Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mortis said: Xelee said: aşık olduun kızın anneye benzeme olayı çok korkunç kabus bi olay. kimsenin başına gelmesin... ahah bugun paso sna alıntı yapıcam da senin anneye benzediini düşün aşık olduun kızın bi ! bi düşün. asdasd yok istemiorum. X(
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ona yönelik verdiğim tepkiyi tekrarlıyorum, sevginin analizini öyle yapan kızdan kaçıcan.
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 tabi çıkar sebebiyle seveceksin çıkarı illa bi materyal olarak düşünme, mutlu olmak bazı duygularını tatmin etmek için birisini seversin. benciliz hepmiz.
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 -007- said: Tüm bunların üstüne biraz tartışmayı baltalamak gibi olması ama başa dönersek "çıkar sebebiyle sevmek" bilinçaltı bile olsa çok ters geldi. bu konuda mesela çıkar sebebiyle yakınlaşıp sonra o çıkarları bilinçaltına atıp normal sevmeye başlasan bile o çıkarların kalıntıları bilinçaltında yerlerini korurlar gibi geldi. çok böyle kırıntı falan gibi acaip somutlaştırdım olayı ama anlatabilmişimdir umarım.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ben o tarz felsefelerin raistlin gibi psikolojik sorunları olan roman karakterlerinde kalmasını tercih ediyorum
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Xelee said: -007- said: Tüm bunların üstüne biraz tartışmayı baltalamak gibi olması ama başa dönersek "çıkar sebebiyle sevmek" bilinçaltı bile olsa çok ters geldi. bu konuda mesela çıkar sebebiyle yakınlaşıp sonra o çıkarları bilinçaltına atıp normal sevmeye başlasan bile o çıkarların kalıntıları bilinçaltında yerlerini korurlar gibi geldi. çok böyle kırıntı falan gibi acaip somutlaştırdım olayı ama anlatabilmişimdir umarım. öyle çok insan olduğunu sanmıyorum, azdır yani.
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ihtiyacı olduğu şeyi sever. bariz. ama her ihtiyacı olduğu şeyi de sevmek zorunda değildir.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Ödipal yapılanmadan kısaca bahsedecek olursak: Doğduğunuzda bebek olarak yetersizliğiniz hat safhadadır. Öyle ki kendi hayatınızı idame ettirmekten acizsinizdir. Hayatınızı idame eden kişi, doğal olarak annedir. E bu bağlamda anne, hayatınız boyunca belki de en muhtaç olduğunuz kişidir. Dolayısıyla annenin sizden memnun olması hayatınızdaki en büyük önceliktir. Annenin memnuniyeti de annenin sevgisinden geçmektedir. Annenin sevgisi, bebeğin bir numaralı önceliğidir. Ancak tabii, bebeğin bu sevgiyi nasıl elde edeceğine dair bilgisi yoktur. Buna karşılık, annenin sevgisine zaten sahip olan "baba" vardır. Annenin sevgisine sahip baba gibi annenin sevgisine sahip olma uğruna baba "idealize" edilir ve çocuk bu şekilde babaya benzemeye başlar. Ancak bir yandan da tabii anneye sahip olan babaya kıskançlık duyguları başlar. Bu yüzden 6-7 yaşındaki çocuklar babalarını öldürdükleri rüyalar görebilirler, ya da "ben ilerde annemle evlenicem" gibi ilk görünüşte safça gözüken tatlı söylemlerde bulunurlar. E bu karmaşadan gençlik çağında çıkılsa dahi, tüm karşı cins ilişkilerimizin temelinde yatan bu üçgendir. Bu bağlamda karşı cins beğenmekte aldığımız temeller de anne profili üzerinden çıkmaktadır. Falan filan. Çok yüzeysel oldu bu arada. Sadece genel hatları koyayım dedim.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mortis said: ihtiyacı olduğu şeyi sever. bariz. ama her ihtiyacı olduğu şeyi de sevmek zorunda değildir. değil öyle. vücudun ihtiyacı olmadığı şeyleri de hayvan gibi severiz. çikolata mesela.
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 hayır lan wall of text okuman lazım.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Öyle deme abi sen kuantum anlatınca biz dinliyoduk ama :P
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mortis kızdı dimi? Evet kaçıcam mortisten O_o Ya karşılıklı sevgiyle falan açıklamak bana da biraz kolaya kaçmak gibi geliyor. İnsan düşünen hayvan ve buna göre oluşmuş mekanizmaların bütününden fazlasıdır. Sevgiyi her durumda rasyonalize edemeyiz. Yani sadece evrimsel gelişim diye açıklamak yetmiyor bence. Ayrıca roma dondurmasında meyve parçaları var. Dondurma reklamlarındaki gibi değil ama, cidden var ve tadı çok güzel. Yiyin bakın işte :P
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 -007- said: Mortis said: ihtiyacı olduğu şeyi sever. bariz. ama her ihtiyacı olduğu şeyi de sevmek zorunda değildir. değil öyle. vücudun ihtiyacı olmadığı şeyleri de hayvan gibi severiz. çikolata mesela. nie ihtiyacın yok çikolataya işte ihtiyaç olarak fiziksel düşünüosun sen o tatlıyı yerken aldığın haza ihtiyacın var
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Magnum dondurma yiyicen böyle. Crystal şampanya alkolde neyse, davidoff sigara tütünde neyse, magnum da dondurmada öyle oldu naptılarsa ya.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 okudum ve yatmadan önce şunu demek istiyorum froyda koim. http://uncyclopedia.org/wiki/Freud
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Ehuh iyi sabahlar. Şaka yapıyodum ben gerçi :P
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 @antimodes yok yüzeysel olmadı. güzel gece gece bilgilendim, zevke geldim. teşekkürler.
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 bu arada ben saçmaliorum beni takmayın cidden. asd
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Xelee said: @antimodes yok yüzeysel olmadı. güzel gece gece bilgilendim, zevke geldim. teşekkürler. koş annene şimdi!
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mortis said: -007- said: Mortis said: ihtiyacı olduğu şeyi sever. bariz. ama her ihtiyacı olduğu şeyi de sevmek zorunda değildir. değil öyle. vücudun ihtiyacı olmadığı şeyleri de hayvan gibi severiz. çikolata mesela. nie ihtiyacın yok çikolataya işte ihtiyaç olarak fiziksel düşünüosun sen o tatlıyı yerken aldığın haza ihtiyacın var hazza ihtiyaç olarak bağlarsak o zaman zaten her şeyi kökten hallediyoruz. :) konu ihtiyaçtan çıkıyor yani. :) sevdiğimiz şeye onu sevdiğimiz için ihtiyacımız var gibi bişey bu cevap :)
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 neyse o zaman bi ara roma dondurması yemeye gitcez belli oldu. :)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 o zaman uyumak lazım şimdi aha ezan başladı
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Bu arada topici açan adam kaçtı. Successful troll is successful.
Öne çıkan mesajlar