Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
E iste gorduk, AKP kapatilmadi, Teror aldi basini yurudu, ekonomi zaten acayip..

Halen TR de yasayip duzeltmekten falan bahsediyorsun...

Kacin kurtarin kendinizi, degistirmeye degecek bir toplum icin calisin..ve emek verin..
Mesaj tarihi:
21. yuzyilin carklari hizla donerken sen bu degisimden etkilenmeme pesinde kosarsan bunun bedelini o carklar arasinda ezilerek odersin tipki turkiye'nin su an icinde bulundugu durum gibi..

Siz degisime direndiniz ve bunun BEDELINI oduyorsunuz. Bu ulkede yasayan herkes odeyecek bunu. Ama ben istemiyorum cunku bu degisime direnen ben degildim ve neden bunun bedelini ben odeyeyim? :)

Dunyanin butun gelismis ulkeleri tek dil, tek millet vb. gibi kavramlari geride birakmis;

Diger yanda bir turlu gelismeyi basaramamis bir dogu ulkesinde tek dil, tek devlet, tek millet diye slogan atarak yuruyen askerler...

bunun bi baska versiyonu Hitler'de denemisti ein volk ein reich ein fuhrer..
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:
Aa doğru borcumuz vardı dimi tüh unutmuşum

[konuylaalakasız]Bu arada 30 küsür sayfa boyunca da ucuz milliyetçilik ayağına iyi post kastın hani=) üst üste 4-5 post filan lol=)[/konuylaalakasız]

Benim "kastığım" postlarıma bakarsan hepsinin ortalama bir mesajın bilmemkaç katı olduğunu rahatça görebilirsin sanırım? Tüm mesajlarımı okuduysan saygı duyuyorum sana yanlış tespitlerine rağmen. ;)

Kulaktan dolma dogmatik temelsiz klişelere devam.. "vatan borcu yok" muş..
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Evet de bana attığın bazı postlarda ben o lafı sezdim yani :(

Giden geçmişini ve kökenini reddetmiştir dedin, adetlerini reddeden milletini de reddetmiştir falan dedin. Yoksa son postundaki gibi almam gerekirse ok.

Atatürk'ün milliyetçilik anlayışında oluğunu hiç sanmıyorum malesef. Yada çaktırmıyosun abi ne bileyim. Ama ben o Atatürk'ün seslendiğinde olmasını istediği devrimci Türk genci değilim. Atatürk gibilerin olması gereken yerde fetocu liboş var diye ideallerimi bi kenara bırakıp politikacı olamam memleketi kurtarmak amacıyla. Bu da vatan hainliği değildir.

E politikacı olmazsan fikir adamlığı yaparsın, onu da dışarıdan da yapabilirsin. Gayet normal

Ben her giden öyledir demedim, genelleme yapmak tarzım değil. Bu mesajın ilk cümlesini ararsan bulursun önceki mesajlarda, demek ki tam anlamamışsın. Ama evet adetini kültürünü gayelerini reddeden milletini de reddetmiştir.

Atatürk'ün milliyetçilik anlayışı net ve belli. Verdiğim adresi okudun..

Politikacı olmamak vatan hainliğidir diye bi mantık zaten yok evet. Öyle bişey kimse demedi.. Atatürk de demedi..

fikir adamlığını dışardan da yapmasına yaparsın ama o zaman da ciddiye alınma oranın düşer. Buna baş koymuş adam dışarda takılıp ülkesine ordan burdan ayar vermez. Saçmalık yani.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
E iste gorduk, AKP kapatilmadi, Teror aldi basini yurudu, ekonomi zaten acayip..

Halen TR de yasayip duzeltmekten falan bahsediyorsun...

Kacin kurtarin kendinizi, degistirmeye degecek bir toplum icin calisin..ve emek verin..

Sonra? Sen ülkenin yıkılmasını isteyebilecek biri misin samimi cevap ver?
Mesaj tarihi:
Onun yoluna baş koyanla fetoyu dışardan ciddiye alırken bizimkiler ben dışardayken ciddiye almıyorlarsa onların ayıbıdır. Savaşmak için önce ruhta bir huzur lazım. Fikir savaşından bahsediyorum tabii ki. Ben huurlu olamazsam bu savaşı veremem.

E adetleri reddetmek değil, bana uygun değil işte hoşuma gitmiyor bazı adetler. Ama bu benim Türk olmadığım anlamına gelmez. Ortak geçmişi olan ve bu ülkede yaşayan herkes Türk sayılır.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Ben zeki bi insan olarak Türklüğe hakaret yasasını saçma buluyorum. Özellikle de hakaret kapsamına giren şeyleri..

301 nedir ne değildir, bilmeden sallamayın öğrenin.

301

Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile yargılananlar cezalandırılır[1]

(1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.[1]

(2) Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi 1. fıkra hükmüne göre cezalandırılır. .[1]

(3) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.[1]

(4) Bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.[1]

Yeterli sanırım?

Biri sana ya da annene açıkça küfür ederse ya da aşağılarsa suçtur evet.

Ama haksızlığını sana şuan benim yaptığım gibi söyleyip iyi niyetle eleştirirse suç değildir. Paticikteki ya da herhangi bir yerdeki gibi yani.
Mesaj tarihi:
throine said:
21. yuzyilin carklari hizla donerken sen bu degisimden etkilenmeme pesinde kosarsan bunun bedelini o carklar arasinda ezilerek odersin tipki turkiye'nin su an icinde bulundugu durum gibi..

Siz degisime direndiniz ve bunun BEDELINI oduyorsunuz. Bu ulkede yasayan herkes odeyecek bunu. Ama ben istemiyorum cunku bu degisime direnen ben degildim ve neden bunun bedelini ben odeyeyim? :)

Dunyanin butun gelismis ulkeleri tek dil, tek millet vb. gibi kavramlari geride birakmis;

Diger yanda bir turlu gelismeyi basaramamis bir dogu ulkesinde tek dil, tek devlet, tek millet diye slogan atarak yuruyen askerler...

bunun bi baska versiyonu Hitler'de denemisti ein volk ein reich ein fuhrer..

Tek kutup sizi globelleşme yalanlarıyla kandırırken sizi kendi kültürüyle asimile ettiğinin ve buna "değişim" dediğinizin farkında değilsiniz probleminizin temeli bu.

O 21. yüzyıl çarklarından önce geçmişine bakarsan asırlarca dönmüş çarklar bize bazı şeyleri ispatladı: tek değer tek millet olmadan hiçbişey olmaz. Mantığınız ve 10 senelik mantıkla işleyen değişiminiz asırlarca sürmüş değişimin getirdiği mantığa ters.

Sen bahsettiğin "değişim" olduğunu sandığın sömürüye direnmeyerek rahatça asimile olmayı seçmiş birisin, "bye bye"

Dünyanın amerika dahil hiçbir gelişmiş ülkesi tek dil tek millet gibi kavramları bırakmış değil, aksine artırıyor. Japonya sizin gibi asimile olmayı seçen bir ülke değil ve birçok alanda kısıtlılıklarına rapmen dünya liderlerinden biri.

"tek"lerin ülkesi amerika'da sana "tek" tanrı diye baskı yapılırken seni görmek isterdim. :)
Mesaj tarihi:
Bu arada post kısmını geyiğine atmıştım ama ciddi ciddi troll olma yolunda koşturuyosun, söyliyim.

İlk olarak; mesajlarda karakter veya güncelleme limiti yok, mesajını alabildiğine uzatabilir, sonradan eklemek istediğin birşey varsa güncelleme ile ekleyebilirsin.

İkinci olarak; genelleme yapma genelleme yapma diye ıkınıyosun her mesajında, sonra sen genellemenin allahını yapıyosun. -ki bu olay paticik trollerinin ortak özelliği gibi bişey, aman dikkat=)

Üçüncü olarak; Topicin başından beri bir kültür,örf,adet,ahlak sayıklıyosun da ne olduğunu 30 sayfadır çözemedik. "Şöyle şöyle şöyleyse o kültür bana karşı" diyoruz, "yok öyle böyle değil, farklı bişi" diyip geçiştiriyosun. "Böyle böyleyse şu çok saçma" diyoruz, "yok o da öyle değil, başka bişi" diyosun o da geçiyo. Neymiş, ne değilmiş şunları bi liste halinde sıralarmısın? İstersen 3-5 mesaj halinde de atabilirsin, karışmıycam, söz...
Ne kültürmüş be, ne dediysek tutturamadık ya=)
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
E ben Türk halkının baya büyük bir kısmı pek o kadar da zeki değil bence diye eleştirirsem suç mu değil mi şimdi?

Eleştiri değil o. İspatlayamazsan hakaretten öte geçmez. İspatlarsan (ki ben bu yolu tercih etmek isteyen biriyim imkan el verirse) zaten sorun yok.
Mesaj tarihi:
-007- said:

Tek kutup sizi globelleşme yalanlarıyla kandırırken sizi kendi kültürüyle asimile ettiğinin ve buna "değişim" dediğinizin farkında değilsiniz probleminizin temeli bu.

O 21. yüzyıl çarklarından önce geçmişine bakarsan asırlarca dönmüş çarklar bize bazı şeyleri ispatladı: tek değer tek millet olmadan hiçbişey olmaz. Mantığınız ve 10 senelik mantıkla işleyen değişiminiz asırlarca sürmüş değişimin getirdiği mantığa ters.

Sen bahsettiğin "değişim" olduğunu sandığın sömürüye direnmeyerek rahatça asimile olmayı seçmiş birisin, "bye bye"

Dünyanın amerika dahil hiçbir gelişmiş ülkesi tek dil tek millet gibi kavramları bırakmış değil, aksine artırıyor. Japonya sizin gibi asimile olmayı seçen bir ülke değil ve birçok alanda kısıtlılıklarına rapmen dünya liderlerinden biri.

"tek"lerin ülkesi amerika'da sana "tek" tanrı diye baskı yapılırken seni görmek isterdim. :)

Amerika mı tek millet?

Japonya mı asimile olmadı?

lol?
Mesaj tarihi:
Turkluge hakaretten coluk cocugu almazlar icer.

Cok buyuk bir hakaret ve yipratma kampanyasi olacak, adam cikip sovecek, veya baska amaclar gudecek o zaman zaten bakanlik iznine bakiyor..

Yoksa surda hakaret sen, biri sikayet etse, savci dava acmaz, bakanliga bile godnermez, kapatirlar siteyi TT den sadece.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
vatan borcu söyleminin, dogmatık lmıyan neresi var lütfen acıklıyabilirmisin bana bunu?

Vatan borcu kavramı uzun uzun anlatıldı sanırım önceki mesajlarda..
Mesaj tarihi:
Of 007 evet ABD'de tek millet olayı var değil mi. Bizimki kadar geniş bir kültür mozaiği var orada. daha bile geniş. Çeşit çeşit milletlerden insanlar bir arada yaşıyor. Tek dil derdi de yok çoğu eyalette sadece İspanyolca bilsen yeterli yani en az iki dil var.

Tek tanrı dayatması falan da biraz hikaye yani ABD parasında In God We Trust yazarken aynı zamanda latince ateist mesaj da var. Yani ABD laik değil ki gibi önermelerle gelmek mantıklı değil çünkü ABD'deki din dayatması buradakinden çok daha az.
Mesaj tarihi:
-007- said:
nileppezdel said:
E ben Türk halkının baya büyük bir kısmı pek o kadar da zeki değil bence diye eleştirirsem suç mu değil mi şimdi?

Eleştiri değil o. İspatlayamazsan hakaretten öte geçmez. İspatlarsan (ki ben bu yolu tercih etmek isteyen biriyim imkan el verirse) zaten sorun yok.

Bence eleştiri. Ben halkın zeka seviyesini eleştiriyorum. Dava açarlarsa da hepsine tek tek iq testi yaparım hapse girmemek için. Ama sonuçlar beni haklı çıkartacağından muhtemelen vururlar. Zaten 301'den yargılandın mı beraat etsen de faşolar vurur seni...
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Onun yoluna baş koyanla fetoyu dışardan ciddiye alırken bizimkiler ben dışardayken ciddiye almıyorlarsa onların ayıbıdır. Savaşmak için önce ruhta bir huzur lazım. Fikir savaşından bahsediyorum tabii ki. Ben huurlu olamazsam bu savaşı veremem.

E adetleri reddetmek değil, bana uygun değil işte hoşuma gitmiyor bazı adetler. Ama bu benim Türk olmadığım anlamına gelmez. Ortak geçmişi olan ve bu ülkede yaşayan herkes Türk sayılır.

feto mu olucaksın ilerde :) feto fikir adamı değil ki sadece. bu konumda biri olursan zaten bişey demiyorum evet bu konumda birinin ülkeye gelmesine zaten gerek yok :)

Ortak geçmiş yetmez. Geçmiş yüzünden millet değiliz biz. Aynı gayede olmak da bir gereklilik mesela.
Mesaj tarihi:
O gaye ne bana onu açıkla ya. "Türkiye'de doğduk diye buradan hiç ayrılmamalıyız, içeride nasıl nefret edilesi insanlar olsa da ve nasıl nefret edilesi yaşantılar yaşatılsa da burada kalmalıyız" mı o gaye nedir yani :D
Mesaj tarihi:
Bu dediklerimin bedelini hergun onlarca kisi canlariyla oduyor kimisi dagdayken kimisi sokakta coluk cocuguyla gezerken.. Hepsi sen ve senin gibi dusunenler yuzunden oluyor.. :l
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:
Bu arada post kısmını geyiğine atmıştım ama ciddi ciddi troll olma yolunda koşturuyosun, söyliyim.

İlk olarak; mesajlarda karakter veya güncelleme limiti yok, mesajını alabildiğine uzatabilir, sonradan eklemek istediğin birşey varsa güncelleme ile ekleyebilirsin.

İkinci olarak; genelleme yapma genelleme yapma diye ıkınıyosun her mesajında, sonra sen genellemenin allahını yapıyosun. -ki bu olay paticik trollerinin ortak özelliği gibi bişey, aman dikkat=)

Üçüncü olarak; Topicin başından beri bir kültür,örf,adet,ahlak sayıklıyosun da ne olduğunu 30 sayfadır çözemedik. "Şöyle şöyle şöyleyse o kültür bana karşı" diyoruz, "yok öyle böyle değil, farklı bişi" diyip geçiştiriyosun. "Böyle böyleyse şu çok saçma" diyoruz, "yok o da öyle değil, başka bişi" diyosun o da geçiyo. Neymiş, ne değilmiş şunları bi liste halinde sıralarmısın? İstersen 3-5 mesaj halinde de atabilirsin, karışmıycam, söz...
Ne kültürmüş be, ne dediysek tutturamadık ya=)

Birinci olarak kafana göre saçma sapan göreceli değer biçmeye çalışmaktansa "hatayı alıntıyla yüzüne vurmak" daha gerçekçi ve anlamlıdır.

İkinci olarak benim 1 tane genellememi gösterebilir misin? hayır. Büyük ihtimalle kasarak göstereceğin örnek "eksik örnek" olmaktan öte gitmez. Örnek verebilirsen buyur ver.

Üçüncü olarak, tekrar söylemek gerekirse mesajlarımın tamamını okuyor musun bilmiyorum ama -ki bundan şüpheliyim- o cümlelerin her biri ayrı bir kitap başlığı. Yani sen bana gelip el öpmek adet midir dersen cevap olarak hayır ya da evet ten öte sayfalarca adet açıklaması yapmamı da bekleme istersen? Şu halde bile mesajlarım sayfalardan oluşuyor. Buna geçiştirmek demek basit bir gerçeklerin verdiği rahatsızlıktan kaçma savunma mekanizması. Öyle istediğin gibi liste falan olması imkansız yani. :) Ayrıca böyle manevi konular kesin çizgilerle zaten belirlenemez, içerikleri de dediğim gibi uzun ve apayrı inceleme birikim konuları.
Sen burda gelmiş asırların Türk kültürünü 3-5 mesajla özetlememi istemişsin gaf falan sanırım bu? İşte bu gaftan da anlayacağımız üzere sizin kültür maneviyat örf adet anlayışınız 3-5 mesajdan ileri gitmez.
  • Yeni Oluştur...