Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osman Pamukoğlu parti kuruyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dün oturdum 4 saat bu adamın ne demek istediğini anlamaya çalıştım. Kartal ve serçe arada seçebildiğim kelimelerdi. :)

Şaka bir yana ciddi anlamda başarılı olabilecek birisi değil. Hulki Cevizoğlu o kadar ti'ye alan sorular sordu, çaktırmadan dalga geçti ki Paşamız anladı mı emin değilim.

İzlediğim kısım boyunca ne AB'ye ne ABD'ye bir şey dedi. Ama askeri bol bol eleştirerek darbe suçlamalarından kurtulmaya, gerektiğinde de "bizim bayrağımız kanımın rengi, üstünde güneş var vs." diyerek gaza gelici konuşmalar yapmayı ihmal etmedi.

Hele ergenekon konusu açılınca paşamızın notunu verdim. Silah arkadaşlarını suçlayıcı, kaçamak cevaplar verdi.

Bir cacık olmaz bu adamdan, Cem Uzan'ı tercih ederim.
Mesaj tarihi:
ne kadar kolay insan harcıyorsunuz inanamıyorum...deniz baykal mı daha iyi bu adamdan tayyip erdoğan mı ? yapma allahaşkına adam tabiki daha acemi, asker sonuçta o kadar hazırcevaplık beklememek lazım ama adam gibi adam en azından kitaplarını okursan hayatını incelersen anlarsın.
Mesaj tarihi:
pekaziz said:
Dün oturdum 4 saat bu adamın ne demek istediğini anlamaya çalıştım. Kartal ve serçe arada seçebildiğim kelimelerdi. :)

Şaka bir yana ciddi anlamda başarılı olabilecek birisi değil. Hulki Cevizoğlu o kadar ti'ye alan sorular sordu, çaktırmadan dalga geçti ki Paşamız anladı mı emin değilim.

İzlediğim kısım boyunca ne AB'ye ne ABD'ye bir şey dedi. Ama askeri bol bol eleştirerek darbe suçlamalarından kurtulmaya, gerektiğinde de "bizim bayrağımız kanımın rengi, üstünde güneş var vs." diyerek gaza gelici konuşmalar yapmayı ihmal etmedi.

Hele ergenekon konusu açılınca paşamızın notunu verdim. Silah arkadaşlarını suçlayıcı, kaçamak cevaplar verdi.

Bir cacık olmaz bu adamdan, Cem Uzan'ı tercih ederim.

bir kısmını izledim ama izlediğim kısımlarda osman pamukoglu bazı şeyler plan aşamasında olduğu için burda açıklamıyorum 20 gün daha sabredin dedi , sanırım sen 4 saat izlerken o 1 dakikalık kısımı kaçırdın ihtiyaç molasında falan :p

yani sadece dün söylenenlerden ibaret değil olay.

eklenti : pamukoglunu savunmuyorum sadece biraz erken diyorum bende , ekip para ve çirkeflikle siyaset yapılan bir ülkede neler yapılabilir onu görücez bu 3 öğeye sahip olmadan.
Mesaj tarihi:
ahaha inanılmaz bişey ya. facebooktaki hak ve eşitlik grubuna katılmıştım bakim ne var ne yok diye. efsanekomutan.com sitesini yapanların kurdugu bi grup sanırsam. sürekli inboxıma haberler geliyodu falan ama çok gaz bi üslupla yazılıyor. bende bi eleştiri yapim dedim gayet düzgün bir şekilde üslup biraz abartılı az bişey irite ediyor diye yazdım silmiş adamlar resmen. ne bi cevap ne birşey bide inboxa iletiler gelmeye devam ediyo saçma sapan. vazgeçtim oy vermekten. çarşı sansüre karşı birader osmanda olsa paşada olsa sevemedim şu hareketi. kitlesi harbiden çok ateşliymiş o yüzden tehlikeli göründü gözüme.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
pekaziz said:
Bir zamanlar patide 10 kişiden 9'u Cem Uzan diye bağırıyordu. Birden tam karşı kutuptaki adam savunulmaya başlandı.

Hadi hayırlısı :)

O mesajları görmek çok isterim , cidden öyle bir zaman yaşandı ise baya şaşırırım. Bana bulabilirsen linklermisin öm den o konu başlığını.

ben hiç hatırlamıyorum böyle bişey. taşak geçiliyodur en çok sen ciddiye almışsındır belki?
Mesaj tarihi:
EagleEye said:
Horizon said:
pekaziz said:
Bir zamanlar patide 10 kişiden 9'u Cem Uzan diye bağırıyordu. Birden tam karşı kutuptaki adam savunulmaya başlandı.

O mesajları görmek çok isterim , cidden öyle bir zaman yaşandı ise baya şaşırırım. Bana bulabilirsen linklermisin öm den o konu başlığını.

ben hiç hatırlamıyorum böyle bişey. taşak geçiliyodur en çok sen ciddiye almışsındır belki?

Pekazize soracaksın onu söylemi öyle gelmedi bana. Öle olsaydı söylerdi sanırım da , senin derdin ne onu anlamadım ?
Mesaj tarihi:
Whoops said:
ahaha inanılmaz bişey ya. facebooktaki hak ve eşitlik grubuna katılmıştım bakim ne var ne yok diye. efsanekomutan.com sitesini yapanların kurdugu bi grup sanırsam. sürekli inboxıma haberler geliyodu falan ama çok gaz bi üslupla yazılıyor. bende bi eleştiri yapim dedim gayet düzgün bir şekilde üslup biraz abartılı az bişey irite ediyor diye yazdım silmiş adamlar resmen. ne bi cevap ne birşey bide inboxa iletiler gelmeye devam ediyo saçma sapan. vazgeçtim oy vermekten. çarşı sansüre karşı birader osmanda olsa paşada olsa sevemedim şu hareketi. kitlesi harbiden çok ateşliymiş o yüzden tehlikeli göründü gözüme.

Bende zamanında "Güçlü Türkiye Partisi"ni bir şey sanıp mailing grubuna üye oldum. 100 kere boş mail attım çıkmak için ama gruptan çıkartılmadım, 20 kere mesaj attım bırakın beni diye yok hala mailler geliyor, saçma salak konuşmalarının, aptal fikirlerinin mailleri geliyor.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
EagleEye said:
Horizon said:
pekaziz said:

Pekazize soracaksın onu söylemi öyle gelmedi bana. Öle olsaydı söylerdi sanırım da , senin derdin ne onu anlamadım ?

Zamanında epey tartışıldı, tek tek konuları hatırlamıyorum.

İlk aramada bunu buldum mesela. kingpin ve Slat meclise girmesini istiyorlar.
Mesaj tarihi:
başbakan bile değişti, paticik niye değişmesin dee mi. ben bile istedim milletle dalga geçsin, saçma sapan şeylerle meclise ddos yapsın diye cem uzanı. barajı aşsa da meclis şenlik olsa diye az mı eğlendik azizim
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Aslında çok öyle ahım şahım bi belirli kesim desteğine ihtiyacı yok, vatansever, ülkenin satılmasını içine sindiremeyen, terörden bezmiş, Allah ve Atatürk kelimelerinin ulu orta bozuk para gibi harcanmasından gına gelmiş her vatandaşı bir şekilde tatmin edebilir diye düşünüyorum.

+1 (tu)

cemad said:
yazan oldu mu bilmiyorum ama atv'nin haberi duyuruş şeklini gördünüz mü? "zamanında iranla neredeyse savaş çıkaracak askeri harekatları düzenleyen Osman Pamukoğlu parti kuruyor"

nedir bu daha dakka bir gol bir karalama başlamış

biraz araştırsalardı sevgili* süleyman demirelin aman iranla aramız bozulur düzeltmek uzun zaman alır!ından dolayı yakkaşık 400 teröristin tam dağın dibindeyken kaçırıldığını görebilirlerdi.

ki burada kaçırılan teröristlerden yaklaşık 100 küsür kadarı daha sonra bir karakola baskın yapmış, ziyarete giden süleyman demirel ile osman pamukoğlu arasında şu dialog geçmiş :

dialog

- general bu kişilerin iran'dan geldigini ispatlayabilir misin?
- nasıl?
- bunlari bana ispatla ki bende birşeyler yapayım?
- horoz dünyanın her yerinde horozdur! horoz resmi çizip, altına da bu horozdur yazmanın bir anlamı yok.

Aye said:
erciyes üniversitesinde bir öğrenci tck 301. madde hakkında ne hissediyorsunuz diye soruyor. bu arada salondaki
tüm öğrenciler ülkücü muhtemelen çünki gelen soruların tümü gayet yanlıydı neyse verdiği cevap:

-ben düşünce ve fikirlerde asla
sınır kabul etmem. çocukluğumdan beri de bana kimse sınır koyamaz. istediğim gibi yazıcam, istediğim gibi çizicem, istediğim gibi konuşçam. efendim hakaret etmiş bilmem ne biz çıtkırıldım mıyız ya! sen kimsin ya bana hakaret ediceksin! türklüğün korunmaya ihtiyacı yok. hakaret ederse etsin it ürü kervan yürür. asıl sorun 301 in değişmesi talimatının avrupadan gelmesi. önemli olan ne biliyo musun?
bu ülkenin iç işleriyle ilgili ağzını açanın ağzını yırtarım diyebiliyor musun sen?

işte tam istediğim beklediğim cevap

elaidi said:
Tipi düzgün bir adam presentabl denen türden. Ayrıca onun da dışında, bence büyük bi karizması var ki günümüz siyasi çekişmelerinde tayyip'in karşısında birinin şansının olmamasının en büyük sebebi karizma yoksunluğu. örn: Baykal, Bahçeli

bir +1 de bu posta

said:
Maddi kaynağı nasıl sağlayacaksınız?

Halkın maddi ve manevi destekleriyle gerçekleşitereceğiz.

bu cevap şunu hatırlattı;

said:
Milletin geleceğini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.

şu sayfaları okuyup hakkında bir iki saat araştırma yapınca boş olmadığını ve kesinlikle desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. yanlız endişelendiğim tek birşey var onu da haber üzerinde izah edeyim.

said:
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) liderlik konulu bir konferansta konuşurken bir öğrenci sözünü kesti. Öğrenci, ünlü generale neden Kürt sorununun diğer yönlerini anlatmadığını ve Kürtlerin kültürel ve siyasi haklarının önemini sordu.

Pamukoğlu söz konusu öğrenciye yapılan tepkileri engelleyerek cevap vereceğini söyledi ve "Ben zaten devletimi, yedi düvele karşı yokluk içinde savaşarak kurmuşum. Şimdi bunun üstüne bana silah çekenin ağzına o namluyu sokarım " diye yanıt verdi.

Öğrencinin cevaptan tatmin olmayıp soruda ısrar etmesi üzerine Pamukoğlu öğrenciye bağırarak oturmasını istedi. Salonda bulunan diğer öğrencilerin de tepki gösterdiği öğrenci, salonda bulunan sivil güvenlik ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı.

izah etmeme gerek kalmadı gerçi ama genede anlayamayanlar için şöyle söyleyeyim, biraz sakin olun osman bey :)
Mesaj tarihi:
endişelenme antimodes, hala beyni çalışan insanlar oy verse yeter.

ceviz kabuğunu sonuna kadar izledim valla çok tatmin oldum, çevremden bile beklemediğim kişiler mail atmış biz de katılmak istiyoruz diye
Allah korusun geçmişteki örnekler gibi suikast e kurban gitmezse artık Türkiyenin geleceğinden ümitsiz değilim.
Mesaj tarihi:
Antimod sevinmiş, oylar bölüncek akp gene malı götürcek diye.

Hem daha iyisi çıksın derler, hem de daha iyisinin çıkma ihtimaline destek vermek yerine bu şekilde yaklaşırlar.

İlginç adamlar bizim liboşlar.
Mesaj tarihi:
itu de kalkıp osman pamukoğluna kürtlerin kültürel ve siyasi hakları hakkında soru soran arkadaşa ben burdan cevap verme gereği hissettim biraz;

veriyorsun da noluyo, gidip dağlarda kamplarda pkk ile fink atıyo. tv de kürtce yayın varken, dtp gibi parti meclise girebilmişken daha neyin yaygarasını yapıolarki bu kadar
Mesaj tarihi:
'AKP'den yüzde 10 alırız'

Siyasete soyunan Osman Pamukoğlu katıldığı televizyon programında iddialı açıklamalar yaptı

Siyasete soyunan Osman Pamukoğlu, Ceviz Kabuğu’nda kurduğu partinin hedeflerini anlattı.

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, siyasetçi kimliği ile ilk kez Ceviz Kabuğu’nda halkın karşısına çıktı. Osman Pamukoğlu, Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu programında bomba etkisi yaratacak pek çok açıklamada bulundu.

Yeni kurduğu “Hak ve Eşitlik Partisi” ile siyasete iddialı bir giriş yapan Emekli Tümgeneral Pamukoğlu, yaklaşık altı saat süren canlı yayında partisini ve siyasette yapacaklarını izleyicilerle paylaştı. Pamukoğlu, siyasette izleyeceği yolu anlatırken destek ona veren ya da eleştiren binlerce kişi Ceviz Kabuğu’nu telefon, faks, e-posta ve SMS yağmuruna tuttu.

"Mevcut partiler ne ki himayesine gireceğim?"

Siyasete halktan gelen talep üzerine girdiğini söyleyen Osman Pamukoğlu, “Bana 22 Temmuz’dan önce de 6 partiden teklif geldi ama kabul etmedim. Kararı ben vermiş gibi görünsem de aslında halk verdi” dedi. Osman Pamukoğlu, partisinin adının Hak ve Eşitlik olmasının nedenini, “Çünkü insan var oluşundan beri bütün kavgaların nedeni budur. Her şey hak ve eşitlik üzerine inşa edilecek” sözleriyle açıkladı.
Osman Pamukoğlu, mevcut partilere katılmak yerine neden yeni bir parti kurduğunu soranlara “56 tane siyasi parti var bugün. Peki, var da ne oluyor? Milletin ihtiyaçlarına cevap verebilmiş mi bunlar? Ülke zaten bu partilerle bu hale geldi” yanıtını verdi. Pamukoğlu şöyle devam etti: “Milletin şeref dâhil algılarına karşılık vermiyorsanız isterseniz 1056 tane parti olsun. Mevcut partiler neki onların himayesine girip millete hizmet edeceksiniz? Ülke zaten bu hale onlarla geldi. Durağan bir haldeler. Biri söylüyor öteki cevap veriyor...”
Delege sistemi kalkacak başkan oligarşisi yıkılacak.

“Başkan oligarşisini, bürokrasideki aristokrat yapıyı yıkacağız” diyen Pamukoğlu, partisinde delege sisteminin olmayacağını açıkladı. “Başka türlü halka ve diğer partilere örnek olamayız. Halk kimi istiyorsa o genel başkan olacak” dedi. Osman Pamukoğlu şöyle konuştu: “Bu ülkenin iki sorunu var. Biri cehalet biri yoksulluk. Parti kurmak zor iştir. Bekleyip görecek herkes. Başkanı delegeler değil üyeler seçecek. Ben kurucu olarak bu sefer genel başkanım. Bundan sonrakini kaç üye varsa internet üzerinden oy kullanarak seçecek. Eğer siz gerçek liderseniz insanlar yine sizi ister zaten. Halk istemiyorsa neden kalacaksınız. Böyle bir demokrasi yok.”
Pamukoğlu emekli bir asker olarak siyasete atılmasını eleştirenlere tarihten örnek verdi. “Bizim tarihimiz de bütün paşalar siyaset yapıyordu. Yavuz, Fatih, Beyazıt aynı zamanda generaldi.

"Askerlik mesleğimdi yaptım bitti!"

Atatürk ve İnönü de generaldi. Peygamberler dâhil... Askerlik benim mesleğimdi yaptım bitti. Bu başka bir örgütlenme. Bir devrim gibi gelmezseniz aynı tas aynı hamam gidersiniz. Bu vadi ve boğazlardan çıkamazsınız!”

“Dağlıca ve çuval olayları siyasidir”

Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirme olayı ile Dağlıca baskınından sonra gösterilen siyasi tavrın Türk milletinin gururunu kırdığını, gönlünü yaraladığını savunan Emekli Tümgeneral, şöyle konuştu: “Dağlıca ve çuval olayları siyasidir. Bunun nedeni de hükümettir! Dışarıdan kimse zayıflatamaz sizi...Bu yıpranma her yerde içerden olur...Bu olay olduğunda hemen üstüne gideceksiniz. Orada askerler esir alındı dendi...Kahramanca savaştı dendi...Kendileri teslim oldu dendi...Kahramanca çarpıştı dendi ama yargılandı...Sonra serbest bırakıldı falan...Başta söylenen sonra yapılmıyor.”

Akan kan durdurulacak

Kimseden talimat almayacaklarını belirten Osman Pamukoğlu, Güneydoğu’da halkın teröristten ayrılacağını, Meclis’te dokunulmazlığın, eğitimde YÖK’ün kesin kaldırılacağını açıkladı

AB: “Kimseden talimat almayız. İç işlerimize, kültürel dokumuza karıştırtmayız. Siyaseti konuşmayız ama ekonomi, ticareti konuşuruz. Kabul etmezlerse kendileri bilir, yollarına devam ederler. AB olmayacaktır bir kere...Bu rüzgâr da bizim yelkenimizi doldurmayacak.”

Türban: “Din, mezhep ve inançların yerine getirilmesine kimse engel olamaz. Başörtüsü hepimizin bildiği hayatımızda olan bir şey. Son yıllarda bir ideolojik kalıp haline geldi. Bir düşünceyi ifa eder oldu. Bunu siyaseten kullananlar var. Rejimle ilgili her şeyi açtığımızda altından anayasanın ihlali çıkıyor. Şu dönemde bu parti yönetimdeyken ve bu konuda talepleri varken bir şey yapılamaz. Bu ülkeyi ibadethaneler, okullar ve adalet binaları götürecek.”

Ordu ve siyaset: “Ordunun yönetim kadrosunun bir saldırı altında olduğu kesindir. Buna izin vermemek lazım. Ordunun üst kademesini ve burada da kişileri hedef alarak yapıyorlar... Bizdeki sorun biraz sıkıyı görünce geri çekilme. Nasılsa ordu gelir! O yüzden hiçbir zaman demokrat olamadılar. İttihat ve terakkiden beri bir alışkanlık bu darbeler. Herkes unutacak bunu. Hükümetseniz buna izin vermeyeceksiniz. Ordu ömür boyu doğrudan ya da dolaylı olarak siyaseten dışında kalacak.”

Banka satışları ve iletişimin özelleştirilmesi: “İletişim başta olmak üzere her şeyin nasıl geri alınacağı ile ilgili projeler yöneteceğiz.”

Güneydoğu: “Güneydoğuda ilk yapılacak şey halkı teröristten eşkıyadan kurtarmak. Halk teröristten ayrılacak. Sonra işim ekonomik bölümüne bakılacak. Benim orada en çok rahatsız olduğum şey kan... Kan durdurulacak.”

Dokunulmazlıklar: Dokunulmazlık kesin kalkacak. Kürsü dokunulmazlığı hariç. Hazineden yardım alınmayacak. Halkın parasıyla lüks binalar lüks yaşam.

İdam: İdamın geri getirilmesi işine koşullara bağlı olarak her zaman bakılır.

Tarım politikaları ve sanayi: “Fransa’nın yarısı çiftçi. Orada halk bu iş için banka kredileriyle destekleniyor. Biz de ne diyorlar. Çiftçiye destek vermeyin. Ne demeye çalışıyorlar o zaman? ’Bitirin!’Çiftçi bağımsız değil... Bu adamın bir derdi var...Doğduğu günden ölene kadar beslenmeyi düşünüyor. Bunu sağlamak, yaşadığı sürece mutlu, huzurlu olmasını sağlamak lazım. Tarımla sanayiyi atbaşı (beraber) yürüteceğiz. Bundan halkı kurtarmalıyız. Bir sömürü düzeni bu. Madenlerimizi biz kullanacağız, biz işleyip biz satacağız. Enerji üretmek pahalı... Ucuz enerji üretemediğimizden sanayi ilerlemiyor. Bu yüzden insanlar fabrikaları söküp Romanya’ya oraya buraya taşıyor. Bu nedenle de istihdam sorunları çıkıyor.”

Eğitim: “YÖK kesin kalkacak. Milli Eğitim Bakanlığı iki faaliyetli olacak. Bir bakanlık ilk ve orta öğretime, bir bakanlık yüksek öğrenime bakacak. Üniversiteler kesinlikle özerk olacak.”

"AKP'den yüzde 10 alabiliriz"

Hak ve Özgürlük Partisi Lideri Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu yoğun bir şekilde izleyicilerin “muhalif güçlerle birleşin” çağrısıyla karşılaştı. İzleyiciler, Pamukoğlu’nun Tuncay Özkan ve Uğur Dündar’a teklif götürmesini, Doğu Perinçek, Yaşar Okuyan, Yaşar Nuri Öztürk, Mustafa Özbek gibi isimlerle birleşmesini istediklerini belirten iletiler gönderdiler. Hatta bunlardan bir tanesi “CHP’de birleşin. CHP Baykal’ın malı değil” çağrısında bulundu. Pamukoğlu bu çağrılara “İsteyen arzu eden gelir. Biz herkese açığız. Birleşmeye açığız. Taleplere bakıp değerlendirip inceleyeceğiz. Her partiden bize oy gelecek. AKP’den yüzde on gelebilir.”

“1923’e dönüyoruz”

“En başa 1923’e dönüyoruz. Her yere tırmanmaya hazırız” diyen Pamukoğlu’na Hulki Cevizoğlu’ndan “Ergenekon gibi bir soruşturma sürerken bunu söylemekten korkmuyor musunuz?” şeklinde bir soru geldi. Pamukoğlu’nun bu soruya yanıtı “Ben korku nedir bilmem ki? En nefret ettiğim şey korkaklıktır. Bir insanın özgür olması için cesaret lazım. Korkunun 9 tane çocuğu vardır” oldu. Pamukoğlu, Ergenekon soruşturması sürerken gözaltına alınmaktan da korkmadığını kaydetti: Emekli Tümgeneral “Benim kimseyle bağım yok ki gözaltına alınma korkusu yaşayım. Korku da cesaret de bulaşıcıdır. Hemen bulaşır” dedi.

Büyükanıt ve Gül'e eleştiri

30 Ağustos’ta görevi sona erecek olan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a emeklilik döneminde kullanması için alınan trilyonluk zırhlı araç konusuna da değinen Pamukoğlu, “sanki bin kişi elinde roketle size saldıracakmış gibi. Bu ne?” diyerek sert tepki gösterdi. Pamukoğlu yapılması gerekenin sağlam bir istihbarata sahip olmak olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “1.5 trilyonluk BMW al. Köşk'te oda tanzimine binlerce lira harca. İnsanda biraz insaf olur. İnsaf dinin yarısıdır. Millet sokaklarda gençler işsiz. Siz lüks içinde yaşıyorsunuz. ‘Ben istemiyorum, almıyorum’ demesi lazım. İstihbaratla koruyacaksınız.”

Paşa'nın konuşmasının Vatan'daki özeti.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Pamukoğlu Gazeteport'a konuştu

Hak ve Eşitlik Partisini kuran Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, sosyal demokrat bir parti gibi örgütlendi. HAKPAR’da 60 kişilik Parti Meclisi ve 20 kişilik Merkez Yürütme Kurulu olacak. Bu organlar CHP ve DSP’de var. AKP, MHP, DP gibi partilerde ise MKYK ve GİK bulunuyor. Pamukoğlu, ‘’Çığ gibi destek var, mail yağmuru altındayız’’ dedi.

Hak ve Eşitlik Partisini kuran Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, sosyal demokrat bir parti gibi örgütlendi. HAKPAR’da 60 kişilik Parti Meclisi ve 20 kişilik Merkez Yürütme Kurulu olacak. Bu organlar Büyük kongreden sonra en yetkili parti birimi olacak. PM ve MYK gibi organlar, genellikle sosyal demokrat partilerde yer alıyor. CHP ve DSP de bu biçimde örgütlenirken, AKP, MHP, ANAP, DP gibi partilerde ise, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) veya Genel İdare Kurulu (GİK) bulunuyor. Pamukoğlu’nun partisi CHP ve DSP gibi partilerden farklı olarak ‘’İkinci adam’’ koltuğunu Genel Sekreter yerine Genel Başkan Yardımcısı olarak belirledi.

YOLSUZLUK MAHKEMELERİ
HAKPAR’ın tüzük ve programında da birçok yeni unsur bulunuyor. Buna göre partiye üye olacaklar güçlerine göre yıllık 10-100 YTL arasında aidat ödeyecek. Parti içinde ‘’Dedikodu yapmak’’ uyarı ile cezalandırılacak. Milli Eğitim hedeflerine göre, zorunlu temel eğitim önce 9 sonra da 12 yıla çıkarılacak. Düz liselerin tümü Anadolu Lisesine dönüştürülecek.

Adalet reformuna da önem veren HAKPAR, Yolsuzluk Mahkemelerinin kurulmasını hedefliyor. Bu mahkemeler sadece yolsuzluk davalarına bakacak. Hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçların cezası arttırılacak ve idam cezası da geri getirilecek. HAKPAR programında terörün kısa süre içinde yok edileceği ve Emniyet teşkilatında da yeni bir yapılanmaya gidileceği belirtiliyor. Ayrıca suç işleyen polislerin de rütbelerinin sökülmesi öngörülüyor.
Kurucu Genel Başkan Osman Pamukoğlu, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada parti kurmaya karar verdikten sonra çok sayıda destek mesajı aldıklarını belirterek ‘’ Bize gönderilen destek maillerinin sayısı bir milyon 500 bine ulaştı’’ dedi. HAKPAR Genel Merkezi Ankara’da Anıtkabir’e çok yakın bir konumda ve Fevzi Çakmak caddesinde faaliyete geçti. Ayrıca DSP Genel Merkezine de komşu oldu.
Mesaj tarihi:
idam cezası? süpermiş ya, bütün dertlerimize çare olucaktır bence de.

bi de hem ordunun yönetim kadrosu saldırı altında, hem de ordu siyasetten elini çeksin mi demiş yukarda? e zaten yönetim kadrosuna getirilen eleştiriler de ağırlıklı olarak bu yönde =)

halen kürt sorunu için bi açılım öne sürmüş değil, kan duracak diyo. nası duracak? ekonomik alanda da imf, cari açık ne olcak?küreselleşme, dış politika? "boyun eğmeyiz" yeterli değil..AB'ye sırtını dönecekse zaten hiç şansı yok.
Mesaj tarihi:
sir said:

halen kürt sorunu için bi açılım öne sürmüş değil, kan duracak diyo. nası duracak? ekonomik alanda da imf, cari açık ne olcak?küreselleşme, dış politika? "boyun eğmeyiz" yeterli değil..AB'ye sırtını dönecekse zaten hiç şansı yok.

çok sabırsızsın. daha parti yeni kuruldu parti kurulucağının açıklanmasının üzerinden 1.5 ay anca geçmiştir. yani toplam 1.5 aylık geçmişi olduğunu düşünürsek bu sürede dediğin sorunlara geniş açıklamalı çözümler üretmek imkansız. kanımca şimdiye kadar yapılan açıklamalar sadece uygulanacak politikaların ne yönde olucağının bir göstergesi.

sir said:

AB'ye sırtını dönecekse zaten hiç şansı yok.

burda ne demek istedin tam anlayamadım.
ceviz kabuğuda Osman pamukoğlu'nun dediği biz avrupa ile ticaret tabiki yaparız ama iç işlerimize karıştırtmayız.
bence AB bizi nasıl olsa almayacak. Birde müzkareydi üyelik süreciydi ayağına her şeye karışıyorlar. Ayrıca şimdi AB bizi almayacak gibi bir düşünceyi kafamdan sildiğimi düşünelim.( ekonomi yönünden bakarsak) AB bizi nasıl alıcak. Bu ekonomiyle mi? Kesinlikle almaz. O zaman bizim ekonomiyi avrupa seviyesine çıkarmamız lazım. AB al sana milyarlarca euro veriyorum ( hibe yada çok düşük faiz uzun vade) demez. e o zaman biz kendi olanaklarımızla ekonomiyi düzelteceksek AB'ye niye ihtiyaç duyalım.
Mesaj tarihi:
bakın şimdi ab öyle bişey ki, bi senin parlamenton var, bi de üst parlamento var. ama bu üst parlamentoda senin de yöneticilerin bulunmakta. yani üye olduktan sonra AB nezdinde alınan kararlarda sen de söz sahibisin..haa üye olana kadar AB ülkeleri seni denetleyecek, eksik ve yanlış bulduğu yerleri söyleyecek..ekonomi, eğitim, sağlık, demokrasi ve insan hakları konusunda AB'den epey geride olduğumuzu heralde kabul edersiniz. zaten öncelikle mühim olan AB standartlarının yerleşmesi ve devletin buna uyum sağlayabilmesi. bundan sonrası nispeten kolay, AB üye olan ülkelere gayet güzel hibe de veriyo kalkınmaları için.

kaldı ki ab'ye girmek içişlerini direk teslim etmek veya verecekleri her karara uymak da değil, bunun örneğini de lizbon anlaşmasında gördük.
Mesaj tarihi:
sir said:
bakın şimdi ab öyle bişey ki, bi senin parlamenton var, bi de üst parlamento var. ama bu üst parlamentoda senin de yöneticilerin bulunmakta. yani üye olduktan sonra AB nezdinde alınan kararlarda sen de söz sahibisin..haa üye olana kadar AB ülkeleri seni denetleyecek, eksik ve yanlış bulduğu yerleri söyleyecek..ekonomi, eğitim, sağlık, demokrasi ve insan hakları konusunda AB'den epey geride olduğumuzu heralde kabul edersiniz. zaten öncelikle mühim olan AB standartlarının yerleşmesi ve devletin buna uyum sağlayabilmesi. bundan sonrası nispeten kolay, AB üye olan ülkelere gayet güzel hibe de veriyo kalkınmaları için.

kaldı ki ab'ye girmek içişlerini direk teslim etmek veya verecekleri her karara uymak da değil, bunun örneğini de lizbon anlaşmasında gördük.

üst parlamentodaki dağılım nufusa göre yapılıyor (benim bildiğim) türkiye şimdiki nufusuyla önemli bir çoğunluğa sahip olucak. Birde avrupanın yaşlı olması nufus artış hızının çok düşük bazı yerlerde eksiye düşmesi Türkiye'nin nufusunun genç olması nufus artış hızının avrupaya göre yüksek olması sebebiyle ilerde daha büyük bir güçe sahip olması demek. Pek işlerine gelmez herhalde :)
Şimdi biz yunanistanla nerdeyse aynı zamanda başvurduk. Onlara verilen hibeyle ya da İrlanda'ya verilen hibeyl bizim ki bir mi. BU saydığım ülkeler çoktan üye oldular biz hala olamadık. Yani ben inanmıyorum AB bize yardım edeceğinden. Yine dediğime geliyorum ne yararı varki AB nin bize?
Adamlar şuan terörle mücadeleye bile karışıyorlar (Denetleme ya da insan hakkı ihlaliydi vb. adıyla). Ab yi ne ilgilendirir ki. Ee tabi o kadar destek veriyorlar terör örgütüne.
Mesaj tarihi:
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'ndan sürpriz açıkılamalar

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı döneminde gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonları anlattığı kitabı ile üne kavuşan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, askere yönelik eleştirel yayınlarıyla dikkat çeken ve TSK'ya akredite olamayan Vakit Gazetesi'ne sürpriz bir röportaj verdi.

Vakit GAzetesi'nin "Pamukoğlu 'Ergenekon terör örgütü sanığı paşalara cezaevinde destek ziyareti yaptıran, muhtıralarla, siyasi beyanlarla gündeme gelen zihniyete' çok sert çıktı." cümlesiyle anons ettiği röportajda ilginç ifadeler kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde siyasete atılan ve Hak ve Eşitlik Partisi'ni kuran Pamukoğlu Vakit Gazetesi'nden Serdar Arseven'i yeni Genel Merkez Binası'nda kabul etti. İşte Pamukoğlu'nun o ilginç açıklamaları..

* Parti kurma fikri nereden çıktı?

- Parti kurmamı ben değil, halk istedi. Halk, yeni düşünce, yeni hayat, yeni ufuklar, yeni konseptler bekliyor. Biraz okuyan, biraz düşünen dinamik bir insan, ülkede kendini umutsuz ve boşlukta hissediyor. Bu da, mevcutların dışında, yeni bir oluşum, yeni bir hareket, yeni bir düşünce bekliyor. Bu istek 4-5 yıldır vardı ama son 1,5 yıl içerisinde daha da arttı. Halkımız dert küpü olmuş. Beslenme, barınma, güvenlik ve huzur problemlerinin yanında, insanlarımızın onuru ve gururu kırıldı. Bu kırılma, Kuzey Irak'taki çuval geçirme olayından başladı. Arkasından Dağlıca olayı, insanların moralini ve milli gururunu altüst etti. İnsanlarımız başı dik yaşamayı arzu ediyor. Amerika'dan, Avrupa Birliği'nden talimat ve emir almak, insanları yaralamanın ötesinde sıkıntıya soktu. Ruhun harap olmasını artık kaldıramıyorlar.

STATÜKONUN DEĞİŞMESİNDEN HOŞLANMAZLAR

* Anayasa Mahkemesi, Asker, CHP düzenden memnun, siz ne düşünüyorsunuz?

- Bürokratlar ve askerler, statükonun değişmesinden hoşlanmaz. Dünyanın her yerinde böyledir. Meclis ve hükümet bu statükonun değişmesinden hoşlanmayanlara sözünü geçirecek. Madem korkuyorsun, neden devlet yönetmeye talip oldun?

Meclisi ve hükümeti tamsa, devlet adamlığı yapmak isteniyorsa statüko dinlenilmez. Memurlar devletin hizmetlileridir, maaş karşılığı hizmet ederler. Memurların, bürokratların, mevcut iktidarla bir sorunları varsa, ilkelerini benimsemiyorsa yapacakları bir tek şey vardır, o da istifa etmektir. İstifa etmiyor, ayrılmıyorsa, hala sana karşı hal ve tavır gösteriyorsa senin de hükümet olarak yapacağın şey, onu emekli etmektir. Darbeler, silahlı hareketler... Herkes bu kavramlardan kafasını soyutlasın. Asker, gelişmeler hakkında düşünce dile getirdiği zaman bir kesim “Asker bunlara karışamaz” derken, diğer kesim ise “Genelkurmay bu ülkenin önemli bir kurumu, o da fikrini açıklamalı” diyor. Ve Asker, muhtıra veriyor, ilahi okumanın laikliğe aykırı olduğunu söylüyor...

- Bunlar aşiret kafasıdır. Bürokratların nerelerde siyasi görüş açıklayacağı anayasa ve kanunlarda bellidir. Anayasaya uyun. Bu bildirilerin yayınlanmasının hiçbir getirisi yoktur. 27 Nisan bildirisi yayınlandı ve AK Parti'ye % 8-9 oy getirdi. Bakın, Başbakan ve hükümet eden partinin diğer önde gelenleri, bugüne kadar hiç duymadığımız bir şekilde 27 Nisan muhtırasını verenleri yerden yere vurdu. Ben de bu yaşıma kadar TSK'yı bu kadar yerden yere vuran beyanı ilk defa 27 Nisan muhtırasından sonra gördüm. Bu tabii ki Erdoğan'ın partisine kazandırırken, muhtırayı verenlere kaybettirdi. Başbakan tepkisini koydu, yerden yere vurdu. Peki sen muhtıra veren sonucunda ne yapabildin, hiçbir şey.

* O zaman bu muhtıra TSK'nın imajına katkı sağlamıştır denemez?

- Hayır, tersi oldu. TSK imaj kaybetti. Bütün muhtıralar imaj kaybettirir. Başbakan'ın nasıl bir konuşma yaptığını gördünüz. Hiçbir kurum, devlet dahil, adı ne olursa olsun, dışardan yıpratılmaz, kendi kendini yıpratır.

* İktidara gelince bir senede PKK'yı bitireceğinizi iddia ettiniz. Sosyal politikalar ne olacak?..

- Partimizin bayrağındaki kartal simgesi halkı temsil ediyor. ‘Bir yılda bitiririm' dediğim şey, dağlardaki eşkıyanın temizlenmesidir. Elbette sosyal politikalar da bunu destekleyecek.

* Bunu yapmak için halkı yanınıza almanız gerekir...

- Halkı dağdaki çetelerden soyutlayacaksınız. Ama çeteler dağlarda yaşadığı sürece, halk kendini güvende hissedemiyor. Toprak piresi gibi olacağız, pire nasıl toprakta belli olmuyorsa bizi de göremeyeceksiniz, sonuçlarını göreceksiniz. Sadece yurt içinden değil, yurt dışından da alacağız teröristleri.

* Diyelim ki Başbakan oldunuz. Bir gün gazetede Genelkurmay Başkanı'nın beyanatı var hükümetin bazı uygulamalarını iyi bulup bazılarını uygun bulmadığını söylüyor. Tutumunuz ne olurdu?

- Genelkurmay başkanını çağırırım, görüşürüz. Neden bunu yaptığını sorarız. Böyle yaptıysa sonuçlarını göze almış demektir. Çünkü hükümetin kim olduğunu ve başında kimin olduğunu biliyordur herhalde. Çağıracağız ve kendisiyle böyle devam edemeyeceğimizi söyleyeceğiz. Kararı kendisi verecek. Kararı o vermezse biz veririz.

* Bu görüşme için teşekkür ediyorum.

- Vakit okuyucularına ve kadrosuna selamlar.

ASKER-HÜKÜMET İLİŞKİSİ OLMAZ!

- Asker hükümet ilişkileri... Şemdinli'ye bakın. Olayların üzerine giden savcı Ferhat Sarıkaya nasıl da harcandı...

- Asker-hükümet ilişkisi diye bir şey yoktur. Asker hükümete bağlıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harbe hazırlığından onun denetlenmesine kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti sorumludur. Bu sorumluluğu da TBMM denetleyecek. Şu anda Türkiye sanki birkaç tane hükümet tarafından yönetiliyormuş algısı var dışarıda.

- Genelkurmay'ın bilgisi dahilinde, Kandıra'daki “terör örgütü sanıklarına” bir ziyaret gerçekleştirildi. Ergenekon davası devam ediyor ve oradaki Korgeneral “Genelkurmay'ın bilgisi dahilinde” “terör örgütü sanıklarını ziyarete gidiyor...”

- Ergenekon meselesi aylardır ortada. Resmi, gayrı resmi, askeri sivili herkes konuştu. İddianame de bitti, Türk mahkemelerine de intikal etti. O halde bitmiştir.

- Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ cemaatlerden ve cemaatlerle mücadele için yapılması gerekenlerden bahsetti...

- Vatandaş, ordunun sahibidir. Vatandaş diyor ki “Bu devlet benim. Bir silahlı gücüm var ve bu silahlı gücümü, eğitim almış insanlara teslim ediyorum. Halkın vergileriyle oluşan tankı, topu, tüfeği... Sen bunu, benim yararıma kullanacaksın.” Elinde halkın verdiği silah olan bir asker, hükümete karşı bir şeyler yaptığı zaman, halk “Bu, benim kendisine teslim ettiğim silah elinde diye hükümete, meclise, sisteme karşı böyle yapıyor” diyor. Elinde silah olanla olmayanı halkın karşısına çıkarırsan, halk, elinde silah olmayanı tercih eder!.. Muhtıra verirseniz, halk da iktidarın oyunu artırır. Milletle ve onun değerleri ile mücadele edilemez!..

Vatan'daki Vakit röportajı
  • Yeni Oluştur...