-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 @mad çünkü kendileri diye bi kavram yok gibi, yani adamlar kültür sentezi gibi bişey kendi kültürleri yok. O yüzden yabancı hissetmeyebilirsin ama gerçek amerikalılar var ve bunlar her zaman sana uzak olacak, buna yönetim de dahil. yanılıyorsam düzeltin.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Temmuz'a katiliyorum o konuda. 6 ay Isvec'te farkli oldugumu her dakika hissederek yasadim, pek hos bir duygu degil acikcasi. ABD oyle degildi, 3 ay bulundum sadece onumuzdeki aydan itibaren daha iyi tanima firsatim olacak, ama daha kompleks bi yapisi oldugundan kendine toplumda bir yer bulabiliyorsun ya. New England zaten Avrupa gibi, okuz de yok.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Prawler said: GERGE said: Burada devletden kaçan adam orada gidip devlet için mi çalışacak? Devlet orada ona insan gibi olanaklar saglayacaksa ve eger onu yolmak yerine, guvenligini ve duzgun bir hayat yasamasina olanak verecekse, evet calisabilir. ya Türkiye'de de olmayacak bişey değil bu, var yani. ama bariz daha zor evet. ama bence dezavantajlarını da düşününce değmez işte.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Bu ulkede insanlar feci ozgur. Herkes istedigini istedigi gibi soyluyor. Ramazanda oruc tutmayan dayak yemiyor, kucuk sehirlerde ramazanda her oglende yemek cikiyor, baskalari sana kafir gozuyle hic bakmiyor, herkes birbirinin inancina ve emegine saygili, birbirimize feci sekilde tahammul ediyoruz, insanlari degerlendirirken cemaatine, parasina ve bulundugu zumreye hic ama hic bakmiyoruz, dost akraba kayirarak baskalarinin haklarini yemiyoruz, yerlere tukurup, cop atip kamusal alani kirletmiyoruz, copleri katagorilerine ayirip ona gore ayri cop kutularina atiyoruz, birbirimizi aptal yerine koymuyoruz, birbirimizin hakkini yemiyoruz, calisana ve birseyler basarmak isteyenin onunu tikamiyoruz vs...
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 -007- said: bu Türkiye'de izole olarak bulunmayacak bir şey değil bu kadar kötümser olmayın. Dışarda milletin kölesi olarak süper hayat geçireceğime kendi ülkemde dışarının iğrençliğinden izole ama babalar gibi bi hayat geçirmeyi tercih ederim çünkü daha avantajlı. avantajlar da kişiden kişiye değişir ne desem boş. mesleğine hayattaki amacına hayattan ne beklediğine değerlerine falan bakar işte..
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 kacin kacin, ilk ucakla kacin girin bakalim kandirin kendinizi, oh amerikaliyim ben heyo haklarim var ,turkiyede hic haklarim yoktu tuh kaka diye baslayin. 20 sene sonra gorusuruz, pisman olup cocuklariniz oldugu zaman gorusuruz, hehe yurt disinda yasamamis, veya yetiskin olmayan bir yasa kadar laylaylom yaparak yasamis biri anlamaz ama bunu, kendi ayaklarinizin ustunde durunca bi cikin yasayin... ilk basta kendinizi ozgur hissedip sonra gorurum halinizi. Yurt disinda dogup buyudum, cok guzel standartlarda yasadim, ama simdi turkiyedeyim ve dunyalara degismem... sizin gorusunuz kendinizindir, kimse size hain main diyemez, kendi hayatin, ama gelip te baksa insanlari etkilemeye calismayin, kandirmayin... 10 yildir bu ulkede yasiyorum ve gayet mutluyum, sikintisi bol olsa da yurt disinda da cok bol sikinti var, hem de farkli cinsten. neyse cikin gidin yasayin, ilerde anlarsiniz.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Dışarıda insanlarin kolesi oldugunu nerden cikariyorsun yahu? Burada da kolesin o mantikla. O bahsettiginiz ulkelerdeki yozlasmanin en KRALI var bu ulkede. Burda da kolesin,orada da. Ben daha baska birsey yazmayacagim. Sadece nerede insan gibi ve mutlu yasayacaksam orada yasarim. Cunku dunyadaki herseyden onemliyim. BEN VARIM! BEN! KENDIM ICIN VARIM! KIMSEYE DE BIR BORCUM YOK! Dunyanin herhangi baska bir yerinde dogsam oraya borclu olmam gerekirdi.Ben Ataturk'u ve silah arkadaslarini seviyorum yaptiklarindan dolayi. Fakat eger ortada bir borc varsa bile ulke sinirlari icinde yasayarak odemek zorunda degilim hicbir sekilde, kimse benim gidip istedigim yerde istedigim gibi yasama ozgurlugume laf uzatamaz, uzatiyorsada SGBCKG! Burada kalip sikayet etmektense sansimi denemeye cikiyorum disari. Olur da burada cok guzel imkanlar saglanirsa belki donerim, belki donmem. Kimse de sorgulayamaz! Istersem sadece turistik olarak gelirim gezmeye. Kimse de sorgulayamaz! Giderim, orada yapamam donerim. Eski hayatimi bulamam belki. Ama yaptigimi gene kimse sorgulayamaz! Cunku herkesin mutlu oldugu yerde yasama ozgurlugu var. Bu yer ister TR olsun, ister yurtdisi ( tabii o sansi bulabiliyorlarsa. ) Ve bunu insanin kendisinden baska kimsenin sorgulamaya hakki yok. Nokta.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Serdar artı kaç rep veriliyosa hepsini verdim harika yazmışsın abi :)
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 yasiniz kucuk boyle gazlar normaldir :)
Quibble Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 gidin gidecekseniz. son bir sigara içelim öle gidin.. yeterki gidin bi SG... güle güle gidin.. eliniz boş gitmeyin, ayıp.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Azmo tamam eyvallah yaşın büyük tecrübelisin de yaşam tecrübesi herkesi aynı şekilde etkilemez. Belki biz farklı gelişeceğiz senden, belki dışarıda yaşayacağız ve çok mutlu olacağız. Yani bilemezsin ki. Belki değişmeyecek görüşlerimiz. Öyle gülerek yaşınız küçük demsen gerçekten daha güzel olur..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Kimse sorgulayamaz, sorgulamamalı hayat senin hayatın eyvallah. "borc varsa bile ulke sinirlari icinde yasayarak odemek zorunda degilim hicbir sekilde, kimse benim gidip istedigim yerde istedigim gibi yasama ozgurlugume laf uzatamaz, uzatiyorsada" Denen iddia edilen kişisel görüş şu: yurtdışında yaşamak özgürlük mü değil mi, bence değil. bunu tartışıyoruz yani. Öyle bakarsan olaya "yurtsışında yaşama özgürlüğüm" olmuyor yani... vs. Ve evet herkesin borcu var. Sadece ben varım ulan demek yanlış yani. Ama bu borcun nasıl ödeneceği ya da ödenip ödenmeyeceği kişinin kendi bilincine ve değerlerine kalmış.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Şu borcun ne olduğunu, neden olduğunu açıklayabilirr misin? Bir de neden yurtdışında yaşama özgürlüğümüz yok?
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 etraftan duydugunuz, filmlerde izlediginiz gibi degil yurt disi... ha cikarsin, egitim icin vs. sonra geri donersin eyvallah buna bisi demem, omrun boyunca yasamaya gitsen de demeye hakkim yok, ama senin bu ulkeye borcum yok istedigimi yaparim demen yanlis ve nankorluktur evet. Bu ulke sana yine cok hak veriyor, yine bu ulkede sen vatandassin ve Turksun. Milliyetci bir tip degilimdir, siyasi gorusum kati degildir hatta gayet ortadadir, sevdigim ve inandigima veririm oyumu (veya ulkedeki seriyatlarin karsisinda duran en guclu partiye). Bu ulke parcalansaydi bugun bu sekilde halay cekerek estiremeyecektin bu forumlarda, annenler babanlar bu sekilde yasayamayacakti ama ne onemi var, onemli olan sensin sadece. bas git bap... ama illa ki geri doneceksin, bir gun mutlaka doneceksin :)
Quibble Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Türkiyeye borçlusunuz çümkü burda doğdunuz, kabul değil mi? eyw.. Yurtdışında borçlusunuz çünkü orda doğmadınız?.. Hee gidin Büyük adam olun çok paranız olsun ozmn heryere borcunuzu kaparsınız zaten.... bilmem anlatabildim mi?
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Ya bu ülke parçalanmadı da her ülke bu yollardan geçti sonuçta. Bu ülkenin savaşarak bağımsızlığını korumuş olması benim burada yaşamaya, salak yöneticilerin altında bir sürü cahil ve/veya salak insanın arasında yaşamaya mahkum olduğum anlamına mı geliyor?
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Baydim harbiden. EDIT! Ege sen devam et.
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: Azmo tamam eyvallah yaşın büyük tecrübelisin de yaşam tecrübesi herkesi aynı şekilde etkilemez. Belki biz farklı gelişeceğiz senden, belki dışarıda yaşayacağız ve çok mutlu olacağız. Yani bilemezsin ki. Belki değişmeyecek görüşlerimiz. Öyle gülerek yaşınız küçük demsen gerçekten daha güzel olur.. ben oldukca mutlu bir hayat yasadim yurt disinda, hayatimin en guzel yillarinin bir kismi orda gecti, inkar etmem, ama doneceginiz yer burasi, bu kadar sert inkar etmeniz dogru degil, sizin kimliginiz TURK. IStediginiz kadar silmeye calisin Turksunuz ve hep Turk olacaksiniz. Siz donmezseniz bir gun naasiniz donecek buraya, geride bir suru akrabaniz var, aileniz var onlara bile borcunuz var. Hayatinizi yasayin, paranizi kazanin, gorun gezin tozun kimse buna karsi cikamaz, cikan hiyardir... ama insanini ulkeni kotuleyerek, 3. 4. sinif vatandasi gibi iddiali ama yanlis yorumlar yaparak, kendinizi inandirmak icin bu yalanlara inanmak dogru olmaz arkadaslar. Burasi butun olumsuzluklara, terore, bombalara karsin cennet... yurt disi cok guzel sosyal haklar havada ucusuyor ama en basit seyden bile kil kapacaksiniz, kicinizi bile yikayamamaktan kil kapacaksiniz, ozleyeceksiniz gorursunuz. Insaninizin kiymetini orada daha iyi anlarsiniz ama, gidin gorun mutlaka... yeter ki turkiyeyi ve insanini asagilamayin, oyle bir hakkiniz yok.
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Quibble said: Türkiyeye borçlusunuz çümkü burda doğdunuz, kabul değil mi? eyw.. Yurtdışında borçlusunuz çünkü orda doğmadınız?.. Hee gidin Büyük adam olun çok paranız olsun ozmn heryere borcunuzu kaparsınız zaten.... bilmem anlatabildim mi? benim ilerdeki tek hedefim eğer iyi bir iş iyi bi para olursa giderken türk bayragında beraberimde götürürüm herhalde (!)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: Şu borcun ne olduğunu, neden olduğunu açıklayabilirr misin? Bir de neden yurtdışında yaşama özgürlüğümüz yok? yurtdışında yaşama özgürlüğün yok demiyorum. herkes yasalarla çizilmiş her şeyi yapabilir. diyorum ki özgürlüğünün kısıtlandığı durumun adı özgürlük değildir. nolur biri anlasın :) Vatana olan manevi borç yukarıda uzun uzun anlatılan ortak kültür gelecek ülkü kader bağlarına sahip atalarının senden önce yaşamış insanların kendilerini feda ederek senin için girdiği davalardır. Bunları inkar etmek geçmişe yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Geçmişi inkar etmeye kadar gider bu. Geçmişinin sana miras bıraktığı devrettiği gayeleri inkar edebilirsin (vatan da bunlardan biridir) ama sadece koca bir kendini kandırmadır o. İşte vatana borç kavramı bunları içerir.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Bir de, bu kadar sert savunuyorsanız gitmeyi, lütfen gidin. Neden diyeceksiniz tabii, biz bunu 17 sayfadır tartışıyoruz, okuyun. Ben yazmıştım, dasaa daha da güzel anlattı. Şimdi de paşa konuşuyor.
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Prawler said: Iste ben borcum olmadigini dusunuyorum. Sana gore borcum var, bana gore yok. Tamamen subjektif bir gorus. Ama giden adama TR soruldugunda en azindan eseklik edip cok kotulememesi lazim, ulkenin durumunu anlatsin (kotulemekten beter oluyor gerci.) Bir sene sonra burada topic acarim yurtdisindaki yasantim hakkinda insallah bir terslik olmazsa. O zamana kadar cekiliyorum konudan harbiden. Yazdirdiniz gene. su anda celallenmissin bir gaz bir atesle yola cikmissin. 1 yil sonra deneyimlerimi yazarim demissin, yazarsin, cok ta guzel seyler yazarsin eminim, aksisi olmaz zaten, ama bi 10-15 yil sonra yaz bakalim. O zaman da yaziyorsan sen zaten milletinden ulkenden vazgecmissiniz demektir, burada halen apacik borcum yok, bu topraga bagliligim yok diyorsun... senden once tum sulalen ailen burda yasamis. Tekrar ediyorum kimse siz gidemezsiniz demeye hakki yok, istediginizi yapin, gezin gorun faydasi bile vardir, ama ciktiginiz zaman bu ulke hakkinda ileri geri konusmayin, ve bu ulkeyi de bok yuvasi sanmayin, en sinir oldugum sey. Disarda da hayat gulluk guzellik degil.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Quibble said: Türkiyeye borçlusunuz çümkü burda doğdunuz, kabul değil mi? eyw.. Yurtdışında borçlusunuz çünkü orda doğmadınız?.. Hee gidin Büyük adam olun çok paranız olsun ozmn heryere borcunuzu kaparsınız zaten.... bilmem anlatabildim mi? Hay anamı Amerikan şey etseymiş de Amerika'da doğsaymışım. Yeter bu borç be. Yeter harbi. Benim lanetim mi şimdi bu ülkede doğmuş olmak? Amacım para kazanmak da değil, rahat yaşamak. Kafa yapıma uygun insanlarla yaşamak. Ayrıca Azmo ben kesinlikle TURK kimliğine sahip değilim. Öyle yetiştirilmedim, pek çok adet garip geliyor. Bildiğin Türk değilim yani. Dışarıda mutlu da olurum, buraya dönmem de. Of be..
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Azmo dediklerine katilmamak elde degil. Ben de haziran ayinin gelmesini iple cekiyorum Turkiye'ye doneyim diye, ozluyorum tabi. Kabul etmen gereken birsey var ama, averaj hayat kaliteleri ayni degil ulkeler arasinda, yanlis bilmiyorsam durumun iyi, nezih bir yerde oturuyorsun, oralarda hayat guzel vs. Turkiyede ust gelir sinifindan insanlarla alt gelir sinifindaki insanlar arasindaki fark cok buyuk ama, sana cok guzel geliyor olabilir, ama herkes senin gibi guzel ve rahat yasamiyor Turkiye'de. Biraz baska insanlarin gozunden bak olaya.
Öne çıkan mesajlar