matama Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 turkiyedeki polis radarlari hangi band i kullaniyor bileniniz var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 paramecium nerdesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Araçlardaki radarların frekansları aslında kolaylıkla değiştirilebilir. Hatta radar dedektörlerini yanıltmak için değişken frekansla çalışan radarlar da yapılabilir. Açıkçası bir bilgim yok tam olarak nasıl bişeyler kullanıldığına dair. Sadece tahminde bulunuyorum. said: türkiye deki tüm örnekleri stalker adlı markanın (bkz: http://www.stalkerradar.com) dsr serisi olup ka bandında 34.7 frekans değerini kullanır. Ayrıca şöyle bişeyler buldum faydalı olabilir. Lazerli sistem de kullanılıyormuş. Bana lazerli sistemin ışık gönderilerek yanıltılabildiğinin iddia edilmesi biraz fantastik geldi. said: Trafik polisleri araçların hızlarını ölçmek için 2 farklı sistem kullanırlar. 1-RADAR 2-LAZER RADAR: Radar radyo dalgasıdır. Yola uygun şekilde konuşlanmış radar aracı kendisine doğru yaklaşan otomobile doğru radyo dalgaları yollar. Gelen araca çarpıp yansıyan dalgaların gidiş-dönüş zamanına göre gelen aracın hızını ölçer. Bu tür radyo dalgası ile çalışan radar cihazlarını algılayan dedektörler ise aslında basit bir radyo alıcısıdır. Tek farkı ise radar dedektörünün frekansı polis radarının frekansına ayarlanmıştır. Eğer radar dedektörü yalnız alıcı ise (pasif ise) polis aracı tarafından kesinlikle farkedilemez. Eğer polis aracı radyo dalgası (radar) yöntemini kullanıyorsa ve karşıdaki araçta da pasif dedektör varsa radar gelen aracı yakalamadan dedektör radarı fark eder ve uyarı verir. Bu durumda sürücü yavaşlarsa radara yakalanmadan geçer ve kesinlikle trafik aracı bunu fark edemez. Bir başka tür radar dedektörü ise "aktif dedektördür'. Bu cihazlar hem alıcı hemde vericidir. Yani polis aracının gönderdiği sinyali algılayınca kendiside karşıya yanıltıcı radyo sinyali gönderir ve polis aracındaki cihazı yanıltır. Bu tür aktif dedektörler polis aracı tarafından fark edilebilir. Radyo dalgası dışında ikinci hız ölçüm yöntemi ise lazerdir. LAZER: Lazer yöntemi, ışık sinyali ile hız ölçer. Trafik aracı, gelen araca lazer ışığı gönderir. Gelen araca çarpıp yansıyan ışığın gidiş-dönüş zamanına göre hız ölçümü yapılır. Lazer yöntemine göre de dedektörler vardır. Bu tip dedektörler de pasif veya aktif olabilir. Pasif olan lazer dedektörü kendisine doğru yollanan lazer ışığını algılar ve uyarı sinyali verir. Bu uyarı ile sürücü yavaşlar ancak çoğunlukla yakalanmaktan da kurtulamaz. Çünkü dedektör polis aracını algıladığında, polis de sürat yapan aracı algılamıştır. Çoğunlukla yavaşlamak için yeterli süre olmaz. Polis hız limitini aşan aracı yakalamış bile olsa lazer dedektörünü fark edemez (tabii ki aracın içindeki dedektörü gözü ile görürse o başka ) Lazer dedektörlerinin aktif olanlarıda vardır. Bu türler kendi içindeki LED ile polis aracına doğru yanıltıcı lazer sinyali gönderir ve aleti yanıltır. Bu tür dedektörler polis cihazı tarafından fark edilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 O kadar fantastik değil, lazerin yaptığı sonuçta yansımayı ölçüp oradan hız tayini yapmak. Bu eleman çakallık yapıp geri ışın yollayıp aletin kafasını karıştırmak üzerine kurulu. Tabii hangi nabza göre şerbet vereceğini de düşünmek lazım. O tarafı uydurma olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Şimdi şöyle bişey var. Sinyal alıcıya doğrusal girmek zorunda değildir daha geniş bi alandan algılanabilir. Ama ışık doğrusal olarak gönderilir ve alınır. Kızılötesi alıcılardan hatırlayacağınız gibi alıcı ve vericinin birbirine bakıyor olması gerekir. Bu yüzden 300.000 km hızla gönderilip geri alınan bir ışığın nasıl dağıtılıpta o alıcıya doğrudan farklı gönderilebileceğini benim aklım almadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 laser geyiklerini mythbusters'ta denemişlerdi.. laserı atlatamadılar ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 abi adam laseri zaten arabadan seksin gelsin diye gönderiyor, sen