Fly Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 birkaç sorum var sırayla yazayım : 1) bilgisayar müh. tanıdıklarımla da konuşuyordum bu işi de, biri bana iş başvurularında burslu/burssuz ayrımının dikkate alındığını, geçiş yapmamamın daha iyi olacağını söyledi. belli mi sahiden diplomada burs durumu ? 2) not ortalamam 1,5 olduğu için sadece össden kendi senemin tavan puanının ~20 puan üstünde alışıma bel bağlıyorum ama tanıdığınız biri geçiş yapabilmişse söyleyebilir misiniz hangi okuldan nasıl bir öss puanı ve not ortalaması ile geçti ? 3) yurtdışı/içi ne derece kabul görmekte ? mesela arkadaşım abet den bahsetti ama bilgisayar bölümünde yokmuş, kafam karıştı. 4) burssuz girenlere başarılarına göre senelik ilk %5 e 100 80 ... 20 diye her %1 'lik dilime o miktarda burs veriyorlar yanılmıyorsam, bu ilk x öğrenci burssuzlar arasında mı yoksa ilk %5 te sadece burslular oldu diyelim, kimseye vermiyorlar mı ? 5) "2. sınıfta yapılabilir" diyor yatay geçiş için, ben de 1. sınıfı bitirdim yönetmeliğimiz eski değilse 2. sınıfa başlayacağım ; geçiş yapabileceğim anlamına mı geliyor yoksa en azından bir dönem okumam mı gerek 2. sınıfı burada ? 6) geçiş oldu diyelim (veya geçişten önce), ben desem şu şu derslerin denklerini geçmiş bile saysanız ben 1. sınıf derslerini görmek istiyorum desem, kabul edilir mi ? (ya da ben oradaki derslerden sınava girip oradaki başarıma göre notlandırılayım diyorum, var mı böyle bir olay ?) ek olarak kaldığım önemli dersler de var 1-2 tane, etkiler muhtemelen değerlendirmeyi ama dediğim gibi yeniden alınması koşuluyla kabul falan durumları oluyor mu ? (fantastik oldu sanırım) 7) başka bir topicde de sormuştum da biraz karıştı orası ; eğitimleri ve gelecekte sunacakları imkanları konusunda bilgiliyseniz bilkent ve galatasaray ı karşılaştırırsak, artı ve eksiler olarak neler söyleyebilirsiniz ? tşkler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Ikisinde de son sinifa gecmis insanlarla birlikte calistim; hicbir sey bilmiyolardi. Yalniz bu insanlarin basarisiz olmasi, tum okulun basarisiz oldugu anlamina gelmiyor. Fakat anlayabilecegin gibi, hicbir sey ogrenmeden de dersleri vermen mumkun demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deli gomleði Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Fly said: birkaç sorum var sırayla yazayım : 1) bilgisayar müh. tanıdıklarımla da konuşuyordum bu işi de, biri bana iş başvurularında burslu/burssuz ayrımının dikkate alındığını, geçiş yapmamamın daha iyi olacağını söyledi. belli mi sahiden diplomada burs durumu ? 2) not ortalamam 1,5 olduğu için sadece össden kendi senemin tavan puanının ~20 puan üstünde alışıma bel bağlıyorum ama tanıdığınız biri geçiş yapabilmişse söyleyebilir misiniz hangi okuldan nasıl bir öss puanı ve not ortalaması ile geçti ? 3) yurtdışı/içi ne derece kabul görmekte ? mesela arkadaşım abet den bahsetti ama bilgisayar bölümünde yokmuş, kafam karıştı. 4) burssuz girenlere başarılarına göre senelik ilk %5 e 100 80 ... 20 diye her %1 'lik dilime o miktarda burs veriyorlar yanılmıyorsam, bu ilk x öğrenci burssuzlar arasında mı yoksa ilk %5 te sadece burslular oldu diyelim, kimseye vermiyorlar mı ? 5) "2. sınıfta yapılabilir" diyor yatay geçiş için, ben de 1. sınıfı bitirdim yönetmeliğimiz eski değilse 2. sınıfa başlayacağım ; geçiş yapabileceğim anlamına mı geliyor yoksa en azından bir dönem okumam mı gerek 2. sınıfı burada ? 6) geçiş oldu diyelim (veya geçişten önce), ben desem şu şu derslerin denklerini geçmiş bile saysanız ben 1. sınıf derslerini görmek istiyorum desem, kabul edilir mi ? (ya da ben oradaki derslerden sınava girip oradaki başarıma göre notlandırılayım diyorum, var mı böyle bir olay ?) ek olarak kaldığım önemli dersler de var 1-2 tane, etkiler muhtemelen değerlendirmeyi ama dediğim gibi yeniden alınması koşuluyla kabul falan durumları oluyor mu ? (fantastik oldu sanırım) 7) başka bir topicde de sormuştum da biraz karıştı orası ; eğitimleri ve gelecekte sunacakları imkanları konusunda bilgiliyseniz bilkent ve galatasaray ı karşılaştırırsak, artı ve eksiler olarak neler söyleyebilirsiniz ? tşkler. 1-aslinda burslu/burssuz ayrımı şirkete göre değişiyor. Bazı iyi şirketlerde hiç sormuyorlarmış.Sonuçta aynı eğitimi alıyorsunuz. Ama Bilkentli olmak avantajlıdır o yüzden senin için bir dezavantaj olmaz. 2- 1.5 ortalamayla yatay geçiş yapamazsın. Yatay geçiş için 2.0 ortalama ve tüm derslerden başarıyla geçmek lazım )yani C falan almak).Ayrıca bizim okuldan biri 3.3 ile falan geçiş yapmıştı. Kasar yani 3-Okulun ABET olması ile alakası yok. Eskiden de mezunlar yurtdışına açılıyordu. ABET olması biraz süreci hızlandırır. İş bulma olasılığını artırır. 5-Şu an başvurubilirsin ama 1.5 ortalamayla zor olur geçiş ama yine de şansını dene. 7- ben bahçeşehir de okuyorum ama Bilkent GS'den katkat üsütndür. GS'nin tek avantajı bulundu konum. Ayrıca bazı forumlarda rastladığıma göre öğrenciler eğitimden pek memnun değilmiş. Ayrıca şunu da unutma Bilkent türkiyenin en zengin üniversitesi 100 milyon dolardan fazla bütçeleri var. Sonuç=Bilkent,GS'yi döver >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 koçun otoparktaki arabaları bilkentin bitçeyi sarsıomuş o zaman sfsdfds =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 4- burs verilirken össden burslu öğrenciler sıralamaya sokulmuyor. burssuz öğrenciler kendi aralarında sıralanıyorlar ve işte ilk %1e %100, %2ye girene %80 burs falan diye gidiyor. ama bu burslar fakülte bazlı. yani mühendislik fakültesi içiersinde toplam sıralama yapılıyor. elektronikçiler ve endüstriciler var yani. ve elektronikçilerin ziyadesiyle manyak olduğunu hesaba katarsak burs işi biraz zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 o ortalama mevzusunda aynı şekilde düşünüyordum da, kimse sorsam genel olarak "paralı okumaya başka vakıf üni. lerinden gelenler olur , x sırasından adam alan bir devlet üniden geliyorsun, olmaz deme şansını dene" diyorlar. neyse yalan oldu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Syn said: koçun otoparktaki arabaları bilkentin bitçeyi sarsıomuş o zaman sfsdfds =P valla dünya üzerinde 2 ferrari'nin çarpıştığı tek otopark bilkent otoparkı diye biliyorum ben hadi burdan buyur dfdsgg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 hacı işte bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 konuyu tartisin arkadaslar, arabalar parkta dursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… matama Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 ulan bir tane yer gosterin bana burslu burssuz ayrimi yapan dingil burslunun biri yine yediremiyor parali cocuklari kicindan uyduruyor bunlari birakin artik sunlari ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 1.5 ortalama ile yatay geçiş yapamazsın diğerlerine bakmadım o yüzden ayrıca, sitesinde yönetmelik vardır onu bi oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… 2 hafta sonra ... deli gomleði Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Fly said: o ortalama mevzusunda aynı şekilde düşünüyordum da, kimse sorsam genel olarak "paralı okumaya başka vakıf üni. lerinden gelenler olur , x sırasından adam alan bir devlet üniden geliyorsun, olmaz deme şansını dene" diyorlar. neyse yalan oldu sanırım. ne diyon hocam ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Fly Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 paralı okumak için devlet üni. lerinden gelenlerden ziyade bilkentten daha düşük sıradan almış vakıf ünilerinden gelenler çoklukta olur genelde, diye gazladılar diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… dillinger Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Yeni konu açmadan sorayım ben de ; Bilkent yarıyıllar da yatay geçiş ile öğrenci kabul ediyor mu ? Yoksa sene başı olması mı lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… elesso Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 yarıyıllarda genelde tüm okullarda yatay geçiş olur. ayrıca fly ortalaman iyide olsa genelde alttan dersin olmaması şartı aranır geçiş yapanlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 konuyu tartisin arkadaslar, arabalar parkta dursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 ulan bir tane yer gosterin bana burslu burssuz ayrimi yapan dingil burslunun biri yine yediremiyor parali cocuklari kicindan uyduruyor bunlari birakin artik sunlari ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 1.5 ortalama ile yatay geçiş yapamazsın diğerlerine bakmadım o yüzden ayrıca, sitesinde yönetmelik vardır onu bi oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deli gomleði Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Fly said: o ortalama mevzusunda aynı şekilde düşünüyordum da, kimse sorsam genel olarak "paralı okumaya başka vakıf üni. lerinden gelenler olur , x sırasından adam alan bir devlet üniden geliyorsun, olmaz deme şansını dene" diyorlar. neyse yalan oldu sanırım. ne diyon hocam ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 paralı okumak için devlet üni. lerinden gelenlerden ziyade bilkentten daha düşük sıradan almış vakıf ünilerinden gelenler çoklukta olur genelde, diye gazladılar diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dillinger Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Yeni konu açmadan sorayım ben de ; Bilkent yarıyıllar da yatay geçiş ile öğrenci kabul ediyor mu ? Yoksa sene başı olması mı lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 yarıyıllarda genelde tüm okullarda yatay geçiş olur. ayrıca fly ortalaman iyide olsa genelde alttan dersin olmaması şartı aranır geçiş yapanlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar