Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazık be vallaha yazık billaha yazık...

Drakkahn

Öne çıkan mesajlar

Pamuk oğlu gelecek hepinizi , arkasından 3 nokta koyuyorsun. Bu tarz imalı ve her yola gelebilcek noktalarla bitirilen cümlelerin burada yasak olduğunu biliyoruz. O yüzden onu açmanı istedim.

Heralde kendi yazdığının farkındasın orda "hepinizi" diyor. Hepinizi kelimesinin anlamını da bildiğini söylersek bunda garipsenecek bir durum yok sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Tek şey değil birçok şey anlıyorum , benim ne anladığım da seni alakadar etmez. Sen kendin madem oraya bu kitlşeye bir cümle yazmışsın 3 noktalı , ne ima ettiğini yazmak durumundasın. Onun dışında kim nasıl düşünürse onu yazmış olduğunu kabul etmiş olursun.

Bunu da sen kendin nekadar doğru bilirsin sana kalmış. Forumda herkes birbirine 3 noktalı cümleler yazar hale gelirse hiç hoş olmaz heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Medyum olamadım daha , niyet okuma kabiliyetim yok üzgünüm. da... ile o yukardaki cümleyi benzetebiliyorsan da diyebileceğim birşey yok.

Olursun üzülme, açarız bi gecekondu sana, üflersin, muskalar yazarsın falan. Alırsın önüne de Kuran-ı Kerim, sallarsın gelene gidene. Senin ne eksiğin var be Hori, sende para kazan. Dur sana bir de kıyak geçeyim.

"..."

Senin için :D.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh güney kore örneği çok güzel olmuş, "faşist militarist" düzen yok orda şu an, hayvanlar gibi liberal demokrasi var. çünkü darbeyi yapan askerler vesayet rejimini sürdürmemiş, herkes işine gücüne bakmış, girişimdir, serbest rekabettir, liberal ekonominin bütün gereklerini yerine getirmişler, ve buna 60larda başlamışlar..bunun yanısıra abd ile de, çevre ülkelerle de (kuzey kore hariç) siyasi ve ekonomik ilişkileri gayet iyi tutmuşlar. bu tutuma bakarak nasıl bu kadar kalkındıklarını anlamak mümkün.

biz daha sistemi doğru düzgün işletemediğimiz gibi serbest piyasaya ancak 80lerin ortasından başlayabildik. adam gibi bir hukuk düzeni getirip ekonominin gereklerini karşılayabilecek reformları zamanında gerçekleştirebilseydik bugün biz de daha iyi bi durumda olabilirdik.

gelelim juzzam'a, lütfedip forumda bilgiçlik taslamayı bilen ama esas lafa geldiğinde "hahays demagoji yapıyosunuz, tenezzül etmiyciiim" rotasına kayan üslubun, aslında söyleyecek çok şeyinin olmadığını ima ediyo bana. bu ülkede 70 milyon nüfus+dünyanın en büyük 2. ordusu varsa, burada çıkarı olan herkes bizimle işbirliği yapmak zorunda. biz de kalkınmak için sermayedar ülkelerle işbirliği yapmak zorundayız. işbirliği geçici olabilir, şekil ve form değiştirebilir, zaten politika bu demek. ama illa birileriyle temas halinde olmamız gerekiyo bana kalırsa. ve bu "birileri" tercihini AB'den yana kullanmak, iran veya rusyayla kullanmaktan daha akılcı geliyo bana. bunun nedeni de demokratikleşme garantisi.

doğal kaynaklarla ilgili her topikte söyledim, yine söylüyorum, birikmiş sermayemiz yok, yok, yok..türkiyenin en çok kazanan, en zengin şirketlerine bak, yine yabancılarla ortaklık yaparak bazı yatırımlara girebiliyo, neden?

petrol çıkarmak inanılmaz masraflı bir iş+çıkardığın petrolün kalitesi, kullanılabilirliği ne ölçüde bu girdiğin masrafa değecek belli değil. devlet bu kadar cari açıkla, bu kadar borçla böyle bi yükün ve riskin altına girebilir mi bugün? giremez. yerli sermayede bu işe girişecek kadar para var mı? yok. bütün dünyada petrol krizi var mı? var. napıcaz peki?
Sosyal ağlarda paylaş

