Kharon Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Hayirli ugurlu olsun, bekledigine degmistir =P
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Gigabyte M61PME-S2 GF6100/DDR2 800 S+V+L+16X 940p sizce alınası bi anakart mı? geçici olarak kullanıcam sanırım. ileride phenom ile birlikte yeni bi anakarta geçebilirim. idareten işimi görür mü? bu fiyatta daha iyi başka bir anakart bulunur mu? vs vs.
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Kurtarir tabi niye kurtarmasin. Alternatif olarak soyle bisey var, yada aynisi daha ucuza. edit: Dusundumde; soyle bi alternatif varken 50 lira icin o anakartlari aldigima deger mi diye sorardim ben alirken kendime.
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 güzel demişsin kharon ben de o fikirdeyim ama şu anda çok kısıtlı bütçem var, hatta power supply falan almayacağım için bilgisayarı kasıma kadar falan da kullanamam gibime geliyor o açıdan ucuzundan şunu alıp en azından anakartı da aradan çıkarabilirsem, seneye falan düzgün bi anakart alır bunu çöpe atarım diyorum. ekran kartını 3870 alıcam her türlü. oradan kısmak da istemiyorum. ram zaten 2gb alıcam başta. ram alması basit nasıl olsa. işlemciyide 5000 amd alıp temel şeyleri oturtucam geriye kasa ve power supply kalacak bir aya da onları alıp geçerim diyorum.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 sagolun toggie ve kharon.. ama ractamanyagin nazari degdi sanirim, anakartimi yaktim update edeyim derken. gerizekali asus update tool sozde automated surecinde yanlis bios versiyonunu yuklemeye calisip "yukledim ama verify edemiyorum, yanlis birsey yaptim" dedi ve kendini kapatti. ne yaptiysam da duzeltemedim, eski backupi restore etmeyi birak, program kendini acmamaya hatta "sende asus board yok ki" demeye bile basladi. reset atinca da bir daha acilmadi makine (prebios'ta reset durumu) sonra agresif bir test surecine aldim bilgisayari, denek olarak kullandim. bios cipini cikarip guc verdim, yandi gariban =) sonra da aldigim yere goturup "bu kendini update ederken yakti" dedim. adamlar da update ederken ve yanma kismini cikarip, "anakart boot olmuyor" sikayetiyle asusa yolladilar. ama parasini verip yenisini (p5k kalmadigi icin p5q) almak zorunda kaldim. gitti 110 eurocugum.. bu vesileyle de asusa kafam girsin diyorum. x64 isletim sistemlerinde asus update tool %70-80 ihtimalle yanlis bios versiyonunu yuklemeye calisip bios chipini mundar ediyormus. ez flash kullanin diyorlar. buradan ilgilenen arkadaslara duyurulur.
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Cok cok talihsiz bi hadise olmus, gecmis olsun. Mobo ureticilerinin teknik ekipleri bile ustune basarak mumkunse internet update ile bios flashlamayin der herzaman, dual bios iste bu tarz durumlarda insani sinir harbinden kurtariyor. Cok buyuk velinimet.
toggie Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 gecmis olsun sanssız bi olay olmus hakkaten. ben de p5k aldım ve update ile ugrasmadım bile. keske sen de aldıgın hali ile kullanmaya devam etseydin :)
aquila Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 p5qyu vindozdan update ettim ben, sorun yasamadim.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 ya zaten salakligim orda.. ki IT'nin altin kurallarindan biridir: calisan sisteme elleme. hersey gayet guzel calisiyor, bir oynama di mi? bi birak, kurcalama..
Esh Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Gecmi$ olsun. Ne diyelim, X64 vistanin da payi var bu i$te. bios update'i donanim uyumsuzlugu giderme ve revize edilen voltaj degerleri icin falan yapmak lazim. Sorunsuz sistemi ellememek lazim =P Hatta mumkunse startup tan bios update cakmak lazim. Daha da ötesi cift bioslu anakart almak lazim.
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 uzun süren çalışmalar sonucu gerekli finansman desteğini de bulduktan sonra almayı planladığım bilgisayar. amd x2 5000 4gb a-data dd2 400 dual channel soğutuculu ram 160 gb wd sata2 hdd (elimde 250lik bir tane daha var daha fazlasına gerek olmadığını düşünüyorum) msi k9a2 cff anakart sapphire radeon hd 3850 ultra 512mb 256 bit ekran kartı Gigabyte GZ-X5 460W Atx Kasa Siyah işlemciyi bir kaç ay içerisinde upgrade edicem. phenom ile değiştiricem ilerleyen zamanlarda. sanırım şimdilik fallout 3 gta 4 fm 2009 gibi şeyleri oynamama izin verir rahatlıkla.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 mumu, elinde 250lik hdd varsa bence yeni birsey almana bile gerek yok. hdd ve ramler sonradan cok rahat bir sekilde arttirilabiliyor. onun yerine islemciye odaklanirsan butce bakimindan daha uygun olur. ozellikle de intel c2d birsey ayarlayabilirsen daha iyi olacaktir.
toggie Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 bence de intel tercih et. asus p5k'yı da cek altına. gerekirse adata ramlerden birini daha sonra al, nakit sıkıntısındaysan eger.
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 mumu derdin amd/ati, cok iyi anliyorum da en son makinen hakkinda konustugumuzdan bu yana cok sey degisti. o anakart ve ekran kartiyla cok buyuk bi hata yapiyorsun. gecenlerdede sordun 3870 mi 3850 mi diye , 8800gt demistim hatirlarsan, maalesef hala ayni cevabi veriyorum. 770 chipset veya 780g lere bakip ekran kartina ne yap ne et 190 dolar ayir. gerekirse ramlerden kis, hdd alma mum un dedigi gibi vs... 190 a cikamiyorsan 150-160 dolar seviyesinde 512mb(son zmnlarda 256liklari turedi o yuzden uyariyorum) lik 8800gt leri dusun. 3850 ve 3870 alternatif degil...
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 bana şu işlemci ve anakartın fiyat düzeyinde c2d işlemci bulun almayan şerefsizdir. yok abicim çok pahalı intel işlemciler her şekilde. aşırı bi performans farkı olduğunu da sanmıyorum benim oynamayı düşündüğüm oyunlarda falan. düzgün açıklayabilecek birisi varsa sebepleriyle tek tek açıklarsanız en azından intel'in neden bu kadar tercih sebebi olması gerektiğini anlayabilirim.
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 5000+ ve 790x chipsetin karsiligini ozellik olarak degilde fiyat/performans olarak; e2180/e2200 allendale islemciler ve p35 chipset ile esleyebilirim. 790x aliyorsan crossfire ve overclock dusunuldugu geliyor benim aklima, crossfire icin; amd x2 serisi biraz hafif kaldigi icin bana gore bu chipset ustunde dusundugun fiyat araliginda ve islemciyle hayal. 3870 ile fln xfire olmaz netekim ayni fiyata 4850 haydi haydi uzuyor bunlari. o yuzden gonul rahatliyla tek pcie ye sahip p35 i one surebiliyorum. allendale lerin brisbane lere gore avantaji ise daha energy effiecient olmalari ve overclock potansiyellerinin daha ust duzeyde olmasi. e2180 ile 3ghz yi rahatlikla 60C ile gorebilirsin fakat 5000 cok stabil bicimde bu degere ulasamayacaktir. En azindan biz 780g ve 770 chipsetleri uzerinde guzel sicaklik degerleriyle elde edemedik bu degeri. socket avantaji diyebilirsin, fakat yeni gelecek phenomlarin ve am3 uyumlulugu hakkinda kesin bilgiler yok, zaten mevcut nb ile 2 sene sonra yeni islemciler ne olur bilinmez. lga775 de cok uzun zmndir var p4 lerin calistigi her anakartta taktim oldu diye core2duo lari takamiyoruz, bunun gibi bisey. yani oyle bi avantajda yok. zaten intel icin yeni socketin yayginlasmasini ben daha oncede one surdugum uzere cok yakin zamanlarda beklemiyorum. en azindan simdiki bilgisayarlarin eskimesine iki sene varken bu fiyatlarla lga775 lerle allandale, wolfdale gayet guzel secenekler. Amd den vazgeciremediysem mevcut configinde ustune mok atilcak taraflari var, lakin vazgecirme ihtimalime karsilik pesinen yazmayim =P
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 güzel anlatmışsın teşekkür ederim. ama vazgeçmedim hala. tu kaka demeni bekliyorum. geçiş döneminde bi sistem olarak düşün, anakart sabit kalacak phenom a geçilecek. bence çok mantıksız değil. ayrıca 4850 lerin fiyatları uçuyor bariz şekilde. bütçem inanılmaz kısıtlı olmasaydı ben de çok isterdim 4850 ama malesef. 300 lira veremiyorum ekran kartına yani.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 abicim anakarti sabit tutup ustune yeni islemci alip arada 50-60 dolar ikinci ele dusme sebebiyle zarar edecegine, yeni hdd alma ve 2gb ramle yetin, aradaki 100 dolar fark ile 775 islemci/anakart al. daha sonra eline para gecince islemci upgrade'i yapacagina ram hdd alirsin, para kaybetmemis olursun.
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Mum, aynisini ekran karti icin soylemistim, en mantiklisi o hakikaten; KHaRoN said: 770 chipset veya 780g lere bakip ekran kartina ne yap ne et 190 dolar ayir. gerekirse ramlerden kis, hdd alma mum un dedigi gibi vs... 190 a cikamiyorsan 150-160 dolar seviyesinde 512mb(son zmnlarda 256liklari turedi o yuzden uyariyorum) lik 8800gt leri dusun. 3850 ve 3870 alternatif degil... hadi ben amd sempatisini anlayabiliyorum, hak da veriyorum su anda gayet gelecek vadediyor bence 780g ler fln kotu yatirimlar degil. 5000+ da hafif bi islemci degil orasi tamam. fakat 38xx serisi hakikaten cok cok alakasiz geliyor bana. cok az bi farka 8800gt gibi bi alternatif var hala, fiyat/performans olarak. Ha zaten 190 dolar seviyesine cikilinca 4850 var o tamamen apayri bi kistas. hdd almayip, 2gb ramle idare etsen ztn toplamda 70 lira kar ediyorsun. anakart ve islemcide de biraz oynamalar yapilirsa ekran kartina 190 dolar ayirmak isten degil bana kalirsa. hatta en iyisi butce ve ben bunu alirim dedigin makineyi yaz, kuralim rig i de olsun bitsin. Al artik su bilgisayari icime dert oldu 9 aydir =P
toggie Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 muratcım, aynen kharon'un da dedigi gibi kısıtlı butcen ile 4850 alamıyorsan eger 8800gt'ye yonelmelisin. alacagın performans farkı, odeyecegin fiyat farkının yanında ucurum gibi kalır. bi de bu cok kısıtlı butcenle neden ekstra hdd ve ram alırsın ki. cok kolay upgrade edilebilecek parcalar onlar.
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 tamam söyledikleriniz güzel de ben 3850 ultimate aldım zaten ikinci el çoktan. 90 lira verdim ekran kartına yani 3850 nin parasıyla ekran kartı alacak değilim yani. tabi söylemediğim için bunu böyle söylemeniz normal artı olarak da bilgisayarımı satıyorum eskisini 200 liraya alıcı buldum iyi birfiyata satıyorum ve hdd de gidecek. ondan 160gb wd alıcam ki eski hdd zaten ide ydi ramleri de ilk etapta elimde kalan fazla parayla 4gb alarak parayı çar çur etme derdinden kurtuluyorum. bu yüzdendir ki elimdeki 250 lirayla ancak amd işlemci ve msi anakart alabilirim. kharon hakikaten çok sordum soruşturdum farkındayım da ucuzlamasını beklemek zorundaydım yani. bu sıralar aynen dediğim işlemci anakart ekran kartı kombinasyonunu aldım diyebilirim artık.
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Coktan 3850 almissan zaten dicek bisey kalmiyor geriye hayirli ugurlu olsun, 90 lira da gayet uygun sayilir zaten durum boyleyken zararda sayilmazsin. Tu kaka dicek biyerde kalmadi haliyle artik, a-data iyi secim. Aynisini 160gb wd icin soyleyemiyorum. 250gb lik ncq 16mb cache li diskler digerlerine gore cok daha ucuz oldu, 50 dolara bulunabiliyorken neden daha azina kanaat edelim diyorum. (burdada bi supriz yapip coktan aldim bile 40 liraya dersen sasirmiycam =P) 780g chipset konusunu psu ile dogru orantida onceki mesajlarimdan birinde aciklamistim. 790x e gerek yok, hala eski sb falan. yazik. Brisbane ve stepping mevzusunu zaten biliyorsun artik, muhtemelen goz onunde bulundurmussundur.
senko Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 millet bişicik sorcam bende 800mhz destekleyen anakart var içinde e6300işlemci var. ben anakartı ve işlemciyi değiştirmeyip 4gb 800mhz ram alsam + 4870 çaksam nası olur sizce?
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Bir dahaki yükseltme ihtiyacında RAM'leri 1066 (hatta belki DDR3), CPU'yu da 1333FSB yapmak zorunda kalacağın için RAM boşa gider bu sefer, hani para ayırabileceksen orta karar bi anakart ve E8500 de alabilirsin, RAM'leri de 1066 alırsın. HD4870 iyi ama her şekilde.
Öne çıkan mesajlar