Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Ya bu ülke parçalanmadı da her ülke bu yollardan geçti sonuçta. Bu ülkenin savaşarak bağımsızlığını korumuş olması benim burada yaşamaya, salak yöneticilerin altında bir sürü cahil ve/veya salak insanın arasında yaşamaya mahkum olduğum anlamına mı geliyor?

senin her ülkeyle bir tuttuğun basit bir bağımsızlık mücadelesi savaşına diğer insanlar o gözle bakmıyor. Kutsal değerleri davaları kutsal haklılıkları var o mücadelenin başka millette olmayan cinsten. Altındaki değerlerden koparsan bu kutsal savaşlara afrikanın kabile savaşları gözüyle de bakabilirsin kendi mantığınca. Bu da özünden uzaklaşıp başka milletlerin uşağı olmana giden yoldur.
Mesaj tarihi:
-007- said:
nileppezdel said:
Ya bu ülke parçalanmadı da her ülke bu yollardan geçti sonuçta. Bu ülkenin savaşarak bağımsızlığını korumuş olması benim burada yaşamaya, salak yöneticilerin altında bir sürü cahil ve/veya salak insanın arasında yaşamaya mahkum olduğum anlamına mı geliyor?

senin her ülkeyle bir tuttuğun basit bir bağımsızlık mücadelesi savaşına diğer insanlar o gözle bakmıyor. Kutsal değerleri davaları kutsal haklılıkları var o mücadelenin başka millette olmayan cinsten. Altındaki değerlerden koparsan bu kutsal savaşlara afrikanın kabile savaşları gözüyle de bakabilirsin kendi mantığınca. Bu da özünden uzaklaşıp başka milletlerin uşağı olmana giden yoldur.

Hayır abi Yunan için Osmanlı ile savaşı aynı derecede kutsal. Şu mesajın milliyetçiliğe giriyor işte. Başka birşey değil.
Mesaj tarihi:
mADmaXimus said:
Azmo dediklerine katilmamak elde degil. Ben de haziran ayinin gelmesini iple cekiyorum Turkiye'ye doneyim diye, ozluyorum tabi.
Kabul etmen gereken birsey var ama, averaj hayat kaliteleri ayni degil ulkeler arasinda, yanlis bilmiyorsam durumun iyi, nezih bir yerde oturuyorsun, oralarda hayat guzel vs. Turkiyede ust gelir sinifindan insanlarla alt gelir sinifindaki insanlar arasindaki fark cok buyuk ama, sana cok guzel geliyor olabilir, ama herkes senin gibi guzel ve rahat yasamiyor Turkiye'de. Biraz baska insanlarin gozunden bak olaya.

+1 genele vurduğun zaman ortaya çıkan tablo insanları bu kadar kötümser yapan. Türkiye'de çok iyi koşullarda insanların böyle düşündüğünü sanmıyorum dediğim gibi izole olarak kendi kafa yapında insanlarla gayet mutlu bi hayata sahip olabilirsin illa ülke değiştirmene gerek yok.
Mesaj tarihi:
Ben sadece nerede mutluysam orada yasarim diyorum. Bunun icin de kimseye hesap vermek zorunda degilim diyorum. Bu ulke bana yurtdisindan daha iyi olanak sunarsa burada yasarim, baska ulke daha iyi olanaklar sunuyorsa orada yasarim. Hedeflerim, amaclarim, ulasmak istedigim nokta icin yurtdisinda yasamam gerekiyorsa omur boyu orada yasarim. Eger hedeflerim mutlulugum icin donup burada yasamam gerekiyorsa doner burada yasarim. Eger gittigimde memnun olmazsam geri donerim, eger memnun olursam orada ya da memnun olacagim baska yer ararim, bulursam orada yasarim. Dolayisiyla bunlari gerceklestirirken "ulan ben donmek zorundayim, bu vatana borcum var dolayisiyla bu ulkenin sinirlari icinde yasamak zorundayim" gibi sacma bir milliyetcilige girmem.

Bu arada bu ulke saglam bir bok yuvasi, ama ayni zamanda cok cok iyi insanlar da var yasamaya calisan. O bok yuvasi temizlendi mi cok guzel olur, ama balik bastan kokuyor malesef.

Gene yazmayacaktim, yazdirdiniz.
Gec oldu, yatiyorum ben.
Mesaj tarihi:
shuTdoWnX said:
önemli olan insanın iyi yaşayabilmesi değilmidir ?
önemli olan insan değilmidir ?

eğer bunu aksini iddaa eden biri varsa
o milliyetcidir

Atatürk'e de karşısın o zaman.. basit genellemeler yanlış.
Mesaj tarihi:
Karşınızda kimliğini birkaç mesaj önce tümüyle reddetmiş bir kişi var, hangi savaştan bahsediyorsunuz ki siz?

O mesajı gördükten sonra hakkaten bi an önce git sen uzaklaş buralardan. Gerçekten, bizim ülkemizin; kimliğini, geçmişini reddeden insanlara ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

Başka ülkelerin de.
Mesaj tarihi:
Prawler said:
Ben sadece nerede mutluysam orada yasarim diyorum. Bunun icin de kimseye hesap vermek zorunda degilim diyorum. Bu ulke bana yurtdisindan daha iyi olanak sunarsa burada yasarim, baska ulke daha iyi olanaklar sunuyorsa orada yasarim. Hedeflerim, amaclarim, ulasmak istedigim nokta icin yurtdisinda yasamam gerekiyorsa omur boyu orada yasarim. Eger hedeflerim mutlulugum icin donup burada yasamam gerekiyorsa doner burada yasarim. Eger gittigimde memnun olmazsam geri donerim, eger memnun olursam orada ya da memnun olacagim baska yer ararim, bulursam orada yasarim. Dolayisiyla bunlari gerceklestirirken "ulan ben donmek zorundayim, bu vatana borcum var dolayisiyla bu ulkenin sinirlari icinde yasamak zorundayim" gibi sacma bir milliyetcilige girmem.

Bu arada bu ulke saglam bir bok yuvasi, ama ayni zamanda cok cok iyi insanlar da var yasamaya calisan. O bok yuvasi temizlendi mi cok guzel olur, ama balik bastan kokuyor malesef.

Gene yazmayacaktim, yazdirdiniz.
Gec oldu, yatiyorum ben.

+111111
(tu)X(X(:)-D

-007- said:
shuTdoWnX said:
önemli olan insanın iyi yaşayabilmesi değilmidir ?
önemli olan insan değilmidir ?

eğer bunu aksini iddaa eden biri varsa
o milliyetcidir

Atatürk'e de karşısın o zaman.. basit genellemeler yanlış.

kesinlikle hayırr!!!
atatürk cok büyük bi önderdir cok büyük bi adamdır!
ama atatürkün kurdugu düzene ihanet ediyorlarsa buna benim gücüm yetmez yetse keşke..
Mesaj tarihi:
Guzel arkadaslar,

Yurtdisina zaten SUPER BEYINLERIMIZ (ciddi anlamda) goc ediyor. Zaten ulke olarak ihtiyacimiz olan bu insanlari elimizde tutma gibi bir imkanimiz yok.

Ve giden eger orda ekonomik olarak bir seviyeye cikarsa zaten umursamiyor.. Ve kaliyor..

Ayrica USA gocmenler lkesidir herkez GOCMENDIR, belki 3 nesil atasi belki kendi o yuzden IRKCILIK avrupada oldugu kadar sert degildir..

Sadece 9/11 den sonra artan bir korku ve tepki var gerisi yalan..
Mesaj tarihi:
roket adam said:
Karşınızda kimliğini birkaç mesaj önce tümüyle reddetmiş bir kişi var, hangi savaştan bahsediyorsunuz ki siz?

O mesajı gördükten sonra hakkaten bi an önce git sen uzaklaş buralardan. Gerçekten, bizim ülkemizin; kimliğini, geçmişini reddeden insanlara ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

Başka ülkelerin de.

Ben o klasik Türk yapısına uymuyorum ondan bahsediyorum. Yani bu ülkenin yüzde 90ını oluşturan barzo tipler Türk'se ben değilim.

Ama Atatürk, Cahit Afrf falan Türk'se evet Türküm.

