercim. nod32 tarafını hiç bilmiyorum zaten, kullanmadım. çözmen umuduyla diyeyim, boş geçmesin bu mesaj da.. edik: oha ben yazarken 3. güncellemeyi de yapmışsın =P
oper Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 ya çözcektim işte ama sorun var. C:Program FilesCommon Filesmicrosoft sharedDevServer9.0 bende bu klasör yok? web development server kurulu değil sanki. nasıl kurucam bunu nerde var? :S ekleme: bahsedilen exe'yi başka klasörde buldum ama nod32 de görünmediği için izin veremiyorum ona :S son edit: devenv.exe vs visual stuido ile ilgil ne varsa tikleri kaldırdım ve sorun halloldu. çok teşekkür ediyorum. 4-5 gündür kafayı yiyodu neden böyle oluyor diye. yok sql server ayarları yok tcp ip ayarları. sonunda ya :)
oper Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 komut istemcisinden asp.net servisine geliyorum. aspnet_regsql -e -a all komutunu çalıştırıyorum. server a bağlanamadı hatası veriyor yine. diğer şeyler normal. asp.net configuration da security ayarı falan yapmaya kalkıyorum bu komutu işletemediğimden dolayı orası da bağlanamıyor sanırım. orda da hata alıyorum. en son deli oldum. geçen gün aldığım imajı yükledim geri. sonra tekrar visual studio yükledim. sql server management studio kuracam şimdi de. bunları kurduktan sonra yapılması gereken bi ayar falan var mıdır?
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 sql server management studio'dan önce sql server kurman lazım. gıcıklık :D fazladan bir şeye ihtiyacın yok normal şartlar altında. farklı modüller gerekebilir bazen, çalıştığın platforma göre ama zaten ihtiyacın oldukça sana ne istediğini söyler..
oper Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 visual stuio ile beraber geliyo zaten sql server express. sonra da management studio indirdim. o da tamam. daha önceden IIS yi de kurdum lazım olur diye. ama bazen hatalar alıyom işte ve çözemiyom yukarda anlattıklarım gibi. çözmek çok uğraştırıyo. ondan sordum yapılması gereken bi ayar var mı diye. şey sorayım bi de. şimdi connection string de sql server i yazıyoruz. localhost yazınca çalışmıyor. data source'u localhost yaptığımızda sql servere bağlanamadı hatası almamak için ne yapmak gerek?
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 server ismini yazdığın yere nokta (.) koyunca hallolması lazım :) . hallolmazsa ben çok pis salladım demektir.
oper Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 onu sormuyom ya. localhost yapınca çalışması için ne yapmam gerek onu sordum :)
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 kurarken sql server instance name soruyor sana eğer default halinde bıraktıysan BILGISAYARININ ADI/MSSQLSERVER olması lazım. slash ters te olabilir hatırlamıyorum.
oper Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 tamam orası oyle onda sorun yok. sorumu anlatamadım herhalde. ben connection string de data source kısmına xxx/sqlexpress yazmak yerine localhost yazmak istiyorum. ama yemiyor. bağlanmıyor yani. bağlanabilmesi için ne yapmam lazım? ya da böyle bişeyin olması imkansız mı? boşa mı kasıyorum. bu arada tek bilgisayar üzerinde çalışıyorum.
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 ben de localhost yazıp bağlanamıyorum. sanırım birden fazla sql server instance ı yüklüyse yemiyor. hem neden kasıyorsun azizim çalişan şeye dokanma işte :) eğer bilgisayar adını hard coded yazmaktan hoşlanmadığın için ise computername i sistemden alıp öyle yaz connectionstring i.
Öne çıkan mesajlar