Pikachu** Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Sevgili paticik üyeleri: 'Kurtlar Vadisi: Pusu' neredeyse sezon başından bu yana büyük kentlerin varoşlarında bombalı eylemler için hazırlık yapıldığını haber veriyordu. TV eleştirmeni Yüksel Aytuğ, 'nasıl oluyor da dizi olacakları 6 ay önceden biliyor?' diye soruyor. Sabah/ Günaydın'daki köşesinde Yüksel Aytuğ konuyu şöyle anlatıyor: ''Bir kez daha "Kurtlar Vadisi" dizisinin "haberci" kimliğine vurgu yapacağım Dizinin senaryosu, Ergenekon soruşturması başlamadan 6 ay önce yazılmıştı. Türkiye'yi bir çetenin idare etmeye hazırlandığı, kaotik eylemlere girişmek için kollarını sıvadığı, Uğur Mumcu cinayetinden Hırant Dink suikastına, Kahramanmaraş olaylarından Gazi Mahallesi'ndeki provokasyonlara kadar tüm eylemlerde bu gizli örgütlenmenin parmağının olduğu işaret edilmişti. Ve... Dizinin son bölümlerinde varoş eylemleri gündeme gelmişti. İskender Büyük, taşeron olarak kullandığı PKK'nın şehir sorumlusu Muro'ya kenar mahallelerde bombalı eylemler yaptırmak istemiş, ancak Muro bunu kabul etmeyip, durumu nispeten daha zayıf eylemlerle geçiştirmeye çalışmış, bunun üzerine İskender Büyük onun kalemini kırıp, Emniyet'e ihbar etmişti. Kurtlar Vadisi: Pusu neredeyse sezon başından bu yana büyük kentlerin varoşlarında bombalı eylemler için hazırlık yapıldığını haber veriyordu. Peki Kurtlar Vadisi nasıl oluyor da gündemin 6 ay önünde koşabiliyordu? Senaristleri kahin miydi? Merakımı gidermek için dizinin senaristlerinden Bahadır Özdener'i aradım. Gazete haberlerinin satır aralarına sıkışan önemli ipuçlarını iyi araştırdıklarını, eski olayları analitik bir gözle inceleyip, gelecek için projeksiyon yaptıklarını söyledi. "Peki Ergenekon olayını yeni bölümlerde nasıl işleyeceksiniz?" diye sordum. Özdener, ummadığım şekilde yanıtladı: "Aslında gündem ile koşut gitmekten rahatsızlık duyuyoruz. Zira bu eşleşme bizim asıl anlatmak istediklerimizi anlatmamızı güçleştiriyor. Güçlü bir devlet olmazsa bu tür olaylar devam edecektir. Biz, teröre teslim olunmaması gerektiğini, Avrupa ve Ortadoğu'nun yükselen yıldızı Türkiye'nin önünü kesmek için komplo kuranların planlarının boşa çıkarılması gerektiğini, herkesin başında bulunduğu işi en iyi şekilde yapmasıyla teröre karşı ferdi bir mücadelenin verilmesi gerektiğini, bu topraklarda teröristlerin amacı olan umutsuzluğa asla yer olmadığını anlatmayı sürdüreceğiz. Ve bunu yaparken yine gündemin önünde olup, insanları şaşırtmaya devam edeceğiz..." Belli ki, Ramazan ayından sonra yeni bölümleriyle ekrana gelecek olan Kurtlar Vadisi: Pusu'yu yine sıradan bir dizi gibi değil, gelecekten haber veren bir "bülten" gibi izlemeye devam edeceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nostredamus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Yazar Nostredamus :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imbaymis Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 iskender büyük = veli küçük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pikachu** Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 imbaymis said: iskender büyük = veli küçük daha bulamadılar iskender büyük'ü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whoops Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 yeşil diyolar veli küçük için ki olabilirligine bende inanırım. iskenderin konumuna oturuyo mu onu bilemicem ama onada inanırım. her taşın altından çıkan bi adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Bu sorunun cevabı Peter Parker'ın neden en iyi Spider Man haberlerini bulup verebilmesi (yada Clark Kent'in en iyi Superman haberlerini verebilmesi) ile ilgili. Kurtlar Vadisi hakkında düşüncelerimi en iyi özetleyen yazıyı bir arkadaşım blog'unda bundan aylar önce yazmıştı: Fevr-i Mahal(Komplo Teorileri): Da Vinci Vadisi Üniversiteye giden herkes idealistliğine bağlı olarak er ya da geç mutlaka şu önemli karar noktasına gelmiştir. Sınavlara çalışmak için 2 seçeneğiniz vardır: 1) Geçmiş yılların sorularını ezberlersiniz 2) Konuları okuyup sonuçlar çıkarmaya ve bunlarla soruları çözmeye çalışırsınız Ben de dahil %90'lık kesimin ilk yöntem ile üniversiteyi bitirdiğini tahmin ediyorum. İkinci yöntem daha zor olmasının yanısıra çoğunlukla amaçlanan sonucu (dersi geçme) vermez çünkü "hedefe yönelik" değildir. Üniversite ilk sınıfta 2. yöntemi deneyip Fizik dersinde sınıf ortalamasının 7 olduğu bir sınavdan 10 aldığımı hatırlıyorum. Tümüyle çıkarım metoduyla cismin dairesel hareket yaptığını ve bir merkezkaç kuvveti oluşturacağını yazmıştım. Bayan (ve bekar) hocamız dairesel hareket kısmından 10 puan vermiş ama "merkezkaç kuvveti diye birşey yoktur" diyerek acımasızca gerisine sıfır yazmıştı. Sınıfın geri kalanı da 3 sorudan sadece birini geçmiş yılların fotokopilerinden tutturabildiği için 0-33 arası notlar almış ama ezberi iyi olanlar benim metoduma nazaran çok daha verimli (33>10) sonuçlar elde etmişlerdi. Bu olay da benim ikinci metod kampına geçişim için bir vesile oldu ve üniversite yaşamımın geri kalanını fotokopicileri zengin ederek geçirmemi sağladı. Açıktan sunulan verilerle alenen belli sonuçlara ulaşmak oldukça zahmetsiz ve olayın detayına inmek istemeyen tembel/yorgun zihinler için ideal bir çözümdür. Genelde birisiyle tartışırken karşımdakinin fikirden ziyade önyargısını ortaya koyduğunu düşündüğümde sinirlenip söylediğim "akla ilk gelen her şey fikir değildir, öyle olsa kahvehaneler bilim yuvası olurdu" lafını sık sık hatırlatan ve kitap okuma/araştırma geleneği olmayan veya bunu "iş, güç ne yaparsın unuttuk artık böyle şeyleri" gibisinden bahanelerle uzun zaman önce bırakmış insanların kolaylıkla düştüğü bir tuzaktır bu. Bir ara kiloyla satılan dizileri ekranların sabah kuşaklarına art arda 3-5 bölüm halinde yığan özel televizyonların hipnozuna kapılan anneler, sabah izledikleri Brezilya dizileriyle akşam izledikleri magazinlerin karışımından cin magazinel teoriler ortaya atarlardı. Bugün ise kahvedeki Memet Dayı'dan tutun da bıyıkları yeni terlemiş ortaokul gençlerine kadar neyi nasıl okumaları gerektiği için cevap anahtarı olarak sunulan bir dizi var - Çocuklar bugünkü dersimiz Kurtlar Vadisi, söyleyin bakalım İskender kim? - Veli Küçüüüük - Peki Polat? - Devletimiiiz, başbakanımııız Dünyanın henüz daha iki kutuplu olduğu mutlu mesut zamanlarda, henüz insanların kafasındaki yegane dert komünistlerin bizi işgal edip etmeyeceği iken işler çok daha basitti. Düşman belliydi, "olanlardan sorumlu dış mihrakların" adresi herkes için aynıydı. Devir değişti, türlü komplo teorileriyle insanların kafalarındaki "mihrak" tanımları birken bin oldu. Sokaktaki, kahvedeki insanlar televizyon haberlerini dizilerin cevap anahtarlarıyla çözüp, gerçek hayatta olanları aptal kutusundan gördüklerine göre yorumlamaya çalışır oldular. "Bak gördün mü yargıçların yaptığını, zaten İskender de Veli Küçük biliyosun, belliydi arkadan böyle işler çevireceği." Bu sayede soruşturması devam eden pek çok meseleyle ilgili bilgilere dizinin genç senaristleri vasıtasıyla birinci elden ulaşabilen izleyiciler olayların perde arkasını da bedavaya dikizleyebilmenin hazzını yaşamış oluyorlar. Sıfır masraflı entelijansla dolup taşan Perşembe akşamlarının ardından bütün hafta boyunca dizinin "girift" sembolizmini çözerek beyin jimnastiği ile geçiren halkımız, AA tarafından dağıtılan ve 16 ayrı medya kuruluşunda aynı resim ve alt metinle yayınlanan haberleri bu sembollerle yorumlayarak ülke gündeminin gerçeklerini çözüyor. Kurtlar Vadisi - Terör olarak başladığı serüveninin RTÜK engeline takılmasının ardından "ulusalcı yapılanmayı" hedef alan yeni Kurtlar Vadisi - Pusu ile tam gaz yoluna devam eden yapım ekibinin pırıl pırıl ekibine buradan sonsuz sevgilerimi iletiyorum. Hamdi Tanpınar'dan beri sizin gibisi gelmedi, velhasıl ben de izninizle saatimi ayarlamaya gidiyorum. Son not: Herşeye rağmen İskender'in kahvaltı masasında Today's Zaman okuması ilginç geliyor insana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 iki ihtimal var, - ya ergenekon iddianamesi önceden belliydi, ve senaristlerin eline geçti. - ya da kurtlar vadisi pusu senaryosunu çok beğendiler, bunu uyglayalım dediler. hangisi olursa olsun çok komik, ve acınası bi durum savcımızın ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Bir ihtimal daha var... Her şey senaryo... Kurtlar Vadisi'ni yazmak için günün gelişen olaylarını ve hayal güçlerini kullandı senaristler yıllarca. Savcı beyimiz de yazmış bir senaryo, dizisi yapılır. Ama baştaki yazı hep daim kalır. Bu dizideki olaylar ve kişiler tamamen hayal ürünüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Kurtlar vadisini ciddiye alıp köşe yazısı yazanzihniyeti kınıyorum. Tv dizisi lahn, ne büyüttünüz be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 KV için fon'u mit sağlıyor diye birşey duymuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Savcı bey belgeleri de sahte olarak photoshop ile yaptırmış. Nekadar üçkağıtçı bir savcımız var , bak bak üzerine bir de uydurma senaryo yazmış. Nekadar sahtekarmış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 o zaman bu iddianame tamamiyle kurtlar vadisi senarist yönetiminin eline verildi. ki bu da açık bi suç. ama tamamen tesadüf olduğundan senarist kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmicak. canım temiz ülkem benim. sözde temizlenme operasyonun bile öyle kirli ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Savcılığın elindeki belgeler zaten seneler öncesinde (6-7 sene heralde) Tuncay Güney denen adamın evinden toplanmış belgeler. Uygun zamanı beklediler gün yüzüne çıkarmak için. Dikkat etmek lazım neden o zaman değilde şimdi çıkarılıyor. Kesin göremediğimiz bir iş çevriliyor alttan alttan, üstünüde Ergenekon ile örtüyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Ben soyluyorum kulaklarina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 yeşil benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 buda favori adamım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 hani kurtlar vadisi teror vardi hukumet derhal girisimde bulunup yasakaltmisti ve birden kurtlar vadisine savas actilar "cocuklarimiz abuk subuk kahramanalrin eline kalamaz" filan falan diye hatta bir gurup ulkucu anklarada hepimiz polatiz diye pankart acip yurumustu sonra nasil olduysa okullardaki siddet vs vs diye yerin dibine gomulen hirtlar vadisi zink diye cikarilip bastaci edildi, okullardaki siddet haberlerinin ardi kesildi polatla ickisi ve sigarasi ile ugrasmayi birakti medya ne kadar enteresan dimi iki ay once kurtlar vadisini yasakliyip verip veristiren hukumet birden kararindan geri dondu win/win Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 tek korkumuz buydu neyseki öldürüldü sonra bu çocuk sakat dedik totoş çıktı aşık çıktı hiç karışmadı bize oda bitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Medyanın ne yaptığı kendisini alakadar eder de , retük kurtlar vadisi terörü yasakladı , normal kurtlar vadisini değil. Ki yasaklanmasının hemen arkasından normal kurtlar vadisinin senaryo değişikliği ile tekrar yayına geçeceği söylendi. Yani bunun önceden yasaklandı , şimdi yasak kaldırıldı eylemi ile hiçbir alakası yok. Yasak edilen başka birşey , yayında olan başka birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 SoulCube said: tek korkumuz buydu neyseki öldürüldü Deli yürek en güzzeliydi bana göre. Kenanın oynayacağı ve osman sınavın yazcağı Türk işi aksiyon filmi canla başla bekliyorum. Çok da güzel olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 deli yürek efsaneydi be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 eheh türkiyede derin devlet hakkında dizi yapmak fantastik edebiyata girmez ki, zor değil yani geçmişten bugüne bunu okuyabilmek. biraz "malumun ilamı" tadında oluyo yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 rtuk= recep tayyip ust kurulu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 mit tarafından oluşturldu kv.geçmişteki olaylar falan hep aynı yüzdn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 ergenekon davası ilk defa 2001'de açılmış ama istihbarata gittikten sonra dosya kapatılmış. davayla uğraşan eski emniyet müdürü diyordu. senaristler de araştırmışsa bulmuşlardır. akp gelmeden önce de vardı yani bi senede ortaya çıkmadı bu dava. akp sadece çete davasına muhalefeti bastırmak için salak şeyler ekledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar