Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya ne hakmis, ode ode bitmedi 007. Ona bakarsan fatih sultan mehmetten tutda cengiz hana kadar gider bu olay..

Yoksa sadece yakin tarihimizemi sorumluyuz..

Yani soylemine gore, eskinde bizim olan topraklar icin olen ATALARIMIZ icin o topraklair tekrar feth etmemiz gerekir, vefa bunu gerektirir degilmi?

PEki bu kadar dediklerin onemli ise yunanda birgun demezmi ulan atalarimizin kani icin almaliyiz istanbulu geri?

Nasil olacak bu celiski?
Mesaj tarihi:
ekşi sözlükte ülkeyi terk etmek isteyenler başlığından:

tüm bu elim ve vahim şeraitler altında yüce ülkemin hiçte ihtiyacı olmayan vatandaş kılıklılar.
iyi gün dostu'durlar bunlar.

kabaca 15-30 yaş arası bir kitledir. en büyük ortak yanları bira bile olsa alkol kullanırlar. fakat ülkeyi terketmeyi isteyecek ama terkedemeyecek kitlenin sadece yüzde 95'ini oluştururlar. ne yazık ki ortaya çıkmış bir kitledir.

ülkeyi üç-beş çapulcuya bırakmak isteyenlerdir.

mert dayanir namert kacar

şahsi görüş belirtmediğimin altını çizeyim. sadece alıntı.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
Ya ne hakmis, ode ode bitmedi 007. Ona bakarsan fatih sultan mehmetten tutda cengiz hana kadar gider bu olay..

Yoksa sadece yakin tarihimizemi sorumluyuz..

Yani soylemine gore, eskinde bizim olan topraklar icin olen ATALARIMIZ icin o topraklair tekrar feth etmemiz gerekir, vefa bunu gerektirir degilmi?

PEki bu kadar dediklerin onemli ise yunanda birgun demezmi ulan atalarimizin kani icin almaliyiz istanbulu geri?

Nasil olacak bu celiski?

Evet geçmişin bizim üzerimizde hakkı var buraya kadar doğru ama sonrasında yanlış mantık kurmuşsun. Hak geçmesi ya da vefa fethetmeyi gerektirmez.

Yunan demiyo mu bunu? Gayet diyor. Ama biz öyle bi milletiz ki bize en düşmanca söylemler bile kendi içimizdne çıkıyor. İşte bu kadar yanlışlarla ve hatanın dibine vurabilenlerle aynı grup içindeyiz.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Sadece Türklerin kanı döküldü, bu topraklarda bizden önce 3000 sene Yunanlar yaşamadı, Türkler dünyaya bedel. Vs.

hak geçmesi kan dökülmesinden ibaret değil. Irkçı olarak algılayabilenler çıkabilir ama o niyetle değil, hayvanların da kanı var, onlar da kan döküyor? Kandan ibaret değil, yine şekilcilik yine şekilcilik. Altındaki ruhtan yoksunsunuz. O ruh diğer milletlerde yok. Bilmemkaçyüz kilo bomba kaldıran adan dünya tarihinde sadece Türk'ten çıktı. Efsane falan değil bu ek olarak.

Çanakkale ruhu yok sizde ama bu sizin suçunuz değil. Sizi yetiştiren sistemin ve kişilerin suçu.
Mesaj tarihi:
roket adam said:
ekşi sözlükte ülkeyi terk etmek isteyenler başlığından:

tüm bu elim ve vahim şeraitler altında yüce ülkemin hiçte ihtiyacı olmayan vatandaş kılıklılar.
iyi gün dostu'durlar bunlar.

kabaca 15-30 yaş arası bir kitledir. en büyük ortak yanları bira bile olsa alkol kullanırlar. fakat ülkeyi terketmeyi isteyecek ama terkedemeyecek kitlenin sadece yüzde 95'ini oluştururlar. ne yazık ki ortaya çıkmış bir kitledir.

ülkeyi üç-beş çapulcuya bırakmak isteyenlerdir.

mert dayanir namert kacar

şahsi görüş belirtmediğimin altını çizeyim. sadece alıntı.

Yahu aciya,yokluga, adaletsizlige dayanmak mertlik midir?

Sanki ulkeyi terk etmeyip kalnlar ulkeyi kurtarmak icin can eriyor hergun ulkede, salla basini al maasini, mode ON yasamiyormu kalanlarda..
Mesaj tarihi:
o savaslarda olenler konusuna girmekten cekiniyorum cunku biliyorum ki bu topraklarda yasanan vahsetler, gencecik insan kiyimlari yenilgiler bile bir zafer, bir destan olarak gosterilmistir bu ulke insanlarina...

çünkü biliyorum ki kimse Enver paşa'ya sormadi hangi akla hizmet o karda kışta yeterli erzak, malzeme olmadan o askerleri sarikamisa surdugunun hesabini...
bile bile bir hayalin peşinden ölüme nasil yolladiginin hesabı sorulmadı....

iste bir trajediden bile nasil destan yazilir ben bunu ogrendim :l
Mesaj tarihi:
-007- said:
nileppezdel said:
Sadece Türklerin kanı döküldü, bu topraklarda bizden önce 3000 sene Yunanlar yaşamadı, Türkler dünyaya bedel. Vs.

hak geçmesi kan dökülmesinden ibaret değil. Irkçı olarak algılayabilenler çıkabilir ama o niyetle değil, hayvanların da kanı var, onlar da kan döküyor? Kandan ibaret değil, yine şekilcilik yine şekilcilik. Altındaki ruhtan yoksunsunuz. O ruh diğer milletlerde yok. Bilmemkaçyüz kilo bomba kaldıran adan dünya tarihinde sadece Türk'ten çıktı. Efsane falan değil bu ek olarak.

Sen hiç dünyanın en güçlü adamı yarışmalarını izlemedin mi neleri kaldırıyor adamlar...

O ruh her milletin mensubuna göre her millette var ben bunu söylüyorum. Vatanı ne olursa olsun her milletin vatanseveri bunu yapabilir. Yapmasını gerektirecek ortam yoktu çoğunlukla diğerlerinde, o fakirlik, imkansızlıklar yoktu. O yüzden olmadı muhtemelen böyle birşey.

Ayrıca ırkçılıktan demedim lafının üstüne hayvanda da kan var lafı çoooook kötü durmuş. O amaçla söylediğini düşünmüyorum da kötü durmuş yani, yanlış anlaşılmalara açık.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
Yahu aciya,yokluga, adaletsizlige dayanmak mertlik midir?

Sanki ulkeyi terk etmeyip kalnlar ulkeyi kurtarmak icin can eriyor hergun ulkede, salla basini al maasini, mode ON yasamiyormu kalanlarda..

Senin bu lafları edebilmen için o bahsettiğim çanakkale ruhuyla bilmemkaçyüz kilo bomba kaldırabilmiş adam acıya yokluğa adaletsizliğe dayandığı için imkansızı başararak tarih yazdı ve mertlikle kalmayıp kutsal olabildi. Bu kadar Türkiye düşmanı olmayın. Kutsal kavramını bilmeye değil ek olarak bu sözlerim, onlar anlamaz.

O günler de gelecek recall. Savaş hiç çıkmayacak gibi laf etmişsin. İnsan olduğu sürece savaş çıkacak, insan olduğu sürece asker gerekecek. Asker gerektiği sürece bu ruh hayati olacak bize. O yüzden "değişim" muhabbetleriniz laf salatası.

Güngörende 3-4 gün ölen zavallılar hesabını sormasın bu lafların dikkat et. Evet bu ülkede hergün herkes can veriyor ülke için o zavallılarla sınırlı olmayarak şehitlerimizden utanın!
Mesaj tarihi:
throine said:
o savaslarda olenler konusuna girmekten cekiniyorum cunku biliyorum ki bu topraklarda yasanan vahsetler, gencecik insan kiyimlari yenilgiler bile bir zafer, bir destan olarak gosterilmistir bu ulke insanlarina...

çünkü biliyorum ki kimse Enver paşa'ya sormadi hangi akla hizmet o karda kışta yeterli erzak, malzeme olmadan o askerleri sarikamisa surdugunun hesabini...
bile bile bir hayalin peşinden ölüme nasil yolladiginin hesabı sorulmadı....

iste bir trajediden bile nasil destan yazilir ben bunu ogrendim :l

Gösterieln bir şey yok. Bomba taşımak isteyen ölüme atlayan ruhlar göstermelik olmaz. Şekilciliğin dibine vurmuş ruhsuz insanlar olup çıkmışsınız.

Yine yanlış örnek. Enver Paşa olayını zaten destan olarak kabul eden yok. Zaten herkes başarısızlık diyor ona..
Mesaj tarihi:
-007- said:

Gösterieln bir şey yok. Bomba taşımak isteyen ölüme atlayan ruhlar göstermelik olmaz. Şekilciliğin dibine vurmuş ruhsuz insanlar olup çıkmışsınız.

Yine yanlış örnek. Enver Paşa olayını zaten destan olarak kabul eden yok. Zaten herkes başarısızlık diyor ona..

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kar_Kelebekleri_-_Sar%C4%B1kam%C4%B1%C5%9F_Destan%C4%B1

http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2003/Agustos/17/Haber_1434.aspx
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
-007- said:
nileppezdel said:

Sen hiç dünyanın en güçlü adamı yarışmalarını izlemedin mi neleri kaldırıyor adamlar...

O ruh her milletin mensubuna göre her millette var ben bunu söylüyorum. Vatanı ne olursa olsun her milletin vatanseveri bunu yapabilir. Yapmasını gerektirecek ortam yoktu çoğunlukla diğerlerinde, o fakirlik, imkansızlıklar yoktu. O yüzden olmadı muhtemelen böyle birşey.

Ayrıca ırkçılıktan demedim lafının üstüne hayvanda da kan var lafı çoooook kötü durmuş. O amaçla söylediğini düşünmüyorum da kötü durmuş yani, yanlış anlaşılmalara açık.

O senin televizyonlarda izlediğin dünyanın çakma güçlüleri hayatı boyunca düzenli beslenmiş hergün fitnessa giden özel çalışmalar yapan adamlar. Bizim kahramanlarımız hergün yokluktan beğenmediğiniz ekmeği yiyor sütlü çaydan başka bişey bulamıyor savaşırken yanındakinin kafası parçalanırken. Dünyada başka hiçbi milletin köylüsü böyle bir imkansızı yapamadı. Bu da hergün fitnessa gitmeyle ayılıkla değil, ruhla olan bir şey siz bunu anlayamazsınız. Anlamanız için o ruha sahip olmanız lazım imkansız yani. Dua etmen gereken adamı küçük düşürücü konuşmuşsun ayıptır o adamın hakkı geçti senin üzerinde.

İşte o ruh her milleti geçtim Türk milletinde bile herkeste yok. Öyle bir laf etmişsin ki herkes süper imkanlarla savaşırken sadece biz fakirdik o yüzden ruh geldi. Saçmalamışsın. Ortam tek faktör değil yani. İnsanın içinde başlar bu.

Ayrıca hayvan kanı mevzusu bildiğimiz hayvan için geçerli, ırkçılık olduğu gibi yanlış anlaşılma olmasın diye özellikle belirttim. Yanlış anlama kimsenin hakkı yok yani. Anlıyorsa da kendi zeka problemidir.
Mesaj tarihi:
Hatti mudafaa Yoktur, Sathi mudafaa vardir. O satih, butun vatandir. Vatanin her karis topragi, vatandasin kani ile islanmadikca terk olunamaz.

Turk Milliyetciligi, ilerleme ve gelisme yolunda milletlerarasi temas ve iliskilerde, butun cagdas milletle paralel ve onlarla bir ahenkte yurumekle beraber, Turk Toplumu'nun hususi seciyelerini ve basli basina mustakil huveyini korumaktir.

Biz milli varligin temelini, milli suurda ve milli birlikte gormekteyiz.

M.K.Ataturk

Anlamadim neyi tartisiyosunuz?
Mesaj tarihi:
İşte bu boş milliyetçiliktir. Her millette vardır o ruh. Sen o milletin bir mensubu olmadan bunu anlayamazsın. Yokluk içinde değilsen imba kahramanlıklar da yapmazsın.

Onu aşağılamak için de söylemedim kendisine saygım sonsuz sadece söylediğin "başka yok" lafının saçmalığını belirtmekti amacım.

Çanakkale benim de tüyerimi diken diken eder merak etme, ancak bunları yapanlar siz bunları böyle zırt pırt "bizde ruh var, biz böyle yaptık, atalarına haksızlık etme" diye gerekli/gereksiz kullan diye de yapmadılar. Ve Atatürk'ü sakız etmek yanlış olduğu gibi onları sakız etmek de yanlış
Mesaj tarihi:
throine said:
-007- said:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kar_Kelebekleri_-_Sar%C4%B1kam%C4%B1%C5%9F_Destan%C4%B1

http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2003/Agustos/17/Haber_1434.aspx

verdiğin ilk kaynak sadece bir "kitap adı" içeriği daha önemlş, zira içeriği de şöyle: "Nusret Özcan'ın yazdığı Sarıkamış Harbi'nin duygusal yönünü anlatan kitap. Kitapta, soğuktan ve tifüsten ölen Türk askerleri kısa ömürlü kelebeklere benzetilmiştir."

Bu da trajediyi savunmuyor.

İkinci örnekse çok uzun, örnek verdiğine göre okumuşsundur, özetlersen sevinirim.

İlk örnek Türkiye'de trajedilerin haklılaştırıldığına övülüp destanlaştırıldığına falan örnek değil.
Mesaj tarihi:
said:
Hatti mudafaa Yoktur, Sathi mudafaa vardir. O satih, butun vatandir. Vatanin her karis topragi, vatandasin kani ile islanmadikca terk olunamaz.

İyi de işte terk etmek ayrı şey. Kendi haline bırakma yok. Hayatımızı daha iyi şartlarda geçirmek ve kendi adıma daha iyi ortamda daha rahat bilim yapmak istiyorum. Atatürk buna laf söylemezdi ama zaten Türkiye'de gerekli ortamı sağlardı. E ortamı yaratamayacağıma göre giderim, dışarıdan da fikirlerimle savaşımı veririm. Terk etmek değildir bu.
Mesaj tarihi:
-007- said:
Senin bu lafları edebilmen için o bahsettiğim çanakkale ruhuyla bilmemkaçyüz kilo bomba kaldırabilmiş adam acıya yokluğa adaletsizliğe dayandığı için imkansızı başararak tarih yazdı ve mertlikle kalmayıp kutsal olabildi. Bu kadar Türkiye düşmanı olmayın. Kutsal kavramını bilmeye değil ek olarak bu sözlerim, onlar anlamaz.

Canakkale ruhu nedir ya, o zaman gereken bir savas vardi ve SILAH zoruyla bu topraklarida ki halki topladi ATATURK savastirdi, evet baarili oldu ve KAHRAMAN oldu, sonrada DIKTATOR olmadi ve demokrasiyi armagan etti bu halka..

-007- said:
O günler de gelecek recall. Savaş hiç çıkmayacak gibi laf etmişsin. İnsan olduğu sürece savaş çıkacak, insan olduğu sürece asker gerekecek. Asker gerektiği sürece bu ruh hayati olacak bize. O yüzden "değişim" muhabbetleriniz laf salatası.

Asker olmasin diyen yok ki neden kiraathane milliyetcili yapiyorsun, giden ve kalan kisi arasinda fark yok bundan bahsediyorum. Giden kendi icin gidiyor, kalanda sadece kendi cikari icin ne yaparsa yapiyor bu ulkede.

-007- said:
Güngörende 3-4 gün ölen zavallılar hesabını sormasın bu lafların dikkat et. Evet bu ülkede hergün herkes can veriyor ülke için o zavallılarla sınırlı olmayarak şehitlerimizden utanın!

Bu kadar DEMOGOJI olamaz yani, o insanlar ve hergun verigimiz SEHITLERIN tek sorumlusu gene bu HALKTIR, Bu partiye veya beceriksiz diger partilere oy veren, kendi ekmeginden baska hic birsey dusunmeyen, CEVRESINE DUYARSIZ, INSANLARA YARDIM ETMEYI LUKS GOREN..

Bakalim o bombanin patladigi yerden AKP ye kac oy cikacak.. Insanlar halen KADERCI turkiyede... Sana onerim Yilmaz Ozdilin yazisini oku hurriyet.com dan bugun.. bak bakalim onlar ne dusunuyor...
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
İşte bu boş milliyetçiliktir. Her millette vardır o ruh. Sen o milletin bir mensubu olmadan bunu anlayamazsın. Yokluk içinde değilsen imba kahramanlıklar da yapmazsın.

Onu aşağılamak için de söylemedim kendisine saygım sonsuz sadece söylediğin "başka yok" lafının saçmalığını belirtmekti amacım.

Çanakkale benim de tüyerimi diken diken eder merak etme, ancak bunları yapanlar siz bunları böyle zırt pırt "bizde ruh var, biz böyle yaptık, atalarına haksızlık etme" diye gerekli/gereksiz kullan diye de yapmadılar. Ve Atatürk'ü sakız etmek yanlış olduğu gibi onları sakız etmek de yanlış

Hangi millette var söyle de öğrenelim o zaman Allah Allah..
2. saçmalama: yokluk olmazsa kahramanlık olmaz: bu millet yokluk olmadığı zamanlarda da dünya yönetti kahramanlıklar yaptı? demek ki ruh sadece yokluktan değil.

O adama saygısızlık şöyle oldu: kutsal davasının ruhunu hiçe saydın. Allahın ayısı yabancı vücutçularla şekilci olarak ikisini bir tuttun. Ayıp ettin yani.