Kendimi bu konuda nasıl rahat ifade edebilirim ki?
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
-007- said:
nileppezdel said:

Hayır abi Yunan için Osmanlı ile savaşı aynı derecede kutsal. Şu mesajın milliyetçiliğe giriyor işte. Başka birşey değil.

duygu değer meselesi o. Milliyetçilik=kötü mantığı diye bi mantık yok yani. Senin büyüdüğün ortam Türk ailesi değilse Türk değerleri yoksa Atatürk Kurtuluş Savaşı falan seni etkilemiyorsa zaten ne anladım ben bu işten? Almandan ne farkın var o zaman hikaye okur gibi kurtuluş savaşı okunmaz. Şehitlik gezilirken alman gözüyle bakıyorsan gezi olarak bakıyorsan zaten sana ülkene borcun olduğunu ifade etmeye çalışmak hata, borcum yok demen çok normal böyle bi durumda. (kişisel değil örnek o, sana yönelik veya değil tanımıyorum)
Mesaj tarihi:
mADmaXimus said:
Azmo dediklerine katilmamak elde degil. Ben de haziran ayinin gelmesini iple cekiyorum Turkiye'ye doneyim diye, ozluyorum tabi.
Kabul etmen gereken birsey var ama, averaj hayat kaliteleri ayni degil ulkeler arasinda, yanlis bilmiyorsam durumun iyi, nezih bir yerde oturuyorsun, oralarda hayat guzel vs. Turkiyede ust gelir sinifindan insanlarla alt gelir sinifindaki insanlar arasindaki fark cok buyuk ama, sana cok guzel geliyor olabilir, ama herkes senin gibi guzel ve rahat yasamiyor Turkiye'de. Biraz baska insanlarin gozunden bak olaya.

baska bir ulkede de o sosyal ve ekonomik sinifin zoruluklari var? HEr yerin kosullari farkli, BM nin altinda bir cok projede ve kurulusta gonullu yer aldim ve hayat tarzi ve kalitesi arasindaki farklara fazlasiyla hakimim ve ne kadar sansli oldugumuzu hepimizin bilmesi lazim, herkes yurt disi diyince tabi avripa, amerika geliyor akillara... Turkiye dunya genelinde gayet guzel kosullari olan bir ulke, millet burada yasamak icin cocugunu satar, insanlar hep bir iyisini ister, daha iyisini ister ama konmak kolay, hazira gidip "ben geldim, ulkemi de geride biraktim sizdenim pls thx" demekle olmuyor, avustralyanin veya amerikanin pasaportunu tasimakla Turklukten cikmiyorsun onu belirteyim. Anadilim ingilizce, hayatim boyunca adamlarin sisteminde okudum ve mutluydum orada, burada cok daha kotu bir egitim sisteminin sacmaliklariyla ugrasiyorum, 7 yilda uniyi bitirdim oyle ya da boyle ama buna ragmen yurt disindaki kimligimle ne durumda olacagimi ve buradaki durumumu biliyorum.

Her ne kadar lanet etsen de, kufur etsen de, hayat zor gelse de Turkiyede hayat cok cok guzel, batiya bakip sosyal haklarini kiskanabilirsiniz, ekonomik haklari ve kosullari kiskanabilirsiniz ama o kadar cok ufak detay var ki orada yasayamayacaginiz, goremeyeceginiz... bir insanin size "turkum" diyince bakisinin arkasindaki zihniyeti bile sorgulayacaksiniz.

Ben de istemez miydim turkiyede egitim saglik bedava ve kaliteli olsun, insan haklari tavan yapsin, ama orada da oyle degil, orada da paran varsa haklarin var, ayni sartlar gecerli.

Bu ulkeye katabileceginiz birsey varsa katin ugrasin. "nasolsa bu ulkeyi yonetemem" demek kendinizi kandirmaktir, bu ulkeyi guzellestirmek icin siyasetci olmaya gerek yok arkadaslar. En buyuk sorunlardan biri issizlik mi? siz egitimli ve aydin gencler olarak is imkani saglayacaksiniz... 3-5 kisiye bile is imkani saglasaniz bu ulkeye ufak bir katkidir, ufak bir ekonomik katkidir.

Ama azmo cok utopik ve alakasiz seyler bunlar diyeceksiniz ve diyin de, ben sadece fikrimi soyluyorum, "kacinca" hayatinizin mukemmel olacagini saniyorsunuz, o kadar basit degil insanini inkar etsen de baska insanlar senin kimligini ve ulkeni inkar etmiyor, her firsatta yuzune vuruyor, buna karsi da basin dik mucadele edemezsen devam eder bu kisir dongu. Olaya cok basit bakmak isin kolayi dedigim gibi, ay bize vize vermiyorlar gezemiyoruz batililar gibi demek kolay (Ben de yillarca istedim, kiskandim ozgurce gezebilme imkanini) ama sirf oyle diye kacmak mi cozum.

bilmiyorum, yurt disina cikip yasayin, hayati orada tadin burada yazdiklarim cok yersiz ama kendiniz de goreceksiniz.
Mesaj tarihi:
Kurtuluş Savaşı benim için tabii ki birşey ifade ediyor ama saçmasapan insanlarla dolu bir ülkede yaşamak gibi bi borcum olduğunu düşündürmüyor.

Yunan için de kendi savaşı aynı değerdedir bu da bir gerçek.

Milliyetçilik=kötü de demedim.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
Guzel arkadaslar,

Yurtdisina zaten SUPER BEYINLERIMIZ (ciddi anlamda) goc ediyor. Zaten ulke olarak ihtiyacimiz olan bu insanlari elimizde tutma gibi bir imkanimiz yok.

Ve giden eger orda ekonomik olarak bir seviyeye cikarsa zaten umursamiyor.. Ve kaliyor..

Ayrica USA gocmenler lkesidir herkez GOCMENDIR, belki 3 nesil atasi belki kendi o yuzden IRKCILIK avrupada oldugu kadar sert degildir..

Sadece 9/11 den sonra artan bir korku ve tepki var gerisi yalan..

bold kısımlar kolpa, yanlış yani :)

Gidenin parasına bakıp orda kalması vatanını satmak işte. Ben kendi işime bakarım gerisi beni bağlamaz, nerde iyiysem oraya giderim diyen parasını kendini değerlerini vatanından önce tutar, yani bir bakıma onları satar.

Vatan kültür millet gibi önemli şeyler paradan önce gelmelidir.
Mesaj tarihi:
bu ulkede ne kadar salak adam varsa o kadar da duzgun adam var arkadasim, ve herkes salak gibi bir laf edeceksen benim gibi adamlar nedir o zaman?

Sen Turklugunden utansan da, kacsan da... kacinca sana bir cok hak ve guzellik saglayacagini dusunsen de oyle olmuyor. Milliyetcilik kotu vs. diyorsun ama senin bildigin milliyetcilik Turkiyedeki milliyetcilik, burada tvlerde gordugun, bazi dangalaklarin koru korune kendi menfaatleri icin uydurduklari milliyetciligi biliyorsun. Yurt disina cikmani su anda senden cok istiyorum cunku orada gercek milliyetciligi goreceksin :) olayin politik bir gorus olmadigini, gercekten de insanin icinde var olan birsey oldugunu goreceksin ve o zaman gurur duyacaksin Turk olduguna. Ama su anda anlamayacaksin cunku kendini bir hedefe odaklamissin ve sartlamissin.

Umarim gitmek isteyen herkes cikar gider ve yasar, en iyi kosullarda ve guzellikleri de kotulukleri de gorur, samimiyetle diyorum bunu, o zaman diyecegimi anlarsiniz, su anda cok bilmislik yapiyor gibi duruyorum biliyorum, oldukca da antipatik te geliyordur ama gercekten de boyle. Yurt disinda yalniz yasayip hayat gecindirmek guzel birsey, ama Turksunuz, bunu unutmayin ;)
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
roket adam said:

Başka ülkelerin de.

Ben o klasik Türk yapısına uymuyorum ondan bahsediyorum. Yani bu ülkenin yüzde 90ını oluşturan barzo tipler Türk'se ben değilim.

Ama Atatürk, Cahit Afrf falan Türk'se evet Türküm.

Kendimi bu konuda nasıl rahat ifade edebilirim ki?

Çoğunluğa yakın olan biz böyle düşünürsek gerçekten oranları %90 olur. Buna izin vermeyelim.
  • Yeni Oluştur...