Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kerkük Kürt yönetimine bağlanıyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kerkük kürtlere biraz zor bağlanır..kürtler klasik ortadoğu tipi blöf ve palavradan hareketler yapıyor.il meclisinde sayısal üstünlükleri olduğundan,hiçbir ysal dayanağı olmadan sembolik karr çıkardılar.abd desteği olmadan kerkükü alacak ne hukuki,ne siyasi nede askeri gücü var.abd kerkükü ıraktaki barışın anahtarı olarak görüyor ve kürtlere bırakmayacak.keza kerkükü bırakmak istese bile, türkiye+suriye+iran ve merkezi ırak devleti, "kürdistan" devletini doğmadan boğuverir ambargoyla.ntv saçma bir olayı dramatize ederek vermiş,hepsi bu...
Mesaj tarihi:
kerkük şu an kürt kontrolünde zaaten, fiilen bağlanması çok şey değiştirecek mi? izliyoruz öylece, orada dost dediğimiz insanların katlini de izledik, topraklarının gidişini de izliyoruz, "rte stun" yedik ülkece...
üzülmeyin ama, ne de olsa "bir gece ansızın 81 düzce, 82 musul, 83 kerkük" :)
Mesaj tarihi:
kerkükün fiili kürt kontrolünde olmasının tek sebebi, merkezi ırak yönetiminin yeni yeni güçlenmesi,arapların mezhep kavgası yüzünden ittifak olamaması ve merkezi ordunun daha kurumsallaşamamasıdır.dikkat ederseniz yerel militan güçler bertaraf edildi (başta sadr güçleri),araplar parlamentoda kürtlere karşı birlik oldu,ırak ordusu güçlendi ve 140. madde kadük bırakıldı.şu halde geçen zaman sürekli kürtlerin aleyhinedir.başta türkiye,bölge ülkelerinden kapsamlı ambargo yemek korkusundan da oldu-bitti yapamamaktalar.

kürtlerin burnu çok sürtülecek daha,ama ahmak barzani dengelerin değiştiğini hala farketmemiş görünüyor.bir şekilde acı bir ders alacak..
Mesaj tarihi:
Durmak yok yola devam.

AKP döneminde dış politikada kazandığımız bi zafer söylesenize bana, "aha işte şurada irademizi gösterdik, herifler geri adım atmak zorunda kaldı" diyebileceğimiz, şifa için tek bir olay.

(17 Aralık'la gelmeyin bana yalnız)
  • Yeni Oluştur...