di Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Selam, Bu konu altına okuduğunuz, yararlı bulduğunuz ve/veya hoşunuza giden yazıları, linkleri koysanız ve bu da sticky olsa pek güzel olur kanımca. Hatta pdf olarak biriktirilsin. Kategoriler halinde host edeyim. Toptan faydalanalım. Okumak istediğim çok şey var ve bunlarla uğraşırken kaçırdığım yine çok şey var. Biraz da bu yüzden istiyorum böyle birşeyi. Mümkündür ya da değildir gibisinden onay istiyorum plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Ya atı alan üsküdarı geçti sen hala okuyim diyosun :) Bildiğin kadarını icraata geçir cebini doldur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 insanlari tesvik etmek ve gorunurlugu arttirmak adina konuyu gecici bir sureligine sticky yaptim. yeterli kaynak olustuktan sonra okunasi konular konusuna da seyederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Liste halinde bir şeyler yazacaktım ama derleyemiyorum. Aklıma geldikçe bir şeyler ekleyeceğim. Şu anda okumaya yeni başladığım küçük ama çok faydalı bir kitap var; Javascript: The Good Parts. Normalde hiç bir teknoloji kitabını baştan sona okumamıştım ama bu kitap kendini okutuyor cidden. Yazarı Douglas Crockford, kendisi Yahoo'da javascript projelerinin başındaki adamdır ve ecmascript takımında da çalışmaktadır. JSON notasyonunu da o bulmuştur hatta.. Kendisinin makalelerini ve seminerlerini web üzerinden takip ederdim, slashdot'ta kitabını görünce hemen bulup okumaya başladım. Kitap daha çok ileri seviye javascript üzerine. Yani size "genişleyen pencereler nasıl yapılır" gibi DOM ile bağıntılı şeyler anlatmıyor. Tamamen javascript'in yapısına iniyor ve programcı gözüyle nasıl kullanılması gerektiğini anlatıyor. Eğer web üzerinde geliştirici iseniz ve javascript ile uygulamalar geliştiriyorsanız bence kesinlikle okumalısınız. Kitaptan bir parça; "...her programlama dilinin iyi ve kötü yanları (good & bad parts) vardır. iyi programcı, dilin kötü yanlarını kullanmadan, iyi yanlarıyla çalışabilendir...". İşte kitap da javascript'in iyi yanlarını anlatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 said: 08 - 09 Ağustos 2008 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi 'nde (Beşiktaş - Üsküdar iskelesi yanı) ücretsiz olarak seminer düzenlenecek. 2 gün sürecek bu etkinlikte RIA ve Web 2.0 kavramları çerçevesinde teknoloji, servis ve uygulama tanıtımı odaklı sunumlar yapılması amaçlanmaktadır. Yurtdışından katılacak önemli RIA geliştiricilerinin düzenleyeceği eğitsel ve tanıtım amaçlı sunumlar, yerli ve yabancı geliştirici ve uygulama sahipleri tarafından yapılacağı için İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleştirilecektir. Seminerlerimiz ücretsiz ve programımızda yer alan konularla ilgilenen herkese açıktır. Şuanki program içeriği; 1- Enrique DUVOS (Adobe Inc.) Topic: Adobe Flex & BlazeDS & LiveCycle DS 2- Mihai PRICOPE (Miti) ( Adobe Inc.) Topic: Flex and server Technologies (PHP, .NET, CF, Java): Working Together! 3- Selçuk BOZDAĞ ( Dundee University, Iskocya) Konu: Java ve Flex ile kurumsal Yazilimlar Gelistirmek Konu: Gercek Zamanli web Devrimi 4- Bilal Akçay (logo) Konu: kurumsal bir RIA uygulamasından ne bekliyoruz? 5- Okay YILDIRIM (Enocta) Konu: Adobe flash CS3 üzerinde Adobe AIR Uygulamaları Geliştirmek. 6- Murat K.Girgin (Egnity, MMIstanbul) Konu: Adobe Coldfusion 8.0 ve RIA 7- İhsan Varol Konu: JavaFX ve SQL Lite Kullanarak Uygulama Geliştirme 8- Daron Yöndem (INETA) Konu: Silverlight 9- Çağdaş Tülek (Knowband) Konu: Flex ve Media Servers (FMS, RED5 ve WOWZA) 10- Cengiz Can (Advancity) Konu: video Akış Protokolleri: RTMP, RTMFP, AMF 11- Volkan Biçer (Yahoo!) Konu: Geliştiriciler için Yahoo Developer Network’ü 12- Ali Babaoğlan (Microsoft) Konu: web3.0 13- Mehmet T Akalın Konu: Mobil ajax uygulamaları ile ilgili dünyadaki gelişmeler ve mobimus (açık kaynak kodlu mobil uygulama geliştirme platformu) hakkında kısa bir bilgilendirme 14. Nesim Sezer Konu: Location Based Sosyal Ağlar Konusunda Mobil Uygulamalar Geliştirme 15- Ferruh Mavituna Konu: web Uygulama Güvenliği 16 - Zehra Doruk ( Enocta - MMIstanbul) Konu: e-learning 2.0 17- Azer Koçulu ( Gitti Gidiyor.com) - Secilen birkac ileri uygulamanin teknik incelemesi - Python ve Comet - Gelecegin browser teknolojileri 18-Etkin Çiftçi (bilende - IxDA) Konu: Kullanıcı Merkezli Tasarım ve IxDA ulaşım bilgisi : http://www.riatalks.com/istanbul/agust/ria_kroki.cfm kayıt olmak için acele edin http://www.riatalks.com/istanbul/agust/ria_attends.cfm Alinti: Zoque Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 finallerin bitimiyle boşluğa düştüğüm şu günlerde iyi gider bu konferans, tenks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 riglous said: 8- Daron Yöndem (INETA) Konu: Silverlight aksam 7 de burdayım mezun tanıdık :) gorusmek üzere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 adobe un 2 sunumunu izledim öldüm sıkıntıdan bastım çıktım, bide kurumsal falan diye ayrı program hazırlamışlar ama bana hepsi pek bi kurumsal geldi, adamlar ürünlerini tanıtıyo sonuçta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 http://www.alistapart.com/articles/sprites2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar