Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 bu hafta izindeyim, pazartesi sabahı erkenden kalkıp işe gitmeyince, dur bir barbunya pişireyim de kocacık yesin dedim, ehe telefon da el altındaydı, foto da çektim, oldu mu size mis gibi zeytinyağlı barbunya tutosu :)) efenim zeytinyağlı barbunya ailemizin en sevdiği zeytinyağlı olup, gerek tek başına, gerek pilavla, gerek meze olarak, gerekse de diğer yemeklere eşlik etme anlamında muhteşor bir yemektir. az buçuk müzikaldir kendisi ama dozunu kaçırmazsanız karnınız ağrımaz :) zaten ağrısa da olur, zira yemeklerin kraliçesidir, onun için değerdir, hastasıyızdır. laf aramızda çok acayip barbunya yaparım, o bakımdan özellikle tavsiye ediyorum kendi tarifimi. kan çıkmazsa para yok.malzemeler: barbunya(ben donmuş kullandım, eğer taze kullanacaksanız 1 kilo alın, ayıklanınca bir paket superfresh kadar kalır o da)soğan(bir tane orta boy)havuç(superfresh'in içindeki havuç bana az geliyor, ona ek bir orta boy ya da iki minik havuç kullanıyorum. eğer taze barbunyayla sıfırdan yapacaksanız 2 orta boy havuç iyidir)sarmısak(bir iri diş ya da 2 orta boy diş, aslen zevke göre)domates rendesi(tat marka domates rendesinin hastasıyım, çok lezzetli ve pratik, barbunya için bir minik bardak dolusu yeterli. tavsiye etmem ama "yok ben gerçek domates kullanıcam" diyorsanız 2-3 domates rendeleyin, rengini tutturmak için de salça ekleyin bir tatlı kaşığı kadar. bir de domates püreleri var bu uht ambalajlarda satılan, ondan yaklaşık bir paket yeterli olar)su(1-1.5 bardak kadar)şeker(fotoya almayı unutmuşum, sori. 3 tane kesme şeker ya da 2 silme çorba kaşığı kadar olacak)zeytinyağı(tencerenin dibini kapatacak kadar diyelim, göz kararı)tuz - karabiber(göz kararı) bir de evde olmadığı için benim bu sefer kullanamadığım maydanoz ve biber konuları var, varsa kesin koyun, süfer olur.(maydanoz 10-15 yaprak ince doğranmış olacak. biber de bir tane iri doğranmış içine atarsanız çok güzel olur)yapılışı: önce doğrama işlemlerini yapmak lazım."soğanı elimi kesmeden nasıl küçücük doğrarım?" diyenler için işte büyük hizmet. soğan doğramak soğanı boydan ikiye bölün. tahtanın üstüne yatırın. önce soldaki gibi dikine derin çizikler atın. sapına kadar kesmeyin, orası bağlantı elemanı olacak. dibi sağlam kalacak şekilde ince ince aşağı kadar kestikten sonra, sağdaki gibi ince dilimler yaptığınızda soğanlarınız bidicik olacak. soğanı yukarıdaki şekilde minnacık yapın. sarmısağı da küçücük kesin. doğranmış malzemeler barbunyayı yapacağınız tencereye, dibini kapatacak kadar zeytinyağı koyun. bu doğradıklarınızı atın içine. başlıyoruz soğanı ve sarmısağı azıcık kavurun. hafif hafif pembeleşene kadar. cııızzz bııızzzz bunlar pembeleşince barbunya ve minik doğranmış havuçları da atın içine.(eğer barbunyayı benim gibi donmuş kullanıyorsanız 2 dakika önce girsin içeri, buzları çözülünce ek havuçları da atarsınız.) hop hop tencerenin içine domates rendesini de ekleyin. sana kırmızı çok yakışıyor 3 tane keşme şekeri, canınızın istediği kadar tuz ve biberi de ekleyin. şekerci mi baban senin? eğer maydanoz ve biber kullanıyorsanız bu noktada onlar da içeri girmeli. sonra tenceredeki malzemenin üstünü kapatacak kadar su ekleyin.yalnız dikkat: bu miktar su benim gibi düdüklü tencere kullanıyorsanız geçerli. eğer bildiğimiz tencrede pişirecekseniz bol bol su koyun, barbunya çok su çeker. hatta kettle'da eklemek üzere hazır sıcak su bulundurun. suyunu çektiği halde pişmemişse ekler ekler kaynatırsınız. tamaaaaam evet, hazırlaması tamam, sıra pişirmeye geldi. 1) eğer düdüklü kullanıyorsanız, malzemelerin üstünü kapatacak kadar su koyup bir kez karıştırıp düdüklüyü kapatın. düdük öttükten sonra 16-18 dakika pişirmek yeter (barbunya tazeyse 16, donmuşsa 18). 2) eğer normal tencere kullanıyorsanız pişme süresi bir saati kesin geçer, bir buçuk saate kadar yolu vardır. altını çok açmayın, ilk yarım saatten sonra 20 dakikada bir kontrol edip birkaç tur karıştırın. pişmediği halde suyu azalıyorsa kaynar su ekleyin. barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. pişme bittikten sonra altını kapatıp tencerede bırakın, soğurken iyice yağına otursun, helmelensin. sonra bir servis kabına alın, iyice soğutun. mis gibi barbunya daha soğumadı bu, acele ettim foto için :P beyaz pilavla çok yakışır, başlı başına öğün olur. ama yemek üstü zeytinyağlı olarak da yenebilir tabi. ben barbunyaya limon sıkmayı severim, tavsiye de ederim, ama size kalmış. afiyet olsun, yarasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EzerGecer Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Çok yağlısı adamı bozar dikkat etmek lazım bu arada. Eline koluna sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkness87 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 eline sağlık olsada yesek şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dillinger Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 oha ya yazlari en sevdigim yemektir zeytinyagli barbunya , kafayi yedim son resmi gorunce . *yemeksepetinden ogle tatilinde zeytinyagli barbunya yiyebilecegi yer bakar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dillinger Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Bi de zeytinyagli barbunya beyaz peynir taze ekmek kolayla super gider bi deneyin derim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Eline sağlık Emaleth. +rep :) Ben barbunyadan hiç haz etmem. Ama olunca da deli gibi yerim. Ne bileyim bana ikiyüzlü kuru fasulye gibi geliyo kendisi xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 valla çok makbule geçti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Oglen yemegi saatine denk gelmis topik =d Eline saglik, lezzetli gorunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 ellerine sağlık.. emaa bana düdüklü kullanmayı öğret :D korkuorum ben ondan.. korkumdan düdüklüye koyamayıp 3 saat normal tencerede yemek pişirdiğimi biliorum yaa :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 valla emaleth bana kilo aldırıcaksın. çok güzel tutoriallar bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 (tu)olsa da yesem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 süper. devamını bekliyoruz. artık öğrenci olarak sulu yemek istiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finkel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 ooh harbi severim zeytinyağlı barbunya..mm yaptırim yarın sfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 emaleth yine döktürmüşsün be :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 herkese afiyet olsun :)) @obsesifik: neden korkuyosun ki düdüklüden? o patlayan düdüklüler eskidenmiş. teknoloji çok ilerledi, ehe.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 eline sağlık emaleth. akşam deneyeceğim bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 eline sağlık müthiş de superfresh olmamış=( ben bile kasıp alıp ayıklıorum eeheh edit: bir de 3 tane kesme şeker çok gibi geldi..bir çay kaşıüı toz şeker daha iyi gibi sanki. ema apla yanlış anlama fikir veriorum sadece=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 limon sıkcan limon! ekmek bancan sonra! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 kova getirin benim salyalar durmuyooo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ajikal Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 içine ufak bir patates doğrasanız daha güzel olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Ema naptin sen! Off. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 1 ema 2 ben : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 emaye abla sonunda yaw bi ev yemegi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 ohhh eline saglık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 ZZzzooooaaaarrtt!!!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar