Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP kömür dağıttı, parasını biz ödeyeceğiz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
@Asteroth

Tamam yazım yukrda benim o anlama geldiğini düşündüğünüz cümlemi lütfen alıntılayapın. Ben de birşeyi yanlış yazmışsam göreyim.

said:
"ama siz de akpye fanatikçe saldırıyorsunuz"

Yalan mı?
Mesaj tarihi:
Rock said:
said:
"ama siz de akpye fanatikçe saldırıyorsunuz"

Yalan mı?

yalan. akp yi eleştirmek için fanatik olmaya ne gerek var? klasik güç sarhoşu demokrasi kıtlığı sayesinde tek başına iktidar olabilmiş çapulcular sürüsü.

kaldı ki, eleştirinin geldiği yer önemli değildir. fikri dile getirenin her hangi bir özelliği fikrin kendisine etki edemez. yani eleştiri, eleştiren "fanatik" de olsa yine eleştiri olarak hayatına devam eder.

bir işçinin onurlu bir şekilde yaşaması için yapılması gerekenler bunlar değil. bu anca damlalıkla beslemek. heh süfermiş.
Mesaj tarihi:
Sufi said:
yok mu açık açık AQP derken, a.k. partisi derken ne demek istediğinizi söyleyebilecek bir yiğit? herkesin mi kalçası kıvrak?

geçmiş mevzuya aydınlatma açısından: A.K. Partisi=Adalet ve Kalkınma Partisi ne de olsa parti açılımlarını doğru kısaltmalarla yazmak bir özgürlük değil mi? ve bu ülkede demokrasi var? lol

AK Parti değil yani. Partinizin ismi adalet ve kalkınma partisi. kısaca A.K. Partisi daha doğru AK Parti'den çok. (kullanım değil bu, sadece geçmişteki olayı açıklamak adına)
Mesaj tarihi:
ya biz burda sayfalarca biyerimizi yırtalım karşılıklı olarak. Sonuçta kimsenin IQ'su yükselmeyecek, kimsenin akrabalık ya da eş dost bağları, kendi parasına çıkarına bakma zihniyeti bitmeyecek biz konuştukça. O yüzden bırakalım kendileri çeksin. Devlet koysun zammı onlar ödesin. Olan fakire olacak ama, sadece ona üzülüyorum.

Anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır durumu zerre oynamayacak, boşu boşuna laf anlatmaya çalışıyoruz yani. Anlayan adam gazetedeki haberi okuyunca anlar.
Mesaj tarihi:
Sufi said:
son araştırmaya göre akp'nin oyu yeniden %47'ye çıkmış. kimse iplememiş parti laiklik karşıtı eylemlerin odağıymış bilmem neymiş. herkes biliyor çünkü bunların göz göre göre, insanın gözünün içine baka baka yalan söylemekten başka birşey olmadığını. insiyatifi nasıl elden kaçırmayız, statükoyu nasıl muhafaza ederizin aciz çırpınışları bunlar.

ya acaba şunu çok merak ediyorum; parti hipotezlerine(teori bile değil hele) olan sonsuz inancınız/imanınız nerden geliyor?

mesela niye şehirliler akp den kaçıyor? niye üniversite eğitimi almış insanlar akp ye daha az güveniyor? üniversitedeki 2 kredilik inkılap dersi insanların düşüncelerinde bu denli radikal değişikliklere mi itiyor?

"statükoyu muhafaza etmek için yapıyolaaaar" argümanıyla "şeriat getirecekleeeer" argümanı arasında salaklık düzeyleri arasında bir fark olmadığını ne zaman anlayacağınız?

canım, biz; bireysel özgürlüğe önem veren, sermayenin kimde olduğunu zerre umursamayan, şehirli proleterler. biz aklının emeğiyle para kazanan insanlar; akp eşrafının köylü-esnaf zihniyetiyle yaptığı saçmalıklara dayanamıyoruz. bizim statükonun korunmasıyla alakamız yok. biz herhangi bir düzende de zaten yaşarız.

said:
sizin geri zekalı dediğiniz insanlar merak etmeyin sizden daha zeki. en azından her fırsatta kendini geri zekalı diye nitelendiren insanlara güvenmeyecek kadar zeki. o yüzden sizin desteklediğiniz anlayış asla iktidar olmayacak bu ülkede. ha günün birinde adam olursunuz ve ülkenin insanına saygı duymaya başlarsınız

..duymayacağım arkadaşım. kızını satan, töre diye boğazlayan, sanattan, bilimden felsefeden anlamayan hadi anlamasın, anlamadığı gibi de üç kuruş saygı duymayan vasat türk insanına hiç bir zaman saygı DUY-MA-YA-CA-ĞIM.

ayrıca akp den tepe takımı gerizekalı olduğu için değil, zeki oportünist, sinsi, tahammülsüz ve kindar olduğu için ve daha alt kademeleri nerdeyse lidere tapan çapulcularla donatacak kadar insan yoksunu oldukları için tiskiniyorz.

said:
... gerçi desteklediğiniz anlayışın her zaman bir iktidar şansı var: PAŞAM YETİİİİŞ!

böyle düşünmeyi sevdiğini çok biliyorum. aynen toy arkadaşların akp yi sadece "şeriat düşkünü" şeklinde görmeyi istemeleri gibin. ama değil. cidden hiç bir şey o kadar basit değil.

2 kutba ayrılmış, %10 barajının olduğu, temsil edenin de berbat olduğu boktan bi demokraside insanlar temsil edilmediklerinde, hadi liboşumsuların deyimiyle "yok sayıldıklarında" çıkış yolu bulamadıklarında böyle çıkış yolları görmeyi istemelerinin sebebi tek başına faşizan bir devlet istemelerinde görmek biraz abartı.

kaldı ki sırıtık belediye başkanınız buldozeri odtü nün yakınına getirirse "paşam yetiş"çilere katılmam da saniyenin onda 1 i civarında falan tutar.
Mesaj tarihi:
4. sayfadan itibaren olay kopmuş gibime geldi gerisini okumadım ama ilk mesaj ve başlıkla ilgili görüşüm;

şimdi istatistiki olarak bakığımızda %8.4 lük bir büyüme ve bunun sonucu bir kalkınma var ama sadece kağıt üstünde keza bu büyümeden pay alan kısım taban kısmı değil ve bu kısmın ne alım gücü artıyor ne de gelirleri. yani fakrileşerek büyüme kıskacında eziliyoruz (aynuı sorunla latin amerika ülkeleri de karşılaştı ve bu sıkıntıdan onlar da muzdarip özzellikle brezilya)

olması gereken şey istihdamı arttırmak piyasayı canlandırmak ve bu kömür dağıtarak değil elle tutulur yapılar yaparak olur.. mesela yıkılıp tekrar yapılan bir yol, o yolun yapımında çalışan işçiye ücret ve malzeme tedarikçisine gelir oalrak döner piyasa canlanır ki bu modeli birinci dünya savaşı sonrası iktisatçı Keynes dile getirmiş, uygulamasını da bir çok ülke yapmış ama en
iyi Hitler uygulamış.. tabii bu model bugün her alanda çalıoşmıyor (en azından fabrika yapılsın inşaat işli sonrsı da istijhdam yaratılsın)

ama hükümetin programında görmek istediği istihdama kavuşmuş refaha giden bireyler değil aksine yardımlara muhtaç, politikacıya el açan ve bunu yaparken "sosyal gelir dağılımı" adı altında sadaka verdiği bireyleri görmek istemesidir. aynı zümrenin eğitim öğretim durumu kendi sosyal konumu gibi tabandadır.. düşünmeyi zor bir iş gibi algılayan okumayan gelişime kapalı yozlaşmış.

akp bizden aldığı paralarla kendi toplumunu yaratıyor fakat bu planında şunu unutuyor ki gün gelir elbet bu insanlar da sofraya kömür koyamayacağı için isyanlara başlar yeni bir kurtarıcı arar.. o gün gleince kim olur bilemeyiz.
(bkz: karaoğlan, baba)

yeni bir siyasetçi çıkıp "ben de sizden biriyim" kıyafeti giyene kadar bu böyle gidebilir ya da etrafınızdaki bilinçsiz insanları bilinçlendirmeye başlayabilirsiniz. sosyal statü bireyin bilinçli olup olmadığını ,göztermez. en yakınarkadaşınız bile olanlardan bihaber olabilir. sşzin yapmanız gereken önce ona ve daha sonra başkalarına ulaşmak giderek bu bilinçlenmeyi tabana yaymak.

bilgi birikiminin yetersiz olduğunu düşünenler kalkınma iktisadı ile iligili makalelelri takip edebilir hatta Prof. Dr. Fuat Ercan'ın makalelerine bir göz atabilirsiniz.

(mesajıma cevap vermek isteyenler lütfen öm den de beni bilgilendirin keza bu konuya daha sorna dönüp bakmayı düüşnmüyorum unutaiblirim)
Mesaj tarihi:
Rahan said:
said:
sizin geri zekalı dediğiniz insanlar merak etmeyin sizden daha zeki. en azından her fırsatta kendini geri zekalı diye nitelendiren insanlara güvenmeyecek kadar zeki. o yüzden sizin desteklediğiniz anlayış asla iktidar olmayacak bu ülkede. ha günün birinde adam olursunuz ve ülkenin insanına saygı duymaya başlarsınız

bunu kim demiş okumadım bilmiyorum ama kim dediyse cevabım şundan öteye geçemez: bi git paçanı çorabına sok da rahatla.

madem bu kadar zeka olayına taktınız acı geldi, gidin kim zeki kim değil sindirebilmek için IQ testi yapın seçmene, AKP'nin sonuçlarını rahatlıkla görebilirsiniz.

Güven duygusuyla zekayı aynı açıdan yorumlamış biriymiş bu arkadaş ayrıca. 2. kez tebrik ediyorum kendisini.

Adam olmak nedir biliyor musun: İslam'ı, Atatürk'ü, vatanseverliği, laikliği, demokrasiyi, Türk olmayı sözde değil özde benimseyebilmektir. Adam olması gerekenler belli bu ülkede. Hala ne AKP seçmenine saygısından bahsediyorsun..
Mesaj tarihi:
said:
Sonuçta kimsenin IQ'su yükselmeyecek

Bak en sonunda anlaştığımız bir konu çıktı. Boşuna dememişler anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az. Size daha falza söylenebilecek birşey yok. Ne kadar anlatmaya çalışırsak çalışalım hala aynı şeyleri geveliyosunuz.
Mesaj tarihi:
hangi şehirliler akpden kaçıyomuş rahan bi say şu şehirleri =)

007, akpye oy verenler arasında harvard mezunları, odtü mezunları, boğaziçi mezunları, profesörler, doktorlar, avukatlar da var. IQ meselesinde çok iddialı konuşma bence sen. ha onlara da satılmış diceksin şimdi tabi..ya da işbirlikçi mi neyse işte..

mesele parti politikası falan değil, partilerin programlarına bak üç aşağı beş yukarı hepsi aynıdır, istihdam, kalkınma vs vs. sizin sorununuz akpyi tayyipten veya üç beş çapulcudan ibaret görmeniz. akp çok köklü, çok da güçlü bir siyasi hareket bugün. bunun derinlemesine analizini yapmadan hiçbişeyi anlayamazsın, yok cahiller, yok kızlarını satmışlar diye saçmalarsın.

buyrun size hiç mi hiç liboş olmayan bir yazardan zihin açıcı bir yazı. aylardır burada anlatmaya çalıştığım şeyi çok güzel anlatmış. hep sg-1 mi c/p yapıcak fsdfs

Oral Çalışlar 06.08.2008 Radikal said:

AKP, ‘siyasi İslamcı’ bir parti midir? Kendileri hayır dese de bence o gelenekten geliyorlar. ‘Siyasi İslamcılık’ nedir, diye sorarsanız değişik tarifler yapılabilir. Bence siyasi İslamcılık, dini duyarlıkları siyaset alanına taşıyan siyasi bir akımdır. Bu dini duyarlık çok değişik boyutlarda ifade edilebilir.
Örneğin İBDA-C bir siyasi İslamcı akımdır. Şiddet dahil her türlü aracı kullanarak İslamcı bir devlet kurmak temel hedefleridir. Saadet Partisi (SP) de siyasi İslamcı geleneğin partisidir. Milliyetçi-devletçi vurguları öne çıkaran bir partidir SP.
Bu alanda birçok siyasi akımdan söz edilebilir. İslamcı akımların tahlili bile başlı başına derin bir araştırma konusudur. İslam tarihi siyasi mücadeleler tarihidir. İslamcı akımların siyaset dışında olması mümkün değildir.
AKP, İslamcılığın neresindedir? Erdoğan’la Erbakan arasındaki farklar nelerdir, kopuş hangi temellere dayanıyor?
Bu kopuş sürecini anlayabilmek için Türkiye’deki ekonomik değişim buna bağlı toplumsal değişimi incelemek gerekiyor. Bu köşede zaman zaman sözünü ettiğim bazı rakamları bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Türkiye Gümrük Birliği’ne girmeden önce 1995 yılında 35 bin 709 milyar dolar civarında ithalatı, 21 bin 637 milyar dolar civarında ihracatıyla toplam 57 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine sahipti. 12 yıl sonra Türkiye’nin ithalatı 169 bin 987 milyar dolara çıkarken, ihracatı da 107 bin 154 milyar dolara ulaştı. Toplam ihracat 277 milyar dolar civarında gerçekleşti. Sonuç olarak Türkiye’nin dış ticaret hacmi 12 yıl içinde tam 5 misli, yani yüzde 500 büyümüş oldu.
Bu ithalat ve ihracatın yüzde 50’sinden fazlası ise AB ülkeleriyle gerçekleşiyor. Yani Türkiye, dünya ile ve özellikle AB ülkeleriyle büyük bir ekonomik ilişki büyümesi yaşamış durumda.
Bu ithalat ve ihracatın giderek Anadolu’ya yayıldığını da görüyoruz. Son 20 yıl içinde Anadolu’nun birçok kentinde Avrupa ve Batı’yla ticaret yapan, ürününü satan yeni bir burjuvazi oluştu. Ayrıca İstanbul’da özellikle Tahtakale çevresinde de bir değişim yaşandı. Tahtakale esnafı yurtdışına ihracatını hızla artırırken, ithalat alanında da bir büyüme dikkat çekti.
Türkiye ekonomik olarak büyürken, aynı zamanda Anadolu ve İstanbul’da üretim kalitesinden, hizmet kalitesinde bir gelişme yaşandı. Marks’ın ünlü sözü, “İnsanın bilincini üretim araçlarıyla ilişkisi belirler” burada bir kez daha kendini kabul ettirdi.
Anadolu’nun ve Tahtakale’nin muhafazakâr kesimleri ticaret ve sanayi içinde dışa açıldılar. Geçmişte içeriye yani Anadolu’ya üretim ve ticaret yapıyorlardı. Söz verdikleri malı zamanında yollamak, üretim kalitesini tam tutturamamak sorun olmuyordu.
Avrupa’ya mal göndermeye başladıkları andan itibaren karşılarına yeni ölçüler çıktı. Malı bir gün geç göndermeleri bile bir ceza konusu oluyordu. Hele ürün kalitesindeki bir eksiklik, hata bütün malın geri dönmesine yol açıyordu. Uluslararası rekabet, piyasa ve pazar koşullarına uymayı da beraberinde getiriyordu.
Bu süreç, ticaret ve sanayi alanında bir zihniyet değişikliğini de beraberinde getirdi. ‘Anadolu Kaplanları’ artık evrensel ölçülere göre üretim ve ticaret yapıyorlardı. Eskiden Anadolu’ya yönelik yürüttükleri ticaretin kalıpları değişmiş, modern bir anlayış onları etkilemeye başlamıştı.
Tayip Erdoğan ve arkadaşlarının Necmettin Erbakan’dan kopuşunu bu ekonomik değişim içinde bir yere oturtmak anlamlı sayılabilir. Sonuç olarak AKP, geçmiş ‘Milli Görüş’ geleneğinden farklı olarak Avrupa Birliği’ni olumlu görüyor. ‘Muhafazakâr demokrat’ diyen yeni bir tanımla kendini ifade ediyor. Modern dünyanın bir parçası haline gelmeye çalışıyor.
AKP bir grup siyasetçinin karar vermesiyle ortaya çıkan bir akım değil. İslami kesimdeki kendine özgü ‘moderleşme’nin, toplumsal dönüşümün ve değişmenin siyaset alanındaki yansıması. O nedenle ‘Siyasi İslamcı’ demek her şeyi ifade etmiyor.
AKP, aynı zamanda İslami kesimdeki modernleşmenin de taşıyıcısı bir rol oynuyor. Tabii AKP, sırf değişimle ifade edilebilecek bir siyasi parti değil.
İçinde yetiştiği, otoriter ortamın, kültürün de ürünü. Tayip Erdoğan batılı bir siyasetçi değil. Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu AKP’yi de, Erdoğan’ı da otoriterleştiren bir etki yapıyor...
AKP’nin zaafları, yanlışları o kadar çok ki. Muhafazakarlığından gelen engelleri de saymakla bitmeyecek genişlikte...
Yer burada bitiyor. Perşembe günü AKP’ye muhalefet konusunu da ele alacağız...
Mesaj tarihi:
ha ayrıca akp nin tek marifeti bu değil..

melek lisesi memleket emselesi dediler ama meslek lisesi çıkışlılarının iş bulabileceği alan olan KOBİlerden 4000 den fazlası son 3 yılda kapandı

üstüne üstlük bu yılın başında leasingle alınan makinelerin göstermeklik olarak alınan %1 lik kdv si önce %18 e arttırıldı sonra indirime gidilmiş gibi %10 a düşürüldü ve KOBİler leasingi bıraktı dolayısıyle makina alımını bıraktı sektörel bir daralma yaşandı işçi çıkarmalar gündeme geldi.

akp zihniyetinin işsizliği çözme formülü de kadınların iş hayatından ellerini ayaklarını çekip evlerinde oturmaları.

işkembemizden atmıyoruz son iki yıldır istatistiki veriler ve esnaf-üretici kesiminin bize ilettikleri ışığında bu konuları değerlendiriyoruz

belki biliyorsunuzdur TİM başkanı "ülkede ekonomik terör uygulanıyor" diye çarşaf çarşaf ilan vermişti o ilanı da bulaiblirsem içeriğini buraya koyarım
Mesaj tarihi:
Rock said:
said:
Sonuçta kimsenin IQ'su yükselmeyecek

Bak en sonunda anlaştığımız bir konu çıktı. Boşuna dememişler anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az. Size daha falza söylenebilecek birşey yok. Ne kadar anlatmaya çalışırsak çalışalım hala aynı şeyleri geveliyosunuz.

Aynı şeyleri geveleyen biz değiliz.

Biz milyon eleştiri yapıp milyon örnek verirken savunduklarınız belli sınırları aşamaz, imkansız yani. Yapabilirseniz buyrun yapın. Ben sizin için AKP'yi savunayım, bunun dışına çıkabilirseniz buyrun yapın. İşte siz:

AKP demokrasiyi destekliyor (??)
AKP insan haklarını önemsiyor (???)
AKP iyi belediyeci (...)
AKP ekonomiyi düzeltti (....)
AKP kötüyse AKP dışındaki partiler de kötü, o zaman oylar AKP'ye. (IQ düşük)
AKP'den öncekiler de kötüydü, o zaman oylar AKP'ye. (IQ düşük)
ve son olarak "x yapmak yasal bu ülkede, kimse bişey diyemez"

bundan öteye geçemezsiniz. Yanlışsınız tamamen. Hatalarınızı ve eksiklikleriniz kabul etmek yerine saçma sapan laf salatası yaparak söylenenleri anlamayıp anlayışsızca laf sokma ihtiyacına falan girebiliyorsunuz. Ya anlamayacak kapasitedesiniz ya da gerçekler koyduğu için bunların dışında diyecek lafınızın olmaması acı geliyor.

Bugün bu ülkede her şey kötü gidiyor Orman bakanlığı, sağlık bakanlığı, kültür ve turizm bakanlığı en son olaylarla ve en bariz örneklerle sistemin içine etmiş durumda. Bunlar sadece 2-3 örnek. Geçmişinizi hiç eklemiyorum. Hala AKP'yi savunabilene helal olsun.
Mesaj tarihi:
sir said:
hangi şehirliler akpden kaçıyomuş rahan bi say şu şehirleri =)

007, akpye oy verenler arasında harvard mezunları, odtü mezunları, boğaziçi mezunları, profesörler, doktorlar, avukatlar da var. IQ meselesinde çok iddialı konuşma bence sen. ha onlara da satılmış diceksin şimdi tabi..ya da işbirlikçi mi neyse işte..

mesele parti politikası falan değil, partilerin programlarına bak üç aşağı beş yukarı hepsi aynıdır, istihdam, kalkınma vs vs. sizin sorununuz akpyi tayyipten veya üç beş çapulcudan ibaret görmeniz. akp çok köklü, çok da güçlü bir siyasi hareket bugün. bunun derinlemesine analizini yapmadan hiçbişeyi anlayamazsın, yok cahiller, yok kızlarını satmışlar diye saçmalarsın.

buyrun size hiç mi hiç liboş olmayan bir yazardan zihin açıcı bir yazı. aylardır burada anlatmaya çalıştığım şeyi çok güzel anlatmış. hep sg-1 mi c/p yapıcak fsdfs

sir gelip bana nasada çalışan türk astronom akp'ye oy verdi bile diyebilirsin. Belki de gerçekten vardır. Ama bu tip laflarla düşünce anlamında sonuç çıkaramazsın düşüncen maksimum %10 falan eder. AKP'nin kitlesi belli bu ülkede kendi ağzınla AKP herkesi dolaştı kömür verdi yardım etti demiş birisin. AKP tutup da profa yardım etmiyor. AKP'nin yardım ettiği kendisine oy veren asıl kitlenin bu ülkedeki durumu gayet belli, bu bir aşağılama ya da hakaret değil ülkenin kapı gibi gerçekleri. Adamlar ilkokul mezunununa rüşvet vererek iktidar oldu hala neyi savunuyorsun??? AKP'nin taban seçmeninin böyle olduğunu herkes biliyor milletvekili bile. AKP'nin mecliste oy verme şeklini de bilmiyorsun sanırım. tüm vekiller 1 kişiye bakıyor hala ne IQ sundan bahsediyorsun bu partiye oy verenlerin geneli cahil!

Bak ayrıca şunu da belirtiyim AKP'nin örgütlenmesi kuvvetlidir, temelinde hareketi yürüten danışmanların da donanımlı olduğunu kabul ederim ama gelip de bunları seçmenin IQ'su yüksek'e ya da AKP'li vekillerin süper adamlar olduğuna falan bağlayamazsın. Teşkilat ve 3-5 danışman olmasa bugün AKP=0.
Mesaj tarihi:
sir said:
hangi şehirliler akpden kaçıyomuş rahan bi say şu
şehirleri =)

http://www.cnnturk.com/secim/konda.asp

hatta bak ordan 9 çocuk üstü ve ortaokul mezunu en süfer tabanıymış akapenin.

said:
...sizin sorununuz akpyi tayyipten veya üç beş çapulcudan ibaret görmeniz. akp çok köklü, çok da güçlü bir siyasi hareket bugün. bunun derinlemesine analizini yapmadan hiçbişeyi anlayamazsın, yok cahiller, yok kızlarını satmışlar diye saçmalarsın.

okurken gözlerini kullanırsan veya onu da beceremiyorsan sandalyeden kalkıp açıyı doğru ayarlayabilirsen akp nin kızlarını sattığı gibi bir şey söylemdiğimi anlayabilirsin.

yanlış okuyorsun; akp yi 3-5 zeki ve oportünist adamın yönettiği çapulcular sürüsü olarak görüyoruz. çok köklü siyasi hareket dediğin kendi grubundan gelen 3 kuruş eleştiriyi hazmedemeyen, farklı fikirlerin falan olmadığı, milletvekili diye el indirme kaldırma makinaları chp ye bakıp karar verebilen, tayyoşun "tiranlaştığı" gayet belli olan, sapır sapır karikatüre dava açan, sanata bilime hiç bir boka saygı duymayan ama ne hikmetse "köklü" siyasi hareket.

hadde leeeeyn..
Mesaj tarihi:
e kendin söylüyosun, demekki akp birilerine bizzat yardım etmese de oy alabiliyo hemen hemen her kesimden. bunu neyle açıklıyosun? aptallar mı cahiller mi şeriatçılar mı rantçılar mı? denklemin geçersiz, argümanların tutarsız, cümlelerin ezber =)

aslında en temelde, zihniyetin yanlış.
Mesaj tarihi:
hahah bütün partiler parti içi demokrasiyi sindirdi de akp sindirecek, valla alemsin. demokrasinin yerleşmesi bi süreçtir, bunu belki bizim kuşak göremeyecek ama emin ol bizden sonrakiler bunun tadına varacak.

o değilde yolladığın tablo çok güzel, acaba en alttaki grafik sana neyi ifade ediyo? memurlar hariç her iş kesiminden insan açık farkla akpye oy vermiş. mis gibi analiz işte sana =)

bi de mhpye oy veren kadın sayısı erkeklerden daha fazlaymış O.o

edik:
007 sen de bak şu rahanın verdiği tabloya, akpye oy verenlerin %24ü üniverste, %36sı da lise mezunu diyor. %90 biraz sallama yani, denklem halen geçersiz =)
Mesaj tarihi:
sana anlatamıyorum sanırım.

O açıdan bakarsan 1 kişi bile oy verse demek ki o kitleden biri AKP'ye oy vermiş olucak. Yok böyle bi mantık. Sana demişim ki düşüncen %10 u geçmeyecek doğruluğa sahip. Düşünce anlamında o 1 kişi bilemeden 100 kişi oy vermiş vermmeiş bu bişey ifade etmez sana. Geneline bakacaksın %90 cahil işte neyi inkar ediyosun ki yalan mı?

%100 üne yardım edip %100 cahilden almış demiyo zaten kimse sana. %100 gibi laflar imkansızdır genelde. %90 derken biz sen gelmiş %0,5 lerin falan muhabbetini yapıyorsun. Bu kafayla da denklemin geçersiz falan diyosun. Anla önce.

Ayrıca cümlelerim ezber mezber değil, Türkiye'nin gerçekleri bunlar. Acı gelmesi çok doğal.

sir said:
e kendin söylüyosun, demekki akp birilerine bizzat yardım etmese de oy alabiliyo hemen hemen her kesimden. bunu neyle açıklıyosun? aptallar mı cahiller mi şeriatçılar mı rantçılar mı? denklemin geçersiz, argümanların tutarsız, cümlelerin ezber =)

aslında en temelde, zihniyetin yanlış.
Mesaj tarihi:
sir said:
hahah bütün partiler parti içi demokrasiyi sindirdi de akp sindirecek, valla alemsin. demokrasinin yerleşmesi bi süreçtir, bunu belki bizim kuşak göremeyecek ama emin ol bizden sonrakiler bunun tadına varacak.

ek olarak sizin şu demokrasi geyikleriniz de saçma ötesi. Hayır Türkiye'de "genç sivilleriz biz, askere karşıyız" gibi saçma sapan kürtçü tipler çıkınca mi "demokrasi kültürü yerleşmiş" oluyor. Ne değişmiş yani AKP'den sonra bu ülkede temsili demokrasi adına?

Komiksiniz.
Mesaj tarihi:
sir said:
o değilde yolladığın tablo çok güzel, acaba en alttaki grafik sana neyi ifade ediyo? memurlar hariç her iş kesiminden insan açık farkla akpye oy vermiş. mis gibi analiz işte sana =)

bak çarpıtmaya bak hele. "beyaz yakalı" diyor memur demiyor.

said:

alooow şu ana kadar grup toplantısında 1 tek turhan çömez'in eleştiri yaptığını duydum o da ihraç edildi, tahminen entelektüel muhafazakarları temsil edebilmeye en yakın adam şener'i de küstürüp kaçırdılar. bu işlerin bi derecesi var herhalde.
Mesaj tarihi:
sir said:

alice harikalar diyarında , bizim kuşaklar göremeyecek ama emin ol bizden sonrakiler bunun tadına varacak, annen bir melekti yavrum.
Mesaj tarihi:
oo genç siviller kürtçü müymüş? biz dinci zannediyoduk sg-1 öyle demişti tüh tüh vah vah

gerçi hepsi aynı saftalar di mi, bölücü unsurlar böyle..

aha bakın yazıyorum buraya, bu ülke ab'ye de girecek, demokrasiyi de sindirecek. bizim zamanımızda olur mu bilmem ama bizden sonra muhakkak olucak. 10 yıl sonra gelelim bu topiğe bakalım, ok? o zamana daha netleşir herşey.

eheh akpyi savunmak savunmamak değil ki mesele. keşke herkes ortak bi zihniyette, azami bi demokratik anlayışta bulunabilse de hep beraber eleştirsek akpyi. ama siz daha oraya gelemediniz, çünkü fanatiksiniz, çünkü dünyaya çok dar bir çerçeveden bakıyosunuz.

benim anlatmaya çalıştığım şu ki, siz akpyi anlamıyosunuz. tabanını da anlamıyosunuz. zaten tanımıyosunuz, tanımak da istemiyosunuz. çünkü tiksiniyosunuz, onlarla vatandaş olmaktan utanıyosunuz. ve ötekileştirme de böyle başlıyo, ötekileştirme baskın oldukça o kesim de islama daha sıkı sarılıyo. kendi elinizle yaratıyosunuz radikalliği ve siyasi islamı, sonra da "bunlar abdnin, abnin oyunu" falan diye saçmalıyosunuz. hayır efendim, bu sizin kendi zihniyetinizle yarattığınız oyun. ve oyunun kontrolü karşı tarafa geçtiği için de rahatsızlık duyuyosunuz. önce zihniyetinizi değiştirin, oyunun tamamen baştan kurgulanması gerektiğini söyleyin, sonra oyuncuların icabına bakarız.
Mesaj tarihi:
cevaba gel.

biz senden cevap bekliyoruz karşımızda hala akpyi savunabilen biri varsa görmek istiyoruz.

edit: savunmadan da oy verebilirsiniz kendi tercihleriniz.

sonradan gelen edite cevap:

sir said:
aha bakın yazıyorum buraya, bu ülke ab'ye de girecek, demokrasiyi de sindirecek. bizim zamanımızda olur mu bilmem ama bizden sonra muhakkak olucak. 10 yıl sonra gelelim bu topiğe bakalım, ok? o zamana daha netleşir herşey.

eheh akpyi savunmak savunmamak değil ki mesele. keşke herkes ortak bi zihniyette, azami bi demokratik anlayışta bulunabilse de hep beraber eleştirsek akpyi. ama siz daha oraya gelemediniz, çünkü fanatiksiniz, çünkü dünyaya çok dar bir çerçeveden bakıyosunuz.

benim anlatmaya çalıştığım şu ki, siz akpyi anlamıyosunuz. tabanını da anlamıyosunuz. zaten tanımıyosunuz, tanımak da istemiyosunuz. çünkü tiksiniyosunuz, onlarla vatandaş olmaktan utanıyosunuz. ve ötekileştirme de böyle başlıyo, ötekileştirme baskın oldukça o kesim de islama daha sıkı sarılıyo. kendi elinizle yaratıyosunuz radikalliği ve siyasi islamı, sonra da "bunlar abdnin, abnin oyunu" falan diye saçmalıyosunuz. hayır efendim, bu sizin kendi zihniyetinizle yarattığınız oyun. ve oyunun kontrolü karşı tarafa geçtiği için de rahatsızlık duyuyosunuz. önce zihniyetinizi değiştirin, oyunun tamamen baştan kurgulanması gerektiğini söyleyin, sonra oyuncuların icabına bakarız.

abye girip girmeme meselesi akp'nin ya da bkp'nin elinde olan bir şey değil. ab'ye falan bağlı o. onlar isterse olur istemezlerse olmaz. ayrıca tekrarladığın bu "demokrasiyi sindirmek" mantığı saçma. değişen ne?? kömürle oy toplamak dışında değişen bişey yok. bu mu demokrasi kültürü?

Biz dünyaya dar çerçeveden bakmayı geç fanatik falan hiç değiliz. kendi adıma konuşuyorum yani. AKP'yi eleştirebilmek için gereken şey "demokratik anlayış"tan öte zekadan başka bir şey değil açıkçası. AKP'ye laf edince biz "demokrat anlayıştan uzak" oluyoruz anlamsızca, fanatik falan oluyoruz. Bkz: AKP'yi savunma şekilleri (önceki mesajlarımdan birinde olduğu gibi)

İşte sizin bu sınırlı yaklaşımınız 2 beyin arasındaki tüm iletişimi kapatıyor. Kendi kendiniz tekrar falan ediyorsunuz. Biri ters laf edince "demokrasiye karşı fanatiksin" falan diyorsunuz düşünmeden etmeden.

Biz AKP'yi de tabanını da çok iyi biliyoruz. Ona dar açıdan bakıp kötü yönlerini göremeyen sizlersiniz, çünkü bu rezaletin o kadar içindesiniz ki dışarıdan bu manzarayı göremiyorsunuz. Biz o tabana laf ettiysek, onları sonuna kadar eleştirdiysek onların ıslah olup düzelmesi içindi. Cahilliklerinden ve rüşvetle oy vererek vatanı satmalarından kurtulmaları içindi, onlarla tekrar vatandaş olabilmeyi istememiz içindi. Buna "ötekileştirmek" diyen düşünen kafası çalışan insanları "ötekileştirmek"ten başka bişey yapmaya çalışamaz.

Ayrıca "birileri x yaptıkça onlar daha çok bağlanıyor" gibi bir durum bu ülkedeki köktendinci şeriatçıların var olma sebebi falan değildir. Böyle vatan düşmanları cumhuriyetimizin ilk yıllarında da vardı.

Ayrıca "ABD'nin oyunu" gibi bir gerçeği böyle basit bir argümanla çöpe atman yetersiz. Çünkü bu bir teori değil, bağlantılara bakıp görebilirsin. Asıl böyle bir argüman sunmak saçmalamaktan öteye geçemez.

Bu ülkedeki saçmalıklar ve en son olan orman yangınları kene faciaları ve nicesi bizim şizofren beynimizin bize bir oyunu değil mi? Bence bu işi bilmeyen eğitimsiz kadro badem bıyıklılarının çuvallamasından başka bir şey değil haha. Gerçi "bence" demek için biraz geç ama..
Mesaj tarihi:
sir said:
gerçi hepsi aynı saftalar di mi, bölücü unsurlar böyle..

aslında ümmetçi şemsiyesi altında güzel bi saflaşma oldu. bu kötü bir şey de değil aslında o kadar.

said:

ha o senin yaladığın parti %10 luk barajı %6 ya çeker, tüm meclisin katılımıyla doğru düzgün bi anayasa hazırlar, onu da gerekirse madde madde halka sunar, ifade ve düşünce özgürlüğü başta, bireysel özgürlük denen kavram bir şekilde geniş tabanlarca hazmedilir aha ondan sonra o dediğin olur.

%10 baraj yüzünden başa padişah gibi geçip kimseyi sallamayan eblek insanlar başlangıçta bir çeşit hoşgörü kültürünün oturmasına yardımcı olsa da uzun vadede; seçim yasaları sağolsun ülkenin yönetimine hiç bir katkısı olmayan %47 dışı kitleye afedersin piç gibi muamele ederek o demokrasi kültürünün oturmasına en büyük engel.

tabi ortalıkta sol diye bi kavramın olmaması, nebleyim sosyalist sendikalist hareketlerin 0 a yakınsaması yüce ordumuzun 30 sene önce ortamın içine etmesinin etkileri de yadsınamaz.
Mesaj tarihi:
sir said:

abi sen napıyosun??

afedersin sen teoriler sçıp sçıp inanıyorsun? iman ediyorsun aklına ilk gelen mutlu düşünceye?? neye dayandırıyorsun, nasıl bina ediyorsun? insanların kaygılarını düşüncelerini nasıl görmezden geliyorsun?

lan zaten 25 yaşındayım bir mühendisle örtmenin çocuğuyum kontrol ne zaman ben de olmuş?? nasıl kontrol benden çıktı diye psikopata bağlayayım???

bu ülkede faşist islamcı hareketler, olaylar hiç mi olmamış? sen insanların laiklikle, kadrolaşmayla ilgili kaygılarını nasıl yok görürsün ya?

ya arkadaşım anla artık, senin ortaya attığın teoriler gerçek olacak diye bir şey yok??

lanet olasıca partinin başında şener gibi ya da az biraz entelektüel birikimi olan birileri olsa, bireysel özgürlüklerimi kaybedeceğime dair endişelerim olmasa gerçekten bu kadar delirmem ben bu adamlara??

sapına kadar oportünist sapına kadar hizipçi ve tamamen anti-demokratik yollar izleyen bir partiyi eleştirince nasıl kontrol elimden çıktı diye sinir olayım?

hadi toplum bana benzemiyor olsun, nerde istatistik nerde araştırma neye dayandın da atıp tutuyorsun??

niye illa ki karşınızdakini "asker çocuu" prototipine dayandırıp fikir üretiyorsunuz? evet, çarkına çomak sokuldu diye ağlayacak insanlar vardır mutlaka, akp iktidardan düşerse de başkaları olacak ama "çarkı olmayan" ve endişeli insanları nasıl olurda görmezden gelirsiniz?
  • Yeni Oluştur...