nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 throine'e katılıyorum hakkaten ucuz milliyetçilik yapıyorsun be 007. Namus ne? Kime göre neye göre namus? Millet sevgisi vatan sevgisi falan yok mu? Ama halkım gerizekalılaşma yaşıyorsa sevmem. Seçici sevici olurum. Bu ğlkede doğdum diye de içindeki saçma insanları sevmek zorunda değilim.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 throine said: Ulkedeki kadınların yuzde kaci dogum gunlerini kutluyor hic dusundun mu? Garip gelebilir sorum. Ama sen hic dusundun mu bunu bir soyle... Gelip burada manevi degerden bahsederken manevi degerden anladigin tek sey bir turlu gelimeyi becerememis bir doğu ulkesinde ucuz milliyetcilik yapmaktan ibaret.. sosyokültürel çevreden çevreye değişir o. saçma mantıklar.. Manevi tek değer milliyetçilik değildir, ama bu değerlerin temel olarak oluşturduğu şey bir millettir. Sizin gibi ayrılıkçılar milletini reddedenler yüzünden bugün ülkede birkaç millet oluşuyor ve alakasız gruplar Türklüğü savunuyor sırf sizin gibiler reddettiği için. Ben burda bir şey yapmıyorum bırak milliyetçiliği, ben burda sana bilmediğin millet kavramından bahsediyorum ne olduğunu bilsen zaten gelip ters laf etmezsin. (sonuncusu kişisel olarak sana değil)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: throine'e katılıyorum hakkaten ucuz milliyetçilik yapıyorsun be 007. Namus ne? Kime göre neye göre namus? Millet sevgisi vatan sevgisi falan yok mu? Ama halkım gerizekalılaşma yaşıyorsa sevmem. Seçici sevici olurum. Bu ğlkede doğdum diye de içindeki saçma insanları sevmek zorunda değilim. Kavramları bana sormak yerine araştırıp anlayın daha objektif olur size göre değil mi? Bunu anlatmaya çalışıyorum size bir gruptaki belli yüzde yüzünden tüm milleti hakaretle genellemek yanlışın önde gidenidir. Ama böyle yanlışlıklara düşmek de sizin demokratik hakkınız değil mi doğru.. Yerim böyle demokrasinizi.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 JD said: Gitmeyenin ya imkanı yoktur ya kafası yoktur yada türkiyede kraldır. batan gemide durulmaz hayatı bi kere yaşıyoruz onuda yaşayabildiğimiz en iyi şekilde yaşamamız lazım bu hangi ülkede oluosa orda olmalı . Kafamı koyduğum yer vatanımdır Giden doğal seçilimle elenmiştir diyelim, uyanık geçinenler sizi.. "mutlu charity bünyeleri" :P
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Kökünü beyenmeyen,meyve olmadan çürür demişler. Olaya bak vatanını seven adam enayi birşeyleri düzeltmeye çalışan adamlar ucuz milliyetçimi oluyor hemen.Ufak birşeyde hemen yok bunlar adam olmaz yok şöyle böyle diyerek vazgeçmek sevgi seviyenizi gösteriyor zaten :)
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ben sadece AKP'ye oy verenlere giydirmiyorum ki. Bence Türk halkında hatırı sayılır bir yüzde bilinçsiz ve neyse... Türklüğe hakaret diye saçma bi yasamız kapsamında içeri alınmak istemiyorum.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Yukarıdaki gibi sırf kendi rahatı falan için ülkeye hakaret tarzında laf eden birileri gerçekten varsa televizyondaki salak (bazı) mankenlerden falan farkı yok gözümde. Atatürk'ü falan sorarsın alakasız cevaplar verir.. vs. nileppezdel said: Ben sadece AKP'ye oy verenlere giydirmiyorum ki. Bence Türk halkında hatırı sayılır bir yüzde bilinçsiz ve neyse... Türklüğe hakaret diye saçma bi yasamız kapsamında içeri alınmak istemiyorum. Daha önce de dediğim gibi o ülkede 1 tane bile şerefli insan kaldıysa %99.99 olsa bile sen o lafla ülkeni aşağılayamazsın. O 1 kişinin hakkını yemiş olursun (ve ek olarak eğer Müslümansan zaten o hakkı ödeyemeyeceğini bildiğinden böyle bi hata zaten yapmazsın)
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ben ülkem için üzülüyorum böyle insanlarla dolu diye. Ama böyle insanların arasında barınamam. Ateş ve barut gibi. Ama biz birbirimizi asla anlayamayız. Ben para için de gitmiyorum ülkemi sevmediğimden de değil. Sadece içinde yaşayanları ve yaşatılanları sevmiyorum. Çekmek istemiyorum. Değişmesi için çok ciddi reformlar gerekiyor. Bunları da yapmak değil amacım çünkü siyasetçi olmak istemiyorum. Mecbur da değilim.
throine Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Bu ulkede herkes sucu bucu ya da Ataturkcu olmak zorunda degil ya da bu ulke icin canini vermek hatta bu ulkeyi sevmek, omru boyunca burada yasamak... Imkanin varsa git nerde yasamak istiyorsan yasa ister Ataturkcu ol ister sucu bucu.. Bunlar vatan hainligi degil "tercihtir" Ben bu tercihte bulunamiyorsam ozgur degilimdir ve ozgur olmadigim yerde de yasamak istemem.. O ozgurluklerimi elimden alanlar gun gelir canimi almaya kalkarlar. Ben kendimi bu ulkede guvende hissetmiyorum sorun bu.. Bu topraklar bana birsey vaad etmiyor onumde uzun zaman yok.. En iyi sekilde hayatimi gecirmek istiyorum ve en onemlisi insanca ve ozgurce yasamak istiyorsam istedigim yere giderim sen birsey diyemezsin.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Abi ülkeme hakaret etmiyorum. İçinde yaşayan insanların bazılarına laf ediyorum. Ben Türkiye'deki herkese laf etmedikten sonra o yüzde 0.01'lik bile olsa kesimin hakkını yemiş olmuyorum.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Ben ülkem için üzülüyorum böyle insanlarla dolu diye. Ama böyle insanların arasında barınamam. Ateş ve barut gibi. Ama biz birbirimizi asla anlayamayız. Ben para için de gitmiyorum ülkemi sevmediğimden de değil. Sadece içinde yaşayanları ve yaşatılanları sevmiyorum. Çekmek istemiyorum. Değişmesi için çok ciddi reformlar gerekiyor. Bunları da yapmak değil amacım çünkü siyasetçi olmak istemiyorum. Mecbur da değilim. Yap veya yapma, sev ya da sevme git gitme benim açımdan hiçbir önemi yok. Ve ek olarak evet böyle düşünüp pes ederek gitmek orda bu amaç için hayatını geçiren 1 kişi bile varsa onun yükünü artırır. Ayrıca eğer bu ülkede dediğin gibi reform falan olacaksa bir orta doğru yol bulunacaksa ve tekrar 1 millet kavramı yerleşecekse tanımlar ve yol bellidir. Verdiğim "millet" linkinden bunu öğrenebilirsiniz.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Millet linkini bir daha versene. Ayrıca yükünü falan da arttırmaz burada birşey yapmadan durmamla aynı şey olur.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 throine said: Bu ulkede herkes sucu bucu ya da Ataturkcu olmak zorunda degil ya da bu ulke icin canini vermek hatta bu ulkeyi sevmek, omru boyunca burada yasamak... Imkanin varsa git nerde yasamak istiyorsan yasa ister Ataturkcu ol ister sucu bucu.. Bunlar vatan hainligi degil "tercihtir" Ben bu tercihte bulunamiyorsam ozgur degilimdir ve ozgur olmadigim yerde de yasamak istemem.. O ozgurluklerimi elimden alanlar gun gelir canimi almaya kalkarlar. Ben kendimi bu ulkede guvende hissetmiyorum sorun bu.. Bu topraklar bana birsey vaad etmiyor onumde uzun zaman yok.. En iyi sekilde hayatimi gecirmek istiyorum ve en onemlisi insanca ve ozgurce yasamak istiyorsam istedigim yere giderim sen birsey diyemezsin. İspatlanabilir yanlışlar vardır doğrular vardır. Bazı yanlışlar yasaldır, bu onların yanlış olmadığı anlamına gelmez. "Türk milleti" kavramına ters mantıktaysanız Türk milletine ait değilim demeniz son derece normaldir. Bunu diyen biri zaten konunun dışındadır, o kişiye söyleyebileceğimiz tek söz "bye bye".
throine Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 En azından sen merhametlisin kafama kursun sıkmayı dusunmuyorsun. :)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Millet linkini bir daha versene. Ayrıca yükünü falan da arttırmaz burada birşey yapmadan durmamla aynı şey olur. Problem de bir şey yapmamak zaten. Özünü reddeden adam zaten bir şey yapmaz. tr.wikipedia.org Söyle bugün kaç tanesi var? Demek ki ülkede bir tane millet yok bu tanımlamaya göre.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Abi ülkeme hakaret etmiyorum. İçinde yaşayan insanların bazılarına laf ediyorum. Ben Türkiye'deki herkese laf etmedikten sonra o yüzde 0.01'lik bile olsa kesimin hakkını yemiş olmuyorum. sen olmasan da "cahillerin memleketi" falan gibi alçakça ve yasadışı genelleme ifadeleri kullanabilenler var aramızda. Bu arada dikkat edin başınıza iş açmasın o net ortamının rahat ifadeleri.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Atatürk said: Ve sahip olunan mirasın muhafazasına beraber devam hususunda iradeleri müşterek olan insanların birleşmesinden vücuda gelen cemiyete millet namı verilir. E sahip olunan ortak miras laik Türkiye cumhuriyeti iken bunu korumak yerine yıkmak istiyorlar nasıl milletçe bütün olalım ki? Ayrıca buradan giden, hayatını daha insani şartlarda yaşamayı tercih eden geçmişini ve kökenini reddetmiş demek değildir. her Türk aynı adetleri yaşamak zorunda da değildir. Ben el öpmekten hoşlanmam mesela, flört etmeyi normal bulurum bi problemim falan yoktur ama Türk'üm sonuçta. Ha öyle Türk olunmuyorsa peki o zaman değilim. Ne diyeyim...
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Birşeylerden müzaripsek bunları düzeltmenin bir yolunu aramak mı mantıklı yoksa bu konudan rahatsızım ama düzeltmeye benim gücüm yetmez hadi bana eyvallah mıdır mantıklı olan? Türkiyedeki insanların rahat yaşama sevdası bizler için bir sevgili adayı gibi olmalı ne kadar tekme yesekte vazgeçmemiz lazım.Şu anda akp gibi adamların at oynatmasının temel sebebi ise ni gibi insanların yarım kalmış sözüm ona akıllıca zaten bu ülke adam olmaz tespitleri ve ellerini taşın altına sokmamalarıdır.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -007- said: nileppezdel said: Abi ülkeme hakaret etmiyorum. İçinde yaşayan insanların bazılarına laf ediyorum. Ben Türkiye'deki herkese laf etmedikten sonra o yüzde 0.01'lik bile olsa kesimin hakkını yemiş olmuyorum. sen olmasan da "cahillerin memleketi" falan gibi alçakça ve yasadışı genelleme ifadeleri kullanabilenler var aramızda. Bu arada dikkat edin başınıza iş açmasın o net ortamının rahat ifadeleri. Her ortamda kullanılabilmesi lazım. Bizim dememizle birşey olmuyor. Bence ifade özgürlüğüdür tamamen. Hakaret değildir. Cahiller memleketi lafı de devletin başında kim olursa olsun cehalet oy anlamına geldiğinden cahil bırakma eğiliminde olduğundan çok doğru bi laftır. Ama herkesin cahil olduğu anlamına da gelmez. Ha üniversite bitirme oranına bakarsan zaten yüzdesel çoğunluk ağır bir şekilde cahil. O yüzden pek de haksız sayılmaz.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Yahu snefru ne yapacağım? Bugün AKP'nin kuyusunu kazmak, halkı eğitimli günlere, ilerici ve laik demokratik cumhuriyet yapısına kavuşturmak için ne yaptın? Bi anlat da bilelim ben burada kalsam neler yapabilirim. Kaçıncı kere sordum bu soruyu. Suç da benim değil hükümetlerin halkı cahil bırakmasının. Siyasetçi de olmayacağım başka öneri getirin. Siyasetçi olmayan da korkak, hain falan olmaz heralde :D
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Atatürk said: Ve sahip olunan mirasın muhafazasına beraber devam hususunda iradeleri müşterek olan insanların birleşmesinden vücuda gelen cemiyete millet namı verilir. E sahip olunan ortak miras laik Türkiye cumhuriyeti iken bunu korumak yerine yıkmak istiyorlar nasıl milletçe bütün olalım ki? Ayrıca buradan giden, hayatını daha insani şartlarda yaşamayı tercih eden geçmişini ve kökenini reddetmiş demek değildir. her Türk aynı adetleri yaşamak zorunda da değildir. Ben el öpmekten hoşlanmam mesela, flört etmeyi normal bulurum bi problemim falan yoktur ama Türk'üm sonuçta. Ha öyle Türk olunmuyorsa peki o zaman değilim. Ne diyeyim... Arkadaşım Türk olmanın tanımı belli yani burda kim Türk kim değil falan gibi basit olaylara zaten gerek yok. Ülkeyi kuran adam ne demiş oyunun kuralları ne öğrenin mızıkçılık yaparak küçük düşmenize gerek yok. Yazına cevap olarak başlamak gerekirse: İşte o ortak gayeleri reddedip kafasına göre Türk olmaktan ayrılıp %47 bünyesindekilere prim veriyorsun giderek. Ek olarak gayenden de vazgeçmiş oluyorsun. Karşı taraftan bağımsız olarak gayeni reddetmiş oluyorsun yani. Atatürk'e göre millet tanımından bir hanen daha eksiliyor. Evet burdan giden herkes Türk değil demiyorum. Genelleme yapmayın. Senin el öpmeyi kişisel olarak sevip sevmemen koca milletin değerlerinin adetlerinin farklı olduğu anlamına ya da senin Türk adetlerine karşı olduğun anlamına falan gelmez. Türk adeti el öpmekle sınırlı değil.
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Düzeltelim düzeltelim de napıcaz yani? Çok çok büyük bir cahil, maganda ve moron popülasyonundan bahsediyoruz burada. Ne yapıcaz yani biz ülkede kalınca bunlar IQ ya + bonus mu alıcaklar? Bizim burada çürüyüp gitmemizin insanlığa ne faydası olucak? Aa doğru borcumuz vardı dimi tüh unutmuşum [konuylaalakasız]Bu arada 30 küsür sayfa boyunca da ucuz milliyetçilik ayağına iyi post kastın hani=) üst üste 4-5 post filan lol=)[/konuylaalakasız]
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: -007- said: nileppezdel said: Abi ülkeme hakaret etmiyorum. İçinde yaşayan insanların bazılarına laf ediyorum. Ben Türkiye'deki herkese laf etmedikten sonra o yüzde 0.01'lik bile olsa kesimin hakkını yemiş olmuyorum. sen olmasan da "cahillerin memleketi" falan gibi alçakça ve yasadışı genelleme ifadeleri kullanabilenler var aramızda. Bu arada dikkat edin başınıza iş açmasın o net ortamının rahat ifadeleri. Her ortamda kullanılabilmesi lazım. Bizim dememizle birşey olmuyor. Bence ifade özgürlüğüdür tamamen. Hakaret değildir. Cahiller memleketi lafı de devletin başında kim olursa olsun cehalet oy anlamına geldiğinden cahil bırakma eğiliminde olduğundan çok doğru bi laftır. Ama herkesin cahil olduğu anlamına da gelmez. Ha üniversite bitirme oranına bakarsan zaten yüzdesel çoğunluk ağır bir şekilde cahil. O yüzden pek de haksız sayılmaz. Eğilimini sen bilemezsin işte. Size genelleme yapmayın diyosak boşuna değil! Dangalakça genellemeler millet ülke ata dahil her şeye hakaret anlamına gelebilir. Sonra mahkemede anlam savunmaları falan... Zeki olmak bunları düşünebilmek lazım. Özgürlük muhabbeti yapmayın yine, size bi mantıktan bahsediyoruz. Belli zekaya mantığa sahip olarak laf etmek özgürlük kısıtlaması falan değil. At gözlüklerinizi klişelerinizi atın!
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Evet de bana attığın bazı postlarda ben o lafı sezdim yani :( Giden geçmişini ve kökenini reddetmiştir dedin, adetlerini reddeden milletini de reddetmiştir falan dedin. Yoksa son postundaki gibi almam gerekirse ok. Atatürk'ün milliyetçilik anlayışında oluğunu hiç sanmıyorum malesef. Yada çaktırmıyosun abi ne bileyim. Ama ben o Atatürk'ün seslendiğinde olmasını istediği devrimci Türk genci değilim. Atatürk gibilerin olması gereken yerde fetocu liboş var diye ideallerimi bi kenara bırakıp politikacı olamam memleketi kurtarmak amacıyla. Bu da vatan hainliği değildir. E politikacı olmazsan fikir adamlığı yaparsın, onu da dışarıdan da yapabilirsin. Gayet normal
Öne çıkan mesajlar