Biz gelip size burda uzun uzun bir şeyler diyip sen de bunun üstüne "sakız ediyosunuz, onlar siz diyin diye yapmadı" diyebiliyosan kusura bakma ama gerçekten gözlerini kapatıp körü körüne sırf kendini savunmak adına laf ediyorsun. Ve emin ol bizim şu an verdiğimiz bu yaşanılmış gerçekleri birilerinin bilmesi bu ülkenin geleceği adına çok gerekli! Çünkü asıl bunları size vermesi gerekenler verememiş/vermemiş.
Mesaj tarihi:
Bu konuda ne tarafı savunduğumu daha önce de belirttim o önemli değil de, 3 mesajda bir "ben senden çok severim vatanım merak etme" şeklindeki vatanseverlik yarışından da pek hoşlanmadım açıkçası. Bir Vatansever metre mi sözkonusu?

İnsanlar yaptıklarıyla, söyledikleriyle belli ederler bunu, benimki senden fazla hıh demek mantıklı değil pek.
Mesaj tarihi:
@007: Açıklamayı yapmıştım ben o zaten tamamen saçmalamaktı. Ama başka yerde yok lafının saçmalığına karşılık olarak öyle saçmaladım. Ben bir olayın saçmalığını saçmalayarak belirtirim.

O millette yaşamadan bilemem nasıl örnek göstereyim sana neler olduğunu?

Bi Yunan yada Alman falan gelip o işte kaçyüz kiloluk bombayı kaldıran adamı örnek gösterebilir mi sna? Gösteremez. Çünkü bizim tarih kitaplarımızda yazar, onların değil.

Ayrıca kahramanlık olmaz derken öyle üst düzey kahramanlıklar olmaz.

Ki bence çok da büyük bi kahramanlık değildir yani süper imkanların, harika hazinen ve ordun varken dünyanın 3te 1'ini ele geçirmek. Kolay modda medieval oynamak gibi birşey..
Mesaj tarihi:
Recall06 said:

Canakkale ruhu nedir ya, o zaman gereken bir savas vardi ve SILAH zoruyla bu topraklarida ki halki topladi ATATURK savastirdi, evet baarili oldu ve KAHRAMAN oldu, sonrada DIKTATOR olmadi ve demokrasiyi armagan etti bu halka..

Asker olmasin diyen yok ki neden kiraathane milliyetcili yapiyorsun, giden ve kalan kisi arasinda fark yok bundan bahsediyorum. Giden kendi icin gidiyor, kalanda sadece kendi cikari icin ne yaparsa yapiyor bu ulkede.

Bu kadar DEMOGOJI olamaz yani, o insanlar ve hergun verigimiz SEHITLERIN tek sorumlusu gene bu HALKTIR, Bu partiye veya beceriksiz diger partilere oy veren, kendi ekmeginden baska hic birsey dusunmeyen, CEVRESINE DUYARSIZ, INSANLARA YARDIM ETMEYI LUKS GOREN..

Bakalim o bombanin patladigi yerden AKP ye kac oy cikacak.. Insanlar halen KADERCI turkiyede... Sana onerim Yilmaz Ozdilin yazisini oku hurriyet.com dan bugun.. bak bakalim onlar ne dusunuyor...

O savaş ve temeller o zamanla sınırlı değil. Bu ülkenin temelleri o dava üzerine kurulmuştur. Semih Cumhuriyetlerinize sevgilerimi gönderiyorum. Adam "çanakkale ruhu nedir?" dedi ya! Atatürk'ü de 2 cümleyle özetlemişsin, takdir ediyorum seni. Bu forumda genelleme konusunda senden ötesi yok sanırım.

2. olarak Atatürk'ün kendisine 3 cümle ifade ettiği birinin Atatürk milliyetçiliğine "kıraathane milliyetçiliği" falan demesi de hiç yadırgatıcı değil. :) Ne beklenir ki senin gibilerden

Yine genelleme yapmışsın. Bu ülkede herkes çıkar savaşında değil. İdealist insanlar çok bu ülkede kabul et ya da etme.

Verilen şehitlerin sebebini sorgulamıyoruz biz burda. Asıl demogojinin alasını yapan sensin. O mesaj "bu ülkede hergün kimse ölmüyor" falan tarzı laf etmen sonucu verildi. Bu ülkede herkes kendi canını veriyor vatan uğruna. AKP uğruna değil. AKP sebeptir sadece, amaç değildir.
Mesaj tarihi:
-Wissy said:
En guzeli hem serefsiz hem de mal olmamak.
Mutluyum.

Mal olan bi şerefsiz ikisini de kabul etmeme yoluna gider ama?

Eğer biri gerçekten mal ve şerefsiz değilse bunu söyleme ihtiyacına girmez.

Gerek yok terbiyesizliğe değil mi?
  • Yeni Oluştur...