Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hangi benzin türü?

kingpin

Öne çıkan mesajlar

daha önce açılmışı varsa para bi zahmet kilit atarsın artık :P aradım ancak bulamadım merak ediyorum hangi benzin türünü kullanıyor patiler?

95 oktan kullanıyorum ben öyle çok bi fark oynuyor mu bu oktanlar arasında oynuyorsa ne oynuyordur? babam ısrarla 95 koydurttu arabayı ilk aldığımızdan beri şimdi benim canım istedi diyelim benzin türünü değiştirebilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yüksek oktan, yüksek devir ve sıkıştırma oranlı motorlara uygun. Böylece kontrolsüz parlama olmuyor.

Ben de 95 kullanıyorum. Tavsiye edilen de o. Daha yüksek oktan kullansam bile bu avantajı motorum kullanamaz. Bazı araçlarda ECU update ile motor 98'e uygun hale getirilebiliyor ve bir miktar performans artışı yaşanabiliyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Oktan km yi etkilemez..

1600 cc motorda 95 97 98 oktan çok fark ettirmez. Fakat 2.0tfsi 200 beygirlik bir motorda 5 10 ( 10 beygirden fazla da olabilir) beygire kadar fark ettiriyor. Tabi araç 210 beygire çıkmıyor fakat 95 oktanla ölçümler sonucu msela 192 beygir çıkarken 98 le 198 filan çıkıyor.

Bunu da bir golf gti ile denemişlerdi bir araba programında ..
Sosyal ağlarda paylaş

Fifth gear da denemislerdi, golf gti, subaru imp, birde siradan bi arac tam olarak hatirlamiyorum.

subaru haric 98 oktan ve ustu yakit bi fark cikartmadi. Imprezeda cikan farkda 3beygirmiydi oyle biseydi.

oyle 5-10-15 beygir oynatmiyor yani, menzilide artirdigini sanmam ama heralde "o kadar para verdik biraz fazla mi gidiyor bu arac ne? iyi iyi" etkisi olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
1.600 motorda en ucuz benzin hangisi oysa onu alın o doğru...

ama uzun yolda yüksek oktan sanki menzili arttırıyor... bana öyle gibi geliyor depoda bi 40-50km

o her benzin tipinde olmaz mı yav? uzun yol kullanımı ayrı bişey sonuçta sabit bi devirde gidiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Eurodizel kullanıyorum keh keh keh...

Benzinde oktan palavradır, zaten benzincilerin "100 oktan" diye şişirdiği şey de 100 oktan değildir. Yazıldığı gibi 1.6 motor araçlar bu benzini harıl harıl yakamayacağı için hiçbir şey farketmez. Büyük motorlarda daha iyi yanma sağlar ama öyle 5-10 beygir farkı büyük palavradır, sadece daha verimli yakıt kullanırsınız. Güç farkı yaratmadığına, iki benzin arasında ciddi bir verim farkı olmadığına (bkz kömür vs petrol gibi) ve madde yoktan var vardan yok edilemediğine göre de menzil artışının da pek mantığı yok.

Yazıldığı gibi ucuzu neyse onu alın, benim gibi yabancı forumlarda Amerikalı abiler "Lanet olsun Utah'ta benzinin galonu 4 dolar olacakmış, bu ekonomi bitmiş" diye söylenince içinizden küfürü basın. Biz litresine 2.5 dolar vermeye devam edelim...
Sosyal ağlarda paylaş

Ona bakarsanız Eurodiesel'in de bi numarası yokmuş. Normal dizel yakıttan daha temiz falan değilmiş. Yakın bir arkadaşımın babası Milli savunma bakanlığı ve Petrol Ofisi ile ilgili bi pozisyonda çalışıyor o söyledi. Kendi arabalarına da normal dizel alıyorlarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Eurodizel ile fark eskiden vardı, normal dizel yeteri kadar iyi rafine edilmediği için her yeri tıkayıp motorun anasını ağlatıyor(muş)du.

Gel zaman git zaman ortada o eski normal dizel kalmadı, üretim standardı hepsinde yükseltildi diye biliyorum.

Şu soğuk füzyonu bulsalar da rahat etsek...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...