sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 iyide komşularıyla sorunu olan, etnik azınlık sorunu olan, ifade hürriyeti sorunu olan, sınır sorunu olan bi ülkeyiz, o yüzden yunanistanın hatta kıbrıs rum kesiminin girmesi çok normal..bizse kürt sorunu, ermeni meselesi, kıbrısı vesaireyi çözmeden zaten giremeyiz.
hoccemama Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 sir said: iyide komşularıyla sorunu olan, etnik azınlık sorunu olan, ifade hürriyeti sorunu olan, sınır sorunu olan bi ülkeyiz, o yüzden yunanistanın hatta kıbrıs rum kesiminin girmesi çok normal..bizse kürt sorunu, ermeni meselesi, kıbrısı vesaireyi çözmeden zaten giremeyiz. yunanistan, kıbrıs rum kesimi kıbrıs sorununu çözdüde mi girdi. türkiyede azınlık sorun mu var?( olabilirde omayabilirde aklıma somut bir şey gelmedi) azınlık kimler? İspanya da yok mu böyle bi sorun (bask bölgesi)onlar nasıl girdi. ermeni kürt sorununa değinmicem konusu değil ama bunlar gerçek sorunmu yoksa suni ( yaratılmış) bir sorun mu düşünmek lazım.
Korax Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Bence politikası çok mantıklı.Enazından adamın bütün sözlerinden belli olduğu gibi,kendisi için bişey istemiyo bu adam.Halka hizmet edicem diye geliyo.AB AB diye kurtuluş savaşı sonunda herifler yaptıramadıklarını bize ab yasası diye yaptırdı.Bu adamlar yüzyıllarca çekmiş bizden,nefret etmişler,barbar türk demişler.Gerçekten sevmiyolar bizi,ben bunu hergün gözlerimle görüyorum. Bizi alırlarmı sanıyosunuz hele hele bu nüfusla,bu karmaşayla.Üstümdeki arkadaş gayet güzel açıklamış,bizim problemleri dayatıp almıyolar ama yunanistandı,ispanyaydı falan bu ülkelerin problemleri bizimki kadar göze batmıyo nedense.Afedersiniz bokun içinde bulunup biz temiziz diyolar,sonra kalkıp bide bizle "bokun içindesiniz" diye dalga geçiyolar. Osman Pamukoğlu gelirse,eminimki pkk'yı bi şekilde bitirir bu adam.Zamanında bu operasyonları yaparken,neredeyse izindi problem çıkardı sınırdı falan dinlememiş bu adam.Bide devletin başına gelirse vay haline.Ha belki karışır ortalık biraz ama eminim şu halinden daha iyi olacağına.
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Nedir bu Kürt sorunu bende bunu anlamıyorum arkadaş. Yıl 1923, herkes savaşın içinde omuzomuza yer almış, ülkesini kurtarmış, birlikte yaşama başlamış. Yıl 2008 bu ülkede Kürt sorunu var. Nedir abi sorun? Gitmek isteyene kal mı diyoruz, kalana git mi diyoruz? Kürt sorununu yaratanlar Kurtuluş Savaşı'nı kendisine yediremeyenlerin çıkardığı suni bir şey. Bizim topraklarımızın sınırları 85 yıl önce çizildi, dünya kabul etti, şimdi itiraz eden varsa güle güle.
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 bask bölgesinin oluşturulması sorun değil, çözüm zaten =) esas katalonya olayı daha yeni sayılır..buna benzer bi çözüm önerenlere bölücü diyolar bizim topraklarda. kıbrıs rum kesimini bütün avrupa devletleri tanıyo, biz tanımıyoruz. kktc'yi biz tanıyoruz, başka kimse tanımıyo. çünkü orada "işgalci" durumundayız, askeri güç bulundurmamızın meşru dayanağı yok artık. türkiyede aleviler, ermeniler, rumlar, kürtler maddi-manevi asimilasyona uğramış bu devletin tarihi boyunca. bunu düzeltmek için gerekli adımları atmadan AB'ye tabii ki almazlar. bu ülkenin demokratikleşmesi, farklı kimliklere saygı göstermesi ve komşularıyla iyi ilişkiler kurmasından geçmekte. yaratılmış derken neyi kastediyosun? insanlar bunu bir sorun olarak içselleştirmişse, bu konuda geniş kitleler siyasi talepler dile getiriyosa, daha ne? pkk "bi şekilde" nasıl bitecek? 25 yıldır yapılan operasyonlar, OHAL, her türlü fişleme, dayak, işkence, zorunlu göç, köy yakma, binlerce şehit, binlerce bomba, mermi, alet-edevat, işgücü, yatırım vesaire vesaireyle bitmedi..ısrarla işin "kimlik" boyutu görmezden gelindi, halbuki daha en başından mesele "kimlik" meselesiydi. bunu görmeden pkkyı bitirmenin mümkünatı yok. eheh kürt sorunu nedir diye soruyosanız şeyh sait ayaklanmasından, 49lar davasına, 60lar ve 70lerdeki sol örgütlerden 1980 ihtilali ve diyarbakır cezaevine kadar şöööyle bi okuyun araştırın derim. devlet eliyle bir dilin ve kültürün yasaklanması, bir etnik kökenin, hadi onu da geçtim bütünüyle bi bölgenin ve halkının yok sayılması nelere yol açıyomuş, bi öğrenin. sonra gelin yine "dış mihraklar" muhabbeti yapın tabi.
Korax Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 iyide ben nededim sen konuyu nereye çektin,kökenin kürtlüğemi dayanıyo yoksa başka bi derdinmi var anlamadım.ben pkk diyorum sen bütün kürtlerden bahsediyosun hiçe sayılması bilmemnesi,benim dediğimin bununla bi alakası yokki.Benim dediğim bu adam gelirse başa,pkk'ya yönelik yapılması ne gerekiyosa önünü açar elinden geldiğince,halka çalışır,kimileri gibi damadını,çocuğunu yaşatacağına.Şuanda başta olanların "göreceli" demokrasisinden daha adamakıllı bi demokrasi anlayışı ile yaklaşacığı kesin olaya. Zamanında da yapılacak yada hali hazırda yapılmaya başlanan operasyonlar baştakilerin kararlarından dolayı iptal edildi.Adam 3-5 10-20 demeden saldırmış ne var ne yok yok etmek için,ki hep en iyi zamanları seçmiş bunları yapmak için,zamanında da yapacağını yapmış zaten.Ben 2 tane kitabını okudum sadece,şüphe götürmez çok kurnaz,çok akıllı ve başarılı bi lider.Türbandı bilmemneydi hergün bunlarla ve bu tür salak işlerle gündemi oyalayıp,alttan başka işler çeviren,ülkeyi satan imamlar tarafından yönetilmektense,ülkesine çalışacağını daha önce en başarılı şekilde kanıtlamış,paranın ve gücün peşinde olmayan,halka hizmet için elinden yapacağını gösteren bi adam tarafından yönetilmeyi isteriz hepimiz sanırsam. Akp yönetiminde işe yarar ne yapıldı allahaşkına bi deyin bana.Çiftçi ağlıyo,memur ağlıyo,hayat hala zor,halk hala fakir.Zengin çok zengin,fakir çok fakir,arasında yaşayan yada yaşamaya çalışan insanlarla dolu ülke,Osman Pamukoğlu bunların farkında ki bunları zaten adam kendisi diyo. Şahsen ben önceleri ülkenin ab'ye girmesi taraftarıydım tamamen.Fakat şuanda bundan hiç bi beklentim kalmadı benim.Görünen kılavuz köy istemiyo,adamlar görüşmeydi alınacaktınız bilmemneydi,bizim bütün olanaklarımızı sonuna kadar kullanıyo.Boğazlar,üsler kullanıma açık gayet.İletişimdi bilmemneydi bi çok kritik önem taşıyan devlet şirketleri satıldı.Ha aldık ha alacaz diye diye adamlar bize her istediklerini yaptırdılar,zaten türkiyeden eniyi şekilde yararlanıyolar şuanda,adam aptalmı bizi alıpta kendi ekonomisini zayıflatsın? Bi avrupalı şirket türkiyeye gelip gayet güzel istediğini alıp satabiliyo,ticarete girebiliyo.Peki bi türk şirketi gidip avrupaya istediğini satabiliyomu? Osman pamukoğlunun gelmesi bence harika olur.Bu adam ne para için,ne güç için nede başka bişey için buraya gelmek istiyo.Halka hizmet diyo adam,şov yapma çabası yok adamın,söylediği herşey çok mantıklı.
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 argümanlarımla kökenimin ne alakası var ki? kürt kökenli olmadan bunları söylemek abes mi? pkk ayrı, kürt sorunu ayrı diyemezsin. pkk, kürt sorununun çözülmemesinin, aksine büyümesinin bir sonucudur. hele hele "yeteri kadar operasyon yapılmadı" hiç diyemezsin, çünkü haddinden fazlası bile yapıldı. pkk olmasaydı biz kürt sorunu diye bişey konuşuyo olmayacaktık. pkk en büyük hasarı güneydoğuya vermiş olmasına rağmen, hala en büyük desteği de güneydoğuda görüyo. bu bi tesadüf mü? yoksa ne var ne yok saldırırsak pkk biter mi gerçekten? bu mudur süper strateji ve liderlik? ab adına gerçekleştirmemiz gereken hiçbişeyi gerçekleştirmiş değiliz ki? bu ülkenin bir an önce çözmesi gereken hayati meseleleri var, şu anda almaları mümkün değil zaten. halka hizmeti herkes söylüyo =) akp de çok benzer söylemlerle gelmişti zaten. söylediği "herşey" de mantıklı değil. ve evet, türk şirketleri de avrupaya gayet güzel mal satıyo, ab'ye girersek daha da rahat olucak. ihracat olmuş 130 milyar dolar..
Apache Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 pkk amariga destekli bi oyun.kürtlerde bölgede yaşayan bir halk ve bu ikisini bağdaştırmak bence kürtlere hakaret.
Korax Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 sir said: argümanlarımla kökenimin ne alakası var ki? kürt kökenli olmadan bunları söylemek abes mi? pkk ayrı, kürt sorunu ayrı diyemezsin. pkk, kürt sorununun çözülmemesinin, aksine büyümesinin bir sonucudur. hele hele "yeteri kadar operasyon yapılmadı" hiç diyemezsin, çünkü haddinden fazlası bile yapıldı. pkk olmasaydı biz kürt sorunu diye bişey konuşuyo olmayacaktık. pkk en büyük hasarı güneydoğuya vermiş olmasına rağmen, hala en büyük desteği de güneydoğuda görüyo. bu bi tesadüf mü? yoksa ne var ne yok saldırırsak pkk biter mi gerçekten? bu mudur süper strateji ve liderlik? ab adına gerçekleştirmemiz gereken hiçbişeyi gerçekleştirmiş değiliz ki? bu ülkenin bir an önce çözmesi gereken hayati meseleleri var, şu anda almaları mümkün değil zaten. halka hizmeti herkes söylüyo =) akp de çok benzer söylemlerle gelmişti zaten. söylediği "herşey" de mantıklı değil. ve evet, türk şirketleri de avrupaya gayet güzel mal satıyo, ab'ye girersek daha da rahat olucak. ihracat olmuş 130 milyar dolar.. arkadaşım sen uganda da falan yaşıyosun galiba :) AB'nin istediği bi çok şeyi yaptılar.Adam kıbrıs sorununu çözün dedi,ee yani,kıbrısı verin diyo,oldu ozaman verelim kıbrısı?Kokoreç yok midye yok,ozaman onlarda domuz yemesin,fransızlarda salyangoz yemesin?Eğitim sistemi desen oda baştaki iktidarın problemi,değiştirmediyse. Evet pkk en çok halen doğuda destek görüyo,ama doğuyada ençok zararı veren mevzu pkk.Peki güzel arkadaşım zamanında mühendisler,öğretmenler yollandı hizmet verilmeye çalışıldı da ne oldu?Pkk yol kesip,baskın yapıp bu insanlarıda öldürmedimi?Sonra kim gitmek ister orada görev yapmaya bu mevzulardan sonra?Yeteri kadar operasyon yapıldı demiyorum ben,sen nerenle görüp nasıl yazıyosun ben hakkaten anlamadım,herşeyi alakasız yerlere çekiyosun.Ben