Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Termodinamigin birinci kanununu goz onune bulundurdugumuz takdirde evrende ortaya cikan ilk atomun etrafinda hareket haline olan elektronun enerjisi nereden geliyor ? Termodinamigin ikinci kanununa gore bu elektron neden yavaslamiyor ? Enerjisini nerden sagliyor ? Yavaslasaydi ne olurdu ? Simdiden tesekkurler Not:(dini bir soru degil bilimsel olarak aciklamasini merak ediyorum lutfen konuya dinle ilgili post atmayin.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 fizigin yetmedigi yerde din giriyo sorry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Giovanni said: Termodinamigin birinci kanununu goz onune bulundurdugumuz takdirde evrende ortaya cikan ilk atomun etrafinda hareket haline olan elektronun enerjisi nereden geliyor ? allahtan geliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Evren ilk meydana geldiğinde sanki bugün bildiğimiz haliyle çat diye oluşmuş gibi yazmışsın ama öyle bir durum yok. Bu soruyu cevaplamak için termodinamik yetmez, astronomi fiziği ile uğraşan ve evrenin ilk meydana geldiği zamandaki koşullar hakkında yürütülen son tahminlerden haberdar olan biri lazım. Bi de termodinamiğin ikinci yasası entropinin her zaman artacağıdır. Ya da diğer söylenişleri düzensiz enerjiyi tamamen düzenli bir enerjiye çevirmek mümkün değildir. İkinci sorunda termodinamiğin yasayı ile elektronun enerjisi hakkında kurduğun bağ tam olarak nasıl bir bağ. İlk soru için dediğim gibi evrenin oluşma koşullarını bilen bir fizikçi lazım sana. Belki şu an evrende sabit olan enerjinin nerden geldiği bilinmiyordur, ya da bilinen fizik yasalarını üstünde bir durumdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Yani ikinci yasayla ilgili olarak elektronun surekli enerjisi neden entropiye ugramiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Entropiye uğramak demek diye bir terim duymadım ben. Entropisi neden azalmıyor ya da neden artmıyor denilir. Sanırım sen elektronun entropisi neden artmıyor mu demek istedin? Bir sistemin entropisi sürekli artmak zorunda değil, bir sistem entropisini azaltabilir -> bkz: insan. ama bunu yaparken evrenin entropisini arttırmak zorundadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 ya benim aklıma direk Cassimir Etkisi geldi ilk soruyu görünce.Yani duvarları 0 K e çok yakın bir sıcaklığı olan içi boş bir kutu düşünün.Hiçbirşey yok içinde yani evrende bir nokta boşlukta hiçbirşey yok ve burdan Cassimir Etkisi denen bir enerji yayılımı var.Belki olabilir. 2.si aslında kuantum mekaniğinde artık elektronun hızında bahsetmez oluyoruz yani elektron atomun etrafında schrodinger dalga denkleminin karesinin verdiği değerler sonucunda olasılık dağılımında bulunuyor.Spin değeri mevcut.Senin dediğin Bohr atom modelinde elektronun hızı ilk başta sorundu işte elektromanyetik dalga yayıyor enerjisi azalıyor çekirdeğe neden düşmüyor gibi sonra Bohr gerek yk diyip elektronları tamsayı değerlerindeki enerji seviyelerine karşılık gelen yörüngelere oturttu ama tabi oda eksikti(Gerçi kimyada falan basitlik olsun diye lisede kullanılıyor hala çünkü kuantum mekaniksel çözünce atomları bir nevi bohr verir ama daha tatmin edici oalrak tabii ).Kuantum mekaniğini hidrojen atomu için çözdüğünde o kadar çok etken çıkıyor ki spin sayısı , bulunabileceği enerji seviyeleri falan da filan yani elektronun yavaşlatacak yavaşlatması gereken bir etken bir unsur yokki herşey tıkır tıkır belirli kuantum değerleri içersinde denklemler sonucu olarak oturmuş ,hızda azalma artmadan bahsetmek olası değil belirlenen değerleri dışında bildiğim kadarıyla daha kuantum mekaniği almadım gerçi ama :=) bi doğru düzgün toparlayamadım ha editsayısına bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar