Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Virtual PC 2007 3D Support

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Virtual Pc 2007 yi bilgisayarıma kurdum server 2003 için evde deneme amaçlı sanal bir XP yaratıp client hale getirdim. Sormak istediğim konu şu :

Virtual PC 2007 de 3D desteği var mı ? Sistem aygıtlarında ben ekran kartımı göremiyorum. dxdiag yaptığım zaman 3D desteği göremiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı ? Yoksa boşuna mı kasıyorum virtualda 3D için :(
Mesaj tarihi:
uplıyayım bari :)

virtual pc de araştırdığım kadarıyla hardwarelerde sanal olarak yerleştiriliyor. 8 mb lık ekran kartı, kendi hazırladığınız bölünmüş hdd, cd-rom, ethernet ve ram miktarını ayarlıyorsunuz. fiziki olarak 1 gb lık ram için 256 mb, 2 gb lık raminiz varsada 512 mb recommened tavsiye edilen. bu yüzden 3D support olayı yok.

vmware de ise ekran kartı 64 mb ve 3D support olayı var. virtual pc ye göre eklentileri çok fazla. ama yinede 3D support olayında bir kısım desteliyor derken, diğer kısım desteklemediğini söylüyor. kurulum resimlerinde 3D seçeneği var. İndirdim şimdi kuruyorum, bakalım ne olacak. Eğer 3D destekliyorsa gerçekten çok işime yarayacak.

VMware yada Virtual PC 2004/2007 konusunda daha yardım eden çıkmadı forumda, umarım birileri zamanında bunlarla uğraşmıştır. :(
Mesaj tarihi:
virtual dj için niye kastınki server içinde xp client yaratmaya
direk server 2003 kursan çalışırdı büük ihtimalle. direct3d desteği var sonuçta server2003ün de.
Mesaj tarihi:
senko biraz açıklayayım sana durumu ;

öncelikle amacım fiziksel bilgisayara server 2003 kurmak. bunda bir problemim yok. bunun devamında 4 adet sanal pc hazırlıyorum. bunda da bir sorun yok. bu 4 adet sanal pc nin tcp/ip ayarlarında dns server olarak fiziksel pc nin adresini ve kendisine ayrı bir local ip atıyorum. yani çıkışları fiziksel pc üzerinden yapıp ayrı 5 işletim sistemi ve ayrı 5 ip oluyor. bunda da sorunum yok.

yani amaç 1 fiziksel pc ile 4+1 sanal bir ağ kurmak ve bu ağda sorun yaşamıyorum. ama sorun şuradaydı ki, bu kurdugum virtual pc ve vmwarelerde 3D desteği yoktu. böylelikle sanallarda 3D oynatıcısını kullanamıyordum ve yapacağım projede bu büyük sorundu. fakat 5 dkk önce vmware'in exesine 3 satır komut ekleyerek 3D yi aktif hale getirdim ve sorunu çözdüğümü sanıyorum. en azından dxdiagta 3d testlerini yaptım sonuç olumlu ama daha denemedim.

biraz karışık bişi oldu gibi, tam anlatamadım, anladıysan tebrik ederim seni :)
Mesaj tarihi:
abi VIRTUAL DJ yazmışım şu postununun sonunu okuyana kadar da hala virtual dj kurmaya çalışıyorsun zannediyordum. içimden diom adam sapık mı acaba 4 ayrı xp ye 4 tane virtual dj mi kurcak diye düşünüyordum. en sonunda ayıldım :)
eeth dediğin gibi virtual pc direct3d dll'lerini desteklemio 8mblik bi ekran kartı tanıtıo kurulduğu sisteme.
vmware de eskiden 8mb lik bi kart tanıtıyordu ama artık direct3d dll'lerini destekliyor. tam anlamıyla destekleyemiyor tabii ki özellikle linuxte oyunlarda sorun çıkarıyor.
server'in üstüne 4 tane xp kurma amacın ne bide? benim bildiğim hosting firmaları fln yapio o işi bi pc ye 4-5 tane sanal pc kurup onları veriyorlar millete :)
Mesaj tarihi:
abi benim bildiğim virtual dj müzikle ilgili bir programdı, saatin geç olmasından dolayı çaktırmadım :)

evet aynen dediğin gibi. virtualda 8 mb lık bir ekran kartı veriyor. vmware workstation 6 da ise 64 mb lık bir ekran kartı destekliyor. ayrıca ekran kartı dışında fiziksel donanımlarını da ekleyebiliyorsun sanala.

mcse eğitimi alıyorum, bununla ilgili aklıma bişi gelmişti. yapıp denemek istedim. ama hosting değil tabi ki. 2003 yuklu bır serverda farklı farklı serverlar kurmak mumkun. örneğin mail serverı, muhasebe bölümünün kullanacağı bir server, vs vs diye devam ediyor.

sanala kurdugum zaman, asıl pc nin windowsu çökse bile sanaldakiler zarar görmüyor. amacım bunu test etmekti. sonuçta 6 partitionlı bır hdd var ve sistem performansı görerek böyle birşeyin ne kadar ayakta kalabileceğini görmek istedim.

3D ise sanalda kullanılacak bir eklentiydi sadece.
Mesaj tarihi:
nocom said:
3D ise sanalda kullanılacak bir eklentiydi sadece.

evet ama 1GB ram varken, sanal pc de 1 gb ram 512mb ekran kartı tanıtırsan hdd den destek görür ve takılmalar hatta donmalar yaşarsın.
Mesaj tarihi:
fizikselde 1,75 gb ram var. sanalı 512 mb ye ayarladım. 3d donları elbette yaşıyorum ama çok fazla rahatsız edecek şekilde değil. vmwarede 3d çalıştıramayan varsa yardımcı olabilirim arkadaşlar.
Mesaj tarihi:
vmwarenin yüklü olduğu klasörde yüklediğin işletim sisteminin olduğu bir vmx uzantılı setup var. örnek ;

WindowsXPProfessional.vmx

bunu notepad ile açabilirsin. notepad ile açtıktan sonra kodların en alt satırına ;

mks.enable3d = TRUE
svga.vramSize = 67108864
vmmouse.present = FALSE

ekliyoruz ve save edip çıkıyoruz. yalnız bu işlemi vmware kapalı iken yapmamız gerekiyor. daha sonra dxdiag yaptığımızda 3d testleri rahatlıkla yaptığını görebiliyoruz. oyunu bile çalıştırabildim deneme amaçlı.
  • Yeni Oluştur...