Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Open beta invitelari başlamamış meğersem.

S_burti

Öne çıkan mesajlar

age of conan'daki gibi olucaksa, early access'in baslangıcından bir kac gun once acılıcak download server'ları demektir...

benim merak ettigim baska bir konu var... eger ce almazsak pre order'daki early access kodu ve in-game item kodu calısmayacak degil mi ? bu kodların ustune ce kodu girmemiz lazım sanırım aktif etmek icin ?
Sosyal ağlarda paylaş

normal box larin preorderlari acildi, ve onun icinden bir open beta hedehodosu cikmiyor..

demekki CE key i girecez..
zaten mantiklisi da o, obur turlu firma karli bir satis yapmis olmazdi, box in yari parasini vermis olurduk.. normal box alip hemde beta yapmis olurduk..

burda en karli ticaret su oluyor, eger betaya girip de oyunu begenmezse oyuncu, 20 ytl ile yirtmis oluyor durumdan,
AoC gibi patlamiyor ;).
Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbir tanıtım, promosyon, alaka yok çünkü heriflerin tarafından.

Hödük gibi bir marketing teamleri var.

Halen NDA var, ne haltlarına yarayacaksa. Blizzard Posterlar, hergün bilmem kaç tane açıklamaya yapıyorlar, en az 3 ay sonra çıkacak oyunları için, resim yayınlıyorlar, videoları kendileri koyuyorlar, falan filan.

WAR'da ise SIFIR. Adamların _salak gibi_ yaptıkları tek açıklama adam akıllı, "Şu şu sınıfları, şu şu şehirleri çıkarıyoruz, beceremedik" oldu. Yok böyle bir gerzeklik.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda çok pis bir ikilemdeyim aslında. Ya War ekibi harbiden oyuna süper 1-2 fikir eklediler ve bunların bliz tarafından çaktırmadan WoLK'a eklenmesini istemedikleri için acayip ketum davranıyorlar yada baya baya patlak bir oyunumuz var ve hiç çaktırmamaya çalışıyorlar.

Mesela normalde içimden "lan bu adamlar oyunun çıkmasına sayılı gün kalmışken niye hala slaytlar, artworkler gösterip duruyor oyun nerde" diye yazılar yazmak geçiyor ama gene yukarda söylediğim ikileme takılıp susmak zorunda kalıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ne zaman alıcaklar pre-order'cıları ? grrr...

edit: bu arada simdi dikkat ettim, yaptıkları press release'de soyle bir madde geciyor...

said:
4) Regarding the pre-order, Collector’s Edition and the Standard Edition, we are extending the Head Start for the pre-order CE (not the SE) buyers by at least an additional day as an added thank you for buying our CE. Just as with the PW, no additional fee will be required to play in our Head Start.

o zaman normal pre-order'da da early access var demek degil mi ? iki versiyonda da var, ama ce'ninkini bi gun uzattık gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen öyle, WAR fanatiğiydim :)
Sırf WAR için yeni bilgisayar aldım.

Ama arkadaşın accountu ile betayı denedim bir hafta kadar, ısınamadım. ÇOK yavaş geliyor oyun. Aksiyon az. Tabi bir de oynamak istediğim 4 sınıftan ikisini çıkardılar (Choppa, Hammerer) 1'sinin benim oynadığım beta döneminde mekaniği süper kötüydü (Chosen, Aura'lar çok fenaydı) geriye bir tek Shaman kaldı.

Tabi buna ek olarak, WotLK'in bu kadar iyi geliştirilebileceği (şahsi fikrimdir) aklıma gelmemişti. Yeni talentler, yeni haritalar, yeni questler ve 10man casual progress tam istediğim şeylerdi WoW'dan sıkıldığım dönemlerde.

Buna karşın, WAR'in bu kadar sessiz kalması, hiçbir bilgi edinilememesi, betada olmayanlara hiç değer verilmemesi biraz beni baydı tabi.

Elimde CE-Pre Order pack var ama ben CE alsam mı, SE alsam mı, yoksa hiç almasam mı diye düşünüyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Wow da oyun outdoor pvp ye teşvik etmedikçe benim için oyuncuyu aldatıp saatlerini harcatıp hemen arkasından exp çıkarıp emeğini çalan. La dur dışarda pvp yapacaktık bu itemler ile derkene hevesini kursağında bırakan bir oyun olmaktan çıkamayacak.

Wow da itemsız hiçbirşeysin , yeteneğin 2. planda bana göre. İtemları da almak için adamı zorla bg , arena veya büyük dungeonlara sokturuyorsun. Adam itemlarını tamamlamışken ya yenisi cort diye çıkıyor ya da exp geliyor , böylece outdoor pvp yapmana hiçbir zaman fırsat verilmiyor. İtemlarını hızlı yapan ve ssatlerini günlerini durmadan wowa ayıranlar da kapital city lerde item show yapıyorlar. Olay bukadar.

Warhammer bu konuda umut veriyordu sanki , umarım adam gibi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Warhammer'da itemsiz birşeyler başarabileceğini sanıyorsan aldanıyorsun ama :)

Ayrıca, WAR'a olası bir expansion geldiğinde, üzerindeki itemler aynı WoW'da ki gibi hiçbir şeye yaramayacak.

Ek paket geldiğinde üzerindeki itemlerin boşa çıkması emek hırsızlığı değildir.

MC -> BWL yaptığınızda, yeni ciciler biciler aldığınızda, dediniz mi hiç "Aman yarabbi, emeğim çalındı?" diye.

Aynı misal, bu WAR'da da devam edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

mc'den bwl'ye gecmekle bir degil yalnız exp. cıkması... sonucta mc'den bwl'ye gectiginde bir instance'ı bitirip, diger instance'a kasıyorsun... senin kadar instance yapmayan adamlardan bir farkın oluyor... ama exp. cıktı mı, gidiyosun outland'e quest reward'lar senin haftalarca topladıgın epic'lerden daha iyi olunca, leveling aracılıgıyla herkes aynı item'ları rahatca toplamaya baslayınca biraz rahatsız edici bir durum oluyor =)... leveling'i atlatıp exp.'ın end-game'ine geldin mi tabi exp. oncesi yaptıgın seyler devam ediyor... zamanında mc, bwl bitirip setleri tamamlamıs adamın, direk tbc ile baslamıs lvl60 instance'larını yapmayıp outland'e gecen birine gore bir avantajı olmalı...
Sosyal ağlarda paylaş

kfg, WAR bölümünde WoW tartışmak istemem (kendi bölümümünde yapılsa kitlerim) ama basitçe anlatmaya çalışayım.

Bir kişinin MC/BWL/AQ/Nax'tan elde ettiği sadece item değildir. Bunun deneyimi, eğlencesi de var yanında. Tabi böyle düşünmeyenler olabilir ama gerçeği bu.

Ayrıca TBC'de T3 ile progress yapan birçok guild oldu, özellikle SSC - TK döneminde. Full T3'ler kesinlikle L62 quest reward veya L64 denginde bir instance'tan loot giymedi.

Aynı şey WotLK'da da olacak. Geçenlerde başka bir başlıkta (WoW bölümünde) konuştuk; KJ'den aldığın bir silahı, L78 civarı bir instance loot'u ile değiştiriyorsun ancak. Yani Full T6'lar, Sunwell droplular yine şanslı. Tabi bu şans (avantaj) ancak bir yere kadar gidiyor (~L78)

Kıssadan hisse, bu olay böyle ve hep böyle kalacak, WAR'da da aynı olacak (olası bir ek pakette)
Sosyal ağlarda paylaş

Gangen ana fikrim exp ile emek hırsızlığı değil. Ana fikrim insanları outdoor pvp dışındaki kapalı mekanlara bağlamak item için. Zevk için de değil.

Exp çıktığında emek hırsızlı yok mu illaki var , neden dersek. Sen 40 kişinin ağız kokusunu aylarca çekerek bir set yapmışsın. Exp çıktığı anda resmen çöpe attırıyor. Hayır neden attırıyorsun. Çok mu zor o item için upgrade questi hazırlamak. Neden bu adam aylarca onun bunun ağız kokusunu çekip küfür etti veya küfür yedi.

Bikaç günden bahsetmiyoruz aylardan ve senelerden bahsediyoruz ki bu bir oyun.

Asıl derdim , outdoor pvp yi her an öldürmeleri. Oyunu item üzerine bağlayıp (ki bağlansın bağlanmadan olamaz zaten) bu itemları outdoor pvp dışında , genel mapten ayrı biyere playerları tıkıştırıp orda gene günlerini aylarını vererek aldırmaya itmelerinin hiçbir mantığı yok. Bunu oturup PVE veya RP serverında yapsınlar. Ben PVP serverındayım ve bg , arena , dungeonlar pvp değil. PVP serverında outdoor pvp istiyor player.

Map sadece rep , maden , bitki , para ve lvl atlamak için kullanılıyor. Kısaca map bir tarla. Warcraftın dünyasında rp sel olarak okadar çok şey varken bir bakıyorsun 70 lerin dolaşması gereken mapler bomboş , nerde bu adamlar nerde bu kalabalık server. Nerde sosyal hayat ? Sadece capital city de , onun dışında oyun resmen boşta.

not : Kusura bakmayın warhammer online kısmında wow tartışmış oldum. Asıl konum outdoor pvp ye warhammer online nasıl yaklaşacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...