Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yine söylüyorum isteyen nereye giderse gitsin kimsenin hain dediği falan yok herkesin kendi seçimi hayat görüşüdür. ama gitme şansı olupta burada kalmayı seçen insanlara saygısızlık etmeye kimsenin hakkı yok.

Noyanh said:

"VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR KADERİNE TERKEDİLEMEZ "
M.Kemal ATATÜRK
Mesaj tarihi:
yok abi ama gittin mi bir daha gelmek yok :P
şaka bir yana ..
bu son seçimlerden sonra bende düşündüm tartımm dedimm gitsem mi .. bu milletin adam olacağı yok . kimsenin kimseye saygısı yok olmaz da bu gidişle ama işte
vicdanım el vermez benim .
kendimce sağlık sistemindeki aptal paragöz doktorlardan olmıyarak .. bişeyler yapmaya calıscam öyle karar verdim .
gitmek isteyene lafım yok .. =) ben giderim arkadas diyende
bana yok koyunsun gerizekalısın bıdı bıdı derse bozuşuruz.
Mesaj tarihi:
Giden gitsin valla, 70 milyon olunca bi işe yaramıyorsunuz. Elene elene bi 4 5 milyon kalsa bize yeter. Hadi gidin hemen hadi hadi... Bır bır konuşup vicdanınızı rahatlatmadan gidin. Muhasebenizi gittiğiniz yerde yaparsınız. Zaman kaybetmeden gidin, boşaltın ülkeyi hadi. Bu başlığı tartışarak kaybettiniz zaman, alsaydınız biletinizi kurtulmuştuk şimdiye sizden 10 kere. Hadi durmayın gidin hemen hadi...
Mesaj tarihi:
Ben simdi gittim ya,
Rahat rahat `Ermeni soykirimi vardir.` diyebiliyorum.
`Ataturk yanlislar yapmistir.` diyebiliyorum.
`Ordusu Turkiye'ye zarar vermistir, vermektedir.` diyebiliyorum.
`Islamda reform yapilmadigi surece AKP ve benzeri Amerika destekli masalar ulkeyi somurmeye devam edecektir.` diyebiliyorum.
`Kurdistan ozerk olsun.` diyebiliyorum.
`Turkiye'de kolluk kuvvetleri ve yargi yeniden yapilandirilmalidir.` diyebiliyorum.
Sahane ortamlar.
Mesaj tarihi:
Ha en guzel yani da ne biliyor musunuz gitmenin?
Istedigim zaman elimi kolumu sallaya sallaya, en guzel imkanlarindan[turizm, yemek-icmek] yararlanmak ve eglenmek icin Turkiye'ye gelebilirim.
Canim isterse orda yasarim, canim isterse burda yasarim.
Sahane ortamlar.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
isteyen istedigi yerde yasar kardesim, bu toprakda dogdukda ne kazanik? Dogdugumuzdan beri sorun sorun sorun bitmedi ulkenin derdi.. Diger ulkelerinde sorunlari var ama bizim gibi kabile sorunlari ile ugrasmiyorlar..

Bas ortusu, gecekondu, carpik sehirlesme, rusvet, mezara kadar suren partiliderligi, bozuk saglik sistemi, bozuk egitim sistemi, bozuk akademik surec, bozuk ticaret kanunlari, bozuk bozuk bozuk..

Ulan ulkede bir tane dogru sey varmi?

Bir yerde ceteciler, biryerde arapci tarikatlar, biryerde avrupaci liboslar, diger yerde amerikan mandacilari...

Ulan su ulke bana 1 verse bende 100 vermessem serefsizim!

Ne hainlik ne korkaklık.

Almanya iki dünya savaşından mağlup çıkmış. Bizden bile kötü durumda; yıkılmış harap olmuşken 2. dünya savaşı sonrasında günümüze geldiği noktaya bak.

Halk ne zaman aşağıdaki tablonun ağırlığının hangi kesime ait olduğunu farkeder ve kimin sömürdüğünü kendine sorup bu yanlıştan vazgeçerse bu ülke ancak o zaman düzelir. Onun dışında herkesin gitmek istemesi gayet doğal birşey kim huzursuz bir ortamda yaşamak ister ki ?