direk alete ışık göndersen adamın işine bile gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 aletin hesapladigi gidip gelme mesafesinin x2 olayini karistirmis oluyorsundur belki.. off ne salladim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Quibble said: aletin hesapladigi gidip gelme mesafesinin x2 olayini karistirmis oluyorsundur belki.. off ne salladim. O zaman 160 yerine 320 görecek radar, sen de "Memur Bey, bu araba sizce 320 yapabilir mi?" diye çamura mı yatacaksın? Bizim polis o arabayı direk bağlar seni de ceza manyağı yapar, denildiği gibi adamların işine bile gelir :) Bir ara babamda pasif radar algılayıcı vardı, yalnız tek frekansı izlemediği zaman çok eğlenceli olabiliyor. BabamEskişehir'e arada gidip geliyor, Kütahya-Eskişehir'de hava üsleri ve radar istasyonları yüzünden alet delleniyordu "Hayır bizi buldular bizi buldulaaar!!!" diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 aman ne bilim ya =) tutar dedim. tutmadi. hehehe =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Arabanın önüne karadelik bağlayabilirsen aşabilirsin lazerli hız algılayıcıyı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xelee Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 sanayiden alabilio muyuz? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 alamannı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Vodan said: Arabanın önüne karadelik bağlayabilirsen aşabilirsin lazerli hız algılayıcıyı :) Hem zaman ve mekanda anında seyahatte cabası! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Cd bağlayınca bozuluyormuş radarlar. Hatta patlıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 cd yetersiz sadece radyo bandında işliyo dvd +r olunca lazer bile haklar çift katmanlı olursa sakat çünkü polisler anlıyormus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 lol bluray disk zaten cihazı bozuyomuş direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 cihazı bozmak için blu ray yeterli deil ps 3 te lazım hem böylece çok ucuza geliyor hem de %32 şansla patlatma imkanı sunuyor tek başına bir diskin patlatabilmesi hiç bilimsel değil zaten bu açıdan cihazdaki optik sistem verici yani patlacı vazifesi görürken diskte alıcı konumunda kalıyor paraya kıyıp blu ray writer hamann mod yaparsan direk patlatırsın hem de 10x patlatırsın, daha da havalı olur, biraz fazla para gider ama değer yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 HD-DVDler de patlatamadığı için tutmamıştı zaten. typo be typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 toshiba, olmadı polise rüşvet verirsin dedi, tutmadı, hem patlatamadı hem de kendisi patladı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 paramecium said: Selam, Aynamda 3,5" HDD'den arkadaşın söktüğü ama benim elimde oynarken gaspını gerçekleştirdiğim son derece hoş saten dokulu alüminyum bir halka sallanır. Saygılar. paramecium'un foyası ortaya çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Selam, -İlk çıkan cihazlar radarı algılayıp uyarı veriyordu. -Sonradan çıkanlar ise uyarı ile birlikte bozucu sinyal gönderdiler ve cihaza geçici süre(3-5sn) hata moduna soktular ve size hızınızı düşürecek zaman tanıdılar. -Lazer ile ölçüm yapanlarda da geçizi hata modunu duymuştum ama sadece duyum. http://www.valentine1.com/ Bu marka, benim en çok duyduğum marka. USA pazarında birçok Audi forumunda rastladım. Bazıları montajı tampondaki hava yarığına yapıyor ve cihazı da kapalı bir göze monte ediyorlardı. Görünmesi ve bulunmazsı zor oluyormuş. Radarlarda dalgaboyunu değiştirme opsiyonu var diye biliyorum. Bu cihaz hangi dalga boyunda radar/lazer olduğunu gösteriyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Amman ha polise gidip be "dalgaboyunuz kaç megahertz" diye sormayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Selam, Bence de; görev başındaki memura hakaretten alırlar sizi arka koltuğa ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Puahuahua. Nabacan kardeş benim dalganın boyunu cevabı verir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar