Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baristalıkla İlgili

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aramızda barista bir arkadas varsa cok sevineceğim cünkü cafeye yeni aldıgım makine de buhar ünitesi tam verimli calısmıyor. Sütü köpürtmek için koydugumuzda ya köpürmüyor ya da direk kaynatmaya baslıyor bunun sebebinin ne oldugunu çözemedik.Yarın değişik markalarda süt deneyeceğiz ve farklı kaplarda. En olmadı makineyi kiraladıgımız yere geri göndereceğiz.Yardımlarınız için simdiden teşekkürler.
Mesaj tarihi:
Letsgetthesunshine said:
Aramızda barista bir arkadas varsa cok sevineceğim cünkü cafeye yeni aldıgım makine de buhar ünitesi tam verimli calısmıyor. Sütü köpürtmek için koydugumuzda ya köpürmüyor ya da direk kaynatmaya baslıyor bunun sebebinin ne oldugunu çözemedik.Yarın değişik markalarda süt deneyeceğiz ve farklı kaplarda. En olmadı makineyi kiraladıgımız yere geri göndereceğiz.Yardımlarınız için simdiden teşekkürler.

sek marka süt deneyin bide genişce picther'lerla

pitcher

http://www.lasiesta.com.tr/barista/images/big_1866.jpg

önce buhar tuşuna basıp 5 sn havasını alın pitcheri buhar cubuğuna taktığınız da ise cubukları sütün 1 - 2 cm icine sokun tamamen en dibe kadar koyarsanız köpürmeden kaynar arada hafif havasını ala ala yaparsanız köpürür
Mesaj tarihi:
Bugun tekrar denedim. Sek içim süt ve dimes sütü denedim.Sek ve İçim süt cok iyi sonuc verdi içindeki yağ değerlerinden mi bilmiyorum ama dediğin gibi büyük pitcherla denedim iyi sonuc verdi. Bi de seni hazır yakalamısken smoothie yapıyorsan bir bardaklık karısıma kaç cc meyve suyu, meyve,buz ve toz koyuyorsun ogrenebilir miyim.

edit:typo
Mesaj tarihi:
kocaelinde izmit lisesinin karşısında ya da tam karşısında olmayabilir oralarda işte şık bi cafe var belki bilirsin fena değil. Bir de İzmit dedin mi akan sular durur benim için ah o boşnak börekcisi ah
Mesaj tarihi:
Letsgetthesunshine said:
evet beklerim kutulu =) ncity içinde direk giriş kısmında. City Life adlı ama tam olarak faliyete geçiremedim eksiklikler var ses sistemi gibi smoothie makinesinin bozulması gibi teknik aksaklıklar yasıyorum =/
ahahah yandın olm çıkmam ki =)
Mesaj tarihi:
Timuçin benim için fark eden bişi olmayacak ki fix para neyse onu alıcam işletmeci ben değilim adam mütahit sıkılmıs babamın arkadası cafe acmak istiyordu arada aracı oldum sadece makine alımları yer bulma koltuk seçim vs. vs. gibi şeylerle.Artısı şu oldu bunları yaparken kendi kuracağım işletmeye hazırlık yapıyor oldum yoksa okulla beraber cok zor.
Mesaj tarihi:
Letsgetthesunshine said:
Bugun tekrar denedim. Sek içim süt ve dimes sütü denedim.Sek ve İçim süt cok iyi sonuc verdi içindeki yağ değerlerinden mi bilmiyorum ama dediğin gibi büyük pitcherla denedim iyi sonuc verdi. Bi de seni hazır yakalamısken smoothie yapıyorsan bir bardaklık karısıma kaç cc meyve suyu, meyve,buz ve toz koyuyorsun ogrenebilir miyim.

edit:typo

kahve ve fraplarla ilgili bilgim var
sek kahve icin en uygun süttür (starbux cafe deneyimi desek daha doğru olur)
eğitim ve kahvenin bütün aşamalarında en uygun süt olarak türkiyenin her yerinde starbux cafede sek kullanılıyo.

sormak istediğin birşey olursa zevkle cevap verebilirim biliyosam
  • Yeni Oluştur...