BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Aşağıda Türkiye - ABD maçıyla ilgili threadde dile geldi bazı dream team vs. tartışmalar ama gerçekten futbol veya diğer takım sporlarından farklı olarak basketboldaki madalya heyecanının bambaşka olduğu aşikar. Bu yüzden bir konu başlığı hakediyor bu organizasyon : Öncelikle 12 takımın turnuvaya nasıl geldiklerine bakalım : -Ev sahibi Çin -Son dünya şampiyonu İspanya -Afrika şampiyonu Angola -Amerika şampiyonu ABD -Amerika finalisti Arjantin -Asya şampiyonu İran -Avrupa şampiyonu Rusya -Avrupa 3.sü Litvanya -Okyanusya şampiyonu Avustralya Yukarıdaki takımlar geçmiş turnuva ve bazı kontenjanlardan ötürü direk katılım hakkına sahipler , bu takımlar dışında turnuvaya gelecek son 3 takım ise : Afrika finalisti Kamerun -Afrika 3.cüsü Cape Verde adaları diye birşey -Amerika 3.sü Porto Riko -Amerika 4.sü Brezilya -Amerika 5.si Kanada -Asya finalisti Lübnan -Asya 3.sü Güney Kore -Avrupa 4.sü Yunanistan -Avrupa 5.si Almanya -Avrupa 6.sı Hırvatistan -Avrupa 7.si Slovenya -Okyanusya finalisti Yeni Zelanda Bu ekipler arasında Atina'da yapılan mücadeleler sonucunda : Yunanistan , Hırvatistan ve Almanya olimpiyat vizesini cukkalayan takımlar oldular. 12 takımımızın belli olmasının ardından ise gruplar şu şekilde harmanlandı : A grubu Litvanya Hırvatıstan Avustralya Rusya İran Arjantin B Grubu Yunanistan ABD İspanya Almanya Angola Çin Tabiiki bu olimpiyatları güzel yapan detay olarak ABD'nin 92 ruhunu yakalamış(?) olması olarak görülüyor.Amerika şampiyonasıyla başlayan bir süreçte birbirinden güçlü ekiplerle yaptıkları maçları hiç kaybetmeyen ve evlat acısı farkları koyan ABD , Kobe-Kidd takviyeleri ile senelerdir oturtulmaya çalışan 2003-2004 draftı mamülü milli takıma tecrübe ve kazanma hırsı konusunda büyük katkı sağladı. Öte yandan üçlük delisi Avrupa'lılar karşısında işi pota altında yüklenmeye taşıyan ve alan savunması ile bazı kural oynamalarıyla kündeğe gelen ABD , bu sefer attığını-kaçırmaz şutör Redd ve üstad savunmacı Tayshaunla altın madalyanın en büyük favorisi durumunda. Getirebileceğim tek eleştiri , kadrodaki 3 pg'den veya onca swingman'den 1-2'si yerine iyi bir pota altı oyuncusu konabilirdi , keza Howard'ın yokluğunda ne Boozer ne de Bosh pivot olarak iyi bir performans ortaya koyabilir. Gruplara bakarsak , A grubunun denk güçlerden kurulu olduğunu(yıldızsız Avustralya ve her ne kadar Sırpları yenmiş de olsa İran'ı bunun dışında tutara) fakat eksik Arjantin'in , hazırlık maçlarında iyi görüntü vermeyen Songalia ve Big Z'siz Litvanya'nın ve Eurobasket penaltısı Rusya'nın yarı finalden ötesini kıvırabileceğini sanmıyorum. Bu gruptan ileri gitmesi açısından favorim Hırvatlar. B grubu ise zevkli maçlara sahne olacak şüphesiz : Gruptaki Abd-İspanya maçları olası bir finalin seyri hakkında bize fikir verecek...Yunanistan jenerasyon yenileme konusunda tıpkı futbol gibi sınıfta kaldı , fakat Papaloukas,Spanoulis,Diamantidis,Fotsis,Papadopoulos gibi isimleri düşününce süpriz bir final çok da büyük bir olasılıksız değil. Kaman-Nowitzki ikilisini oturtursa Almanya , İspanya ve Yunanistan'ın grup sıralamasında ayağını kaydırabilir ama en iyi ihtimal grubun 4. takımı hüvviyetindeler. Angola istikrarlı bir basketbol ülkesi Afrika şampiyonluğunu yıllardır bırakmıyorlar ve klüpler düzeyindede son 2 yıldır 2 klübü Afrika klüpler şampiyonasında final oynuyorlar.Atletik yetenekleri ve Afrika tecrübeleri takdirlik fakat uluslararası klüp tecrübesi birkaç Portekiz takımı dışında olmayan bir takım (ki Portekiz yıllardır Euroleauge'e takım bile yollayamıyor) , belki bir Almanya galibiyeti alabilirler.Onun dışında ev sahibi Çin'in tek galibiyetine vesile olarak zilyon tane Çin'liyi sevindirme görevleri var. Hadi hayırlı traşlar. Bol basketbollu günler.
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 İspanya götürecek gibi geliyor bana. Zaten tam turnuva takımı adamlar ve maçı kazanabilmek için her türlü çirkefliği yapabiliyorlar. Ama Nowitzki yine favori basketbolcum, adamın Almanya gibi zayıf bir takımda oynaması üzücü. Zaten Dirk, tek başına takımı taşıyor, olimpiyatlara da o getirdi Almanları :)
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Bu arada uzun yıllardır Olimpiyat tartışmalarında Atletizm'in önüne geçmiş olduğunu görüyoruz Basketbol maçlarının. Yayın hakları ve spor anketlerine de bakarsak , Olimpiyatların en heyecan verici olayı olarak , Amerika ve basketbol karşılaşmaları gösteriliyor. Litvanya'da : Sarunas Jasikevicius Almanya'da : Nowitzki Arjantin'de : Manu Ginobili Rusya'da : Kirilenko (Sharapova beklerdim ben =] ) bayrak yaşıyacaklar. Çoğu ülkenin bayrak taşıyıcısı belli oldu ve basketbolda katılan ülkelerin yıldız isimlerine bayrağı devretmesi hoş olmuş. Merakla beklenen Çin ve Amerika'nın taşıyıcıları. Benim tahminim Yao ve Kobe'nin taşıması. Gerçekten gerek Basketbol gerek Tenis biraz da gaza gelmiş Arjantin-Brezilya rekabeti sayesinde Futbol adına sadece atletizmden ibaret bir olimpiyat izlemeyeceğiz. Süper olacak.
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Süper olacak, birde biri basketbol dahil tüm olimpiyat programını (kanal programı) bulup, koyarsa buraya güzel olur.(Ben bulamadım) not: Bu arada bu Okyanusya şampiyonu ve finalisti ibareleri beni hep güldürüyor. :)
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Valla Drea ulusal kanalları bilmiyorum , illaki TRT ailesi ve NTVspor sulanacaktır yayınlara ama bunlar daha çok futbol , atletizm vs. yayını sunar gibi geliyor bana. O yüzden varsa imkan Eurosport 2'den basketbol izlemek en iyisi , ABD'nin tüm grup maçlarını verecekler ve çeyrek finalden itibaren tüm takımların maçlarını verecekler. Gönül ister Kaan Kural ve Kosova'dan canlı dinlemek ama NTVspor onları zaten finaller için Amerika'ya yolladı bir de Pekin için bütçe ayırmazlar gibi geliyor bana.
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Ben sadece açılışı biliyorum, o da trt de, geriside trt de olur diye bir inceleyim dedim ama dün itibariyle ana sayfalarında hiçbir haber yoktu. Siteleride berbat zaten, çıktım pek bakamadan. Ntvspor da vermeyecek, çünkü dünkü (tink pinky :P) abd maçında, nba yıldızlarını artık yeni sezonda ntv ve ntvspor dan izlemeye devam edicez dedi.
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Ajan yapıştır bi digiturk , eurosport 2 keyfi şahane. Ben uleb , euroleauge çoğunlukla ordan takip ediyorum.Ruhsuzluk var biraz adamlarda ama bilgi ve istatistik olarak tatmin edici sunucu ve yorumcular.
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 bugunun programi: 10.08.2008 11:45 / Litvanya-Arjantin 10.08.2008 17:15 / ABD-Çin 10.08.2008 00:00 / İspanya-Yunanistan trt 3 vericekmis kaynaga gore. eurosport ntvspor da vermiyor mu ya bunlari? edit: typo
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 eurosport, ntvspor herkes izleyemeyebilir ama trt3'ün giremedigi ev var mı :) versin iste negzel.
erucalavera Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 trt3'de ömer üründül yorumluyor maçları:D
erucalavera Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 hem de kontrollU oyun yorumlarıyla(:P) yakında kollektif oyun anlayışı ve bloklar arası boşluk laflarını da duyabiliriz.
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 üründül ya of ne adamsın yapışmış buraya da sülük gibi
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 litvanya arjantin efsane bi maç oldu; son 4 dakikada 12 sayı farkı kapattı arjantin, son saniye üçlüğüyle maç kaybettik.
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 eurosport'tan izliyorum ben. seviyorum eurosport'u da anlatanları da.
radagast62 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 eet klasik tartışmayı başlatayım ben abd alır mı alamaz mı? ispanya arjantin vs gibi kalburüstü takımlar dağınık ve kontrolsüz baskı yapan abd savunmasını parçalar mı?
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 valla abd bu sene cok iddialı ve bence kaptırmayacak bu sefer.
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 101-70 galiba, bakamadım şimdi açıp
radagast62 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 A GRUBU Avustralya-Hırvatistan: 82 – 97 Rusya-İran: 71 – 49 Litvanya-Arjantin: 79 – 75 B GRUBU Almanya-Angola: 95 – 66 İspanya-Yunanistan: 81 – 66 ABD-Çin: 101 – 70
_Mikael_ Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Abi maçları trt3 den başka kanal vermiyor mu ya?Arjantin-Litvanya maçını kaçırmışım lan.Fikstürün linki var mı sizde?
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 abd maçını o sırada eurosport da veriodu da diğerleri nasıl bilmiorum
Öne çıkan mesajlar