Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xenon Kit ve Ampul Tavsiyesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bizim comboya bi xenon ampul taktırıyım diyorum da bu konuda hiç bilgi sahibi değilim. Ne önerirsiniz nasıl yapılır nerde yaptırılır nelere dikkat etmek gerekir.
Mesaj tarihi:
paramecium said:
Selam,

Sitesinde görüldüğü üzere karşıdaki sürücünün gözlerinin içine ediyor; bende, sonradan uygulanmış böyle dengesiz aracı her aynamda görüşümde basıyorum küfürü.

Saygılar.

karsılık olarak arka sisleri yakıyorum :P selektore baslıyorlar :P
Mesaj tarihi:
Selam,
Mr_Hand said:
lensli sistem yaptırmalı tabi de, o da kol :D

Ön sinyallerin yuvasında ufak bir tilki kuyruğu işi neticesinde Valeo'nun orjinal A4 için olan far+sinyal gruplu, şeffaf ön camlı, lensli far grubunu alıp xenon uygulayabiliyorum. Masrafına değinmiyorum :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Abicim ne büyük görgüsüzlüktür o? Farları yakıp bide ön arka sis farlarını açmak. Hadi önü açtın fazla rahatsızlık vermez de arka sisleri bir insan neden yakar? Ne oluyo arka sisleri yakınca bütün güzel kızlar sıraya mı giriyo? Millet arabanızı mı farkediyo? Küfür yemekten başka bi getirisi olmaz hani bu da nasıl bi tatmindir ki küfür yemek için arka sis farı yakılsın.
Mesaj tarihi:
Görüş mesafesinin 10 metreye düştüğü zamanlarda yakılsın o sise rağmen arabalar birbirini farketsin diye konulmuş bişeyi berrak bir günde/gecede yakınca haliyle arkadakinde göz möz bırakmıyor.
Mesaj tarihi:
Heh kasla goz arasinda azar isitmisiz espri yaparken, 8-)

hakkaten de oyle arabaya bindigi gibi on/arka sis acanlara bende uyuz oluyorum. Benim sadece mutemadiyen gunduz gece, kisa/uzun yol farketmez parklarim aciktir.Sisleri sadece yagisli ve sisli havalarda, veya oyle bi durum yoksa tunele girdigimde arkamdakini uyarir nitelikte olacagi zamanlarda yakiyorum.

Bunun disinda sert fren, tikali yol falan gibi durumlarda ve namessar in yaptigi gibi selektorcu genclige nah olarak da kullanilabiliyor.

Yalniz oyle arkadaki aracta rahatsiz olunacak derecede parlak yanmiyor sisler, normal farlardan sadece daha genis yayilarak yaniyorlar. Sinir disinda zarari nedir bende bilmiyorum acikcasi.

Yukune gore far yukseklik ayarini yapmayanlar, veya jipde olupta kisa farini asagiya indirmemis olanlar daha cok goz aliyor, hatta gece goz fln birakmiyor yan aynalar vesilesiyle. Ayni sekilde ticariler de bu siniflara giriyor. Hele bide halojen veya xenon varsa off.
Mesaj tarihi:
Vodan said:
Görüş mesafesinin 10 metreye düştüğü zamanlarda yakılsın o sise rağmen arabalar birbirini farketsin diye konulmuş bişeyi berrak bir günde/gecede yakınca haliyle arkadakinde göz möz bırakmıyor.

ya ben onlarca sis fari acik insana denk geldim gozumude hic almadi..

neyse ogrendigim ii oldu yakmam bidaha kimseye rahatsizlik vermek degil hicbi zaman amacim =)
Mesaj tarihi:
Dediğim gibi ön sis çok göze batmıyor ama arka sisler belki arabadan arabaya değişiyordur ama çok fena küfür ettiriyor. Hepsinden öncesi gerek yokki arka sis'i yakmaya. birde bir taraf yanmıyor bozukmuş gibi
Mesaj tarihi:
Selam,

Sıkışık trafikte (Atatürk cd/Kozyatağı) gıcık ediyorlar. Ben küfür ediyorum, zamanında ve ortamında yapmadıkları bu dengesizliklerinden dolayı hak ediyorlar. Ön/arka hiç fark etmez.

Arkada simetrik sis yakanlara giricem birgün o olacak. Neden? Frene mi bastın sis mi ayırt edemedim, şansımı sisten yana kullandım!!! Düşünmüyorlar ki stoplarla aynı etkide oluyor yaptıkları.

Yağmurda bile açılması kötü oluyor, yağmur taneleri o ışığı dağıtıyor, anla anlayabilirsen ne geliyor karşıdan.

Sis açıyorum, ne zaman? Toprak ve çok virajlı bilmediğim bir yola girdiğimde. Neden? Çünkü ışığı daha alttan sola/sağa yaydığı için yakın mesafede önümü görmeme yardım ediyor. Arka sisi ayrıca açma şansım yok, açtığım an önler de açılıyor. Bir kaç defa Bolu dağında akşam inerken sise denk geldiğimde kısa farları kapattım, sadece park+sisler ile indim. Aksi halde önümde ışık duvarı oluveriyor :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
arka sisler cok rahatsiz edici bir sey. ben benimkileri yakinca arkadakiler hemen selektore basliyor.

zaten ayarsiz halo ya da xenon amcalarla uzunlari acip giden mal amcalara nispet yapmak istedigimde yakiyorum sadece. karsi saldiri olarak.

hic gercekten kullandin mi derseniz rumeli feneri yolunda kullaniorum sadece, orada bazen cok yogun sis oluyor, hiz manyagi koc universiteli genclik ayni yolu kullandigi icin yakmazsaniz arkadan giriverirler arabayi farketmeyip.

bir de atasehir deki evde geri geri parkta yakarim. park etmek cok kolaylasiyor.
Mesaj tarihi:
paramecium said:
yakın mesafede önümü görmeme yardım ediyor.

viraj takip eden farlar olsa sorun olmaz.

viraj takip eden adaptive xenon farlar cogu markanin opsiyonel hatta bazi modellerde standart ekipmani olmusken, turkiye de hala bazi modellerde standart gelmiyorsa opsiyon listesinde bile olmuyor.

milyarlarca paraya araba aliyorsun, koye gidip bir essek alsan ustune iki tane el feneri baglasan ayni donanima sahip. utanmiyorlar.

en cok koyan elin bulgari, hirvati vs si o donanimla aliyor, etrafta x5 ler, q7 ler, a6 lar, bmw 5 lerin girla dolastigi, artik tasin altindan kaldirsaniz 100 milyarlik arabanin fiskirdigi koskaca istanbul da bazi modellerde size sayilan opsiyon listesinde bile yer almiyor. saticiyi sikistirirsaniz evet var o diye siparise ekleyebiliriz diye zorla ogreniyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Namessar said:
paramecium said:
yakın mesafede önümü görmeme yardım ediyor.

viraj takip eden farlar olsa sorun olmaz.

viraj takip eden adaptive xenon farlar cogu markanin opsiyonel hatta bazi modellerde standart ekipmani olmusken, turkiye de hala bazi modellerde standart gelmiyorsa opsiyon listesinde bile olmuyor.

milyarlarca paraya araba aliyorsun, koye gidip bir essek alsan ustune iki tane el feneri baglasan ayni donanima sahip. utanmiyorlar.

en cok koyan elin bulgari, hirvati vs si o donanimla aliyor, etrafta x5 ler, q7 ler, a6 lar, bmw 5 lerin girla dolastigi, artik tasin altindan kaldirsaniz 100 milyarlik arabanin fiskirdigi koskaca istanbul da bazi modellerde size sayilan opsiyon listesinde bile yer almiyor. saticiyi sikistirirsaniz evet var o diye siparise ekleyebiliriz diye zorla ogreniyorsunuz.

Sen Türk'sün evladım, barbarsın. Çadırda yaşıyorsun, memleketinde toprak yol yok, develer rahat yürüsün diye kumdan yollar var. Ülken de dümdüz, viraj yok çöl her yer. Adaptif farı ne halt edeceksin? Adamlar bizi böyle, Bulgarları gelişmiş Avrupalı diye gördükçe böyle olması olağan.
  • Yeni Oluştur...