nevar neyok saldırsak biter mi dedim?Kritik operasyonlara zamanında izin verilmemiş dedim.Adamlar dibimizde üst yönetim kadrosuyla bilmemne kongresini yaparlarken kuzey ırakta,osman pamukoğlunun yapacağı operasyona izin verilmemiş vesaire.Bu tür şeylerde tesadüf değil.Bu adam zamanında yaptığı operasyonla çok büyük darbeler indirmiş pkk'ya.Oradaki halk'ı kazanmanın çok önemli olduğununda bilincinde olan,süpriz ve cüretkar fikirleri olan,o bölgede deneyimli bi adam,benim kastettiğim bu,neresinden anlarsan anla artık,uğraşamicam. Git adamın enazından 1 tane kitabını oku,bilip bilmeden burda caka satıyosun,adamın fikirlerini,düşünce yapısını bilmeden. Hiçbişeyi gerçekleştirmedikmi ab için?Adamlar boğazları kullanıyo gayet istedikleri gibi.Üsleri kullanıyolar istedikleri gibi.Şirketlerin bi çoğu satıldı adamlara.75 milyon nüfusu olan bi ülkede bu kritik şirketleri yönetmek milyar dolarlar demek.Adamlar zaten türkiye ab'ye dahilmiş gibi bi çok şeyden faydalanıyolar,ha bizim vatandaşa gelince hala 3. sınıf insan muamelesi görüyosun konsolosluklarda.Görebildiğimiz hiçbi faydası yok,ama bizi bi güzel kullanıyolar,hatta ve hatta iç işlerimize karışıyolar.Şu yapılanın köpeklikten bi farkı yok,peşkeş çekiliyo ab ve amerikaya,çok yazık. İşte aradaki fark şurda,"avrupaYA ihraç ediyo" avrupaDA satamıyo gelip.Birincisi en basitinden vize alıyosun,onu geçtim bi dünya izin alıyosun,tabi alabilirsen.Adam gelip ikea'yı h&m'i bilmemneyi gayet güzel sokuyo ülkesine.Sen domates patates çorap bilmemneden başka ne ihraç ediyosun?Hangi şirketin bi nokia,bi volvo,bi sony gibi girip avrupada iş yapıyo,büyüyebiliyo? Sen avrupada herşey o kurallarda yazdığı gibimi sanıyosun?Aradaki tek fark avrupadaki,bi kaç şeyin çalışma sistemi daha farklı.Bana sorarsan bazı konularda Türkiye basar üstün bile.Türkiyede değişmesi gereken tek şey insanların zihniyeti,yoksa bizim hali hazırdaki bi çok çalışma sistemimizde daha güvenilir ve işleyişi çok daha iyi.Burada bazı şeyler sadece kurallarda yazar,çık sokağa kim uyuyo kurallara bak bakalım.Bulgaristan,romanya,macaristan,polonya git bakalım bu ülkelere hangisi ab'ye hazırdı da aldılar? Akp nin ne mal olduğunu gördük.Söylediği şeyin hangi birini yaptı?Ancak aman parti kapatılır diye iktidarda kalmak için b planları yapıp dursunlar.Oğluna yat alsın o,damadı bilmemne şirketini bedavaya kapatsın,bizim evlatlarımız cephede savaşsın,halk sefaletten açlıktan gebersin.Çiftçi işini yapamasın,tarım zayıflasın falan.Bumudur halka hizmet? Osman pamukoğlu süper,über,harika adamdır,kusursuzdur demiyorum.Amma velakin bu adamın 1 tane kitabını okumuş olsan,biraz düşünce yapısını bilsen,halka hizmet edeceğinden şüphen olmazdı.Atatürk'ünde güç ve para derdi yoktu,adamın derdi milletti.Güç ve para derdi olmayan vatansever bi adam halkına hizmet eder.Hiç olmazsa vatandaşını aptal yerine koyup "bakın biz bunu yaptık" diye gözünün içine baka baka yalan söyleyip,başka ülkelere peşkeş çekmez. Sana daha cevap vermeye gerek yok.Akıl ve fikir diliyorum sana bol bol,nasıl olsa bu mesajıda saçmasapan biyerlere çekersin.
hoccemama Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 sir said: pkk olmasaydı biz kürt sorunu diye bişey konuşuyo olmayacaktık. birde şu taraftan bakalım pkk ile mücadele için harcanan para 200 milyar dolara yakın. bu para hortumlansa çarçur edilse vb geriyede 70 80 milyar dolar kalsa bu da yatırım olarak harcansa kürt sorunu diye bir şey olurmuydu? sir said: ve evet, türk şirketleri de avrupaya gayet güzel mal satıyo, ab'ye girersek daha da rahat olucak. ihracat olmuş 130 milyar dolar.. gümrük birliğine girdik noldu? ayrıca ithalat olmuş 285 milyar dolar. ayrıca ihraç malı üretmek için ne kadar mal ithal ediyoruz acaba?
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 ehah hala kokoreçtesiniz, midyedesiniz ya..kıbrıs meselesinde de "almakta" veya "vermekte"siniz..osmanlısınız çünkü, fethettiniz kıbrısı, şimdi de "kapitülasyoncu" avrupa almak istiyo orayı. nedir, jeopolitik konum vesaire. ama açsan lozanı yada misak-ı milliyi kıbrısın esamesi okunmuyo..onlar düşünememiş jeopolikayı.. boğazı kullanmak nedir ya? bizim insiyatifimizde boğazlar, anlaşmamızı yapmışız seneler öncesinde, bu sonradan oluşmuş bişey değil. yine lozana git bak, boğazda asker bile bulunduramıyoduk o anlaşmaya göre. faydasını görmedik, çünkü hala üye olmadık abi, üye olmak için de çok fırın ekmek yememiz gerekiyo ister kabul et ister etme. orada haltlar yenmiyo mu, yolsuzluk, haksızlık yok mu tabii ki var. ama biz bu konuda adeta avrupa şampiyonuyuz, düzeltmemiz gereken çok şey var o standartlara ulaşabilmemiz için. hangi işleyişten bahsediyosun, hukuk sisteminden mi, eğitimden mi, ekonomiden mi sağlıktan mı? ingilterede her ilaç 6 pound, fransada geceleri devriye gezen doktorlar var, bedava..adamlar "sosyal devlet" olmaktan bahsedebiliyo iyi kötü, bizde var mı böyle bişey? bu 130 milyar ihracatın çoğu sanayi ürünü arkadaşım, bilmiyorum sen nerde yaşıyosun ya da nerenin gazetelerini okuyosun. ayrıca akp çok iyi işler yaptı falan demiyorum, pamukoğlu-tayyip karşılaştırması da yapmıyorum. ama pamukoğlunun çok farklı, çok ufuk açıcı şeyler söylediğini de düşünmüyorum bu aşamada. haa ihracat meselesi ayrı abi, otomotiv endüstrisine bak, yüzbinlerce otomobil üretiliyo her yıl, ama sadece 16.000 kadarı satılıyo içerde..paso dışardan araba alıyoruz, sonra cari açık oldu diyoruz. ekonomik kalkınma olsaydı da, yine kürt sorunu olacaktı. çünkü kürt sorunu, bizim serbest piyasaya geçmemizden de önce varolmuş. kürt kimliği daha 60larda kemikleşmiş, artık asimilasyona uğramayacak derecede kalıplaşmış. "kimlik" meselesini çözmeden, pkk bitemez.
GEd Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 sir said: pkk olmasaydı biz kürt sorunu diye bişey konuşuyo olmayacaktık. bunu söyleyen PKK lıdır , bu düşünceyi savunuyorsan sen git kendi kendini savcılığa şikayet et. Bu ülkede her sorunu olan grup, topluluk silaha sarılmamıştır. Bunun en basit örneği fethullah diyebilirsin, kendi savaşlarını eğitimle veriyorlar ki daha tehlikeli ve daha efektif bir yöntem aslında. Her fikrinin , her düşüncenin altında çok çarpık daha başka düşünceler yatıyor arkadaşım , hangi basını hangi yayın kurumlarını takip ediyorsan veya hangi ağbiler sana nasihatlar veriyorsa bırak onların peşlerini , kendi ideolojini oluştur artık, bu kadar siyasi konular üzerine analiz yapmaya meraklıysan . Ben senin yazdığın mesajlardaki demokrasi söylemleri altında yatan çarpık düşünceleri gördüğüm zaman ülkem adına üzülüyorum.
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 o cümle pkkyı veya silahı öven nitelikte değil, sadece basit bir gerçek. bu gerçeği görmek hiç de zor değil, inan.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 30-40 sene önce söylediklerin mantıklı sayılabilir di, ama şu an kürtler rahatça milletvekili bile olabilirken ayrımcılıktan bahsetmek, saçmalamakla eşdeğer benim için. pkk nın istediği şey şu an ülkeyi bölmek, pek "aman biz kültürümüzü koruyoruz" derdinde değiller, bu halde de öbür yanağımızı uzatmak biraz saçma oluyor. ayrıca malum şahıslar iktidara gelmeden önce ki pkk ile bugün ki pkk yı karşılaştırabilecek ve aradaki farkı çözebilecek kadar zekaya sahip olduğunu da düşünüyorum
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Asala olmasaydı ermeni soykırımını konuşuyor olmayacaktık. Türkiye Kıbrıs'ta müdahil olmasaydı bugün ada bölünmemiş olacaktı. Darbeler olmasaydı über süper demokratik bi devlet olacaktık. ... diye gider bu. PKK'yı da savunacakmış, haberimiz yok. Liboşlukta sınır yok, durmak yok. Yola devam.
hoccemama Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 sir said: bu 130 milyar ihracatın çoğu sanayi ürünü arkadaşım, bilmiyorum sen nerde yaşıyosun ya da nerenin gazetelerini okuyosun. montaj sanayi çoğu. benim okuduğum gazetelerde ( ki yerel falan değil türkiyenin en çok okunan gazeteleri) mesela otomotiv sektörü için ağlıyorlardı parçların % 60 tan fazlası dışardan geliyor diye. Ya bu ülke tekstil sektöründe gelişmiş derler çoğu teksil atölyesinde yabancı meşeili makine gördüm. sen 100 tane t-shirt yapıyosun 20-30 dolar adam bir makineyi satıyor sana 30,000 dolar (rakamlar sallamadır)
GEd Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Bu cümleyi söyleyen bizzat PKK dır , PKK nın yayın kuruluşlarını üyelerini takip edersen görebilirsin. Kendi mücadelelerini haklı göstermek için silaha sarılmış insanların politik alanda kendilerini haklı olmaya gösterme çabalarından başka birşey değildir ve gerçeklikle alakası yoktur. Bunun gerçeklikle alakası olmadığını sana yukarıda ufacık bir örnekle gösterdim, fethull sorunundan bahsediyoruz bugun ama onlar herhangi birini öldürmedi henüz (dediğim gibi aslında daha tehlikeli) ,eğer ki PKK da kan dökmeyip başka yollara yönelmiş olsaydı bugun yine kürt sorunundan bahsediyor olacaktık.Kürt sorunu PKK ile çıkmış bir mevzu değildir. Israrla bazı şeyleri tekrarlamak insanı çok yoruyor inan bana. Bir önermeni doğruluğu ispat edilirken iki taraftan da sonuca giderek ispatı yaparsın , yani hem soldan hem sağdan yaklaşırsın önermeye. kürtler politik mücadele yapmış olsaydi bugun de kurt sorununu konusuyor olacaktık, doğru bir önermedir, örnekleri çoktur politik olarak mücadele edip sorunlarını konuştuğumuz durumlar (bknz: yukarısı) Ancak bugun kurt sorununu konusuyoruz cunku PKK silahlı bir mücadele yaptı yanlış bir önermedir , aksine kürt sorununu kilitlemiştir bu silahlı mücadele, daha çok var olan baskıların şiddetini bile arttırmıştır zaman zaman. Yani senin doğru dediğin önermeye akıl yoluyla ulaşmamızı geçtim , matematik yoluyla bile ulaşamıyoruz.
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 bugün hala bi çocuğa "berfin" ismini vermek, bir parka kürtçe bi isim vermek yasaklanıyo, sen "milletvekili oluyolar ya" diyosun.. politik mücadele? tabi canım biz zaten hiç parti kapatmadık, hiç darbe yapmadık, hiç siyaseti kısıtlamadık, bu adamlar durup dururken ellerine silahı alıverdiler..
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Rojda diye bi aktris yok muydu? Derivan diye de bi dizi hatırlıyorum. Hatta Baran diye bi dizi kahramanı da vardı. Ayrıca aynı isimde ünide arkadaşım vardı.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 berfin ismi vermek yasak? peki ... park mark kesmez direk diyarbakırın ismini felan değiştirelim istersen, kürtlere anlayış göstermek için?
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 An itibariyle facebook'ta yüzden fazla berfin var. 30'dan fazla da berivan ve rojda. Bunlar internet erişimi olanlar, facebook'ta sayfa açma fırsatı yakalamış olanlar.
hoccemama Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 her aç kalan her partisi kapatılan her bilmemne alsın silahı dağa çıksın en doğal hak çünkü..... isim konuşunada pek katılamıcam benim okudğum lisede ortaokulda zilyon tane vardı istanbulda merkez ilçelerde
GEd Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 sir, ben sana başka şeylerden bahsediyorum belirtiğin cümlenin yanlışlığından, politik mücadele kısıtlanmadı gibi bir söylem içinde bulunmadım zaten. Ama laf ebeliği yapmakta çok marifetlisin ne yazıkki , zamanıma yazık , bir cümlendeki çarpıklığı dahi farkedemeyecek kadar gözlerinin kapanmış olması ise korkunç. Ortak bir payda da buluşmaktan çok uzaktasın ,yani burda her zaman eleştirdiğin insanlar gibisin kısaca.
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Diyarbakır Valiliği, Berfin ismini 'bölücü' bulduğu için parka verilmesini yasakladı. Diyarbakır Valiliği, Kayapınar Belediyesi’nin yeni açılacak parklara vermek istediği Kürtçe isimleri ‘bölücü’ diyerek yasakladı. Fakat yasaklanan isimler arasında bulunan ‘Berfin’, 2005 yılında Yenişehir Belediyesi’nce bir parka verilmiş ve bu adı Diyarbakır Valiliği onaylamıştı. Valilik Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle parklara verdiği Gülistan, Berfin, Daraşin, Nefel ve Beybun isimlerinden sadece ‘Gülistan’ı kabul ederek diğer isimler için, “Yargıya gidiniz” dedi. Tarih: 19.08.2008
Öne çıkan mesajlar