Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
3 yıl öncesinin kartı 4850. dx10 desteği de nerdeyse kağıt üzerinde sadece. yeni çıkan oyunlarda falan acı çekersin 4850 ile. zamanında iyi olabilir ama geçti artık devri. şu an o karta para vermek saçma ötesi. ikinci el falan ölü fiyatına alıyorsan değer anca.

130 dolar civarı 5770 alınır illa ucuz istiyorsan.

bana sorarsan en mantıklısı başka bişeylerden kısıp 6850 almak olur oyun oynamayı planlıyorsan.

bu arada benchmark bekliyorum hala 4850 dx10 performansının iyi olduğu.
Mesaj tarihi:
he bide şimdi baktım eksen'de indirim varmış 236 ya kadar düşmüş 5770.
http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-39841-POWERCOLOR-Radeon-HD5770--1-GB--GDDR5--128-Bit--Ekran-Karti.html
Mesaj tarihi:
yok çünkü öyle bi review. dx9 performansına bişey demiyorum bu arada.

tekrar söylüyorum eğer oyun oynamak için alıyorsan bi yerlerden kıs veya 1-2 ay erteleyip 6790-6850 al alabiliyorsan. yok onlar çok pahalı geliyorsa da en kötü ihtimalle 5770 falan al. daha aşağısı çöpe atmak parayı.
Mesaj tarihi:
ben 4850 daha ucuz diye tahmin ediyordum neredeyse 2 yıl önce aldığım fiyatta şimdi bakınca çok mantıksız geldi bir süre daha beklemek en iyisi galiba.bu arada hala anakart tavsiyelerini bekliyorum :)
Mesaj tarihi:
Evet son evreye geldim sonunda mevcut sistemim

Thermaltake 750W PowerSup.
ASUS P5K-SE anakart
Ocz 4GB DDR2 Ram
QuadCore 6600 işlemci var 8800gt kullanıyordum ekran kartı 5 yılın sonunda perte çıktı artık. Şimdi yeni ekran kartı alıcam iki model var aklımda olan HD6950 diğeri ise MSI GTX 560 Ti sizce hangisini tercih etmeli? 6950 daha yüksek tabiki ancak Physx gibi bir alternatifi yok yada 3D konusunda nVidia şu aşamada daha önde. Tabi birde bunların anakart ile fln uyum sağlamasıda gerekiyor ve sağlıyormu bir fikrim yok :) Her PCI Express olan karta takılabiliyor mu bu meretler? Limitim 400 ama işte çok fark yaratacaksa 100TL fln esneklik payım rahat şekilde var. Hangisini almalı yada daha iyisi var ise nedir?
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

benim intelle aram iyi değil başkası versin anakart tavsiyesini.

tavsiyelerine incelemelerine güvenebileceğim bir site versende olur.çok fazla bilgi var etrafta hangisine güvenebilirim bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
DareJedi said:

Evet son evreye geldim sonunda mevcut sistemim

Thermaltake 750W PowerSup.
ASUS P5K-SE anakart
Ocz 4GB DDR2 Ram
QuadCore 6600 işlemci var 8800gt kullanıyordum ekran kartı 5 yılın sonunda perte çıktı artık. Şimdi yeni ekran kartı alıcam iki model var aklımda olan HD6950 diğeri ise MSI GTX 560 Ti sizce hangisini tercih etmeli? 6950 daha yüksek tabiki ancak Physx gibi bir alternatifi yok yada 3D konusunda nVidia şu aşamada daha önde. Tabi birde bunların anakart ile fln uyum sağlamasıda gerekiyor ve sağlıyormu bir fikrim yok :) Her PCI Express olan karta takılabiliyor mu bu meretler? Limitim 400 ama işte çok fark yaratacaksa 100TL fln esneklik payım rahat şekilde var. Hangisini almalı yada daha iyisi var ise nedir?
Mesaj tarihi:
Asus'a mail attim anakart icin calistirir dediler ama bilemiyorum olmazsa alirim yeni bir anakart. gtx560 cuda kullandigi icin 8800 u gore yaklasik 2.5misli performans sagliyor olmasi lazim mevcut degerleri ile. 450TL sifir olarak buldum onu alicam buyuk ihtimal.
Mesaj tarihi:
Zaybird said:

önce anakartını değiştir.yüksek ekran kartında zorlanabilir biraz.bulabilirsen p5q,p43 es3g falan 775 pin olarak sağlam boardlardır.

abi şu bold kısım direk bi tarafından uydurma
Mesaj tarihi:
abi arkadaşın anakart p5kpl-am se anakart işte.q8400 işlemci,dark knight soğutucu,1 tb harddisk,hd6870 4 gb ram falan upgrade etmişti,sistem açılmadı.p43 ds3r aldı sonra rahat rahat açıldı çalıştı falan.fark etmeseydi zaten en ucuz anakartla en pahalısı aynı performansı verirdi aynı sistemle.ama vermiyor işte.
Mesaj tarihi:
kim bilir neden açılmamıştır o pc. burdan bişey söylemesi zor ama alakası yok yani anakartın eski olmasıyla falan. bahsi geçen ekran kartı için gereken PCI-E 2.0 x 16. bu varsa anakartta çalışmaması için bir sebep yok.

kusura bakma ama bazen desteksiz atıyorsun yani.
Mesaj tarihi:
Zaybird said:

fark etmeseydi zaten en ucuz anakartla en pahalısı aynı performansı verirdi aynı sistemle.ama vermiyor işte.

şuna zaten söyleyecek laf bulamıyorum. performans fark etmez demedim zaten hiçbir yerde.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...