1. Hükümet - 1. İnönü Hükümeti
2. Hükümet - 2. İnönü Hükümeti
4. Hükümet - 3. İnönü Hükümeti
3. Hükümet - Ali Fethi Okyar Hükümeti
5. Hükümet - 4. İnönü Hükümeti
6. Hükümet - 5. İnönü Hükümeti
7. Hükümet - 6. İnönü Hükümeti
8. Hükümet - 7. İnönü Hükümeti
9. Hükümet - 1. Bayar Hükümeti
10. Hükümet - 2. Bayar Hükümeti
11. Hükümet - 1. Refik Saydam Hükümeti
12. Hükümet - 2. Refik Saydam Hükümeti
13. Hükümet - 1. Saraçoğlu Hükümeti
14. Hükümet - 2. Saraçoğlu Hükümeti
15. Hükümet - Recep Peker Hükümeti
16. Hükümet - 1. Hasan Saka Hükümeti
17. Hükümet - 2. Hasan Saka Hükümeti
18. Hükümet - Şemsettin Günaltay Hükümeti
19. Hükümet - 1. Menderes Hükümeti
20. Hükümet - 2. Menderes Hükümeti
21. Hükümet - 3. Menderes Hükümeti
22. Hükümet - 4. Menderes Hükümeti
23. Hükümet - 5. Menderes Hükümeti
24. Hükümet - 1. Milli Birlik Komitesi Hükümeti
25. Hükümet - 2. Milli Birlik Komitesi Hükümeti
26. Hükümet - 8. İnönü Hükümeti
27. Hükümet - 9. İnönü Hükümeti
28. Hükümet - 10. İnönü Hükümeti
29. Hükümet - Suat Hayri Ürgüplü Hükümeti
30. Hükümet - 1. Demirel Hükümeti
31. Hükümet - 2. Demirel Hükümeti
32. Hükümet - 3. Demirel Hükümeti
33. Hükümet - 12 Mart Dönemi, 1. Nihat Erim Hükümeti
34. Hükümet - 12 Mart Dönemi, Nihat Erim-Ferit Melen Hükümeti
35. Hükümet - 12 Mart Dönemi, İlhan Öztrak Hükümeti
36. Hükümet - 12 Mart Dönemi, Naim Talu Hükümeti
37. Hükümet - 1. Ecevit, CHP-MSP Hükümeti
38. Hükümet - Sadi Irmak Hükümeti
39. Hükümet - 4. Demirel, 1. MC Hükümeti
40. Hükümet - 2. Ecevit Hükümeti
41. Hükümet - 5. Demirel, 2. MC Hükümeti
42. Hükümet - 3. Ecevit Hükümeti
43. Hükümet - 6. Demirel Hükümeti
44. Hükümet - 12 Eylül Dönemi, Bülent Ulusu Hükümeti
45. Hükümet - 1. Özal Hükümeti
46. Hükümet - 2. Özal Hükümeti
47. Hükümet - Yıldırım Akbulut Hükümeti
48. Hükümet - 1. Yılmaz Hükümeti
49. Hükümet - 7. Demirel Hükümeti
50. Hükümet - 1. Çiller Hükümeti
51. Hükümet - 2. Çiller Hükümeti
52. Hükümet - 3. Çiller Hükümeti
53. Hükümet - 2. Yılmaz Hükümeti
54. Hükümet - Erbakan, Refahyol Hükümeti
55. Hükümet - 3. Yılmaz, Anasol Hükümeti
56. Hükümet - 4. Ecevit Hükümeti
57. Hükümet - 5. Ecevit Hükümeti
58. Hükümet - Gül Hükümeti
59. Hükümet - Erdoğan Hükümeti
60. Hükümet - II. Erdoğan Hükümeti
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:
Giden gitsin valla, 70 milyon olunca bi işe yaramıyorsunuz. Elene elene bi 4 5 milyon kalsa bize yeter. Hadi gidin hemen hadi hadi... Bır bır konuşup vicdanınızı rahatlatmadan gidin. Muhasebenizi gittiğiniz yerde yaparsınız. Zaman kaybetmeden gidin, boşaltın ülkeyi hadi. Bu başlığı tartışarak kaybettiniz zaman, alsaydınız biletinizi kurtulmuştuk şimdiye sizden 10 kere. Hadi durmayın gidin hemen hadi...

arkadas kalipta bi halt yapiyosan gel onu anlat, adamsan destek oluruz, dunya gelisti artik git gel sorun degil ki destek icin orda olmayada gerek yok, ama senin hep agzin konusuyosa zaten bana ettigin lafin tamami bosluga gidiyo.
Mesaj tarihi:
Valla bilmiyom ya bizim dışımızdaki ülkeler realist tamamen performansınız bi düştümü şutlarlar adamı kadınları bile böyle galiba bunların o yüzden büyürken edindiğiniz duygusal dürtüler orada çok zorluklara sebep olabilir ben ultra realistim diyorsanızda gidin gelirken freeshop dan bana jagermeister getirmeyide unutmayın ahaha
Mesaj tarihi:
gayet de hainlik+bencillik.. asgari ücretle çalışan insanların vergileriyle okuyup adam olup sonra uzyıp gitmek.. bilmiyorum...
işte aynı mantık bankaya müdür oldumu bankayı hortumlayan mantık..
Mesaj tarihi:
İŞTE O VATAN HAİNLERİ

-Wissy said:
TR'den gitmeyi istemek kafanin calistiginin gostergesidir.

GERGE said:
İster giderim, ister gitmem, nerede mutlu oluyorsam orada yaşarım; kime ne?

Prawler said:

Hayir giden insan neden bu ulke icin birseyler yapmak zorunda?
Neden bunun vicdan hesaplasmasini yapmak zorunda?
Mesaj tarihi:
Türkiye'den gidin, yurtdışında iş bulun, yurtdışında yaşayın evlenin, çalışın vs, Türkiye de batsın. Ama siz vicdanınızı dar etmeyin, nasılsa siz tek bir kişisiniz, ne yapabilirdiniz ki?

edit: size haklarınızı vermeyen, sizi bu bozuk sisteme hapseden sizin için bütün memleket toprağını kanıyla sulayan atalarınız ve Atatürk'ün kurduğu sistem değil, bugünkü MOSSAD, ADL ve CIA güdümlü hain gazeteciler, politikacılar ve iş adamlarıdır.

elbette ki bu ülkeye bir can borçlusunuz.
Mesaj tarihi:
Başkasının ödediği verginin benimle ne alakası var ki? Sonuç olarak benim de ailem vergi ödüyo, borcum varsa olsa olsa onlara olur. Vatana borcumun olması için o vatanın bana bir getirisi olması lazım ki, ödeyeyecek birşey olsun. Ailemden aldığı vergilerin ne kadarı hizmet olarak dönüyo önce onu sormak lazım.
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:
Başkasının ödediği verginin benimle ne alakası var ki? Sonuç olarak benim de ailem vergi ödüyo, borcum varsa olsa olsa onlara olur. Vatana borcumun olması için o vatanın bana bir getirisi olması lazım ki, ödeyeyecek birşey olsun. Ailemden aldığı vergilerin ne kadarı hizmet olarak dönüyo önce onu sormak lazım.
senin babanın neiş yaptığını bilmiyorum ama baban yemese içmese herşeyini satsa devletin seni bu yaşa kadar okutmak için yaptığı yatırımı karşılarmı bilmiyorum.. yazsam sayfalar sürer senin temel ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanan( yani vergilerle karşılanan) kısmını.. ama anlamak istemedikten sonra anlamaz insan.. hee öle senin babanın vergisiyle okudun sen..
Mesaj tarihi:
Dediğin gibi alınan hizmet>verilen vergi olsa, artan nüfusun hiçbir sosyal hizmeti karşılanamazdı(pratik olarak zaten karşılanmıyo da, o durumda teorik olarak ta karşılanmazdı).

Çocuk(eğitim gören) sayısı>veli(vergi veren) sayısı diye düşünürsek bilmemkaç tane asgari maaşla çalışan kişinin vergisi->tek öğrencinin eğitimi şeklinde bir bağlantı kurulamaz.
Mesaj tarihi:
bu sığ hesapları yapmaya gerek yok, tezlerinin doğruluğuna inanıyorsan seninle anlaşabilmemiz yada seni ikna etme gibi bir olasılığım yok. masterını da yap 400 ytl harcını ödeyerek, iyice kalifiye birisi ol sonra çektrirp git.
Mesaj tarihi:
GERGE said:
Sırf burada doğduğum için burada yaşamak, buraya faydalı olmak zorunda mıyım?

Bir şey mi borçluyum?

İster toprak olsun, ister her hangi bir tanrı, Dünya'da ki hiç bir şey kutsal değildir yaşamdan başka. İstediğim yerde, istediğim şeye inanarak, hayatlara zarar vermediğim sürece mutlu mesut yaşarım. Zarar vermediğim dedim, onları kurtarmak gibi bir yükümlülüğüm yok, kimse de öyle bir görevi üzerime yıkamaz. İnsanlar aç diye ben de mi aç kalmalı ve bu erdem yüzünden ödüllendirilmeliyim? Ya da karnım tok, üstüne de gidip pahalı şarap alıyorum bağışta bulunabilecekken diye cezalandırılmalı mıyım?

Her hangi bir vicdan azabı ya da borçluluk duymam mümkün değil ülkeme ya da tanrılardan birine karşı. Ben sadece etrafıma zarar vermeden hayatımı beni en tatmin edecek şekilde yaşamaya çalışıyorum; ve Doğu'da ülkeyi kurtarmak için öldürmek inandığım her şeye aykırı, bir hayat kurtarmak bir hayat almak bence kendi kendini tamamen değersiz ve şaçma kılan bir eylem, bin can kurtarmak için birini almak bile (klasik acı çeken çocuk, zengin ve rahat yaşayan kasaba paradoksuna girmeye gerek yok, ne demek istediğimi anlamayanlar bu parantezde zaten bu yazının hedef kitlesi değil); ve evet, savaşmaktansa gitmeyi yeğlerim şartlar o seviyeye gelirse. İçinde kendimi bulabileceğim bazı yardım kuruluşları var tabii: Medecins sans Frontiers mesela, ama ordu ya da Greenpeace gibi kurumlar onlardan biri değil.

Bu bizim ülkemiz ya da bu bizim halkımız değil; bu bizim insanlığımız ve bu bizim medeniyetlerimiz - ki her biri bir öteki kadar değerlidir - dememiz lazım.

kendi içindeki tutarlılıklar yaşadığın ortama uyumlu değilse sadece senin iç dünyanda geçerlidir, ortamla bağdaşmaz ve seni genellikle doğal seleksiyonla eler.

Düşüncelerin maalesef ki insan doğasına bile aykırı. Ha bu düşüncelerini değersiz bulduğum ya da kötülediğim anlamına gelmez. Demek istediğim kendi iç dünyandaki ideallerinin hayatın ve yaşadığın ortamın gerçekleri karşısında hiçbir önemi yok.

Yaşadığın ortam bu ülke ya da başka bir ülke olsun, vicdanın rahat ya da rahatsız olsun, içinde mükemmel bi tutarlılığa ve idealizme sahip ol ancak bu yaşadığın ülkenin gerçeklerini, atalarının sana kapı gibi yüklediği sorumluluğun ve mirasın gerçekliğini falan hiç değiştirmez.
Mesaj tarihi:
-Wissy said:
Ben simdi gittim ya,
Rahat rahat `Ermeni soykirimi vardir.` diyebiliyorum.
`Ataturk yanlislar yapmistir.` diyebiliyorum.
`Ordusu Turkiye'ye zarar vermistir, vermektedir.` diyebiliyorum.
`Islamda reform yapilmadigi surece AKP ve benzeri Amerika destekli masalar ulkeyi somurmeye devam edecektir.` diyebiliyorum.
`Kurdistan ozerk olsun.` diyebiliyorum.
`Turkiye'de kolluk kuvvetleri ve yargi yeniden yapilandirilmalidir.` diyebiliyorum.
Sahane ortamlar.

-Wissy said:
Ha en guzel yani da ne biliyor musunuz gitmenin?
Istedigim zaman elimi kolumu sallaya sallaya, en guzel imkanlarindan[turizm, yemek-icmek] yararlanmak ve eglenmek icin Turkiye'ye gelebilirim.
Canim isterse orda yasarim, canim isterse burda yasarim.
Sahane ortamlar.

işte buna vatanını satmak deniyor. ne farkın kaldı şerefsiz edebiyatçılardan gemicik sahiplerinden..

Atatürk'ü anlamanızı geçtim birazcık bilseydiniz şahsi menfaatlerinizi müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid etmezdiniz.
Mesaj tarihi:
Valla sizin tatillerinizi zevk anlayışlarınız bilmiyorum da ben hala ana bacı gibi kavramlara değer veren biriyim, sizin kadar modern ve medeni değilim yani. (ne de olsa ahlak anlayışı kişiden kişiye değişir) ANAdolu kutsaldır benim gözümde, saçma gelebilir size ne de olsa modern ve realist (!) siniz.

benim anam bacım böyle bi coğrafyada olduğu sürece ben de burdayım. Olay sadece namus bekçiliği değil, anlamak lazım bazı değerleri. Temel değerlerden uzaklaştığınız ve koptuğunuz için basite indirgemek zorunda kalıyoruz.
Mesaj tarihi:
byzasz said:
gayet de hainlik+bencillik.. asgari ücretle çalışan insanların vergileriyle okuyup adam olup sonra uzyıp gitmek.. bilmiyorum...
işte aynı mantık bankaya müdür oldumu bankayı hortumlayan mantık..

E kisi eger ozel okullarda okuduysa surekli?

Ayrica DERSHANE denen illet oldugu surece acaba kim devlet imkanlari ile okuyup yurtdisinda is imkani bulabilecek bir universiteye girip bu dediklerini dogru kilabilir.. Herkez DERSHANELERE dunyanin parasini veriyor BU IGRENC EGITIM SISTEMI yuzunden ve bu odedikleri paranin AYRICA KDV sini oduyorlar ve bu toplanan paradan devlet GELIR vergisi Kurumlar vergisi aklina gelen her vergiyi gene aliyor...

ASGARI UCRETLILERIN VERDIGI VETGILER ILE OKUYUP YURTDISINA KACAN TURK hayatimda duydugum en komik laf..

Eger tum SORUN devlete odenen vergiler ile belli seviyeye gelen sonra ginderlerin yarattigi kayip ise LUTFEN BENIM USTUME DUSEN BORCU BIRI BANA HESAPLASIN ODEMEK ISTIYORUM...

Tut ki zaten TR de gecen omrum boyunca yedigim ekmekten ictigim suya yurudugum kaldirima aldigim OKUL kitabina, kullandigim ulasim aracina, giydigim giysiye, KISACA,

YAPTIGIM HER PARA HARCAMASINA EK OLARAK ZATEN DONUMA KADAR VERGI VERDIM

bununlada yetinmedim bindigim arabaya KDV eklediler sonra toplamindan OTV aldilar VERGININ VERGISINI bile verdim..

Lutfen devlet baba ve ben, verdiklerimizi bir tahtaya yazalamim EGER ben borclu cikacaksam BEN ODEMEYE SEREFIM VE NAMUSUM uzerine soz veriyorum..

Yok devlet baba borclu cikarsa o parayida HIBE EDIYORUM
Mesaj tarihi:
Bu topraklarda yüzyıllardır atalarının akıttığı kanın borcunu ölsen de ödeyemezsin. Bu lafın uzak geldiği derecede realist(!) biriysen sözüm sana değil.. unut gitsin.

Gelip geçici yönetimler yüzünden kutsal topraklara düşman olmak zihniyet sahibi olmamak gibi bir durum.
  • Yeni Oluştur...