Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Elektronikzede nedir? Kimlere denir? Benim gibilere denir. Bakın açıklayayım. Garanti Teknisyenlerinin Bile Sorununu Bulamadığı Bozuk Harddisk Olmasını istediğim parça ve çeşitli modelleri belirterek yeni bir kasa toplattım. Kasayı aldım, eve geldim ve kullanmaya başladım. İki gün geçti ve NFS oynarken bir baktım tak makina gitti. Bilgisayarı açmaya çalışıyorum ama 10 dakikada zor açılıyor. Aradan biraz zaman geçince tekrar açmayı denedim ve sorun yok, açıldı. Ama aynı sorun tekrar tekrar oldu. Sorun 120gb’lik Samsung harddisk zorlanınca okuma ve yazma sisteminin bozulmasıydı. Harddisk garantiye gitti, yaklaşık 1 aya yakın harddisksiz kaldım ve eski külüstür bilgisayarıma talim ettim. Harddisk sorunsuz diye geri geldi, hemde içindekiler formatlanmış olarak. Ama sorun yine oldu. Harddiski inatla yine garantiye gönderdim fakat onlar da inatla bana sorunsuz diye geri gönderdiler. Kasayı aldım ve aldığım yere gittim, sorunu gösterdim. Sata kablosunu değiştirdiler ve sorun düzeldi. İyi kurtulduk dedim sevindim. Sonra 1 gün geçmeden sorun yine oldu. Yine geri götürdüm, bu sefer sorunun anakarttan olabileceğini düşündüler. Kasayı bıraktım, anakartı çıkartıp garantiye göndereceklerdi. Anakart garantiye gitmiş ama değişmemiş. Adamlar sorunu gördü, değiştirtmek zorundalar ve birdaha garantiye yollayıp anakartı sonunda değiştirttiler. Fakat kasam bir aydan fazla teknik serviste kaldı. Neye yarar, sorun yine oldu. Sorun belliydi ki harddiskten. Sonra başka bir harddisk aldım, diğer harddiski depo harddisk olarak kullanmaya başladım. En azından sorunu minimuma indirmiştim ve sorunla bikaç ayda bir ancak karşılaşıyordum. Tabi sorun çok garipti, sata kablosunun yerini veya kabloyu değiştirince, harddiski formatlayınca hemen düzeliyordu. Yada 3-4 saat bilgisayar açılmayınca düzeliyordu. O harddisk hala 3. harddisk olarak makinamda takılıdır. 120gb bu ne yapayım atamıyorum. Şu anda tamamen farklı marka bir anakart kullandığım halde harddisk hala sorun çıkarıyor. İnternete Bağlanmaktan Korkan Adsl Modem Quake bir adsl modem almıştım, modemi bir süre açık bırakınca kilitleniyordu. Garantiye verdim ve bir ay modemsiz kaldım, 10mbit’lik hub + usb adsl modem ile idare ettim. Sonunda yeni modemim gelmişti. Ondan sonra kablonete geçtim ve Quake adsl modemi de sadece lan için kullanmaya başladım. İnternete bağlanmayınca sorun olmuyordu. Piyasada Düzgün Monitör Yok Mu? 2007 yazında 19″ bir Philips 190C monitör aldım, çok güzel görünümü vardı. Gece oldu, vızzzz vızz ses yapmaya başladı. Monitörü aldım geri götürdüm, sorunu gösterdim ve 2. gün getirdiğim için hemen yenisi ile değiştirdiler. Yenisini aldım eve geldim, taktım ve ne göreyim, bir ölü pixel! Monitörün sıfır ölü pixel garantisi yoktu. En korktuğum şey başıma gelmişti. Bir Saat Dayanan Ethernet Kartı Ethernet kartı aldım ve kartı bilgisayara taktım. Ancak bir saat düzgün çalışabildi ve sonra aniden bozuldu. Kartı geri götürüp değiştirdim. Özelliklerine Uymayan Anakart Yakın bir abimden elindeki iki Core 2 Duo E6600 işlemcisinden birisini aldım. Her ne kadar anakart programları ile anakartın revizyonu belli olmasa da üzerinde rev 2 (revision) yazıyordu ve Asus P5LD2-SE olan anakartımın rev1′i E6600 desteklemezken rev2’si E6600 destekliyordu. Eve geldim, işlemciyi taktım. Makina açılmıyor… Uğraş uğraş açılmıyor. Yok işlemciyi görmedi anakart. Eee anakart rev 2, bios updateleri tamam, niye görmüyor? Aklıma gelen tek fikir toptancılar tarafından anakartı pahalıya satabilmek için üzerine kendilerince Rev 2 yazısı yapıştırılması. Başka bir neden bulamıyorum. Siparişim Üstüne İflas Eden Firma İlk defa adam gibi bir mouse alayım, böyle Kipa’dan alınan dandirik mouselardan kullanmayayım dedim. Altı yıllık geçmişi olan ve Türkiyede en büyük 3 online ticaret sitesinden birisi olan Weblebi.com’dan sipariş verdim, Weblebi iflas etti. Sipariş vermeden önce arayıp sormuştum, “elinizde var mı? ne zaman gelir?” diye. Ellerinde olmadığını fakat toptancılarından 2-3 gün içinde tedarik edebileceklerini söylemişlerdi. Bende siparişi bu yüzden verdim. Aradan 1 hafta geçti, ürün hala üreticiden bekleniyor olarak yazıyor. Aradan 2 hafta geçti halen öyle. Telefonlar sürekli meşgul, emaillere yanıt verilmiyor. Evet! Piyasada Sorunsuz Lcd Monitör YOK… 19″ Philips monitörümü satıp 22″ bir Samsung 2232bw aldım. Vatan bilgisayardan aldım ki onlar bu monitör için Samsung kendisi vermese bile bir ay boyunca sıfır ölü pixel garantisi veriyorlardı. Bir ay boyunca kullandım herşey güzel, ölü pixel yok. Aradan 40 gün gibi bir süre geçti ve bir gece aniden bir ses farkettim. Monitöre kulağımı dayadım ve bu sefer de “vuzz vuzzz” diye ses geliyordu. Şu an bu yazıyı bu sesi farkettikten 2 gün sonra yazıyorum. Monitörü garantiye yollarsam, monitörü değiştirirlerse, ölü pixel çıkabilir. Ölü pixel çıkmasındansa sesli kullanmayı yeğlerim. Bu nedenle yine çaresiz kaldım. Doğal Bozuk Access Point Kablonet kullanıcısı olarak evimde interneti paylaştırmak için en iyi yöntem bir access point almak. Yalnız torrent gibi p2p programları çok kullandığım için kaliteli bir access point olmalı ki şişme yapmamalı. Modemde kalite diyince akıla Us Robotics geliyor. Us Robotics 5465 bir access point aldım. Fakat beklediğim başıma geldi ve torrenti 4-5 saat açık bırakınca modem şişme yapıp kasılıp kalıyordu. Detaylı bir açıklama ile garantiye gönderdim. Garanti access pointi değiştirdi ve yenisini gönderdi. Fakat yenisi de aynı sorunu yapıyordu. Madem bozuk, yeni gelen de bozuk çıktı, Us Robotics’in mallarının yarısından fazlası bozuk mu? Ya da bozuk değil ve modelin kendisi böyle ise niye değiştirdiniz? Ayrıca belirtmem gerekir ki ben bir öğrenciyim. Firma sahibi filan değilim. Yani bir öğrenci için yukarıdaki alışverişleri yılda kaç kere, hatta kaç yılda kaç kere yapılacağını tahmin edebiliyorsunuzdur. Bunlar benim her hafta aldığım mallar değil, para biriktirip biriktirip güce zorla aldığım mallar. Ohh paylaştım rahatladım biraz. Gerçi bunları yaşayan birisi kendini ne kadar rahat hissedebilir ki. Son 2 yılda oldu bunların hepsi.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Hayatında en az 4-5 sene bilgisayarla haşır neşir olmuş herkes en az senin kadar sorun yaşamıştır. Bana da en az senin kadar çok sorun çıkartmıştır donanım... Alışıcaksın buna... Alıyosan en iyisin almaya özen göstericeksin. Quake marka adsl modem nedir kardeşim? USR dururken Airties gibi yerli ve kaliteli bi marka dururken. Ya da samsung HDD olayın. HDD dediğin kaç para ki? Çektiğin stese değmez. Verirsin bi 50 dolar daha yenisini alırsın. Ruh sağlığından teknik servise kasa taşıma zahmeti ve zaman kaybından daha mı değerli?
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 2232 deki vızırdama hepsinde var modele has bişiy o. bendede var için rahat edicekse hatta herkeste var hehe =P
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 o vızırdama yüzünden her akşam fişini çekiyorum phillips monitörün. harddiskni garantisi bitmediyse tekrar tekrar yollamay devam et bence. ethernet kartı olayıda malesef babama sıfır aldığım pcde oldu geçende üşeniyoruz götürmeye, bi tane usb ethernet alıp(kasayı açarsak sistem garantisi gidecek) hiç pc taşımadan vakit kaybetmeden halletmeyi planlıyorum. harddisk için önerim bi şekilde komple boz(artık baz istasyonunamı bırakırsın,yoksa yeremi atarsın bilmiyorum). ama napcaksan dışına zarar vermeden yap nasılsa harddiskin içini açıp tamir edecek halleri yok, sürekli sorun çıkartmasını sağladıktan sonra yolla garatiye.
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 @Overseer Benim bi tanıdık var onda yok sessiz sessiz çalışıyor. Hepsinde yok ama büyük bir kısmında var. Belki yarısında var yarısında yok öyle bişe yani. Harddiskin garantisi bitti, ama 120gb temp hddsi olarak kullanıyorum. Çektiğim dosyaları filan dvdye yazmadan önce orada tutuyorum. Diğer hddlere yaz sil olmasın diye. @MrMarvelous Ben sadece son 2 yılda yaşadım bunları. Aldığım birşey adam gibi çıkmadı yaw.
nocom Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 bugune kadar yasadıgım tek sorun cd-writerin ıcındeki cd nin güm diye patlaması oldu, çok şükür bunun dışında bir sorunum olmadı :)
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Neymiş: Bilgisayar aldığın yere dikkat etmek lazım. Yepyeni parça öyle garantiye falan yollanmaz. Doğrudan değiştirmeleri lazım. Ellerinde yoksa daha üst model vermeleri lazım (fark parasını alabilirler duruma göre). İlla tamir edilecek bir şey varsa da o tamir edilene kadar sana geçici parça vermeleri lazım. Alırken konuşmak lazım bu tür şeyleri.
batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 ÜRünü aldığınız firmanın o ürünleri hangi ithalatçıdan aldığıda önemli.Asus anakartım bozuldu verdim boğaziçi bilgisayara ayni gün geri verdiler.Palit ekran kartım bozuldu verdim armada bilgisayara 2 haftadır bekliyorum.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 En kral tedarikçi de bile sorun oluyor ya. Mavi bilgisayar en büyük en iyi bilgisayarcılardan biridir. İlk toplattığım pc de PSU sorunu çıkmıştı. Kasanın kendi PSU su yetersiz kalıyodu donanıma. Adamlara söyledim bunu, ama dinlemeyip inatla garantiden aynı PSU nun yenisini veriyolardı falan.
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Biraz da müşteriye bakıyor ayrıca. Ben 16 yaşlarındayken CD-Rom sürücüsü bozulmuştu. Gidip söylemiştim binbir soru sordular, yok nasıl bozuldu, yok ne zaman oldu vs. Yenisini satmaya kalkmışlardı. Sonra ertesi gün dayımla birlikte gittim. Dayım dedi 'Ben albayım, sürücü bozuldu önemli işim var'. Adamlar 'Hemen değiştirelim komutanım!' diyerekten iki dakkada yenisini verdiler. Yani öyle genç bir öğrenci görünce pek kaale almadıkları çok oluyor. Daha yaşlı başlı yada paralı birini görünce müşteriyi tutalım, itibarı sarsmayalım diye çabalıyorlar. O yüzden yaşca küçükseniz takviye alın yanınıza. ^^
Öne çıkan mesajlar