İki can düşmanı ülke ile de iyi ilişkiler içinde olabilmek başarıdır bana göre. Bu da bir siyasettir. Neden ikisi birbirine düşman diye biri ile iyi geçinip diğeri ile ilişkilerimizi baltalayalım ki ? Orta yol bularak ikisinden de çıkarlarımız doğrultusunda yararlanmak Türkiyenin uzun yıllardır yapmadığı bir strateji idi. Tüm komşulara düşman olup çıkmıştık.
Sosyal ağlarda paylaş

dimi

denge politikasi

osmanli k3nkler kitabini yazmisti

peki durum oyle ise niye hala natodayiz?

madem taraf olmaya gerek yok cikalim rusya ilede iyi iliskiler kuralim cin ilede

amerikadanda faydalanalim rusyadanda

bunalrda salakya ikili oynamayi farketmeden her turlu yardimi yaparlar

biraz ondan biraz ondan

mahalle bakkali psikolojisi ile ulke boyle yonetiliyor iste asfdasdf
Sosyal ağlarda paylaş

akp milli görüşçülüğü, vakit gastesi mantalitesini devam ettiriyo olsaydı bugün zaten israille hiç alakamız yoktu. ama durum böyle değil. türkiyenin bu topraklarda oynaması gereken rol arabuluculuk, ve bu bütün dünyanın işine gelicek bişey. eğer iranın nükleer programında bi uzlaşma sağlanırsa ABD diplomatik ilişkileri 30 yıl sonra yeniden başlatmayı düşünüyo iranla. bu da bölgedeki bütün ülkelerin işine gelir bence. israil zaten yeteri kadar ülkeyi karşısına almış durumda, türkiyeye öyle kolay kolay sırtını döneceğini zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor olay taraf olup olmadığın değil , sen sıfatlara bakıyorsun eylemlere değil. Bizi burda sıfatlar değil olanlar , eylemler ve sonuç ilgilendirir.

Biz natodayız diye rusya ve çinle ilişkilerimiz kötümü ? Hayır değil. Ozaman senin dediğinin hiçbir önemi kalmıyor bu konu ile alakalı olarak. Eğer bu yüzden ilişkilerimiz kötü olsaydı ozaman dediğin önemli olurdu.

O sıfatlara göre devlet yönetilcekse , başında sen ol. Eylemlerden çok sıfatlara önem verdiğin için. Politika , siyaset uluslar arasında bu bir oyun. Herkes kartlarını kapalı oynuyor. Sİyaset kesip atmak değil , ara yolları bulmak için kullanılır. Geçmişte kesip atılmış dış politikaların ülkeye neler kaybettirdiğini gördük.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
akp milli görüşçülüğü, vakit gastesi mantalitesini devam ettiriyo olsaydı bugün zaten israille hiç alakamız yoktu.

Bu yüzden mi inanıyosun akp'nin milli görüşçülüğü bıraktığına?

Hani şu laikliğe karşı eylemlerin odak noktası olmaktan damgalanmış partiden bahsediyoruz di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
sir said:
akp milli görüşçülüğü, vakit gastesi mantalitesini devam ettiriyo olsaydı bugün zaten israille hiç alakamız yoktu.

Bu yüzden mi inanıyosun akp'nin milli görüşçülüğü bıraktığına?

Hani şu laikliğe karşı eylemlerin odak noktası olmaktan damgalanmış partiden bahsediyoruz di mi?

Aynı zamanda Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanından.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
gelelim juzzam'a, lütfedip forumda bilgiçlik taslamayı bilen ama esas lafa geldiğinde "hahays demagoji yapıyosunuz, tenezzül etmiyciiim" rotasına kayan üslubun, aslında söyleyecek çok şeyinin olmadığını ima ediyo bana.

Keşke bir okusaymışsın. O kadar da "tenezzül" ettik halbuki.:)

sir said:
bu ülkede 70 milyon nüfus+dünyanın en büyük 2. ordusu varsa, burada çıkarı olan herkes bizimle işbirliği yapmak zorunda

Olgulara bakmadan atılan internet yazarı gençliğe hayranım.:)
Çok tatlı bir güç fetişimiz var. Peki o 70 milyon nüfus ve güçlü ordu bölgede güç dengelerinin değişmesie engel veya bir şekilde etkili olabildi mi? Söz gelimi 15-20 sene önce kürdistan kurulacak dediklerinde herkes dalga geçiyordu. Bugün resmen olmasa da bayrağı merkez bankası ve parlementosu ile fiilen bir kürdistan komşumuz var. Hatta bu 70 milyon nüfus ve büyük ordu dağlıca saldırısı sonrası başbakanın, bir kaç ay sonra sayın bush ile görüşmem var orada bu konuyu tartışacağım demesine engel olabildi mi?

sir said:
doğal kaynaklarla ilgili her topikte söyledim, yine söylüyorum, birikmiş sermayemiz yok, yok, yok..türkiyenin en çok kazanan, en zengin şirketlerine bak, yine yabancılarla ortaklık yaparak bazı yatırımlara girebiliyo, neden?

Benim bahsettiğim ülkede çıkabilecek petrol/doğalgazdaki payımızdan kendi elimizle feragat etmemiz. Senin bahsettiğin ise çıkarma işlemi. Bu yasa ülke çıkarları lehine de yapılabilirdi sen tutmuş hala ezber cümlelerle ama sermayemiz yok diyorsun. Çıkarma işlemi yada çıkaracak kişinin sermayesi olup olmaması, devletin çıkacak petroldeki hakkından feragat etmesinden bağımsız bir durum. Hala demagoji peşindesin :) Elbetteki ortaklıklar kurulacak elbetteki bir şekilde petrol çıkartılacak ancak salak gibi ülke topraklarından çıkacak kaynaklardan feragat etmenin anlamı yok.

sir said:
petrol çıkarmak inanılmaz masraflı bir iş+çıkardığın petrolün kalitesi, kullanılabilirliği ne ölçüde bu girdiğin masrafa değecek belli değil. devlet bu kadar cari açıkla, bu kadar borçla böyle bi yükün ve riskin altına girebilir mi bugün? giremez. yerli sermayede bu işe girişecek kadar para var mı? yok. bütün dünyada petrol krizi var mı? var. napıcaz peki?

Devlet çıkarsın diyen yok. Ama kanunlar aracılığı ile alınacak ülke payı çok azaltıldı tekrar yazıyorum bu pay petrol çıkaran avrupa ülkelerinde %70 lerde ırakta %25 bizde kıta sahanlığında çıkacak günlük 10.000 varile kadar ülke payı %2. Irakta çıkanı da ıraklılar çıkarmayacak Shell, BP, Exxon çıkartacak:) ama ırak ahalisinin payı %25. Hatta o kanunu bile zorla çıkardılar. Bizde kendi yasal iktidarımız kendi eliyle payımızı %2 ye indirdi. Hala daha niye tenezzül ediyorsam? :)

sir said:
türkiyenin bu topraklarda oynaması gereken rol arabuluculuk, ve bu bütün dünyanın işine gelicek bişey

Çok güzel yaa :)Yanlış anlama ben bu naifliğimi kaybettiğim için üzülüyorum. Esasında sana değil senin üzerinden kendime kızıyorum. Yoksa senin hayat tecrübene de saygı duyuyorum ama bu konu altında ilk yazımda da değindim ve örneklerle de anlattım, tekrar yazıyorum bu çok kozmetik. Böyle bir rol yok. Güçlü olanın arabulucuya ihtiyacı olmuyor ne yazık ki, onlar için sadece risk analizi var.

Hala örneklerle devam ediyorum. Kofi Annan da arabulucuydu. Ne oldu? Güney kıbrıs, "KIBRIS" olarak tescillendi, Kuzey Kıbrıs'a ise kabile muamelesi yapıyorlar.

Sana tarihsel olgulardan bahsediyorum, yaşanmış örnekler veriyorum bana gelip söyleyecek çok şeyin yok bence diyorsun sonra da ezber laflarla geçiştiriyorsun acaba diyorum boşuna mı yazıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

bölgede belirleyici rolü kendi elimizle teslim ettik zaten, o bir hataydı. eninde sonunda kuzey ırak'a girmemiz gerekeceği belliyken teskereye "hayır" dedik ve abd de kürtleri kullandı, şunu yaptı bunu yaptı yine istediğini elde etti. ama o amerika, zaten ne bm ne de nato tanımayan korkunç bi güç. bu güç beraberinde daha fazla düşman getiriyo, o da ayrı mesele.

teskere meselesinde hani daha insancıl davranmış olduk da, ulusal çıkarlarımıza ne derece denk düştü bilemiyorum..neticede pkk hortladı, dağlıca oldu vesaire..

şimdi kürdistan diyoruz da türkiyeden gelecek su, yatırım, ticaret yolları olmadan orada ne ölçüde istikrarlı bi devlet kurulabilir bunu konuşmak lazım. yani bu kürdistan türkiyeye ne ölçüde düşman bi devlet olabilir? örneğin toprak talebinde bulunabilir mi? ben orada abdnin kendi eliyle türkiyeye düşman bi devlet kuracağına ihtimal vermiyorum, çünkü bu bizi iranla ittifak yapmaya zorlar, o zaman da hem abdnin bölgedeki tahakkümü hem de israil çok açık tehlike altında kalır. bizim çıkarlarımız açısından ırak'ın bölünmemesi de iyiydi ama o konuda söz hakkımızı kürtlere kendi elimizle teslim ettik. o konuda geçti borun pazarı diyebiliriz artık, önümüzdeki günler ne gösterecek bakıcaz.

kıbrıs konusunda biz zaten haksızız, dünyanın hiçbi ülkesinin tanımadığı bi devletin toprakları üzerinde işgalci olarak duruyoruz 30 yıldır. kıbrıs halkı bile çekilmemizi istiyo, zamanında çekilmediğimiz için başımıza gelmeyen kalmadı zaten (ambargolar-krizler-nihayetinde darbe).

gelelim petrole, daha önce de dediğim gibi bu iş acaip riskli, türkiyede kullanılabilir ve kolay çıkartılabilir petrol var mı yok mu o bile belli değil, şimdiye kadar doğru düzgün verim alınmış bi yer yok. dolayısıyla yabancı şirketler uzun vadeli bir garanti istiyor burada yatırım yapmadan önce. daha önce de milyonlarca doları boşa harcayan şirketler olmadı mı karadenizde petrol ararken? milli menfaat düşünmeden önce ortalıkta doğru düzgün petrol var mı yok mu ona bakmak lazım. ona da önceden bakılmamış malesef, bu konularda doğru düzgün düzenleme de yapılmamış.
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanabileceğimiz kozları kendi elimizle verdiğimiz tezine katılıyorum. Sadece tezkere anlamında da değil. Yapmaya çalıştığımız kanunlardan tut tutarsız devlet politikalarına kadar.

sir said:
kıbrıs konusunda biz zaten haksızız, dünyanın hiçbi ülkesinin tanımadığı bi devletin toprakları üzerinde işgalci olarak duruyoruz 30 yıldır. kıbrıs halkı bile çekilmemizi istiyo, zamanında çekilmediğimiz için başımıza gelmeyen kalmadı zaten (ambargolar-krizler-nihayetinde darbe

Kıbrıs sorunu aslında düşündüğümüzden daha karmaşık. Biz suçlu gözüküyoruz AMA, olayın bir de gözükmeyen yüzü var.

Zamanın ABD dışişleri bakanı, nobel barış(!) ödüllü Henry kissinger, 1974 deki kıbrıs harekatı sırasında abd nin bize illegal yoldan silah satmasını desteklemişti. Hatta bilinen bir gerçeği yazayım, ingilterenin, türkiyenin harekatını engelleme girişimine engel olmuştu Kissinger.

Yani "biz kıbrısa girdik dünyada bize kızdı biz suçluyuz" dan ötesi var o olayın içinde. Amerika bir çok konuda ikili oynuyor.

Karadenizde 10 milyar varil petrol rezervi olduğu tpao genel müdürü tarafından açıklandı. zaman.com.tr doğan medyasına güvenmiyorsunuz diye :)
Sosyal ağlarda paylaş

petrol konusunda atıp tutmak istiyorum iznizle kulaktan dolma bilgilerimle.

petrolun varili 250 dolar olunca amerika kaya petrolü denen yer altı rezervlerini kullanacak, 250 dolar varil maliyeti diyolar. aynısı türkiye için de geçerli diyolar. o yüzden zamanında kuyuları açıp açıp üsütne beton dökmüşler.

yalan mı bu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...