Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Herkese Selamlar, Annemin 2000 model S40 T4'ünü bu sene yenilemeye karar verdik (zira annem değişecekse sadece BMW 6 serisi Coupe'ye razı olacağını belirtti, babamın tepkisi de "Allah versin" oldu). Gelgelelim iki sorunumuz var. 1. Park Sensörü. Aracın üzerinde yan sanayi park sensörü var, ilk takıldığında düzgün çalışsalar da aradan geçen bir kaç senenin sonunda psikopata bağladılar. Geri vitese takıldığı an "viyaaaaaak" diye yaygarayı basıyor, yardımcı olmadığı gibi asab bozuyor. Volvo servisle görüştüm, "Elimizde 2000 model için parça yok, yardımcı olamayız" dediler. Bana verebileceğiniz tavsiye ve Istanbul içinde, mümkünse Anadolu yakasında düzgün taktıracak yer var mıdır? 2. Bluetooth. Annem arabasında bluetooth telefon zoziği olması gerektiğine kadar verdi, ancak yine araba 2000 model olunca yan sanayiye dönmek lazım. 1. seçenekteki gibi bunu yaptıracak düzgün usta/yer? Bunları söylerken uyarayım, annem çok titizdir ve öyle çalışmayan veya kolay bozulan aletlere deli olur(daha yeni Ziraat Bankası'nı yıktı OGS bozuldu diye, öyle diyeyim). Maliyet kadar ustanın işini iyi yapması ve kaliteli bir şeyler takılması da önemli. Ayın 16sına kadar biri yardımcı olabilirse annemler tatile gittiğinde arabayı bana bırakacaklar, götürüp yaptıracağım. Peşinen teşekkür ettim.
EzerGecer Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Normal bildiğin bip bip sesli park sensörleri yeterli olur die düşünüyorum. http://www.parkmatik.com/
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Xaero da Cenmax taktırmıştı, sağlam mı bu marka, kullanan var mı?
EzerGecer Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Valla bende uzunca bir süredir var çok memnunum. Tavsiye ederim. Bunu bulamam dersen cyclone die bi marka var onu taktır.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Selam, Bluetooth için harici orjinal araç kitleri var. Veya parrot mu ne vardı. Montaj yapılacak birşey yok. Tavsiyem kulaklık kullanması, daha iyi oluyor. Telefonu araca bırakıp yaklaşık 10m uzakta bile konuşmana devam edebiliyorsun :D Saygılar.
Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 bluetooth kiti yerine logitech in falan bluetooth kulaklıkları var, onları öneriyorum bende.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Selam, said: PARROT MK6100 – MÜZİK AKTARIMLI, EKRANLI ARAÇ KİTİ Parrot MK6100, cep telefonu veya taşınabilir MP3 çalarınızdaki müziği aracınızın ses sisteminden Bluetooth ile kablosuz olarak Hi-Fi kalitesinde dinlemenizi sağlar. Ayrıca OLED ekrandan rehber bilgileri görülebildiği gibi, çift mikrofonu ile araç kiti olarak da mükemmel ses kalitesi sunar. Özellikler: # Bluetooth cep telefonu* veya MP3 çalardan kablosuz müzik aktarımı (Audio Streaming) # Entegre 30W dijital amplifikatör # OLED ekranda çağrı görüntüleme ve numara arama # Rehberdeki isimleri sesli okuma (Text to speech) özelliği # Ses tanıma, sesle arama (150 isme kadar) # Yeni eko giderici, gürültü azaltıcı (Parrot Beamforming®) # Telefon rehberi senkronizasyonu* # Çağrı bekletme ve tekrar arama # Çoğul kullanıcı, 5 telefonla eşleşme # Türkçe sesli menü erişimi # Müziği kontrol edebilen 6 tuşlu kumanda ünitesi, çevirmeli ses kontrolü # Telesekreter erişimi (DTMF) (*) Destekleyen telefonlarda (A2DP Bluetooth) said: SONY ERICSSON HCB-120 BLUETOOTH ARAÇ KİTİ Hafif HCB-120 ile arabada yada başka bir yerde telefon görüşmesi yaparken rakipsiz görüşme süresinde yararlanın... Tüm bluetooth özelliği olan cep telefonları ile uyumludur said: PARROT CK3200LS Parrot CK3200 LS Renkli Ekranlı araç kiti, konsola yerleştirilen yüksek çözünürlüklü, geniş, renkli LCD ekranlı tuş takımı, harici mikrofon ve konsol arkasına yerleştirilen mavi kutu (beyin) sayesinde cep telefonunuzla ahizesiz iletişimi sağlar. Özellikler: Bluetooth’lu her marka ve model telefon/ cep bilgisayarı ile uyumludur. Araç hoparlörlerini kullanır Otomatik müzik kesme (mute) Arayan veya aranan kişinin resmini gösterebilme. Duvar kağıdı atayabilme Renkli LCD Ekranda Türkçe yazılı ve sesli menü ile kolay kullanım. Renkli LCD Ekranda telefon rehberi görüntüleme; alfabetik ve Türkçe sesli Renkli LCD Ekranda çağrı listesi görüntüleme; Cevapsız-Gelen-Giden çağrılar Türkçe sesli Renkli LCD Ekranda tek tuş ile numara çevirebilme Renkli LCD Ekranda ayarlar menüsüne ulaşabilme Türkçe sesli Telefon rehberi senkronizasyonu Araç çalıştırıldığında bluetooth ile kablosuz bağlanma. Telefonunuz cepte, çantada, bagajda bağlantı kurar. 4 Dil seçeneği içeriğinde bulunmakta, 17 dile kadar yazılım ile yükseltilebilme. Ses tanıma, sesle arama: Arabada iki eliniz direksiyonda arama yapabilmenizi sağlayan ses ile arama özelliği. Aramak istediğiniz kişinin ismini söylemeniz yeterli. - 150 isim cep telefonundan bluetooth ile araç kitine gönderilir, kullanıcı araç kitinin hafızasına ses kaydı yapar ve aramalarını ses komutu ile gerçekleştirir. 150 İsim x 5 numara Ses komutu ile açma – kapama Çağrı bekletme Tekrar arama Ses ayarı Eko giderici, gürültü azaltıcı DSP teknolojisi Çevirmeli menü düğmesi, ses kontrolü Telesekreter erişimi (DTMF) Özel görüşme modu Polifonik melodiler Çoğul kullanıcı, 5 telefon desteği. ( 5 ayrı kullanıcının rehber, ses kayıtları ve ses komutlarını hafızasında tutar, araca hangi kullanıcı biner ise o kişinin kayıtlarını aktif hale getirir.) Parrot, dünyada ilk Bluetooth araç kitini üreten ve dünyada en çok Bluetooth araç kiti satan firmadir. Şu an 65’in üzerinde ülkede satilan Parrot, birçok Otomotiv ve Teknoloji dergisi tarafından yapılan karşılaştırma testlerinde rakiplerine oranla daha yüksek puanlar alip kategorisinde hep birinci seçilmiştir. said: PARROT CK3100 # Bluetooth’lu her marka ve model telefon/ cep bilgisayarı ile uyumludur. # Araç hoparlörlerini kullanır # Otomatik müzik kesme (mute) # LCD Ekranda Türkçe yazılı ve sesli menü ile kolay kullanım. # LCD Ekranda telefon rehberi görüntüleme; alfabetik ve Türkçe sesli # LCD Ekranda çağrı listesi görüntüleme; Cevapsız-Gelen-Giden çağrılar Türkçe sesli # LCD Ekranda tek tuş ile numara çevirebilme # LCD Ekranda ayarlar menüsüne ulaşabilme Türkçe sesli # Telefon rehberi senkronizasyonu # Araç çalıştırıldığında bluetooth ile kablosuz bağlanma. Telefonunuz cepte, çantada, bagajda bağlantı kurar. 4 Dil 4 dil seçeneği (Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça) içeriğinde bulunmakta, yazılım yüklenmesi ile toplam 17 farklı dil seçeneği... # Telefon rehberi senkronizasyonu # Ses tanıma, sesle arama: Arabada iki eliniz direksiyonda arama yapabilmenizi sağlayan ses ile arama özelliği. Aramak istediğiniz kişinin ismini söylemeniz yeterli. - 150 isim cep telefonundan bluetooth ile araç kitine gönderilir, kullanıcı araç kitinin hafızasına ses kaydı yapar ve aramalarını ses komutu ile gerçekleştirir. 150 isim x 5 numara # Ses komutu ile açma – kapama # Çağrı bekletme # Tekrar arama # Ses ayarı # Eko giderici, gürültü azaltıcı DSP teknolojisi # Çevirmeli menü düğmesi, ses kontrolü # Telesekreter erişimi (DTMF) # Özel görüşme modu # Çoğul kullanıcı, 5 telefon desteği. ( 5 ayrı kullanıcının rehber, ses kayıtları ve ses komutlarını hafızasında tutar, araca hangi kullanıcı biner ise o kişinin kayıtlarını aktif hale getirir.) # Parrot, dünyada ilk Bluetooth araç kitini üreten ve dünyada en çok Bluetooth araç kiti satan firmadir. Şu an 65’in üzerinde ülkede satilan Parrot, birçok Otomotiv ve Teknoloji dergisi tarafından yapılan karşılaştırma testlerinde rakiplerine oranla daha yüksek puanlar alip kategorisinde hep birinci seçilmiştir Saygılar.
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Hmm bence cok pahali, direk bluetooth lu bi teyp alinir o fiyata. Tabi benim arac icin, S40 a nolur bilmiyorum =)
dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 istanbul goztepe yakınsan eger kalıtelı oldugu kadar bıraz pahalı olan bı yer soyleyebılırım ..Adamlar dandık mal satmıyor kesınlıkle
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Istanbul Kozyatağında, Carrefour'un oradayım, Göztepe 15 dakika ancak çeker.
dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 E5 den goztepe kavsaga cık SSK polıkınık lerıne dogru.Gelmeden sola ısıklar doner mınıbus yoluna gıder Caddeye gıdıs tabelası felan vardır. o cadde sonunda ısıklara 2 apartman kala solda orta buyuklukte bı magaza .Satılmış ısmınde usta var onunla konus yardımcı olur sana .SAtıs garantı montaj her ıslem mevcut tur . harıta ressam salıh ermezı takıp et ortabahar sokagın sonunda . lınk cıkmazsa F5 le yenıle yaparsan cıkar olmazsa ss koyarım evet para herbısı var bu herıflerde ..para lınk verdım kızma sımdı :D
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Selam, O amcalar ses sistemi de falan takıyorlardı değil mi? Saygılar.
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Tamam biliyorum dediğin yeri, benim eski evin yakınında, bakarım.
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Dieevil'a tavsiye için tekrar teşekkürler. Bugün gidip konuştum, yarın sabahtan arabayı götürüp bir ön-arka Cenmax sensör bir de Parrot Cmebilmemne 3100 modelini arabaya taktırıyoruz bakalım. Konuştuğum diğer oto elektrikçilere göre çok düzgün insanlar, gayet ilgilendiler ve fiyat da inanılmaz farketmemekte. Dilerim annem memnun kalır (yoksa arabayı satana kadar laf dinlerim) Yarın bir güncelleme yaparım duruma göre.
dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 sevındım cafeın ıscılıklerı felan temızdır .Dedıgım gıbı Satılmıs usta yaparsa gozunu kapat derım .. annende kızmasın artık canım orjınal parca taktırmıyorsun sonucda
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Dışarıda takılan sensörleri gövde rengine boyuyorlarmı ya?
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Vodan, boyuyorlarmış. Gerçi bizim arabada olmayacak çünkü: 1. Sensörleri takacakları yerden plastik şerit geçiyor ve boyasız, o yüzden gerekmiyor. 2. Cenmax sensörleri gönderemediğinden haftaya kalmış. Bugün sadece Parrot Bluetooth takabiliyorlar, bakalım şu an araba orada. Memnun kalırsak kardeşimin arabasına da sensör taktıracağız gibi, kısmet.
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Değerli patidaşlarım, Taktırmayı düşünüyorsanız Parrot Bluetooth zoziği on numaraymış. Annemin ön hoparlörleri patlak çıktığından onları da değiştirdiler, canavar gibi oldu. Tavsiye edilir, öyle ki evdeki herkes kıskandı, gelecek ay kardeşim de yaptıracak. Cenmax sensörleri de bekliyoruz bakalım, onlar nasıl çıkacak...
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Direk kulaklık daha pratik değil mi? Bunun avantajı nedir? Telefon rehberinden seçim yapıp arama fln da yapılıyodu galiba
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Avantajı nedir... Telefon çaldığında direk ses sistemini kullanıyor. Vücutta bir şey taşımak gerekmiyor(kulaklık beni çok rahatsız eder mesela). Telefon rehberinden arama veya sesli komutla arama gibi ilginç özellikleri var. Kulaklığa göre de konuşması daha kolay, mikrofonu da daha fazla ses alıyor ve motor sesiyle sesini boğmadan karşı tarafla konuşabiliyorsun. Evet daha pahalı ama annem bluetooth kulaklığı kafama atar, zaten öyle bir seçeneğim de yoktu. Bundan oldukça hoşnut kaldı.
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Peki yankıyı nasıl önlemişler acaba? Mikrofon hoparlörlerden çıkan sesi de alacağından yankı yapmaz mı? Yani illaki yaparda mühim olan yazılımla ne kadar azaltılabildiği aslında.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 alooo? televizyonunuzun sesini kısabilir misiniz acaba?
CoolRider Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bizim araçta da parrot sistemi takılı! Sistemde yankı falan olmuyor nasıl önlüyorlar bilemiyorum fakat çok kullanışlı! Birde mesela araca biner binmez eşleşiyor bluetooth inince deaktif oluyor. Yani kulağı taktım mı, kulaklığın şarjı var mı gibi dertler ile uğraştırmıyor. Şikayet edebiliceğim tek konu var: Bizim aracın elektroniğinden mi bilinmez bir kaç kere radyo, gps, multimedia sistemini kitledi bu alet takılıdıktan sonra 2-3 kere servise gittik ama şu anda sorun yok!
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bugün bir kaç kere görüşme yaptım, hiç yankı yok, oldukça temizdi. Bu tarz bir sorun olursa söylerim (zaten valideden bir agresss yerim hemen çıkar kokusu). Benim yaptığım 4-5 görüşme gayet temizdi. Tek sorun şöyle çıktı, anneme gösterirken direk cep telefonumla yanında dikildiğim arabayı aradım, o zaman bir sürü parazit ve yankılanma oldu. Arabadan 2 adım uzaklaşınca her şey düzeldi. Ben de yarın kendi S40'ımı servise götürdüğümde Volvo Bluetooth zoziğini soracağım herhalde, eğer fazla fiyat çekerlerse Parrot taktırabilirim.
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Güle güle kullanın. Aslında yankı sizde değilde karşı tarafta olabilir. Gerçi mikrofonu konuşurken açıp konuşulmuyorken kapatan bi yazılım güzel netice verirde karşı tarafta handsfree kullanılırsa eğlenceli olabilir :p
Öne çıkan mesajlar